Krahëhapur për Kadri Veselin
Krahëhapur për Kadri Veselin
Jeton Llapashtica | 26-02-2012 13:12 zeri
Ish-shefi i Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK), Kadri Veseli, pas paralajmërimeve se do të futet në politikë, po pritet krahëhapur në Partinë Demokratike të Kosovës (PDK). Të paktën askush brenda partisë së kryeministrit Hashim Thaçi publikisht nuk deklarohet kundër Veselit, ndërsa inkuadrimin e tij në këtë subjekt politik e shohin si forcim të partisë me kuadro dhe energji të re.
Megjithatë, pavarësisht nga zemërgjerësia në raport me personin që së fundi ka paralajmëruar se do t’ia “mësyjë” politikës, anëtarët e partisë më të madhe në vend nuk e kanë shumë të qartë se si do të futet ai në PDK dhe çfarë pozite do të marrë.
Njëri nga figurat kyçe në Partinë Demokratike të Kosovës, Xhavit Haliti, gjatë një interviste për “Zërin”, që është botuar tri ditë më parë, ka thënë se Veseli është i mirëseardhur në PDK.
“Mirë se vjen” Kadri Veseli!
“Si frikësohem për shumë arsye. Nën një, unë e njoh Kadri Veselin nga viti 95/96 kur kam pasur të bëj me të dhe e çmoj shumë kontributin e tij për Kosovën. Unë vlerësoj dhe besoj që Kadi Veseli nëse hyn në politikë, hyn për të konkurruar, në mesin e atyre që do të konkurrojnë në strukturat politike të PDK-së. Dhe unë nuk mund të kem frikë nga Kadri Veseli, sepse e kam mik dhe ai e ka drejtuar Shërbimin Informativ të Kosovës pas lufte”, ka thënë Haliti.
Anëtari i kryesisë së PDK-së, Haliti, më tutje ka theksuar se Veseli ka qenë njëri prej veprimtarëve dhe luftëtarëve më të suksesshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe ndër personat kyç në momentet më të rëndësishme nëpër të cilat ka kaluar vendi.
“Kadri Veseli e ka kryer detyrën e vet që e ka pasur në kuadër të Shtabit të Përgjithshëm dhe e ka marrë detyrën e vet për të krijuar Shërbimin Informativ të Kosovës në kuadër të Qeverisë së Përkohshme të Kosovës”, është shprehur ai.
Veseli mirëpritet edhe nga nënkryetari i PDK-së, Hajredin Kuçi. “PDK është parti e hapur që vlerëson vlerat e së kaluarës dhe ndërton vizionin për të ardhmen për çka zotëri Veseli mirëpritet dhe mund të jap kontribut”, ka thënë zëvendëskryeministri Kuçi nëpërmjet SMS-së.
Edhe anëtari i Këshillit Drejtues të PDK-së, Shukri Buja, që aktualisht e udhëheq Komunën e Lipjanit, e sheh si hap pozitiv inkuadrimin e Kadri Veselit në këtë parti.
“Kadri Veseli është njëri nga figurat kyçe që ka qenë para luftës, në organizimin e luftës dhe gjithsesi edhe pas luftës ka dhënë kontribut bukur të çmueshëm në jetën në Kosovë dhe është i mirëseardhur në Partinë Demokratike. Unë mendoj se ardhja e Kadri Veselit në PDK do të sjellë një frymë të re, frymën e një vizioni të ri dhe do ta ndihmojë shumë Partinë Demokratike”, thotë ai.
Sipas tij, që nga momenti që Veseli të futet në PDK, ai do ta forcojë këtë parti dhe siç thotë ai, do t’i koordinojë shumë veprime në Partinë Demokratike të Kosovës.
“Është një personalitet që e çmojmë dhe gjithsesi është njeriu që i duhet tani PDK-së”, thekson Buja.
Mirëseardhje për ish-shefin e SHIK-ut, Kadri Veselin, shpreh edhe anëtari i kryesisë së PDK-së, Hydajet Hyseni.
