• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Flet Kadri Veseli

Përgjigje e: Flet Kadri Veseli

Koha do t'i qesi të gjitha në dritë,por pasi ka lëpirë kocën në atë post goxha shumë,është dashtë ato t'i zbardhë e jo t'i ruaj sekrete,t'jemi real.

ke te drejt
ama besoi se e ke lexue e nuk e paske vrejt

– Gazetari gjerman, Norbert Giesder, ka realizuar një intervistë me Kadri Veselin, ish- shef i Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK).Boton në tërësi intervistën dhe përshkrimin që i bën figurës së Veselit gazetari gjerman në portalin “Grand Tourisme”.

Sigurisht që e kam lexuar, dhe e kam vëne re. Por një gjë duhet të merrni parasysh. Sa herë që sillni "copy paste" nga ndonjë gazetë ose faqe interneti, më e mira është, që të përmbajnë edhe burimin e saktë të lajmit ose informacionit, nga janë marrë.
Kështu që, është më e lehtë të orientohesh, dhe të dish prej kujt janë marrë këto shkrime ose copy paste. Për këtë burim, "Grand Tourisme"; A nuk do të ishte më mirë dhe burimi i saktë i kësaj gazete që e ka botuar këtë material?!

Anëtari Llapi!

Nuk është dhe aq e lodhshme të sillni dhe burimin e lajmeve, përpara se ti postoni në forum. Atë burim, shkruajeni ne fund të lajmit ose informacionit, me qëllim që anëtaret të jenë në dijeni, për çfarë po diskutojnë. Shpresoj që të jemi kuptuar.

Mbeta pak mbrapa ktyre ceshtjeve te Kosoves qe kan dal kohet e fundit.

Ja cfar thot Bota Sot

'

Bota Sot

--

Si u vranë komandantet e UÇK-së që luftuan në Kosovë dhe si morën komandën “parashutistët” e Tiranës?

Gazmend Islami

UÇK-ja e Tiranës dhe UÇK-ja e themeluar në Kosovë?

Një enigmë që duhet për tu sqaruar, një e panjohur për të gjithë ata qe merren me historikun e një periudhe që ka bërë ndërrimin e historisë me të re të Kombit . Kjo temë është dashur që moti të sqarohet, por dikush është frikësuar, dikush është kërcënuar , e dikush ka pasur përfitime nga kjo heshtje.

Lidhjet e Zahir Pajazitit me Adem Jasharin

Kjo mjegull e madhe vështirë dhe është për tu sqaruar . Ajo çka i dallon këta politikanë që thirren në emër të UÇK-së, nga të tjerët është se ata nuk besojnë që një ngjarje nga jeta e tyre të ketë ndikuar në zhvillimet negative të jetës së dikujt tjetër. Kjo garniturë e quajtur dhe e vetëshpallur UCK- ë, dhe Shtabi i saj janë të aftë të mësojnë gjërat e fshehura që i përkasin gjendjes reale. Nën ndikimin e propagandës kanë arritur të hipnotizojnë shume njerëz dhe jam shumë i bindur, që po ta dinin ata realitetin do të ndihen të turpëruar se çka kanë bërë këta gjate periudhës se luftës dhe pasluftës . Nga ana logjike mund të sillte një lufte brenda vet UÇK-së, por për momentin do të ishte vetëvrasje për UÇK- në, dhe bazën e saj të ndritshme. Në këto anë shihej rebelimi i hapur, gati se nuk ishte ardhur që vetëm armët mes veti të mund të zgjidhnin konfliktin në mes atyre që luftonin me vite brenda Kosovës disa komandantëve parashutist të ardhur nga jashtë. Në asnjë mënyrë nuk duam qe të bëjmë të njëjtën analizë duke lidhur ngushtë njëra me tjetrën. UÇK-ja e krijuar brenda Kosovës dhe ajo e Tiranës që për dikë janë të pandashme, por ne realitet janë krejt dy pjesë të ndara që më shumë ka sjellë fatkeqësi, sesa bashkëpunim të mirëfilltë të këtyre dy shtyllave, që tash mbanin luftën e UÇK-së, njëra ndeshej me armikun e tjetra bënte planet në Tiranë se si të merrej pushteti pas përfundimit të luftës. Dikush mund të pyet po, pse? Sepse nuk po kuptoj se çfarë ndryshimi ka kur Shtabi dhe SHIK-u ishin krijuar nga UÇK-ja , por për të bërë një elaborim të gjithë kësaj, është një temë që duhet shkruar në një libër, mirëpo kësaj radhe do të mundohem që në formën më të mundshme e të thjesht të bëjmë disa sqarime.
1.Në bazë të hulumtimeve të literaturës historiografike të bërë shihet qartë se barrën kryesore të luftës e mbante linja e Llapit në krye me Zahir Pajazitin dhe shtylla tjetër në Drenicë me Komandantin Adem Jashari dhe Rexhep Selimin e që ky i fundit ishte gjenerator i bashkimit të këtyre grupeve, ndërsa Nait Hasani ishte në cilësinë e koordinatorit në mes djemve që e bënin luftën në Kosovë dhe atyre që vjelin frytet e tyre nga jashtë, duke bërë plane dhe veprime dhe duke i kushtëzuar këta nga brenda. Kishte divergjenca të mëdha sepse djemtë që luftonin brenda nuk pajtoheshin dhe as qe donin të dëgjonin për Komandantet e vetëshpallur jashtë Kosovës. Në bazë të të dhënave thuhet se si themelues të UCK-se janë: Zahir Pajziti, Rexhep Selimi, Xheladin Gashi, Nait Hasani nga brendia e Kosovës në koordinim edhe me Adem Jasharin. Mirëpo duke e ditur që Nait Hasnai i përkiste LPK-se ai për çdo gjë duhej ta informonte Xhavit Halitin, Azem Sylen dhe siç shkruhet me vonë në biografit të ndryshme thuhet se ne takimin mbajtur në Tirane kanë marrë pjesë: Azem Syla,Kadri Veseli,Xhavit Haliti,Nait Hasani,Xheladin Gashi, dhe aty është vendosur për luftën dhe janë marre vendime të rëndësie të veçantë, e veçanta e kësaj është se po fillonte një epokë e re ,,

Nait Hasani hesht, se ndihet i frikësuar

Shihet qartë se Zahir Pajziti përpos Ismet Abdullahut nuk ka dashur të takohet me këta që ishin jashtë vendit,, sepse ai e dinte që një ditë do të vij deri të përplasja me këta të fundit. E këto përplasje shihen menjëherë sapo u morën vendime,, shumë herë kishin kërkesa dhe mundoheshin të dirigjonin luftën nga jashtë por kjo nuk i bënte përshtypje Komandantit që merrte vendime në nivel të Kosovës pa i pyetur Parashutistet, që të fundit do formojnë edhe SHIK- un. Për të marr mbi vete të gjitha meritat e atyre që luftonin brenda. Tash kur kanë kaluar sa vite nga përfundimi i luftës ende nuk kemi të dhëna të sakta se kush ishin themeluesit e UÇK-së . Nait Hasani hesht, se ndihet i frikësuar. Por vijmë në përfundim duke marr parasysh të dhënat e atyre që ishin si guerilët e parë dhe deklaratën e Qerim Kelmendit i cili thotë se: për shumicën e guerileve të asaj kohe: Zahir Pajaziti ishte Komandanti i parë i Shtabit Operativ të UÇK-së dhe Komandanti ynë i papërsëritshëm. Gjithashtu edhe letra e Adrianit pas vrasjes se Zahirit tregon se Zahiri ishte vet Komandant, më së miri vërteton edhe ajo që pas rënies se tij kalojnë thuajse 6 muaj deri sa të koordinohen punët e atyre qe ishin mbetur si shtylla kryesore.. Në historiografinë serbe UÇK-ja ishte e përberë nga dy grupe operative, njeri grup ishte i shtrirë në vijën Podujevë, Prishtinë, Pejë , Gjakovë, Deçan, dhe se udhëheqës i cilës ka ishte Zahir Pajaziti dhe grupi tjetër që vepronte në Mitrovice, Drenice, Kline , Malisheve i cili udhëhiqej nga Rexhep Selimi. Këtu shihet qartë se edhe armiku këta të dy i shihte si njerëzit që më shumti kanë bërë edhe shtrirjen e UCK-së. Në bazë të të gjitha këtyre të dhënave mund të vijmë në përfundim se Zahir Pajziti ishte Komandant i parë i Shtabit Operativ deri në vrasjen e tij. Pas vrasjeve të dyshimta të komandanteve më të zot që vepruan brenda Kosovës një decenie. Këtu kemi të bëjmë me dy fraksione brenda UCK-se ajo që njiheshin si luftëtarët e lirisë që ishin brenda Kosovës që bënin pjesë; Zahir Pajaziti, Adem Jashari, Rexhep Selimi, Hamez Jashari ,Musa Jashari, Hakif Zejnullahu,Edmond Hoxha, Ramush Haradinaj,Luan Haradinaj, Lah Ibrahimaj,Muje Krasniqi, Adrian Krasniqi, Hasan Zeneli, Avni Ajeti, Ilir Konushevci, Qerim Kelmendi etj por kurrë pa harruar edhe grupin shume të fuqishëm që vepronte në kuadër të LKÇK-së, Bahri Fazliu,Agron Rrahmani, Sali Salihu, Liburn Aliu, Avni Klinaku, Fatmir Humolli etj, këta djem shumë të mirë dhe të guximshëm të cilëve j’ua preu udhën Xhavit Haliti duke u ndaluar furnizimin me armatim sepse ata ishin të vendosur që të flijoheshin e jo të sorollateshin hollëve të hoteleve të Tiranës. Frika e madhe i përshkonte këta që ishin jashtë vendit dhe ndiheshin alergjik sapo dëgjonin emrin e LKÇK-së.

Grupi i SHIK-ut në shtabin e Tiranës

2. Grupi tjetri i përbëre nga ata qe krijuan SHIK-un dhe Shtabin në Tiranë ishin: Xhavit Haliti,Azem Syla, Kadri Veseli, Hashim Thaçi dhe struktura e Fatos Nanos dhe SHISH-i shqiptar.
Kjo periudhë donë një studim të mirëfilltë nga historian, sociolog, kriminalistë, etj.., sepse është një temë që duhet trajtuar sepse populli e donë që Historinë e Lavdishme të Kombit Shqiptar dhe UÇK- në të mos e kriminalizojë me disa të vetëshpallur ‘’Komandant e përmbi komandant’’, vetëm ne këtë formë të studimit mund t’ua lemë brezave të ardhshëm një pasqyrë reale të asaj që ishte madhështore, të asaj që duhet të krenohen edhe ata kur të lindin pas 1000 vitesh.

Si u takuan dhe për çka biseduan Zahir paraziti e Azem Syla në Tiranë mëvitin 1997?

Thuhet se Zahir Pajaziti më 14 janar 97 ishte takuar me Azem Sylën në Tiranë, nëpërmes Qerim Kelmendit. Zahiri po me atë datë e ishte fjalosur deri në ekstrem me Azem Sylen. Thuhet se Azem Syla e kishte kërcënuar Zahirin në atë takim të 14 Janarit. Me 17 Janar ishte kthyer në Prishtinë shumë i zhgënjyer nga takimi me Azem Sylen.. Personi i fundit që duhet të na sqarojë është Nait Hasani i cili u burgos me 28 Janar 97, duhet që ndërgjegjja e tij të dalë e ta thotë të vërtetën.

Pjesë e bisedës në mes të Zahir Pajazitit e Azem Sylës

Lidhur me bisedën e zhvilluar në Tiranë në mes Zahir Parazitit dhe Azem Syles tregon një nga figurat kyçe të UÇK-së, Qerim Kelmendi ne një nga intervistat e tij. Ai paraqet një bisedë shumë domethënëse të zhvilluar në mes Zahir Pajazitit dhe Azem Sylës,
Zahiri: Të falënderoj për kërkesën për takim, mirëpo, meqë nuk njihemi, është e drejtë me pyet se kush jeni ju dhe cili është qëllimi që keni kërkuar takim me mua.
Azemi: Jam një shok i juaji, që aktualisht jetoj në Zvicër dhe që ua don të mirën.
Zahiri: Të falëminderit që na e do të mirën, mirëpo mendoj se kjo nuk është e mjaftueshme dhe çfarë rëndësie ka për t’u takuar.
Azemi: Unë kam dëgjuar për ty, kam dëgjuar shumë, e di se je trim e shkuar trimit, dhe dështa me folë, se si ka mundësi, që këtë përvojë tënden, ta mbartësh edhe në pjesë të tjera të Kosovës?
Zahiri: Nuk po të kuptoj se për çfarë e ke fjalën, nuk po të kuptoj...
Azemi: Shokët nga brenda më kanë njoftuar për trimëritë tuaja dhe mendova se është mirë të flasim, të njihemi dhe...
Zahiri: Unë or mik, nuk po të njoh, mirëpo mendoj se për këto punë, më mirë se kudo, flitet në Kosovë. Kur të vish në Kosovë, edhe flasim për çfarë të duash. Atje bëhen edhe takimet, e këtu në Shqipëri, jemi turistë.
Nga takimi mes Zahirit dhe Azemit që u prezantua me emrin Petriti, shihet qartë se tensionimi kishte filluar qysh në fillim të bisedës, dhe si është e mundur që Komandanti i Operatives të mos e njohë “Ish Komandantin e UCK”, përgjigjja është e thjesht se ky ishte komandant i strukturave të LPK-së që kishin bërë gjithë programin dhe kishin emëruar gjithë strukturën. Ata vetëm pritnin derisa tu hapet rruga që ta merrnin kalanë nga brenda.