“Çdo ardhje në momentet që po kalojmë është e mirëseardhur. Ka nevojë skena jonë politike për pasurim aq më tepër kur bëhet fjalë për njerëz me kapital politik, atdhetar dhe profesional. Ajo që dua të theksoj është se PDK-ja nuk është pa kuadro të mjaftueshme edhe me kapital atdhetar, edhe me potencial profesional edhe demokratik e qytetar”, thotë Hyseni, duke shtuar se do të ishte mirë që sjelljet e reja në parti të sjellin funksionim demokratik.
Veseli kryetar i ardhshëm i PDK-së?
Të gjithë personat që flasin për aderimin e mundshëm të Kadri Veselit në Partinë Demokratike të Kosovës thonë se ai mund të bëhet edhe kryetar i kësaj partie, por këtë gjë ata e ndërlidhin me mundësinë e vetme në mes të tij dhe Thaçit, që do të ishte një marrëveshje e përbashkët.
“Unë pres që të jetë Hashim Thaçi (kryetar i ardhshëm, pas kuvendit). Nëse nuk kalon në ndonjë pozitë politike ku i ndalohet për të qenë kryetar i PDK-së, prapë do të jetë Hashim Thaçi”, thotë Xhavit Haliti.
I pyetur nëse Veseli mund të jetë pasardhës i Thaçit, Haliti thekson se secili njeri që konkurron për të qenë kryetar i partisë e llogarit veten nëse është i zoti ose jo që ta drejtojë partinë.
“Unë nuk do të kandidoj. Së pari nuk jam përgatitur për të konkurruar për kryetar të partisë dhe unë mendoj se është e vështirë ta konkurrosh. Edhe nëse kam dëshirë, Hashim Thaçi i ka votat në Partinë Demokratike. Aktualisht ai është i pakonkurrueshëm”, thotë Haliti.
Sipas tij, PDK-ja ka nevojë që anëtarët e saj para se ta sfidojnë njëri-tjetrin të jenë të barabartë mes vete.
“Nëse ka mundësi të barabarta, atëherë njerëzit mund të futen në konkurrencë, po ku nuk ka mundësi të barabarta është problem. Nuk mendoj që ka mundësi të barabarta në asnjë parti në Kosovë. Nuk është e përcaktuar mënyra e konkurrencës në politikë. Në zgjedhje nuk është e përcaktuar përveç se në Kuvend, pra nuk ka fushatë ose parafushatë për zgjedhje. Derisa nuk ka mundësi të barabarta në fonde të përcaktuara me statut është problem t’i hyhet konkurrencës”, shprehet ai.
Nga ana tjetër Shukri Buja thotë se Kadri Veseli mund të jetë njëri nga kandidatët e mundshëm për kryetar të PDK-së. Sipas tij, ai mund ta “zëvendësojë” Thaçin vetëm nëse ky i fundit vendos që të konkurrojë për president të vendit.
“Unë nuk mendoj që të kandidoj për kryetar, por synimi im është që të jem anëtar i kryesisë, ngase tash jam anëtar i Këshillit Drejtues”, shprehet ai.
Ndërsa Hydajet Hyseni thotë se nëse do të ketë demokraci në raport me zgjedhjet e brendshme dhe funksionimin e partisë, atëherë hapet mundësia për konkurrencë të drejtpërdrejtë.
Mirëseardhje nga frika
Zemërgjerësinë e anëtarëve të Partisë Demokratike të Kosovës për ta pritur në “gjirin e partisë” ish-shefin e SHIK-ut, analistët politikë e shohin si frikë që shumica e anëtarëve të PDK-së kanë nga Veseli.
“Mendoj se Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli janë dy njerëzit më të fortë në PDK dhe pakrahasimisht më të fortë se plot të tjerë”, thotë analisti Nexhmedin Spahiu.
Ai thekson se në politikë asnjëherë nuk mund të ketë mik të përbetuar ose armik të tillë, prandaj, sipas tij, në të ardhmen mund të ndodhë që Thaçi dhe Veseli të jenë kundërkandidat për pozitën e të parit të partisë.