Shtabi i UÇK-së i diasporës, rrinte në Tiranë

Ditët e pushimit në Shqipëri ishin të mërzitshme. Nuk arritëm të siguronim asnjë armë të vetme për natyrën e punës sonë në Kosovë. (Zahiri është kthyer në Kosovë me armët që ka shkuar” citat i Qerim Kelmendit)..
Shtrohet pyetja si është e mundur që i gjithë stafi i Shtabit të Diasporës ishte në Tiranë duke filluar nga Xhavit Haliti, Azem Syla, Kadri Veseli, Ali Ahmti,I brahim Kelmendi dhe te mos kishin asgjë për tu dhënë atyre qe bënin luftën brenda Kosovës....
Në librin e tij Bedri Islami “Enigma e një vrasje të trefishtë “ nuk ka mundur të arrin në përfundim se si ka mundur të vij deri tek vrasja e Zahir Pajzitit, aty thuhet se në komisionin e formuar për të sqaruar rrethanat e vrasjes nuk është gjetur dyshim përpos asaj që Ali Ahemti thotë se ka lajmëruar Ismet Abdullahun, por aty shtrohet pyetja a e ka lajmëruar Zahirin. Nëse do të kishim një studim të mirëfilltë shumë shpejt do të vinim në përfundim se si dhe kush ndihmoj në vrasjen e tyre....Sa për opinion është edhe zbardhja e letrës që e ka dërguar Adem Jashari tek shokët e tij në Dhjetor të 97, ku ndihet i lanë pas dore dhe i tradhtuar, ajo letër gjendet diku në arkivat e LPK-se ,këtë mund ta dëshmoj Ramiz Lladrovci sjellim fragmente të nxjerrura nga libri i Bedri Islamit kur merret ne pyetje Azem Syla me rastin e rënies së Zahirit dhe letrës se Ademit. Kështu zhvillohet biseda e komisionit dhe Azem Sylës Si është e vërteta për ndihmën e familjes Jashari dhe për takimin me djalin e tij Lulëzimin
- Azem Syla: Te dhëna nuk kam dhe nuk them se nuk është ndihmuar familja Jashari, por besoj një qind për qind që është ndihmuar sikur familjet e tjera
- Ramiz Lladrovci: Një letër qe ka dërguar Adem Jashari ne dhjetor 1997, shkruan se jemi diskriminuar me armatim .Letra ekziston edhe sot
- Azem Syla Nuk di për këtë letër,di vetëm se është ndihmuar
- Naser Idrizi: Kur është bërë Adem Jashari anëtar i UCK-së
- Azem Syla: Datë të sigurt nuk di, po një di dhe flas me kompetencë se ka qenë ushtar dhe një ndër eprorët në rrethin e tij dhe e dijë se ka mbajtur lidhje te drejtpërdrejta me Nait Hasanin njërin prej anëtarëve të shtabit të përgjithshëm te UCK-se.
- Kur pyetet se pse Ali Ahmeti përjashtohet nga sektori i veçanet dhe me vendim te kujt është larguar
- Azem syla thotë se: Xhavit Haliti ishte përgjegjës i sektorit, sa për përjashtimin e Abazit. fjala është për Ali Ahmetin thotë se nuk di arsyen, mirëpo kjo është bërë për shkak të gabimeve të mëdha që ka bërë.
Kjo bisedë e zhvilluar dhe te dhënat që jep Azem Syla janë shqetësuese, sepse letra e dërguar nga Adem Jashari shihet qartë që këtu bëhej një kushtëzim dhe për këtë më së miri është të flasë Ramiz Lladrovci , se çka përmbante kjo letër. Adem Jasharin këta e njihnin vetëm si një anëtar te UCK-se dhe një epror nga rrethi ku vepronte, pra këta nuk e kishin as mendimin që Ademi të ishte në strukturat e larta të UÇK-së. Përjashtimi i Ali Ahmetit nga sektori i veçantë është për tu shqyrtuar sepse ajo mund të lidhet direkt me vrasjen e Zahirit sepse ai ishte përgjegjës për linje e Llapit ai duhej ta informonte Ismet Abdullahun, këtu duhet te sqarohet vet Ali Ahemti apo Ismet Abdullahu. Pra këtu shihet e vërteta e këtyre që veten e quajtën Komandant të parë të Shtabit të UÇK-se si Azem Syla. A nuk është turpëruese që ky të komandonte Zahir Pajzitin e Adem Jasharin nga Tirana dhe Zvicra këto duhet te sqarohen para se ti mbuloj pluhuri.

Si u vra Mujë Krasniqi dhe pse duhet të zbulohet vrasja e Ilir Konushevcit në Shqipëri?
4. Edhe vrasja e Mujë Krasniqit në bazë të hulumtimeve të bëra shihet që para se Muja të nisej për në Kosovë, kishin marre sugjerime që të hynte me 10 deri 15 veta, por a thua kush dha urdhër të hyhet me 150 vet?. Ku ishte Kadri Veseli ne dhjetor 98, ai duhet të përgjigjet në këtë pyetje. Kush festoj dhe me kanë festoj dhe për çka festohej me 14 Janar. Pse nuk hynë asnjë nga këta me Mujën në Kosovë.
5. Pse duhet zbuluar dhe vrasjen e Ilir Konushefcit, gjeneratorit të logjistikës së UÇK-së, ai është vrarë brenda territorit të Shqipërisë dhe dihen vrasësit, duhet të dihet se kush ishin urdhërdhënësit dhe po te analizohen rrethanat e vrasjes se tij të gjitha përpjesëtimet që mund njeriu të nxjerr janë se vrasja ka ardhur nga dikush që Iliri ishte pengës në ngritjen e tij .
Edhe krejt në fund do të përfundoja me një takim të Ramush Hardinajt në ‘’Shtabin e Përgjithshëm’’, ku ai thotë se unë e dija që Jakup Krasniqi ishte bërë zëvendës komandant, por kur u prezantua edhe Sokol Bashota jam ngritur në këmbë dhe kam sharë. Ju thashë ju jeni’’ hajna” dhe ia kam mëshuar një rafal me kallash tavanit . Ju thash me ju nuk do të punoj kurrë më, dhe kam dalë jashtë. Pas meje me vrap ka ardhur Sylejman Selimi dhe me ka thënë. Mirë ja bëre....Gjykoni drejt kush ishte Komandanti i parë i UÇK-se dhe komandantet e tjerë e kush ishin parashutistet që erdhën hotelet luksoze. Shpresoi që ky shkrim të hap një dritare të vogël për hir të së vërtetës...

Shpërndaje

Komente (35) Kthehu | 22.02.2012

Ni fjal e humorit Phylosof i kohes antike, thosht se nje Rren e mir qendron shum gjat ne Histori e osht shum zor qe te del e verteta ne shesh. Diametralisht ne te kunderten osht me te verteten. Verteten e vret dhe kurr nuk ndegjohet me e verteta. Komandantat e vertet jon vra, pak ball per ball e shumica mas Shpine.

Strellc 22.02

Komandantet qe luftuan ishin Luana .shtabi politik dhe parashutistat e tiranes ishin Kojota.LPK-ja i njeh kojotat

Luani 22.02

O GAZMEND ISLAMI ty tu gzoft ZEMRA e ajo dor kurr mos te pushoft se shkruri vetum te drejten si per syt e ballit ky popull ka nevoj PER TE VERTETEN ,nji fjal e urt thot: ku ka tim ka edhe zjar edhe pse heret i kom lexu dy libra te GANI GECIT ,dhe aty skjarohen do qashtje aj thot dy her ADEM JASHARIT ju ka ndal ne kufi armatimi ,

ballisti gjilan 22.02

po, ti siki lidhje me kto gjarje aspak edhe per teshkruar me kon utakua zahiri nat koh ti jekan besoj ne gjum ne atkoh edhe mus shkruaj kurr ma per senet si vetem ke ndegjua dikun se keto gjera si keshkrua ti sjo aspak te verteta aspak

Emri 22.02

Kriminelet e SHIK-ut,si dhe krimi i organizuar eshte dashur te luftohet me kohe,ose me ligj ose me Kanun te Leke Dukagjinit.Tani si po me duket shume vone ky proces te diskutohet.Sipas thenjeve neper qyetetar,e tek masat e gjera,keto ngjarje i kane keput zemrat e shqiptareve te Kosoves,Me votimin atyre organeve dhe ashtuqujtur SHIKISTAVE,barren e fajt le ta marrin te gjitha partite ,qee kan ditur dhe i kane heshtur ,si,dhe mbi tegjitha barra kryesore e fajit te pa falshem bie mbi votuesit ,te cilet jane mashtruar me nga nje pelene.Por,ajo qe une kisha urdheruar eshte ,qe te bashkohen te gjitha partit dhe udheheqesit e tyre ,t\\"i thon:Serbise-MJAFT...!!!Bashkohuni ka then Gjergj Kastrioti-Skenderbeu,sepse bashkimi ben fuqine....,,,,,,,Le te mos harrohet Trimi me i madh i te gjitha koherave i yni i paharrueshmi Skender Beu me i famshmi hero ne Evrope...Po me çudit heshtja e e yndyres se Kosoves,te cilet po me duken se jane semuar nga kolesteroli apo nga HIVI....!?.

Zehil Zagreb Evropa(Dukagjin) 22.02

Shiku dhe Uqk-ja e Tiranes se bashku me SHISH-in kan perpiluar planet per vrasjen e figurave te shquara te shqipëtareve.Jan keta të cilet kan vrare duke filluar nga Zahiri,Ahmet Krasniqi e tutje. Keta ju kan gezuar me se shumti vrasjes se komandantit Adem Jashari...bile edhe me shum se sa shkijet...ndoshta ju duket destruktive kjo qe po shkruaj por eshte me se e vertetë.Xhavit HalitI, Azem Syla,Kadri Veseli e disa te tjerë jan pergjegjes per shum likuidime politike ne Kosovë. Keta jan tradhetare te UQK-s dhe te Kosoves.Nuk do ti shpetojnë dot pergjegjësise. Tani po shifet qe per ta shpetuar lëkuren e tyre te derrit jan ne gjendje qe ta shesin edhe Kosove.

Strellci 22.02

nga kjo qe po shihet the thuhet kosova po qeveriset nga vrasesit dhe diktatoret shqiptar I larguam diktatoret serb ndersa kosoven e ekopuan diktatoret shqiptar turp turp turp

mentor 22.02

Jo krejt e kjarte eshte kjo. edhe ne popull kshtu eshte folur me vite. Populli edhe pse nuk i shkruan i dine te gjitha krimet e krahut te Hashim Thaqit.

fatmiri 22.02

O sa te del Ramushi ne liri se dota shifni kesaj rradhe qka dote ben te gjitha vrasjet do te dalin ne shesh e ksaj here ska me gju me kallash perpjet por ka mejav prish trurin ashtu te kalbur kriminelave hajnave tradhetareve me plum ne kok durim edhe pak sa te del Ramushi dote bindeni edhe vet!!!!

Atedheu 22.02

Une prej fillimit e kam logjiku punen e vrasjes se Ademit, Zahirit, Ilirit etj, edhe qysh moti e kam kuptu strukturen organizative. PER NJEREZIT QE MENDOJNE DREJT E QE JANE NORMAL, DIHET SE KETA PARASHITISTA KURR NE JETE NUK KANE QENE ORGANIZUES, THJESHT TE BEN TE KUPTOSH QE NUK KA PAS NDONJE ORGANIZIM. Uçk ka qene e formuar me disa vete brenda Kosoves, e pastaj e kan uzurpu qent e drenices e gjetiu.

mety 22.02

Te pershendes nga zemra z.Gazmend Islami,per artikull.Nuk ka fije medyshje ,por se asht shum e kjart se njeriu vije ne nji medyshje se si asht e munur qe;nga te vetshpallurit komandanta ose edhe parashutista,sot qe te gjith jan ne pozita,dhe se astenji prej tyre nuk u vra,kurse ata te cilet luftuan dhamb per dhamb me armikun siq asht rasti i te madhit z.Ramush Haradinj te i kurdisen gjerat edhe pse dihet mir se meritat dhe trimerin e Ramushit nuk e kan ktafare bllacistat ose parashutistat,e sa per te dhan sqarime si nen nji dihet se aste kush nuk mundet me deshmua se p.sh.ketfare hashen askush seka pa me pushk ne krah,vetem duke dal ne Tiran aty mbas hoteleve e duke shfrytzuar kanjiher duke u mshef mas naj qube sikur cub,dhe se vetem duke shfrytzuar dinakrin dhe tradhtin e shokve ja arriti ku asht tash,dhe se flasin edhe faktet edhe tani se si dhe qka ju sjelli njrezve qe edinte se do ja rrezikojn te qenit ne krye,dhe se pajtohem se ka nevoj te sqarohen shum-e shum gjera,ejokafe-kumsht

Kralanasi . Kukes... 22.02

Kite. Edin xhavit Haliti Hashim. Thaqi, dhe kadri veseli ka edhe tjer por keta. Jan qe jakan. Beun sherrin Familes. Jasharit. Dhe pajaziti e shume te tjerve hashim shume mire e din edhe ata dy qe i permena ma para.

Qobani vrella e gadimes 22.02

Adem Jasharin e kane tradhetuar vet parashutistat e uck s qe jan kan udb ash. Kush e ndihmoj Ademin e rrethuar? Asnje. Keta komandanta, xhavita hashima azema e kadri vesela drejt ne Hage se kan ba gjenocid mbi shqiptaret e pafashem. Turpi i Kosoves

Blerta 22.02

paske marre shenime edhe nga hitorografia serbe .mjafton ky fakt per te then se je duke ja futur kot ne keto analizat tua.nje pyetje cili ishte roli juaj ne keto ngjarje dhe qfare bere ti per kete kosove pse heshte deri tash.

EVELIA QELEBIU 22.02

Kjo esht nji pershkrim i bukur nga bashkpuntoret e srbijes qe ende mundohen ta destabilizojn Kosoven Martire por kot e kan keta MATRAPAZ te ngulitur per ta njolos luften e UQKs UQKj nuk formohet vetum me 6 persona po nji brigad e pregaditur mir

luli ger 22.02

Te lumte dora o zoteri! Po Hajnat dihen ata jane ne kuvendin e Kosoves edhe emer kane por vetem duhet te punoj ligji dhe gjithqka rregullohet. Mu ata qe vrane Komandantet e vertet sot udheheqin ne Kosove. Te gjithe kane emer e ata jane: Jakup \\"Doktori\\";Hashimi; Fatmir Sejdiu; Lutfi Haziri; kurse per parashutista si XHaviti e Azemi e Shiku ne pergjithesi po deshten Fatmir Limaj e Rexhep selimi e tergojn te gjithe historin. Sa per Nahitin mos kerkoni asgje prej tij se ai edhe nuk merret vesh as shqip sigurisht nga frika e ka , i ka hup edhe shqipja. Kur keta trima te futen aty ku e kane edhe vendin do te dalin edhe shume e shume kamandanta te tjere qe vran dhe dhunuan te gjith ata qe ishin per nje Kosove te vertet e jo si kete qe e kemi tani Kosove \\"Kriminale\\"

Hashim Aga 22.02

gazmend ruju se keta gjakepiresa te vrajn sikur bardhyl ajetin ruju mire dhe shume nga keta kriminela halitoviqa syloviqa e hajni i leviskave te dudingenit te cyrihut

istog 22.02

Kur i ndjeri Ibrahim Rugova pat thënë për disa struktura kriminale që vepronin në emër të UÇK-së se ?ishin dorë e zgjatur e okupatorit serb? disa u ngutën që ta shpallin atë tradhtar. Të tillët, të cilët mjerisht i kemi në krye të Kosovës, sot e shpallin tradhtar Albin Kurtin (!) edhe pse dihet se ky do të jetë i vetmi që do ta bëjë realitet ëndrrën shumëvjeçare të bashkimit kombëtar!!!

Viti 22.02

ju lumt trima foleni veq te verteten tash po dihet se kesh jan keta te sodit qe jan qeveri te gjthe jan hashimoviqa veq per karrik te gjitha i bajne edhe 10000000000000 fusnota ibajne per karike lypet ni trim ikosoves ektyne hashimoviqave me ja dhane 10 plumba krye tung

resi 22.02

Deshiroj tju pergjigjem per grupin e Muj Krasniqit se neket grup ka qen dhe profesori yn Rifat Mziu mete cilin kur jemi nda ne shqipri pasi unis ukthy dhe meka perqafu dhe filloj te qaj dhe ithash trimrija seka kshtu ngo vlla me tha kurr plumi i armikut sun um rrok vetem plumbit te tradhtis i tutem. Por jam edhe deshmitar se per Muj Krasniqin dhe Rifat Mziun kan ardh disa persona me dy gjipa ne emer te shtabit te UQK-sè qe ti marrin Rifatin dhe Mujen aqik aqik ti fusin gjoja te sigurt ne kosov se jan te renshum gjoja kta dy aty ka fillu te dyshoj RAMBO Vesel Aruqi dhe kathan jo mekusht qe edhe Veseli te shkon meta dhe ata skan pranu kshtu qe kan deshtu qe ti eliminojn dy jav para Muj Krasniqin dhe Rifat Mziun. Dhe fakt tjeter asht kur asht hap Muzeu i tyre ne Drenas deri sa folshin kta qepoj thon veti komandanta rrehin shuplak publiku kurse baba i R.Mziut i thot babes mujs tibile mos rreh shuplak se keta najkan sjell ne prit aj pegjigjet shuj mostenin tjert se un e Di.

Ahmet mziU.Q.K-sè 22.02

Me keqardhje po duhet qdo here me shkrue per keta hajnat qe i thon vetit ish pjestar te UQKkur permendet e mri i disave duhet me then Mendermethan,por qka te bajm nuk eshte koha tash te merremi me felliqtihonet e tyre se thot nje fjal popullore \\"ifelliqti te felliq\\" qdo kush e din se kush eshte Xhavit Haliti dhe shoket e ti si Azem marrja,Hashimi,Kadriu por ti leshojme teposht se vet e thejne qafen pa vonue.Ti kethehemi jetes e mos te lejojme qe Hashimi me kta ta na shesin vendin siq e shiten Mitrovicen.Nese ka nevoje ti rrokim hutat edhe nje here e ti felliqim plumbat ne trupat e tyre te flliqur. lumi.

lum belleja 22.02

une mendoj qe keta ne ket perfshirje ka me vra njani shoqin e historja ka me mbet mit

beqa 22.02

nji shkrim i qellum por edhe i kerkum po kush me izbulue kto marifetlluqe qe i kan ba e ata qe i kan ba sod jan neper poste e te tjeret nuk kan forc e as guxim po koha do ti godas edhe ata te cillet kan dhan urdher ta ndegjij kadri veselin duke fol te shtin me kajt sa i mir asht kan e veq fallsikon histori po ndoshta nrrohet sistemi ndoni her e del naj udhheqs i paster e zbulohen te gjitha me nderime nga noirvegjia

studenica 22.02

Ne kohe te luftes keta qe e udheheqin sote Kosoven vetem sherri u ashte pa se jo hajri,sote keta qeveritar hajna propagandojne se kan qene komandante ne kohe te luftes ne kosove, po e verteta ashte se kane qene komandant te veteshpallur neper kafene te Tiranes.

behari 22.02

Tragjedija ka ndodhur kur uçk-ja që luftonte për çlirimin e Kosovës,mbrenda në Kosovë,shantazhohet dhe luftohet nga uçk-ja e hoteleve në Tiranë.Kjo luftë në mes dy frakcioneve ka sjellë dëmin më të madh gjatë luftës në Kosovë.Nga Tirana kanë komandue ata që luftojshin me marr pushtetin pas luftës,kurse në Kosovë luftojshin ata që donin çlirimin e Kosovës dhe nuk ju interesonte pushteti.Për fat të keq të Kosovës dhe popullit të saj,gjatë luftës u kryen shumë vrasje mbrenda-shqiptare që patën pasoja të mëdha në çlirimin e vendit.Ata që luftojshin për çlirim dhe për shtet dhe respektojshin institucionet e Kosovës në krye me Dr Rugovën,ata ndiqeshin dhe vriteshin nga banda komuniste që nga hotelet e Tiranës porositke vrasjet e patriotëve të njohur duke filluar nga ministri i mbrojtjes Kolonel Ahmet Krasniqi e deri te bashkë-punëtorët më të ngushtë të Dr Rugovës.Vrasjet e komandantëve dhe çlirimtarëve më të njohur janë kryer nga banda e kuqe që ishte vendosur në Tiranën e Fatos Nanos dhe .!

IKRASNIQI 22.02

per te zberthyer kete çeshtje duhet te shikojme edhe lkçk organizate ilegale e cila nuk pajtohej me lpk per shka siç thonin ne programin dhe komunikatat e saj se zgjidhjen e çeshtjes se kosoves e shihnin permes luftes se armatosur dhe e akuzonin lpk se vetem keshtu mund te jene te bashkur.Keshtu Mentor kaçi dhe grupi i tij lkçk i zbuluar ne prishtine gati ne te njejten kohe me zahir pajazitin do te jete humbje e konsiderueshme per grupet e armatosura.Kishte e grupe te tjera ne dukagjin te cilat i dirigjonte sali çeku.Historia e luftes se kosoves mund te kuptohet vetem atehere kur mbledhet i gjithe dokumentacioni i plote dhe hulumtohet sepse nga disa deshmitare eshte thene qe udheheqes i grupeve te para guerile ka qene sali çeku ,ne ate grup adem jashari etj.Pra vetem kur te gjitha keto grupe ti ofrojne deshmite e tyre atehere do te kuptohet edhe e verteta e saj.Edhe para tyne ka pas perpjekje per te bere grupe te armatosura po ato nuk mund te zihet berthama e uçk.

hasan prishtina vushtrri 22.02

keto athue ado te zbulohen dhe ata qe kan kryer ket tradhti me tera keto vrasje ado te denohen.keto jan fokte te verteteta zahir pajaziti asht tradhtuar dhe asht vrar adem jashari po ashtu asht i tradhtuar nga shoket dhe askush si ka dal ne ndihme kesaj familje heroike.

hetuesi 22.02

Z. Islami drejtesia ngadhnjefte mbi te padrejten. Shume gjera i dime, shume jo, kur te vije dita te gjithe do te flasin. Keto vrasje duhet sqaruar, te gjitha pa perjashtim, sepse nga keto vrasje demi ishte i madh ne lufte, eshte i madh ne liri. Nuk paragjykojme, por kerkojme sqarim te tyre. Zhvillimet politike te sotme po i japin te drejte dyshimeve tuaja, por kjo duhet te deshmohet me prova dhe argumente. Pershendetje.

Fati (Vjene) 22.02

Po te kisha qen ne vend tend , pasi qe ke hesht kaq shume kohe, do te kisha hesht edhe me tutje!!!!!!

cafa 22.02

Shaban Arusha ban qudi se si ende su mur ne pytje Sokol Bashota per nji numer vrasjesh kidnapimesh rrahje qe ju kan ber shum njerzve te anes se nahih Klines.Sokol Bashota esht pergjegjs per te gjitha kto qe kan ndodhe prej f.Kijev e deri ne Cerrmjan e deri ne Zahaq te Pejes ne ket rrafshin Sokol Bashota kapas ndikim dhe ka dhen urdhera per kidnapimin e shum njerze dhe vrasjen e tyre.Shaban Arusha i ka njoft disa nga ata te cilet sjan ma ne ket bot te cilet kan kontribu per Kosov.

SHABAN ARUSHA 22.02

Dihet fort mire per keta hajna keta vrases, por pyetja rrjedh kur do te denohen keta berlloga ? kur do filloj drejtesia, po keta te njejtin njerz edhe sot po e fundosin Kosoven ne kaos, po ua dorzojne Kosoven Serbeve me fusnota me rezolut 1244 e kthejn KOsoven si para 10 viteve po keta Hajna milionera do e shesin Kosoven edhe pse kané milionat.Deri kur ma keshtu ???????????????

Bardhyli 22.02

Te gjithe strukturen e UCK e permendi autori , ata qe veprojshin ne Kosove dhe ata ne Tirane, nji pytje per autorin, MEH UKA mos u kane me struktura te UDB qe nuk e permendi autori kurre.

berat sadiku 22.02

Mbeta pak mbrapa ktyre ceshtjeve te Kosoves qe kan dal kohet e fundit.

Ja cfar thot Bota Sot

'

Bota Sot

--

Si u vranë komandantet e UÇK-së që luftuan në Kosovë dhe si morën komandën “parashutistët” e Tiranës?

Gazmend Islami

UÇK-ja e Tiranës dhe UÇK-ja e themeluar në Kosovë?

Një enigmë që duhet për tu sqaruar, një e panjohur për të gjithë ata qe merren me historikun e një periudhe që ka bërë ndërrimin e historisë me të re të Kombit . Kjo temë është dashur që moti të sqarohet, por dikush është frikësuar, dikush është kërcënuar , e dikush ka pasur përfitime nga kjo heshtje.

Lidhjet e Zahir Pajazitit me Adem Jasharin

Kjo mjegull e madhe vështirë dhe është për tu sqaruar . Ajo çka i dallon këta politikanë që thirren në emër të UÇK-së, nga të tjerët është se ata nuk besojnë që një ngjarje nga jeta e tyre të ketë ndikuar në zhvillimet negative të jetës së dikujt tjetër. Kjo garniturë e quajtur dhe e vetëshpallur UCK- ë, dhe Shtabi i saj janë të aftë të mësojnë gjërat e fshehura që i përkasin gjendjes reale. Nën ndikimin e propagandës kanë arritur të hipnotizojnë shume njerëz dhe jam shumë i bindur, që po ta dinin ata realitetin do të ndihen të turpëruar se çka kanë bërë këta gjate periudhës se luftës dhe pasluftës . Nga ana logjike mund të sillte një lufte brenda vet UÇK-së, por për momentin do të ishte vetëvrasje për UÇK- në, dhe bazën e saj të ndritshme. Në këto anë shihej rebelimi i hapur, gati se nuk ishte ardhur që vetëm armët mes veti të mund të zgjidhnin konfliktin në mes atyre që luftonin me vite brenda Kosovës disa komandantëve parashutist të ardhur nga jashtë. Në asnjë mënyrë nuk duam qe të bëjmë të njëjtën analizë duke lidhur ngushtë njëra me tjetrën. UÇK-ja e krijuar brenda Kosovës dhe ajo e Tiranës që për dikë janë të pandashme, por ne realitet janë krejt dy pjesë të ndara që më shumë ka sjellë fatkeqësi, sesa bashkëpunim të mirëfilltë të këtyre dy shtyllave, që tash mbanin luftën e UÇK-së, njëra ndeshej me armikun e tjetra bënte planet në Tiranë se si të merrej pushteti pas përfundimit të luftës. Dikush mund të pyet po, pse? Sepse nuk po kuptoj se çfarë ndryshimi ka kur Shtabi dhe SHIK-u ishin krijuar nga UÇK-ja , por për të bërë një elaborim të gjithë kësaj, është një temë që duhet shkruar në një libër, mirëpo kësaj radhe do të mundohem që në formën më të mundshme e të thjesht të bëjmë disa sqarime.
1.Në bazë të hulumtimeve të literaturës historiografike të bërë shihet qartë se barrën kryesore të luftës e mbante linja e Llapit në krye me Zahir Pajazitin dhe shtylla tjetër në Drenicë me Komandantin Adem Jashari dhe Rexhep Selimin e që ky i fundit ishte gjenerator i bashkimit të këtyre grupeve, ndërsa Nait Hasani ishte në cilësinë e koordinatorit në mes djemve që e bënin luftën në Kosovë dhe atyre që vjelin frytet e tyre nga jashtë, duke bërë plane dhe veprime dhe duke i kushtëzuar këta nga brenda. Kishte divergjenca të mëdha sepse djemtë që luftonin brenda nuk pajtoheshin dhe as qe donin të dëgjonin për Komandantet e vetëshpallur jashtë Kosovës. Në bazë të të dhënave thuhet se si themelues të UCK-se janë: Zahir Pajziti, Rexhep Selimi, Xheladin Gashi, Nait Hasani nga brendia e Kosovës në koordinim edhe me Adem Jasharin. Mirëpo duke e ditur që Nait Hasnai i përkiste LPK-se ai për çdo gjë duhej ta informonte Xhavit Halitin, Azem Sylen dhe siç shkruhet me vonë në biografit të ndryshme thuhet se ne takimin mbajtur në Tirane kanë marrë pjesë: Azem Syla,Kadri Veseli,Xhavit Haliti,Nait Hasani,Xheladin Gashi, dhe aty është vendosur për luftën dhe janë marre vendime të rëndësie të veçantë, e veçanta e kësaj është se po fillonte një epokë e re ,,