“Unë nuk mund ta paragjykoj këtë, sepse nuk mund të dihet, dihet se shumë miq janë shndërruar në rival dhe anasjelltas. Nuk mund ta parashikoj këtë sepse varet prej karakterit të të dyve. Derisa e njoh karakterin e Hashim Thaçit për shkak të veprimtarisë së tij publike, sjelljen e tij ndaj shokëve, aleatëve, kundërshtarëve të tij, por nuk e njoh karakterin e Kadri Veselit, sepse nuk e kam parë kurrë me sy, përveç dy herë në televizor”, thotë ai.
Afërsisht ngjashëm mendon edhe publicisti Shkëlzen Gashi, për të cilin secili anëtar i PDK-së që nuk shpreh mirëseardhje për Kadri Veselin ballafaqohet me “zhdukje” nga Partia Demokratike e Kosovës.
“Me dalë dikush kundër Kadri Veselit është sikur me dalë kundër Hashim Thaçit, sepse është e njëjta gjë, ata të dy kanë thënë për njëri-tjetrin se jemi miq e bashkëpunëtorë”, thotë Gashi.
Hezitojnë të flasin për Veselin
Gazeta të shtunën ka kontaktuar me disa nga anëtarët e organeve udhëheqëse të Partisë Demokratike të Kosovës, të cilët nuk kanë preferuar të flasin për aderimin e Kadri Veselit, duke kërkuar që përveç kësaj, në asnjë mënyrë mos t’iu dalë emri në gazetë.
Kjo situatë, sipas analistëve politikë Spahiu e Gashi, është tregues i qartë se sa shumë frikësohen disa anëtarë nga Veseli.
“Te shumica e qytetarëve mendimi për Kadri Veselin është mendim negativ. E përveç tjerash, ata (anëtarët e PDK-së) që nuk duan të flasin për të nuk flasin se e dinë që ngase mendimi i qytetarëve është i keq për Veslin, me deklarimin për të mund t’i bëjnë dëm vetes”, shprehet Gashi.
Zeri komentet 24
HISTORIANI (DUKAGJIN): 26-02-2012 17:23
Thaci, Azem SYLA, Kadri VESELI, Xhavit HALITI, Sami LUSHTAKU, Zharku, Rrustem MUSTAFA, Latif GASHI, e shume te tjere qe nuk po i permendi llogaritni popull i dashur cfare kriminelash e udheheqin KOSOVEN.Me keta kriminela kurre nuk do te keni liberalizim vizash, integrim europian vetem krim e korrupsion do te kemi.
1244 (rks-ja): 26-02-2012 16:53
Po cka pritet ma shume prej kesaj partie kur merret me SHIK-acat dhe ndertohet prej nje filozofie te tille.PDK- ja duhet te reformohet rrenjesisht nga nje parti e shantazhit dhe SHIKUt drejt nje partie te reformuar dhe properendimore. Ashtu edhe do te ndodh, se ashte absurd me te udheheq njerezit qe kane vra njerez dhe kane dosje...Politikanet e ardhshem te PDK-se duhet te jene njerez atdhetare, pra vertet intelektual qe ja dojne te miren atdheut te vet dhe nuk leshoj pe para sfidave te radhes. Keshtu jane edhe disa prises te partive tjera, kur te merresh me fol per fenomenin e krimit, vrasjeve etj, s pari duhet ti referohesh bosit, klanit te tij partiak dhe pastaj te kerkosh pergjegjesi prej qytetareve. Me politikane te tille me dosje nuk mund te konkurosh ne BE.Duhet te pastrohemi prej dosjeve dhe tipave qe e mbajne penge te ardhmen tone.. dikur kane dhane kontribut ne uck dhe ju kane sherbyer sherbimeve sekrete, ok tash eshte tjeter kohe...
makovcalia (makovc): 26-02-2012 16:21
POSHTE TRATHTART E VENDIT PDK EDHE SHIK-UT
zejnullahu (ferizaj): 26-02-2012 16:20
normal qe e pret dur hapur se ky njeri me puntor te vet likfidun intelektual dhe shantazhun te tjer e thaqi hypi kryeminister tu ju falenderu krykriminelit kadri veselit
safeti (prizren): 26-02-2012 16:20
veseli ne pdk po ku per te nuk ka vend tjeter neper partit tjera veq se ne pdk kjo parti e trathtareve te shtetit te kosoves
Qytetari i rezolutes 1244 (Skenderaj): 26-02-2012 16:05
Kadri Veseli,behet edhe kryetar partie ne PDK-en e Hashimit, por neser behet edhe kryeminister, e Hashim Thaci kryetar shteti. Keshtu i kan planet, ishalla nuk ju permbushen. Une si qytetar i rezolutes 1244 i kam dy kryetar, dy kryeministra ,dy parlamentar e nja 300 delegat. Kush jane me te forte se qytetaret e Kosoves me alamet institucione , apo done te Serbise , te Kosoves , krejt lesh e li. Popull primitiv dhe i pashkolluar, pa seder kombetare, nuk shohin pertej hundes, ja bejne qefin vetit, shohin endrra me sy qele,etj etj. Prandaj, BE - ja i ka lene edhe nen Serbi edhe nen Kosove,si qyqet e rremit,keshtu e meritojne, duhet te denohen ,sepse nuk kan lidhje per shtetin dhe per kombin. Shkoni o te mjere ne VV, tek ata mesoni se si duhet te mbrohen interesat kombetare, si duhet te krijohet shteti dhe si te mbrohet shteti. Levizja VV, eshte force e nivelit kombetar dhe vetem me organizimin e saj ju beni balle hajnave dhe matrapazeve te PDK-es,LDK-es,AAK-es dhe AKR-es........
topi (prishtine): 26-02-2012 16:01
Te perbashkuar me nje qellim....?
Leviatani (Diku): 26-02-2012 15:55
"Hashimi e ka themelu SHIK-un", keshtu eshte deklaru Veseli para do ditesh. Para se te filloj te rrefej hollesisht per marifetet e SHIK-ut, Hashoja ia mbyll gojen duke i ofru antaresim e post ne PDK. Keshtu funsionon demokracia kosovare.
emini (prishtine): 26-02-2012 15:48
ende jemi shume large ende jemi teper large per ata edhe na ndodhin gjera si Fuknota etj etjpo si te mos na ndodhin se ? tashe edhe ky futet ne politike edhe bile ndodhe qe edhe kryeminister keshtu kane shkruar gazetat gjermane e dihet se qka ka bere me SHIK un nese kundershton sabahi nuk te qele gjalle vriteshe hajde hajde por deri kur or te mjere populle
Bekimi (Gjilan): 26-02-2012 15:03
O lene kete demagogji po Kadri Veseli gjithmon ka qene ne PDK. Keshe ne demokrate, ani e e ndegjut Hashim zezen ne Rubikon kur tha se une nuk e di a do te futet Kadri Vesli ne PDK ju duhet ta pyetni ate. Jo do te futet ne LDK ja VV Kadri Veseli. Keshtu jane kur diktatoret e aktrojne demokracine. Hjana, kriminel
Leoni (gjilan): 26-02-2012 14:36
Kqyrne ne foto Daja rreke shuplak per nip, e kan ba familjarizum qerdhe te krimit te italis.
llulla (zvicer): 26-02-2012 14:22
neve ne zvicer gjithmon e kemi quajtur cim leshkuqi,pra cim mir se erdhe ne PDK bashk me 1244-shin ,athu a mos qendron ti pas kesaj mrekullie o cimo,spo hi ma fell se kaher njihem.
strellci (strellc): 26-02-2012 14:21
demi (Ulpiane)Koment shum i qëlluar dhe më se i vertetë.Klm demi...