Nait Hasani hesht, se ndihet i frikësuar

Shihet qartë se Zahir Pajziti përpos Ismet Abdullahut nuk ka dashur të takohet me këta që ishin jashtë vendit,, sepse ai e dinte që një ditë do të vij deri të përplasja me këta të fundit. E këto përplasje shihen menjëherë sapo u morën vendime,, shumë herë kishin kërkesa dhe mundoheshin të dirigjonin luftën nga jashtë por kjo nuk i bënte përshtypje Komandantit që merrte vendime në nivel të Kosovës pa i pyetur Parashutistet, që të fundit do formojnë edhe SHIK- un. Për të marr mbi vete të gjitha meritat e atyre që luftonin brenda. Tash kur kanë kaluar sa vite nga përfundimi i luftës ende nuk kemi të dhëna të sakta se kush ishin themeluesit e UÇK-së . Nait Hasani hesht, se ndihet i frikësuar. Por vijmë në përfundim duke marr parasysh të dhënat e atyre që ishin si guerilët e parë dhe deklaratën e Qerim Kelmendit i cili thotë se: për shumicën e guerileve të asaj kohe: Zahir Pajaziti ishte Komandanti i parë i Shtabit Operativ të UÇK-së dhe Komandanti ynë i papërsëritshëm. Gjithashtu edhe letra e Adrianit pas vrasjes se Zahirit tregon se Zahiri ishte vet Komandant, më së miri vërteton edhe ajo që pas rënies se tij kalojnë thuajse 6 muaj deri sa të koordinohen punët e atyre qe ishin mbetur si shtylla kryesore.. Në historiografinë serbe UÇK-ja ishte e përberë nga dy grupe operative, njeri grup ishte i shtrirë në vijën Podujevë, Prishtinë, Pejë , Gjakovë, Deçan, dhe se udhëheqës i cilës ka ishte Zahir Pajaziti dhe grupi tjetër që vepronte në Mitrovice, Drenice, Kline , Malisheve i cili udhëhiqej nga Rexhep Selimi. Këtu shihet qartë se edhe armiku këta të dy i shihte si njerëzit që më shumti kanë bërë edhe shtrirjen e UCK-së. Në bazë të të gjitha këtyre të dhënave mund të vijmë në përfundim se Zahir Pajziti ishte Komandant i parë i Shtabit Operativ deri në vrasjen e tij. Pas vrasjeve të dyshimta të komandanteve më të zot që vepruan brenda Kosovës një decenie. Këtu kemi të bëjmë me dy fraksione brenda UCK-se ajo që njiheshin si luftëtarët e lirisë që ishin brenda Kosovës që bënin pjesë; Zahir Pajaziti, Adem Jashari, Rexhep Selimi, Hamez Jashari ,Musa Jashari, Hakif Zejnullahu,Edmond Hoxha, Ramush Haradinaj,Luan Haradinaj, Lah Ibrahimaj,Muje Krasniqi, Adrian Krasniqi, Hasan Zeneli, Avni Ajeti, Ilir Konushevci, Qerim Kelmendi etj por kurrë pa harruar edhe grupin shume të fuqishëm që vepronte në kuadër të LKÇK-së, Bahri Fazliu,Agron Rrahmani, Sali Salihu, Liburn Aliu, Avni Klinaku, Fatmir Humolli etj, këta djem shumë të mirë dhe të guximshëm të cilëve j’ua preu udhën Xhavit Haliti duke u ndaluar furnizimin me armatim sepse ata ishin të vendosur që të flijoheshin e jo të sorollateshin hollëve të hoteleve të Tiranës. Frika e madhe i përshkonte këta që ishin jashtë vendit dhe ndiheshin alergjik sapo dëgjonin emrin e LKÇK-së.

Grupi i SHIK-ut në shtabin e Tiranës

2. Grupi tjetri i përbëre nga ata qe krijuan SHIK-un dhe Shtabin në Tiranë ishin: Xhavit Haliti,Azem Syla, Kadri Veseli, Hashim Thaçi dhe struktura e Fatos Nanos dhe SHISH-i shqiptar.
Kjo periudhë donë një studim të mirëfilltë nga historian, sociolog, kriminalistë, etj.., sepse është një temë që duhet trajtuar sepse populli e donë që Historinë e Lavdishme të Kombit Shqiptar dhe UÇK- në të mos e kriminalizojë me disa të vetëshpallur ‘’Komandant e përmbi komandant’’, vetëm ne këtë formë të studimit mund t’ua lemë brezave të ardhshëm një pasqyrë reale të asaj që ishte madhështore, të asaj që duhet të krenohen edhe ata kur të lindin pas 1000 vitesh.

Si u takuan dhe për çka biseduan Zahir paraziti e Azem Syla në Tiranë mëvitin 1997?

Thuhet se Zahir Pajaziti më 14 janar 97 ishte takuar me Azem Sylën në Tiranë, nëpërmes Qerim Kelmendit. Zahiri po me atë datë e ishte fjalosur deri në ekstrem me Azem Sylen. Thuhet se Azem Syla e kishte kërcënuar Zahirin në atë takim të 14 Janarit. Me 17 Janar ishte kthyer në Prishtinë shumë i zhgënjyer nga takimi me Azem Sylen.. Personi i fundit që duhet të na sqarojë është Nait Hasani i cili u burgos me 28 Janar 97, duhet që ndërgjegjja e tij të dalë e ta thotë të vërtetën.

Pjesë e bisedës në mes të Zahir Pajazitit e Azem Sylës

Lidhur me bisedën e zhvilluar në Tiranë në mes Zahir Parazitit dhe Azem Syles tregon një nga figurat kyçe të UÇK-së, Qerim Kelmendi ne një nga intervistat e tij. Ai paraqet një bisedë shumë domethënëse të zhvilluar në mes Zahir Pajazitit dhe Azem Sylës,
Zahiri: Të falënderoj për kërkesën për takim, mirëpo, meqë nuk njihemi, është e drejtë me pyet se kush jeni ju dhe cili është qëllimi që keni kërkuar takim me mua.
Azemi: Jam një shok i juaji, që aktualisht jetoj në Zvicër dhe që ua don të mirën.
Zahiri: Të falëminderit që na e do të mirën, mirëpo mendoj se kjo nuk është e mjaftueshme dhe çfarë rëndësie ka për t’u takuar.
Azemi: Unë kam dëgjuar për ty, kam dëgjuar shumë, e di se je trim e shkuar trimit, dhe dështa me folë, se si ka mundësi, që këtë përvojë tënden, ta mbartësh edhe në pjesë të tjera të Kosovës?
Zahiri: Nuk po të kuptoj se për çfarë e ke fjalën, nuk po të kuptoj...
Azemi: Shokët nga brenda më kanë njoftuar për trimëritë tuaja dhe mendova se është mirë të flasim, të njihemi dhe...
Zahiri: Unë or mik, nuk po të njoh, mirëpo mendoj se për këto punë, më mirë se kudo, flitet në Kosovë. Kur të vish në Kosovë, edhe flasim për çfarë të duash. Atje bëhen edhe takimet, e këtu në Shqipëri, jemi turistë.
Nga takimi mes Zahirit dhe Azemit që u prezantua me emrin Petriti, shihet qartë se tensionimi kishte filluar qysh në fillim të bisedës, dhe si është e mundur që Komandanti i Operatives të mos e njohë “Ish Komandantin e UCK”, përgjigjja është e thjesht se ky ishte komandant i strukturave të LPK-së që kishin bërë gjithë programin dhe kishin emëruar gjithë strukturën. Ata vetëm pritnin derisa tu hapet rruga që ta merrnin kalanë nga brenda.

Shtabi i UÇK-së i diasporës, rrinte në Tiranë

Ditët e pushimit në Shqipëri ishin të mërzitshme. Nuk arritëm të siguronim asnjë armë të vetme për natyrën e punës sonë në Kosovë. (Zahiri është kthyer në Kosovë me armët që ka shkuar” citat i Qerim Kelmendit)..
Shtrohet pyetja si është e mundur që i gjithë stafi i Shtabit të Diasporës ishte në Tiranë duke filluar nga Xhavit Haliti, Azem Syla, Kadri Veseli, Ali Ahmti,I brahim Kelmendi dhe te mos kishin asgjë për tu dhënë atyre qe bënin luftën brenda Kosovës....
Në librin e tij Bedri Islami “Enigma e një vrasje të trefishtë “ nuk ka mundur të arrin në përfundim se si ka mundur të vij deri tek vrasja e Zahir Pajzitit, aty thuhet se në komisionin e formuar për të sqaruar rrethanat e vrasjes nuk është gjetur dyshim përpos asaj që Ali Ahemti thotë se ka lajmëruar Ismet Abdullahun, por aty shtrohet pyetja a e ka lajmëruar Zahirin. Nëse do të kishim një studim të mirëfilltë shumë shpejt do të vinim në përfundim se si dhe kush ndihmoj në vrasjen e tyre....Sa për opinion është edhe zbardhja e letrës që e ka dërguar Adem Jashari tek shokët e tij në Dhjetor të 97, ku ndihet i lanë pas dore dhe i tradhtuar, ajo letër gjendet diku në arkivat e LPK-se ,këtë mund ta dëshmoj Ramiz Lladrovci sjellim fragmente të nxjerrura nga libri i Bedri Islamit kur merret ne pyetje Azem Syla me rastin e rënies së Zahirit dhe letrës se Ademit. Kështu zhvillohet biseda e komisionit dhe Azem Sylës Si është e vërteta për ndihmën e familjes Jashari dhe për takimin me djalin e tij Lulëzimin
- Azem Syla: Te dhëna nuk kam dhe nuk them se nuk është ndihmuar familja Jashari, por besoj një qind për qind që është ndihmuar sikur familjet e tjera
- Ramiz Lladrovci: Një letër qe ka dërguar Adem Jashari ne dhjetor 1997, shkruan se jemi diskriminuar me armatim .Letra ekziston edhe sot
- Azem Syla Nuk di për këtë letër,di vetëm se është ndihmuar
- Naser Idrizi: Kur është bërë Adem Jashari anëtar i UCK-së
- Azem Syla: Datë të sigurt nuk di, po një di dhe flas me kompetencë se ka qenë ushtar dhe një ndër eprorët në rrethin e tij dhe e dijë se ka mbajtur lidhje te drejtpërdrejta me Nait Hasanin njërin prej anëtarëve të shtabit të përgjithshëm te UCK-se.
- Kur pyetet se pse Ali Ahmeti përjashtohet nga sektori i veçanet dhe me vendim te kujt është larguar
- Azem syla thotë se: Xhavit Haliti ishte përgjegjës i sektorit, sa për përjashtimin e Abazit. fjala është për Ali Ahmetin thotë se nuk di arsyen, mirëpo kjo është bërë për shkak të gabimeve të mëdha që ka bërë.
Kjo bisedë e zhvilluar dhe te dhënat që jep Azem Syla janë shqetësuese, sepse letra e dërguar nga Adem Jashari shihet qartë që këtu bëhej një kushtëzim dhe për këtë më së miri është të flasë Ramiz Lladrovci , se çka përmbante kjo letër. Adem Jasharin këta e njihnin vetëm si një anëtar te UCK-se dhe një epror nga rrethi ku vepronte, pra këta nuk e kishin as mendimin që Ademi të ishte në strukturat e larta të UÇK-së. Përjashtimi i Ali Ahmetit nga sektori i veçantë është për tu shqyrtuar sepse ajo mund të lidhet direkt me vrasjen e Zahirit sepse ai ishte përgjegjës për linje e Llapit ai duhej ta informonte Ismet Abdullahun, këtu duhet te sqarohet vet Ali Ahemti apo Ismet Abdullahu. Pra këtu shihet e vërteta e këtyre që veten e quajtën Komandant të parë të Shtabit të UÇK-se si Azem Syla. A nuk është turpëruese që ky të komandonte Zahir Pajzitin e Adem Jasharin nga Tirana dhe Zvicra këto duhet te sqarohen para se ti mbuloj pluhuri.

Si u vra Mujë Krasniqi dhe pse duhet të zbulohet vrasja e Ilir Konushevcit në Shqipëri?
4. Edhe vrasja e Mujë Krasniqit në bazë të hulumtimeve të bëra shihet që para se Muja të nisej për në Kosovë, kishin marre sugjerime që të hynte me 10 deri 15 veta, por a thua kush dha urdhër të hyhet me 150 vet?. Ku ishte Kadri Veseli ne dhjetor 98, ai duhet të përgjigjet në këtë pyetje. Kush festoj dhe me kanë festoj dhe për çka festohej me 14 Janar. Pse nuk hynë asnjë nga këta me Mujën në Kosovë.
5. Pse duhet zbuluar dhe vrasjen e Ilir Konushefcit, gjeneratorit të logjistikës së UÇK-së, ai është vrarë brenda territorit të Shqipërisë dhe dihen vrasësit, duhet të dihet se kush ishin urdhërdhënësit dhe po te analizohen rrethanat e vrasjes se tij të gjitha përpjesëtimet që mund njeriu të nxjerr janë se vrasja ka ardhur nga dikush që Iliri ishte pengës në ngritjen e tij .
Edhe krejt në fund do të përfundoja me një takim të Ramush Hardinajt në ‘’Shtabin e Përgjithshëm’’, ku ai thotë se unë e dija që Jakup Krasniqi ishte bërë zëvendës komandant, por kur u prezantua edhe Sokol Bashota jam ngritur në këmbë dhe kam sharë. Ju thashë ju jeni’’ hajna” dhe ia kam mëshuar një rafal me kallash tavanit . Ju thash me ju nuk do të punoj kurrë më, dhe kam dalë jashtë. Pas meje me vrap ka ardhur Sylejman Selimi dhe me ka thënë. Mirë ja bëre....Gjykoni drejt kush ishte Komandanti i parë i UÇK-se dhe komandantet e tjerë e kush ishin parashutistet që erdhën hotelet luksoze. Shpresoi që ky shkrim të hap një dritare të vogël për hir të së vërtetës...

Shpërndaje

Komente (35) Kthehu | 22.02.2012

Ni fjal e humorit Phylosof i kohes antike, thosht se nje Rren e mir qendron shum gjat ne Histori e osht shum zor qe te del e verteta ne shesh. Diametralisht ne te kunderten osht me te verteten. Verteten e vret dhe kurr nuk ndegjohet me e verteta. Komandantat e vertet jon vra, pak ball per ball e shumica mas Shpine.

Strellc 22.02

Komandantet qe luftuan ishin Luana .shtabi politik dhe parashutistat e tiranes ishin Kojota.LPK-ja i njeh kojotat

Luani 22.02

O GAZMEND ISLAMI ty tu gzoft ZEMRA e ajo dor kurr mos te pushoft se shkruri vetum te drejten si per syt e ballit ky popull ka nevoj PER TE VERTETEN ,nji fjal e urt thot: ku ka tim ka edhe zjar edhe pse heret i kom lexu dy libra te GANI GECIT ,dhe aty skjarohen do qashtje aj thot dy her ADEM JASHARIT ju ka ndal ne kufi armatimi ,

ballisti gjilan 22.02

po, ti siki lidhje me kto gjarje aspak edhe per teshkruar me kon utakua zahiri nat koh ti jekan besoj ne gjum ne atkoh edhe mus shkruaj kurr ma per senet si vetem ke ndegjua dikun se keto gjera si keshkrua ti sjo aspak te verteta aspak

Emri 22.02

Kriminelet e SHIK-ut,si dhe krimi i organizuar eshte dashur te luftohet me kohe,ose me ligj ose me Kanun te Leke Dukagjinit.Tani si po me duket shume vone ky proces te diskutohet.Sipas thenjeve neper qyetetar,e tek masat e gjera,keto ngjarje i kane keput zemrat e shqiptareve te Kosoves,Me votimin atyre organeve dhe ashtuqujtur SHIKISTAVE,barren e fajt le ta marrin te gjitha partite ,qee kan ditur dhe i kane heshtur ,si,dhe mbi tegjitha barra kryesore e fajit te pa falshem bie mbi votuesit ,te cilet jane mashtruar me nga nje pelene.Por,ajo qe une kisha urdheruar eshte ,qe te bashkohen te gjitha partit dhe udheheqesit e tyre ,t\\"i thon:Serbise-MJAFT...!!!Bashkohuni ka then Gjergj Kastrioti-Skenderbeu,sepse bashkimi ben fuqine....,,,,,,,Le te mos harrohet Trimi me i madh i te gjitha koherave i yni i paharrueshmi Skender Beu me i famshmi hero ne Evrope...Po me çudit heshtja e e yndyres se Kosoves,te cilet po me duken se jane semuar nga kolesteroli apo nga HIVI....!?.

Zehil Zagreb Evropa(Dukagjin) 22.02

Shiku dhe Uqk-ja e Tiranes se bashku me SHISH-in kan perpiluar planet per vrasjen e figurave te shquara te shqipëtareve.Jan keta të cilet kan vrare duke filluar nga Zahiri,Ahmet Krasniqi e tutje. Keta ju kan gezuar me se shumti vrasjes se komandantit Adem Jashari...bile edhe me shum se sa shkijet...ndoshta ju duket destruktive kjo qe po shkruaj por eshte me se e vertetë.Xhavit HalitI, Azem Syla,Kadri Veseli e disa te tjerë jan pergjegjes per shum likuidime politike ne Kosovë. Keta jan tradhetare te UQK-s dhe te Kosoves.Nuk do ti shpetojnë dot pergjegjësise. Tani po shifet qe per ta shpetuar lëkuren e tyre te derrit jan ne gjendje qe ta shesin edhe Kosove.

Strellci 22.02

nga kjo qe po shihet the thuhet kosova po qeveriset nga vrasesit dhe diktatoret shqiptar I larguam diktatoret serb ndersa kosoven e ekopuan diktatoret shqiptar turp turp turp

mentor 22.02

Jo krejt e kjarte eshte kjo. edhe ne popull kshtu eshte folur me vite. Populli edhe pse nuk i shkruan i dine te gjitha krimet e krahut te Hashim Thaqit.

fatmiri 22.02

O sa te del Ramushi ne liri se dota shifni kesaj rradhe qka dote ben te gjitha vrasjet do te dalin ne shesh e ksaj here ska me gju me kallash perpjet por ka mejav prish trurin ashtu te kalbur kriminelave hajnave tradhetareve me plum ne kok durim edhe pak sa te del Ramushi dote bindeni edhe vet!!!!

Atedheu 22.02

Une prej fillimit e kam logjiku punen e vrasjes se Ademit, Zahirit, Ilirit etj, edhe qysh moti e kam kuptu strukturen organizative. PER NJEREZIT QE MENDOJNE DREJT E QE JANE NORMAL, DIHET SE KETA PARASHITISTA KURR NE JETE NUK KANE QENE ORGANIZUES, THJESHT TE BEN TE KUPTOSH QE NUK KA PAS NDONJE ORGANIZIM. Uçk ka qene e formuar me disa vete brenda Kosoves, e pastaj e kan uzurpu qent e drenices e gjetiu.

mety 22.02

Te pershendes nga zemra z.Gazmend Islami,per artikull.Nuk ka fije medyshje ,por se asht shum e kjart se njeriu vije ne nji medyshje se si asht e munur qe;nga te vetshpallurit komandanta ose edhe parashutista,sot qe te gjith jan ne pozita,dhe se astenji prej tyre nuk u vra,kurse ata te cilet luftuan dhamb per dhamb me armikun siq asht rasti i te madhit z.Ramush Haradinj te i kurdisen gjerat edhe pse dihet mir se meritat dhe trimerin e Ramushit nuk e kan ktafare bllacistat ose parashutistat,e sa per te dhan sqarime si nen nji dihet se aste kush nuk mundet me deshmua se p.sh.ketfare hashen askush seka pa me pushk ne krah,vetem duke dal ne Tiran aty mbas hoteleve e duke shfrytzuar kanjiher duke u mshef mas naj qube sikur cub,dhe se vetem duke shfrytzuar dinakrin dhe tradhtin e shokve ja arriti ku asht tash,dhe se flasin edhe faktet edhe tani se si dhe qka ju sjelli njrezve qe edinte se do ja rrezikojn te qenit ne krye,dhe se pajtohem se ka nevoj te sqarohen shum-e shum gjera,ejokafe-kumsht

Kralanasi . Kukes... 22.02

Kite. Edin xhavit Haliti Hashim. Thaqi, dhe kadri veseli ka edhe tjer por keta. Jan qe jakan. Beun sherrin Familes. Jasharit. Dhe pajaziti e shume te tjerve hashim shume mire e din edhe ata dy qe i permena ma para.

Qobani vrella e gadimes 22.02

Adem Jasharin e kane tradhetuar vet parashutistat e uck s qe jan kan udb ash. Kush e ndihmoj Ademin e rrethuar? Asnje. Keta komandanta, xhavita hashima azema e kadri vesela drejt ne Hage se kan ba gjenocid mbi shqiptaret e pafashem. Turpi i Kosoves

Blerta 22.02

paske marre shenime edhe nga hitorografia serbe .mjafton ky fakt per te then se je duke ja futur kot ne keto analizat tua.nje pyetje cili ishte roli juaj ne keto ngjarje dhe qfare bere ti per kete kosove pse heshte deri tash.

EVELIA QELEBIU 22.02

Kjo esht nji pershkrim i bukur nga bashkpuntoret e srbijes qe ende mundohen ta destabilizojn Kosoven Martire por kot e kan keta MATRAPAZ te ngulitur per ta njolos luften e UQKs UQKj nuk formohet vetum me 6 persona po nji brigad e pregaditur mir

luli ger 22.02

Te lumte dora o zoteri! Po Hajnat dihen ata jane ne kuvendin e Kosoves edhe emer kane por vetem duhet te punoj ligji dhe gjithqka rregullohet. Mu ata qe vrane Komandantet e vertet sot udheheqin ne Kosove. Te gjithe kane emer e ata jane: Jakup \\"Doktori\\";Hashimi; Fatmir Sejdiu; Lutfi Haziri; kurse per parashutista si XHaviti e Azemi e Shiku ne pergjithesi po deshten Fatmir Limaj e Rexhep selimi e tergojn te gjithe historin. Sa per Nahitin mos kerkoni asgje prej tij se ai edhe nuk merret vesh as shqip sigurisht nga frika e ka , i ka hup edhe shqipja. Kur keta trima te futen aty ku e kane edhe vendin do te dalin edhe shume e shume kamandanta te tjere qe vran dhe dhunuan te gjith ata qe ishin per nje Kosove te vertet e jo si kete qe e kemi tani Kosove \\"Kriminale\\"

Hashim Aga 22.02

gazmend ruju se keta gjakepiresa te vrajn sikur bardhyl ajetin ruju mire dhe shume nga keta kriminela halitoviqa syloviqa e hajni i leviskave te dudingenit te cyrihut

istog 22.02

Kur i ndjeri Ibrahim Rugova pat thënë për disa struktura kriminale që vepronin në emër të UÇK-së se ?ishin dorë e zgjatur e okupatorit serb? disa u ngutën që ta shpallin atë tradhtar. Të tillët, të cilët mjerisht i kemi në krye të Kosovës, sot e shpallin tradhtar Albin Kurtin (!) edhe pse dihet se ky do të jetë i vetmi që do ta bëjë realitet ëndrrën shumëvjeçare të bashkimit kombëtar!!!

Viti 22.02

ju lumt trima foleni veq te verteten tash po dihet se kesh jan keta te sodit qe jan qeveri te gjthe jan hashimoviqa veq per karrik te gjitha i bajne edhe 10000000000000 fusnota ibajne per karike lypet ni trim ikosoves ektyne hashimoviqave me ja dhane 10 plumba krye tung

resi 22.02

Deshiroj tju pergjigjem per grupin e Muj Krasniqit se neket grup ka qen dhe profesori yn Rifat Mziu mete cilin kur jemi nda ne shqipri pasi unis ukthy dhe meka perqafu dhe filloj te qaj dhe ithash trimrija seka kshtu ngo vlla me tha kurr plumi i armikut sun um rrok vetem plumbit te tradhtis i tutem. Por jam edhe deshmitar se per Muj Krasniqin dhe Rifat Mziun kan ardh disa persona me dy gjipa ne emer te shtabit te UQK-sè qe ti marrin Rifatin dhe Mujen aqik aqik ti fusin gjoja te sigurt ne kosov se jan te renshum gjoja kta dy aty ka fillu te dyshoj RAMBO Vesel Aruqi dhe kathan jo mekusht qe edhe Veseli te shkon meta dhe ata skan pranu kshtu qe kan deshtu qe ti eliminojn dy jav para Muj Krasniqin dhe Rifat Mziun. Dhe fakt tjeter asht kur asht hap Muzeu i tyre ne Drenas deri sa folshin kta qepoj thon veti komandanta rrehin shuplak publiku kurse baba i R.Mziut i thot babes mujs tibile mos rreh shuplak se keta najkan sjell ne prit aj pegjigjet shuj mostenin tjert se un e Di.

Ahmet mziU.Q.K-sè 22.02

Me keqardhje po duhet qdo here me shkrue per keta hajnat qe i thon vetit ish pjestar te UQKkur permendet e mri i disave duhet me then Mendermethan,por qka te bajm nuk eshte koha tash te merremi me felliqtihonet e tyre se thot nje fjal popullore \\"ifelliqti te felliq\\" qdo kush e din se kush eshte Xhavit Haliti dhe shoket e ti si Azem marrja,Hashimi,Kadriu por ti leshojme teposht se vet e thejne qafen pa vonue.Ti kethehemi jetes e mos te lejojme qe Hashimi me kta ta na shesin vendin siq e shiten Mitrovicen.Nese ka nevoje ti rrokim hutat edhe nje here e ti felliqim plumbat ne trupat e tyre te flliqur. lumi.

lum belleja 22.02

une mendoj qe keta ne ket perfshirje ka me vra njani shoqin e historja ka me mbet mit

beqa 22.02

nji shkrim i qellum por edhe i kerkum po kush me izbulue kto marifetlluqe qe i kan ba e ata qe i kan ba sod jan neper poste e te tjeret nuk kan forc e as guxim po koha do ti godas edhe ata te cillet kan dhan urdher ta ndegjij kadri veselin duke fol te shtin me kajt sa i mir asht kan e veq fallsikon histori po ndoshta nrrohet sistemi ndoni her e del naj udhheqs i paster e zbulohen te gjitha me nderime nga noirvegjia

studenica 22.02

Ne kohe te luftes keta qe e udheheqin sote Kosoven vetem sherri u ashte pa se jo hajri,sote keta qeveritar hajna propagandojne se kan qene komandante ne kohe te luftes ne kosove, po e verteta ashte se kane qene komandant te veteshpallur neper kafene te Tiranes.

behari 22.02

Tragjedija ka ndodhur kur uçk-ja që luftonte për çlirimin e Kosovës,mbrenda në Kosovë,shantazhohet dhe luftohet nga uçk-ja e hoteleve në Tiranë.Kjo luftë në mes dy frakcioneve ka sjellë dëmin më të madh gjatë luftës në Kosovë.Nga Tirana kanë komandue ata që luftojshin me marr pushtetin pas luftës,kurse në Kosovë luftojshin ata që donin çlirimin e Kosovës dhe nuk ju interesonte pushteti.Për fat të keq të Kosovës dhe popullit të saj,gjatë luftës u kryen shumë vrasje mbrenda-shqiptare që patën pasoja të mëdha në çlirimin e vendit.Ata që luftojshin për çlirim dhe për shtet dhe respektojshin institucionet e Kosovës në krye me Dr Rugovën,ata ndiqeshin dhe vriteshin nga banda komuniste që nga hotelet e Tiranës porositke vrasjet e patriotëve të njohur duke filluar nga ministri i mbrojtjes Kolonel Ahmet Krasniqi e deri te bashkë-punëtorët më të ngushtë të Dr Rugovës.Vrasjet e komandantëve dhe çlirimtarëve më të njohur janë kryer nga banda e kuqe që ishte vendosur në Tiranën e Fatos Nanos dhe .!

IKRASNIQI 22.02

per te zberthyer kete çeshtje duhet te shikojme edhe lkçk organizate ilegale e cila nuk pajtohej me lpk per shka siç thonin ne programin dhe komunikatat e saj se zgjidhjen e çeshtjes se kosoves e shihnin permes luftes se armatosur dhe e akuzonin lpk se vetem keshtu mund te jene te bashkur.Keshtu Mentor kaçi dhe grupi i tij lkçk i zbuluar ne prishtine gati ne te njejten kohe me zahir pajazitin do te jete humbje e konsiderueshme per grupet e armatosura.Kishte e grupe te tjera ne dukagjin te cilat i dirigjonte sali çeku.Historia e luftes se kosoves mund te kuptohet vetem atehere kur mbledhet i gjithe dokumentacioni i plote dhe hulumtohet sepse nga disa deshmitare eshte thene qe udheheqes i grupeve te para guerile ka qene sali çeku ,ne ate grup adem jashari etj.Pra vetem kur te gjitha keto grupe ti ofrojne deshmite e tyre atehere do te kuptohet edhe e verteta e saj.Edhe para tyne ka pas perpjekje per te bere grupe te armatosura po ato nuk mund te zihet berthama e uçk.

hasan prishtina vushtrri 22.02

keto athue ado te zbulohen dhe ata qe kan kryer ket tradhti me tera keto vrasje ado te denohen.keto jan fokte te verteteta zahir pajaziti asht tradhtuar dhe asht vrar adem jashari po ashtu asht i tradhtuar nga shoket dhe askush si ka dal ne ndihme kesaj familje heroike.

hetuesi 22.02

Z. Islami drejtesia ngadhnjefte mbi te padrejten. Shume gjera i dime, shume jo, kur te vije dita te gjithe do te flasin. Keto vrasje duhet sqaruar, te gjitha pa perjashtim, sepse nga keto vrasje demi ishte i madh ne lufte, eshte i madh ne liri. Nuk paragjykojme, por kerkojme sqarim te tyre. Zhvillimet politike te sotme po i japin te drejte dyshimeve tuaja, por kjo duhet te deshmohet me prova dhe argumente. Pershendetje.