njani (kosove): 26-02-2012 14:19
JAM I BINDUR SE GJAT LUFTES NE KOSOVE ,MA SHUM KAN VRAR SHQIPTAR KETA KRIMINEL SE SA KAN VRA SHKIJE. SHIHJA FTYREN IDIOTIT HASHIM THAQOVIQIT ( ENVER HOXHES ) DIKTATORIT TE SHQIPTARVE.
cani (Suomi): 26-02-2012 14:00
E ku paskan qen keta dijetar qe u vranë e si ndihmuan KOSOVES

kurse popullata është shtresa ma e pa shkolluar qe ka nji popullë me vjen keq qe e them kte po realiteti ashtë kykurgja Bardhe nuk sheh vetem ZI, aspak nuk din te vleresojë veq ja trus ashtu ke apo ske.ktu 90-95 % e ketyre komenteve qe shkruhen shkruhen veq nga te nime e dikujte , as nuk e njohin THQIN as se njohin Kadrin as JAKUPIN as asnji hiq ktu ashte ajo e keqja e ketij populli,ne dime te vleresojme vetem te kunderten...
ramadan (ITALI): 26-02-2012 13:49
KRIMINELET JAN GJITHMON BASHK
Xhaferi - \'51. (G. - Pd.): 26-02-2012 13:48
Le të hyjë ku të dojë Kadri Veseli dhe analfabetët me hipoteka kriminale, më m.. nuk bëhet. Po e pat PDK dhe Taç tradhtar. Si e ka lypur e ka gjetur. Bira e minit nuk i shpëton. Kot e ka Kadri krimineli....
Fjolla e Borës (Rahovec): 26-02-2012 13:42
Qellimi kryesor i futjes se tij ne politikë është mbulimi i krimeve të rënda që i kan bërë me SHIKun e tyre, por nuk ma merr mendja që mund ti ikin denimit te merituar perkunder ngazellimit te kryendotesires xhavithaliti
Petrit (Prishtine): 26-02-2012 13:39
Poqese z.Veseli zgjedhet Kryetar i PDK-es ,po del se nga t'gjithe keta anetare te PDK-es ,s'qenka asnje i zoti ta zavendesoj z.Thaqi,por ju duhet nji perforcim alla Veseli.E kemi dite se ne kete parti pervec Hashimit edhe s'ka te tjere ,te denje per KRYETARLLEK.
ADEMI (germany): 26-02-2012 13:32
te lumt kadri veseli vetem perpara sepse pdk ka nevoj per perforcime pasi qe po mundohen qe pdk njerzit e fort qe t'ia largojn nga politika andaj e pres me shum respekt nje ushtarak -politikan me n je vizjon te kthjellt do e keni voten e time dhe te rrethit familjar prsh.adem zekaj
kuksi (gjermani): 26-02-2012 13:31
Kriminel mire se vjen ne qerdhen e krimineleve dhe tradhtareve te popullit nji kriminel dhe hajn ma shum a ma pak nuk ka rendesi ma mut nuk bahet Do te bashkohen edhe ishalla krejt bashk i faron ZOTI
Atdheu (Tiranë): 26-02-2012 13:26
Spiun i cili u bashkohet shokëve të Shikut,të cilët i kanë duart e zhytura në gjak shqipëtaresh.
Gazi (Antihashim): 26-02-2012 13:26
Krahehapur per njeriun i cili me shik-un vrau shume e shume shqiptare dijetar,ky Veseli me banden e tij shik i frikesoi,kercenoi,shantazhoi shume intelektuale dhe me ndihmen e ketyre banditeve pedeke-ja erdhi ne pushtet dhe normal qe pritet krahehapur por mos mendoni se populli shqiptar i harron keto te keqija shume shpejte shqiptaret do ti ndeshkojne keta horra kriminele..?!(Hashimi-Veseli qdo vikend ne malet e Sharrit ecin dhe bejne plane per likuidimine shqiptareve intelektual,vetem keta dy)!!!
demi (Ulpiane): 26-02-2012 13:20
Modeli Putin-Medvedev po instalohet edhe ne Kosove!