Fati (Vjene) 22.02

Po te kisha qen ne vend tend , pasi qe ke hesht kaq shume kohe, do te kisha hesht edhe me tutje!!!!!!

cafa 22.02

Shaban Arusha ban qudi se si ende su mur ne pytje Sokol Bashota per nji numer vrasjesh kidnapimesh rrahje qe ju kan ber shum njerzve te anes se nahih Klines.Sokol Bashota esht pergjegjs per te gjitha kto qe kan ndodhe prej f.Kijev e deri ne Cerrmjan e deri ne Zahaq te Pejes ne ket rrafshin Sokol Bashota kapas ndikim dhe ka dhen urdhera per kidnapimin e shum njerze dhe vrasjen e tyre.Shaban Arusha i ka njoft disa nga ata te cilet sjan ma ne ket bot te cilet kan kontribu per Kosov.

SHABAN ARUSHA 22.02

Dihet fort mire per keta hajna keta vrases, por pyetja rrjedh kur do te denohen keta berlloga ? kur do filloj drejtesia, po keta te njejtin njerz edhe sot po e fundosin Kosoven ne kaos, po ua dorzojne Kosoven Serbeve me fusnota me rezolut 1244 e kthejn KOsoven si para 10 viteve po keta Hajna milionera do e shesin Kosoven edhe pse kané milionat.Deri kur ma keshtu ???????????????

Bardhyli 22.02

Te gjithe strukturen e UCK e permendi autori , ata qe veprojshin ne Kosove dhe ata ne Tirane, nji pytje per autorin, MEH UKA mos u kane me struktura te UDB qe nuk e permendi autori kurre.

berat sadiku 22.02
Bota sot eshte gazete qe asnji shqiptar nga Kosova nuk e blen.Ketu e hoqen nga qarkullimi,pasiqe dilte minus!
76643,kutia postare Brari

Kryeministri lavdëron Kadri Veselin
kadri.jpg

Kadri Veseli

Prishtinë, 23.02.2012 21:59

Kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi, në emisioninRubikon të KTV-së nga AdriatikKelmendi, ka lavdëruar shumë ish shefine SHIK-ut Kadri Veselin.

“Është njëri nga njerëzit e gjallë që kabërë më së shumti për lirinë dhe për Pavarësinë e Kosovës” ka thënëkryeministrit. Pasi e ka quajtur mik të ngushtë të vetin, Thaçi e kakonsideruar legjitime aspiratën Veselit për t’u marrë me politikë pornuk ka dashur të tregojë se cili mund të jetë roli i tij në partinë qëai e udhëheq, në Partinë Demokratike.

Akuzat kundër në këtë tij i kakonsideruar të qëllimshme dhe siç ka thanë ai, u shfaqen mu në kohën kurVeslei shfaqi publikisht pretendimet për të hyrë në politikë.

Lidhur me kandidimin e tij të mundshëm për kryetar të vendi, Thaçi ka thënë se për këtë do të vendosin struktura e partisë.

Hashin Thaëi në “Rubikon i ka lavëruar shumë edhe pjesëtarët ekoalicionit të tij e në veçanti Begjet Pacollin dhe Mimoza Kusarin,Lila.

Kryeministri i vendit ka folur edhe për dy proceset gjyqësore që pozhvillohen në Hagë dhe në Prishtinë kundër ish –komandantëve të luftësRamush Haradinaj dhe Fatmir Limaj duke shfaqur keqardhje për to dhenjëkohësisht shpresën se ata do të do të dalin fitimtarë nga këto proces

Krahëhapur për Kadri Veselin

Krahëhapur për Kadri Veselin
Jeton Llapashtica | 26-02-2012 13:12 zeri

Ish-shefi i Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK), Kadri Veseli, pas paralajmërimeve se do të futet në politikë, po pritet krahëhapur në Partinë Demokratike të Kosovës (PDK). Të paktën askush brenda partisë së kryeministrit Hashim Thaçi publikisht nuk deklarohet kundër Veselit, ndërsa inkuadrimin e tij në këtë subjekt politik e shohin si forcim të partisë me kuadro dhe energji të re.

Megjithatë, pavarësisht nga zemërgjerësia në raport me personin që së fundi ka paralajmëruar se do t’ia “mësyjë” politikës, anëtarët e partisë më të madhe në vend nuk e kanë shumë të qartë se si do të futet ai në PDK dhe çfarë pozite do të marrë.

Njëri nga figurat kyçe në Partinë Demokratike të Kosovës, Xhavit Haliti, gjatë një interviste për “Zërin”, që është botuar tri ditë më parë, ka thënë se Veseli është i mirëseardhur në PDK.

“Mirë se vjen” Kadri Veseli!

“Si frikësohem për shumë arsye. Nën një, unë e njoh Kadri Veselin nga viti 95/96 kur kam pasur të bëj me të dhe e çmoj shumë kontributin e tij për Kosovën. Unë vlerësoj dhe besoj që Kadi Veseli nëse hyn në politikë, hyn për të konkurruar, në mesin e atyre që do të konkurrojnë në strukturat politike të PDK-së. Dhe unë nuk mund të kem frikë nga Kadri Veseli, sepse e kam mik dhe ai e ka drejtuar Shërbimin Informativ të Kosovës pas lufte”, ka thënë Haliti.

Anëtari i kryesisë së PDK-së, Haliti, më tutje ka theksuar se Veseli ka qenë njëri prej veprimtarëve dhe luftëtarëve më të suksesshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe ndër personat kyç në momentet më të rëndësishme nëpër të cilat ka kaluar vendi.

“Kadri Veseli e ka kryer detyrën e vet që e ka pasur në kuadër të Shtabit të Përgjithshëm dhe e ka marrë detyrën e vet për të krijuar Shërbimin Informativ të Kosovës në kuadër të Qeverisë së Përkohshme të Kosovës”, është shprehur ai.

Veseli mirëpritet edhe nga nënkryetari i PDK-së, Hajredin Kuçi. “PDK është parti e hapur që vlerëson vlerat e së kaluarës dhe ndërton vizionin për të ardhmen për çka zotëri Veseli mirëpritet dhe mund të jap kontribut”, ka thënë zëvendëskryeministri Kuçi nëpërmjet SMS-së.

Edhe anëtari i Këshillit Drejtues të PDK-së, Shukri Buja, që aktualisht e udhëheq Komunën e Lipjanit, e sheh si hap pozitiv inkuadrimin e Kadri Veselit në këtë parti.

“Kadri Veseli është njëri nga figurat kyçe që ka qenë para luftës, në organizimin e luftës dhe gjithsesi edhe pas luftës ka dhënë kontribut bukur të çmueshëm në jetën në Kosovë dhe është i mirëseardhur në Partinë Demokratike. Unë mendoj se ardhja e Kadri Veselit në PDK do të sjellë një frymë të re, frymën e një vizioni të ri dhe do ta ndihmojë shumë Partinë Demokratike”, thotë ai.

Sipas tij, që nga momenti që Veseli të futet në PDK, ai do ta forcojë këtë parti dhe siç thotë ai, do t’i koordinojë shumë veprime në Partinë Demokratike të Kosovës.

“Është një personalitet që e çmojmë dhe gjithsesi është njeriu që i duhet tani PDK-së”, thekson Buja.

Mirëseardhje për ish-shefin e SHIK-ut, Kadri Veselin, shpreh edhe anëtari i kryesisë së PDK-së, Hydajet Hyseni.

“Çdo ardhje në momentet që po kalojmë është e mirëseardhur. Ka nevojë skena jonë politike për pasurim aq më tepër kur bëhet fjalë për njerëz me kapital politik, atdhetar dhe profesional. Ajo që dua të theksoj është se PDK-ja nuk është pa kuadro të mjaftueshme edhe me kapital atdhetar, edhe me potencial profesional edhe demokratik e qytetar”, thotë Hyseni, duke shtuar se do të ishte mirë që sjelljet e reja në parti të sjellin funksionim demokratik.

Veseli kryetar i ardhshëm i PDK-së?

Të gjithë personat që flasin për aderimin e mundshëm të Kadri Veselit në Partinë Demokratike të Kosovës thonë se ai mund të bëhet edhe kryetar i kësaj partie, por këtë gjë ata e ndërlidhin me mundësinë e vetme në mes të tij dhe Thaçit, që do të ishte një marrëveshje e përbashkët.

“Unë pres që të jetë Hashim Thaçi (kryetar i ardhshëm, pas kuvendit). Nëse nuk kalon në ndonjë pozitë politike ku i ndalohet për të qenë kryetar i PDK-së, prapë do të jetë Hashim Thaçi”, thotë Xhavit Haliti.

I pyetur nëse Veseli mund të jetë pasardhës i Thaçit, Haliti thekson se secili njeri që konkurron për të qenë kryetar i partisë e llogarit veten nëse është i zoti ose jo që ta drejtojë partinë.

“Unë nuk do të kandidoj. Së pari nuk jam përgatitur për të konkurruar për kryetar të partisë dhe unë mendoj se është e vështirë ta konkurrosh. Edhe nëse kam dëshirë, Hashim Thaçi i ka votat në Partinë Demokratike. Aktualisht ai është i pakonkurrueshëm”, thotë Haliti.

Sipas tij, PDK-ja ka nevojë që anëtarët e saj para se ta sfidojnë njëri-tjetrin të jenë të barabartë mes vete.

“Nëse ka mundësi të barabarta, atëherë njerëzit mund të futen në konkurrencë, po ku nuk ka mundësi të barabarta është problem. Nuk mendoj që ka mundësi të barabarta në asnjë parti në Kosovë. Nuk është e përcaktuar mënyra e konkurrencës në politikë. Në zgjedhje nuk është e përcaktuar përveç se në Kuvend, pra nuk ka fushatë ose parafushatë për zgjedhje. Derisa nuk ka mundësi të barabarta në fonde të përcaktuara me statut është problem t’i hyhet konkurrencës”, shprehet ai.

Nga ana tjetër Shukri Buja thotë se Kadri Veseli mund të jetë njëri nga kandidatët e mundshëm për kryetar të PDK-së. Sipas tij, ai mund ta “zëvendësojë” Thaçin vetëm nëse ky i fundit vendos që të konkurrojë për president të vendit.

“Unë nuk mendoj që të kandidoj për kryetar, por synimi im është që të jem anëtar i kryesisë, ngase tash jam anëtar i Këshillit Drejtues”, shprehet ai.

Ndërsa Hydajet Hyseni thotë se nëse do të ketë demokraci në raport me zgjedhjet e brendshme dhe funksionimin e partisë, atëherë hapet mundësia për konkurrencë të drejtpërdrejtë.

Mirëseardhje nga frika

Zemërgjerësinë e anëtarëve të Partisë Demokratike të Kosovës për ta pritur në “gjirin e partisë” ish-shefin e SHIK-ut, analistët politikë e shohin si frikë që shumica e anëtarëve të PDK-së kanë nga Veseli.

“Mendoj se Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli janë dy njerëzit më të fortë në PDK dhe pakrahasimisht më të fortë se plot të tjerë”, thotë analisti Nexhmedin Spahiu.

Ai thekson se në politikë asnjëherë nuk mund të ketë mik të përbetuar ose armik të tillë, prandaj, sipas tij, në të ardhmen mund të ndodhë që Thaçi dhe Veseli të jenë kundërkandidat për pozitën e të parit të partisë.

“Unë nuk mund ta paragjykoj këtë, sepse nuk mund të dihet, dihet se shumë miq janë shndërruar në rival dhe anasjelltas. Nuk mund ta parashikoj këtë sepse varet prej karakterit të të dyve. Derisa e njoh karakterin e Hashim Thaçit për shkak të veprimtarisë së tij publike, sjelljen e tij ndaj shokëve, aleatëve, kundërshtarëve të tij, por nuk e njoh karakterin e Kadri Veselit, sepse nuk e kam parë kurrë me sy, përveç dy herë në televizor”, thotë ai.

Afërsisht ngjashëm mendon edhe publicisti Shkëlzen Gashi, për të cilin secili anëtar i PDK-së që nuk shpreh mirëseardhje për Kadri Veselin ballafaqohet me “zhdukje” nga Partia Demokratike e Kosovës.

“Me dalë dikush kundër Kadri Veselit është sikur me dalë kundër Hashim Thaçit, sepse është e njëjta gjë, ata të dy kanë thënë për njëri-tjetrin se jemi miq e bashkëpunëtorë”, thotë Gashi.

Hezitojnë të flasin për Veselin

Gazeta të shtunën ka kontaktuar me disa nga anëtarët e organeve udhëheqëse të Partisë Demokratike të Kosovës, të cilët nuk kanë preferuar të flasin për aderimin e Kadri Veselit, duke kërkuar që përveç kësaj, në asnjë mënyrë mos t’iu dalë emri në gazetë.

Kjo situatë, sipas analistëve politikë Spahiu e Gashi, është tregues i qartë se sa shumë frikësohen disa anëtarë nga Veseli.

“Te shumica e qytetarëve mendimi për Kadri Veselin është mendim negativ. E përveç tjerash, ata (anëtarët e PDK-së) që nuk duan të flasin për të nuk flasin se e dinë që ngase mendimi i qytetarëve është i keq për Veslin, me deklarimin për të mund t’i bëjnë dëm vetes”, shprehet Gashi.

Zeri komentet 24

HISTORIANI (DUKAGJIN): 26-02-2012 17:23
Thaci, Azem SYLA, Kadri VESELI, Xhavit HALITI, Sami LUSHTAKU, Zharku, Rrustem MUSTAFA, Latif GASHI, e shume te tjere qe nuk po i permendi llogaritni popull i dashur cfare kriminelash e udheheqin KOSOVEN.Me keta kriminela kurre nuk do te keni liberalizim vizash, integrim europian vetem krim e korrupsion do te kemi.

1244 (rks-ja): 26-02-2012 16:53
Po cka pritet ma shume prej kesaj partie kur merret me SHIK-acat dhe ndertohet prej nje filozofie te tille.PDK- ja duhet te reformohet rrenjesisht nga nje parti e shantazhit dhe SHIKUt drejt nje partie te reformuar dhe properendimore. Ashtu edhe do te ndodh, se ashte absurd me te udheheq njerezit qe kane vra njerez dhe kane dosje...Politikanet e ardhshem te PDK-se duhet te jene njerez atdhetare, pra vertet intelektual qe ja dojne te miren atdheut te vet dhe nuk leshoj pe para sfidave te radhes. Keshtu jane edhe disa prises te partive tjera, kur te merresh me fol per fenomenin e krimit, vrasjeve etj, s pari duhet ti referohesh bosit, klanit te tij partiak dhe pastaj te kerkosh pergjegjesi prej qytetareve. Me politikane te tille me dosje nuk mund te konkurosh ne BE.Duhet te pastrohemi prej dosjeve dhe tipave qe e mbajne penge te ardhmen tone.. dikur kane dhane kontribut ne uck dhe ju kane sherbyer sherbimeve sekrete, ok tash eshte tjeter kohe...

makovcalia (makovc): 26-02-2012 16:21
POSHTE TRATHTART E VENDIT PDK EDHE SHIK-UT

zejnullahu (ferizaj): 26-02-2012 16:20
normal qe e pret dur hapur se ky njeri me puntor te vet likfidun intelektual dhe shantazhun te tjer e thaqi hypi kryeminister tu ju falenderu krykriminelit kadri veselit

safeti (prizren): 26-02-2012 16:20
veseli ne pdk po ku per te nuk ka vend tjeter neper partit tjera veq se ne pdk kjo parti e trathtareve te shtetit te kosoves

Qytetari i rezolutes 1244 (Skenderaj): 26-02-2012 16:05
Kadri Veseli,behet edhe kryetar partie ne PDK-en e Hashimit, por neser behet edhe kryeminister, e Hashim Thaci kryetar shteti. Keshtu i kan planet, ishalla nuk ju permbushen. Une si qytetar i rezolutes 1244 i kam dy kryetar, dy kryeministra ,dy parlamentar e nja 300 delegat. Kush jane me te forte se qytetaret e Kosoves me alamet institucione , apo done te Serbise , te Kosoves , krejt lesh e li. Popull primitiv dhe i pashkolluar, pa seder kombetare, nuk shohin pertej hundes, ja bejne qefin vetit, shohin endrra me sy qele,etj etj. Prandaj, BE - ja i ka lene edhe nen Serbi edhe nen Kosove,si qyqet e rremit,keshtu e meritojne, duhet te denohen ,sepse nuk kan lidhje per shtetin dhe per kombin. Shkoni o te mjere ne VV, tek ata mesoni se si duhet te mbrohen interesat kombetare, si duhet te krijohet shteti dhe si te mbrohet shteti. Levizja VV, eshte force e nivelit kombetar dhe vetem me organizimin e saj ju beni balle hajnave dhe matrapazeve te PDK-es,LDK-es,AAK-es dhe AKR-es........

topi (prishtine): 26-02-2012 16:01
Te perbashkuar me nje qellim....?

Leviatani (Diku): 26-02-2012 15:55
"Hashimi e ka themelu SHIK-un", keshtu eshte deklaru Veseli para do ditesh. Para se te filloj te rrefej hollesisht per marifetet e SHIK-ut, Hashoja ia mbyll gojen duke i ofru antaresim e post ne PDK. Keshtu funsionon demokracia kosovare.

emini (prishtine): 26-02-2012 15:48
ende jemi shume large ende jemi teper large per ata edhe na ndodhin gjera si Fuknota etj etjpo si te mos na ndodhin se ? tashe edhe ky futet ne politike edhe bile ndodhe qe edhe kryeminister keshtu kane shkruar gazetat gjermane e dihet se qka ka bere me SHIK un nese kundershton sabahi nuk te qele gjalle vriteshe hajde hajde por deri kur or te mjere populle

Bekimi (Gjilan): 26-02-2012 15:03
O lene kete demagogji po Kadri Veseli gjithmon ka qene ne PDK. Keshe ne demokrate, ani e e ndegjut Hashim zezen ne Rubikon kur tha se une nuk e di a do te futet Kadri Vesli ne PDK ju duhet ta pyetni ate. Jo do te futet ne LDK ja VV Kadri Veseli. Keshtu jane kur diktatoret e aktrojne demokracine. Hjana, kriminel

Leoni (gjilan): 26-02-2012 14:36
Kqyrne ne foto Daja rreke shuplak per nip, e kan ba familjarizum qerdhe te krimit te italis.

llulla (zvicer): 26-02-2012 14:22
neve ne zvicer gjithmon e kemi quajtur cim leshkuqi,pra cim mir se erdhe ne PDK bashk me 1244-shin ,athu a mos qendron ti pas kesaj mrekullie o cimo,spo hi ma fell se kaher njihem.

strellci (strellc): 26-02-2012 14:21
demi (Ulpiane)Koment shum i qëlluar dhe më se i vertetë.Klm demi...

njani (kosove): 26-02-2012 14:19
JAM I BINDUR SE GJAT LUFTES NE KOSOVE ,MA SHUM KAN VRAR SHQIPTAR KETA KRIMINEL SE SA KAN VRA SHKIJE. SHIHJA FTYREN IDIOTIT HASHIM THAQOVIQIT ( ENVER HOXHES ) DIKTATORIT TE SHQIPTARVE.

cani (Suomi): 26-02-2012 14:00
E ku paskan qen keta dijetar qe u vranë e si ndihmuan KOSOVES :)kurse popullata është shtresa ma e pa shkolluar qe ka nji popullë me vjen keq qe e them kte po realiteti ashtë kykurgja Bardhe nuk sheh vetem ZI, aspak nuk din te vleresojë veq ja trus ashtu ke apo ske.ktu 90-95 % e ketyre komenteve qe shkruhen shkruhen veq nga te nime e dikujte , as nuk e njohin THQIN as se njohin Kadrin as JAKUPIN as asnji hiq ktu ashte ajo e keqja e ketij populli,ne dime te vleresojme vetem te kunderten...

ramadan (ITALI): 26-02-2012 13:49
KRIMINELET JAN GJITHMON BASHK

Xhaferi - \'51. (G. - Pd.): 26-02-2012 13:48
Le të hyjë ku të dojë Kadri Veseli dhe analfabetët me hipoteka kriminale, më m.. nuk bëhet. Po e pat PDK dhe Taç tradhtar. Si e ka lypur e ka gjetur. Bira e minit nuk i shpëton. Kot e ka Kadri krimineli....

Fjolla e Borës (Rahovec): 26-02-2012 13:42
Qellimi kryesor i futjes se tij ne politikë është mbulimi i krimeve të rënda që i kan bërë me SHIKun e tyre, por nuk ma merr mendja që mund ti ikin denimit te merituar perkunder ngazellimit te kryendotesires xhavithaliti

Petrit (Prishtine): 26-02-2012 13:39
Poqese z.Veseli zgjedhet Kryetar i PDK-es ,po del se nga t'gjithe keta anetare te PDK-es ,s'qenka asnje i zoti ta zavendesoj z.Thaqi,por ju duhet nji perforcim alla Veseli.E kemi dite se ne kete parti pervec Hashimit edhe s'ka te tjere ,te denje per KRYETARLLEK.

ADEMI (germany): 26-02-2012 13:32
te lumt kadri veseli vetem perpara sepse pdk ka nevoj per perforcime pasi qe po mundohen qe pdk njerzit e fort qe t'ia largojn nga politika andaj e pres me shum respekt nje ushtarak -politikan me n je vizjon te kthjellt do e keni voten e time dhe te rrethit familjar prsh.adem zekaj

kuksi (gjermani): 26-02-2012 13:31
Kriminel mire se vjen ne qerdhen e krimineleve dhe tradhtareve te popullit nji kriminel dhe hajn ma shum a ma pak nuk ka rendesi ma mut nuk bahet Do te bashkohen edhe ishalla krejt bashk i faron ZOTI

Atdheu (Tiranë): 26-02-2012 13:26
Spiun i cili u bashkohet shokëve të Shikut,të cilët i kanë duart e zhytura në gjak shqipëtaresh.

Gazi (Antihashim): 26-02-2012 13:26
Krahehapur per njeriun i cili me shik-un vrau shume e shume shqiptare dijetar,ky Veseli me banden e tij shik i frikesoi,kercenoi,shantazhoi shume intelektuale dhe me ndihmen e ketyre banditeve pedeke-ja erdhi ne pushtet dhe normal qe pritet krahehapur por mos mendoni se populli shqiptar i harron keto te keqija shume shpejte shqiptaret do ti ndeshkojne keta horra kriminele..?!(Hashimi-Veseli qdo vikend ne malet e Sharrit ecin dhe bejne plane per likuidimine shqiptareve intelektual,vetem keta dy)!!!

demi (Ulpiane): 26-02-2012 13:20
Modeli Putin-Medvedev po instalohet edhe ne Kosove!

Te gjithë i dëshirojnë mirëseardhje
Kadri_veseli_06012012_lajm.jpg

Ish-shefi i Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK), Kadri Veseli, pas paralajmërimeve se do të futet në politikë, po pritet krahëhapur në Partinë Demokratike të Kosovës (PDK).

Të paktën askush brenda partisë së kryeministrit Hashim Thaçi publikisht nuk deklarohet kundër Veselit, ndërsa inkuadrimin e tij në këtë subjekt politik e shohin si forcim të partisë me kuadro dhe energji të re.

20:59; 26/02/12 •

Prishtinë - Megjithatë, pavarësisht nga zemërgjerësia në raport me personin që së fundi ka paralajmëruar se do t’ia “mësyjë” politikës, anëtarët e partisë më të madhe në vend nuk e kanë shumë të qartë se si do të futet ai në PDK dhe çfarë pozite do të marrë.

Njëri nga figurat kyçe në Partinë Demokratike të Kosovës, Xhavit Haliti, gjatë një interviste për “Zërin”, që është botuar tri ditë më parë, ka thënë se Veseli është i mirëseardhur në PDK.

“Si frikësohem për shumë arsye. Nën një, unë e njoh Kadri Veselin nga viti 95/96 kur kam pasur të bëj me të dhe e çmoj shumë kontributin e tij për Kosovën. Unë vlerësoj dhe besoj që Kadi Veseli nëse hyn në politikë, hyn për të konkurruar, në mesin e atyre që do të konkurrojnë në strukturat politike të PDK-së. Dhe unë nuk mund të kem frikë nga Kadri Veseli, sepse e kam mik dhe ai e ka drejtuar Shërbimin Informativ të Kosovës pas lufte”, ka thënë Haliti.

Anëtari i kryesisë së PDK-së, Haliti, më tutje ka theksuar se Veseli ka qenë njëri prej veprimtarëve dhe luftëtarëve më të suksesshëm të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe ndër personat kyç në momentet më të rëndësishme nëpër të cilat ka kaluar vendi.

“Kadri Veseli e ka kryer detyrën e vet që e ka pasur në kuadër të Shtabit të Përgjithshëm dhe e ka marrë detyrën e vet për të krijuar Shërbimin Informativ të Kosovës në kuadër të Qeverisë së Përkohshme të Kosovës”, është shprehur ai.

Veseli mirëpritet edhe nga nënkryetari i PDK-së, Hajredin Kuçi. “PDK është parti e hapur që vlerëson vlerat e së kaluarës dhe ndërton vizionin për të ardhmen për çka zotëri Veseli mirëpritet dhe mund të jap kontribut”, ka thënë zëvendëskryeministri Kuçi nëpërmjet SMS-së.

Edhe anëtari i Këshillit Drejtues të PDK-së, Shukri Buja, që aktualisht e udhëheq Komunën e Lipjanit, e sheh si hap pozitiv inkuadrimin e Kadri Veselit në këtë parti.

“Kadri Veseli është njëri nga figurat kyçe që ka qenë para luftës, në organizimin e luftës dhe gjithsesi edhe pas luftës ka dhënë kontribut bukur të çmueshëm në jetën në Kosovë dhe është i mirëseardhur në Partinë Demokratike. Unë mendoj se ardhja e Kadri Veselit në PDK do të sjellë një frymë të re, frymën e një vizioni të ri dhe do ta ndihmojë shumë Partinë Demokratike”, thotë ai.

Sipas tij, që nga momenti që Veseli të futet në PDK, ai do ta forcojë këtë parti dhe siç thotë ai, do t’i koordinojë shumë veprime në Partinë Demokratike të Kosovës.

“Është një personalitet që e çmojmë dhe gjithsesi është njeriu që i duhet tani PDK-së”, thekson Buja.

Mirëseardhje për ish-shefin e SHIK-ut, Kadri Veselin, shpreh edhe anëtari i kryesisë së PDK-së, Hydajet Hyseni.

“Çdo ardhje në momentet që po kalojmë është e mirëseardhur. Ka nevojë skena jonë politike për pasurim aq më tepër kur bëhet fjalë për njerëz me kapital politik, atdhetar dhe profesional. Ajo që dua të theksoj është se PDK-ja nuk është pa kuadro të mjaftueshme edhe me kapital atdhetar, edhe me potencial profesional edhe demokratik e qytetar”, thotë Hyseni, duke shtuar se do të ishte mirë që sjelljet e reja në parti të sjellin funksionim demokratik.

Veseli kryetar i ardhshëm i PDK-së?

Të gjithë personat që flasin për aderimin e mundshëm të Kadri Veselit në Partinë Demokratike të Kosovës thonë se ai mund të bëhet edhe kryetar i kësaj partie, por këtë gjë ata e ndërlidhin me mundësinë e vetme në mes të tij dhe Thaçit, që do të ishte një marrëveshje e përbashkët.

“Unë pres që të jetë Hashim Thaçi (kryetar i ardhshëm, pas kuvendit). Nëse nuk kalon në ndonjë pozitë politike ku i ndalohet për të qenë kryetar i PDK-së, prapë do të jetë Hashim Thaçi”, thotë Xhavit Haliti.

I pyetur nëse Veseli mund të jetë pasardhës i Thaçit, Haliti thekson se secili njeri që konkurron për të qenë kryetar i partisë e llogarit veten nëse është i zoti ose jo që ta drejtojë partinë.

“Unë nuk do të kandidoj. Së pari nuk jam përgatitur për të konkurruar për kryetar të partisë dhe unë mendoj se është e vështirë ta konkurrosh. Edhe nëse kam dëshirë, Hashim Thaçi i ka votat në Partinë Demokratike. Aktualisht ai është i pakonkurrueshëm”, thotë Haliti.

Sipas tij, PDK-ja ka nevojë që anëtarët e saj para se ta sfidojnë njëri-tjetrin të jenë të barabartë mes vete.

“Nëse ka mundësi të barabarta, atëherë njerëzit mund të futen në konkurrencë, po ku nuk ka mundësi të barabarta është problem. Nuk mendoj që ka mundësi të barabarta në asnjë parti në Kosovë. Nuk është e përcaktuar mënyra e konkurrencës në politikë. Në zgjedhje nuk është e përcaktuar përveç se në Kuvend, pra nuk ka fushatë ose parafushatë për zgjedhje. Derisa nuk ka mundësi të barabarta në fonde të përcaktuara me statut është problem t’i hyhet konkurrencës”, shprehet ai.

Nga ana tjetër Shukri Buja thotë se Kadri Veseli mund të jetë njëri nga kandidatët e mundshëm për kryetar të PDK-së. Sipas tij, ai mund ta “zëvendësojë” Thaçin vetëm nëse ky i fundit vendos që të konkurrojë për president të vendit.

“Unë nuk mendoj që të kandidoj për kryetar, por synimi im është që të jem anëtar i kryesisë, ngase tash jam anëtar i Këshillit Drejtues”, shprehet ai.

Ndërsa Hydajet Hyseni thotë se nëse do të ketë demokraci në raport me zgjedhjet e brendshme dhe funksionimin e partisë, atëherë hapet mundësia për konkurrencë të drejtpërdrejtë.

Mirëseardhje nga frika

Zemërgjerësinë e anëtarëve të Partisë Demokratike të Kosovës për ta pritur në “gjirin e partisë” ish-shefin e SHIK-ut, analistët politikë e shohin si frikë që shumica e anëtarëve të PDK-së kanë nga Veseli.

“Mendoj se Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli janë dy njerëzit më të fortë në PDK dhe pakrahasimisht më të fortë se plot të tjerë”, thotë analisti Nexhmedin Spahiu.

Ai thekson se në politikë asnjëherë nuk mund të ketë mik të përbetuar ose armik të tillë, prandaj, sipas tij, në të ardhmen mund të ndodhë që Thaçi dhe Veseli të jenë kundërkandidat për pozitën e të parit të partisë.

“Unë nuk mund ta paragjykoj këtë, sepse nuk mund të dihet, dihet se shumë miq janë shndërruar në rival dhe anasjelltas. Nuk mund ta parashikoj këtë sepse varet prej karakterit të të dyve. Derisa e njoh karakterin e Hashim Thaçit për shkak të veprimtarisë së tij publike, sjelljen e tij ndaj shokëve, aleatëve, kundërshtarëve të tij, por nuk e njoh karakterin e Kadri Veselit, sepse nuk e kam parë kurrë me sy, përveç dy herë në televizor”, thotë ai.

Afërsisht ngjashëm mendon edhe publicisti Shkëlzen Gashi, për të cilin secili anëtar i PDK-së që nuk shpreh mirëseardhje për Kadri Veselin ballafaqohet me “zhdukje” nga Partia Demokratike e Kosovës.

“Me dalë dikush kundër Kadri Veselit është sikur me dalë kundër Hashim Thaçit, sepse është e njëjta gjë, ata të dy kanë thënë për njëri-tjetrin se jemi miq e bashkëpunëtorë”, thotë Gashi.

Hezitojnë të flasin për Veselin

Gazeta të shtunën ka kontaktuar me disa nga anëtarët e organeve udhëheqëse të Partisë Demokratike të Kosovës, të cilët nuk kanë preferuar të flasin për aderimin e Kadri Veselit, duke kërkuar që përveç kësaj, në asnjë mënyrë mos t’iu dalë emri në gazetë.

Kjo situatë, sipas analistëve politikë Spahiu e Gashi, është tregues i qartë se sa shumë frikësohen disa anëtarë nga Veseli.

“Te shumica e qytetarëve mendimi për Kadri Veselin është mendim negativ. E përveç tjerash, ata (anëtarët e PDK-së) që nuk duan të flasin për të nuk flasin se e dinë që ngase mendimi i qytetarëve është i keq për Veslin, me deklarimin për të mund t’i bëjnë dëm vetes”, shprehet Gashi./Zeri/ Lajmonline

Llapi, njerez qe jane akoma gjalle eshte veshtire te quhen figura te shquara te kombit. Mbi te gjitha duhet te kene dhene kuntribut mbarkombetar per historine dhe per kulturen e kombit... kjo gje vlersohet nga i gjith kombi dhe jo vetem nga nje pjese e tij. Pshm, ne ditet e sotme figure e shquar kombetare e afirmuar nga gjith shqiptaria eshte Rexhep Qosja (pavarsisht se eshte gjalle). Tema do hiqet nga "Figurat e Shquara Shqiptare" sepse nuk e meriton te jet aty.

Llapi, njerez qe jane akoma gjalle eshte veshtire te quhen figura te shquara te kombit. Mbi te gjitha duhet te kene dhene kuntribut mbarkombetar per historine dhe per kulturen e kombit... kjo gje vlersohet nga i gjith kombi dhe jo vetem nga nje pjese e tij. Pshm, ne ditet e sotme figure e shquar kombetare e afirmuar nga gjith shqiptaria eshte Rexhep Qosja (pavarsisht se eshte gjalle). Tema do hiqet nga "Figurat e Shquara Shqiptare" sepse nuk e meriton te jet aty.

me vjen mire qe te pakten po i lejoni diku ne nji qosh te keti forumi temat per ishe prisit e UÇK-se
po ku ka njerz tier qe kan kontribue ma shum se prisit e UÇK-se more njerz po ata e liruan gjysmen e kombit
dhe e ben shtetin e dyt shqiptar more njerz
po atje tek figurat e shquara te kombit
leju vend atyre qe jan nga shqiperija e qe kan lufte per nji mahall
mier bre burr se di perse gjith ket perqarje e ndarje e beni ketu
po nejse forumi i juaj eshte
beni si te doni veq drejt e mier nuk e kini me siguri

as kadria as thaqi as komandanti i pergjithshem azem syla
nuk paskan vend atje
e sipas teje ata qe kan shkrue naj prrall a naj enderr paskan vend

49pdk%202.jpg

Thaçi mirëpret Kadri Veselin në PDK

Publikuar: E hëne 26 Mars 2012
Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, në një intervistë për RTK, duke folur për zhvillimet e fundit, ka thumbuar pothuajse të gjithë kritikët e qeverisjes së tij, veçmas për fusnotën. “Edhe LDK edhe UÇK kanë pasur fusnota”, ka thënë Kryeministri, duke kërkuar nga themeluesit e LDK-së ta shpjegojnë këtë. Ai ka komentuar edhe vendimin për rastin Kleçka, duke e quajtur vendim të drejtë.
"Ka pasur padrejtësi vazhdimisht me ngritjen e aktakuzave ndaj luftëtarëve të UÇK -së e cila ka zhvilluar një luftë të drejtë. Pretendimi për të bërë baraspeshë mes luftës çlirimtare dhe asaj gjenocidiale është i padrejtë. Limaj edhe në Hagë e ka fituar betejën. Edhe ditë më parë, vendimi i drejtë për Limajn dhe bashkëluftëtarët e tij dhe të mitë", ka thënë Kryeministri, raporton Indeksonline. Thaçi nuk është përgjigjur drejtpërdrejt nëse Limaj ka vend në qeveri, por ka thënë se Zv.kryeministri Hajredin Kuçi, i prezanton qëndrimet e qeverisë, i cili pati deklaruar se Limaj e ka vendin në qeveri.
Edhe për ish Shefin e SHIK-ut, Kadri Veseli ka shprehur mirëseardhje në PDK. "PDK-ja e mirëpret Kadri Veselin. Ai ka dhënë kontribut, madje para veprimtarisë së partive politike. Sepse është njëri prej kontribuesve të jashtëzakonshëm për çlirimin e Kosovës. Që në lëvizjet e para. Unë e kam mik të mirë. Është në vullnetin e tij si dhe kur do të hyj në politikë", ka thënë kryeministri Thaçi.
http://www.kosova-sot.info/politike/kosove/thaci-mirepret-kadri-veselin-ne-pdk

49pdk%202.jpg

Thaçi mirëpret Kadri Veselin në PDK

Publikuar: E hëne 26 Mars 2012
Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, në një intervistë për RTK, duke folur për zhvillimet e fundit, ka thumbuar pothuajse të gjithë kritikët e qeverisjes së tij, veçmas për fusnotën. “Edhe LDK edhe UÇK kanë pasur fusnota”, ka thënë Kryeministri, duke kërkuar nga themeluesit e LDK-së ta shpjegojnë këtë. Ai ka komentuar edhe vendimin për rastin Kleçka, duke e quajtur vendim të drejtë.
"Ka pasur padrejtësi vazhdimisht me ngritjen e aktakuzave ndaj luftëtarëve të UÇK -së e cila ka zhvilluar një luftë të drejtë. Pretendimi për të bërë baraspeshë mes luftës çlirimtare dhe asaj gjenocidiale është i padrejtë. Limaj edhe në Hagë e ka fituar betejën. Edhe ditë më parë, vendimi i drejtë për Limajn dhe bashkëluftëtarët e tij dhe të mitë", ka thënë Kryeministri, raporton Indeksonline. Thaçi nuk është përgjigjur drejtpërdrejt nëse Limaj ka vend në qeveri, por ka thënë se Zv.kryeministri Hajredin Kuçi, i prezanton qëndrimet e qeverisë, i cili pati deklaruar se Limaj e ka vendin në qeveri.
Edhe për ish Shefin e SHIK-ut, Kadri Veseli ka shprehur mirëseardhje në PDK. "PDK-ja e mirëpret Kadri Veselin. Ai ka dhënë kontribut, madje para veprimtarisë së partive politike. Sepse është njëri prej kontribuesve të jashtëzakonshëm për çlirimin e Kosovës. Që në lëvizjet e para. Unë e kam mik të mirë. Është në vullnetin e tij si dhe kur do të hyj në politikë", ka thënë kryeministri Thaçi.
http://www.kosova-sot.info/politike/kosove/thaci-mirepret-kadri-veselin-ne-pdk
Mos beni gabimin e Enverit,qe te hani njeri-tjetrin!
Kupto vrit braret e zagaret.
qe kshu

Me 1998 në vjeshtën e vonshme në Kukës një plakë duke i uruar ushtarëve të UÇK-ës sukses,dhe duke i këshilluar që të mos kursejnë asnjë sërb,dhe mos keni frikë se keni me i qitë fare këtë farë të dreqit sepse ka shumë,në ju merrë malli të shihni me sy sërb shkoni në Tiranën se atje keni për të parë të tillë sa të duash. Ushtarët u befasuan,por plaku e kishte me të drejtë këtë po e tregon koha që të tillë i kemi edhe në forum shembull konkret SystemA, ky edhe nuk i do lumjanët sepse në një kohë ja kemi vrarë 12000 kusheri dhe farefis të tij sllavë edhe atë për vetëm 3 ditë.....

Kadri Veseli, së shpejti në krye të PDK-së
2-kadri%20veseli-pdk.jpg

Brenda muajit korrik 2012, PDK do të përfundojë riorganizimin e saj. Burime të sigurta pranë kryesisë dhe grupit parlamentar të PDK-së, kanë thënë për “shqiperianatyrale.com”, se përfshirja e Kadri Veselit në politike, nuk ka të bëjë me marrjen e një posti çfarëdo Postuar: 14:00; 27/03/12 •

Prishtinë – Kadri Veseli do të përfshihet në PDK, për të marrë postin e kryetarit të partisë dhe për të zëvendësuar kryetarin aktual të k`tij subjekti politik, Hashim Thaçin.

Veseli ka 15 vjet që ka punuar ngushtë me CIA-n amerikane dhe është një ndër njerëzit më të besuar të amerikanëve.

Edhe përfshirja e tij në politikë nuk është bërë thjeshtë nga dëshira e tij individuale.

Lidhur me Hashim Thaçin, burimet bëjnë të ditur, se në fazën e parë do të bëhet ndarja e postit të kryeministrit nga ajo e kryetarit të partisë, praktikë kjo që u aplikua nga Fatos Nano dhe PS në fillim të viteve 2000.

Veseli gëzon edhe mbështetjen e grupeve rivale në gjirin e PDK-së dhe është gjetur si figurë bashkuese midis këtyre dy grupeve. Lajmonline

Në krye të një subjekti politik duhet t'vëhet njeriu i drejt,vizionar dhe që e respekton populli autokton,e jo siç ndodhë shpesh te ne këtyre viteve:;E do ky apo ai shtet,e t'u aminoj gjithçka çka u thonë ata.Propozimi duhet t'buroj nga vendi dhe t'punoj për të,ndryshe fiton epitete të llojllojta siç kemi raste të shumta!

Në krye të një subjekti politik duhet t'vëhet njeriu i drejt,vizionar dhe që e respekton populli autokton,e jo siç ndodhë shpesh te ne këtyre viteve:;E do ky apo ai shtet,e t'u aminoj gjithçka çka u thonë ata.Propozimi duhet t'buroj nga vendi dhe t'punoj për të,ndryshe fiton epitete të llojllojta siç kemi raste të shumta!

per fat te mier nuk pyetet UDB-eja per PDK-ne
shko e pyetne ju UDB-en per vetfundosjen
qe vet UDB-eja e krijoi

Te isha une krye ju vrisja.
Pastaj ankohu.
Fare e felliqte.
Kta te uck-se jane tolerante.

Bota Sot

--

Faruk Gashi përfundon në psikiatri

Njëri prej të akuzuarve në rastin Bllaca 2, Faruk Gashi ia ka arritur qëllimit. Ai tashmë është shtruar në spitalin psikiatrik. Gjatë seancave të fundit gjyqësore, Gashi i dënuar me 18 vjet burgim në procesin e parë, ankohej për probleme shëndetësore psiqike përderisa avokati tij, Tahir Rrecaj disa herë ka kërkuar ekzaminime mjekësore.
Sic duket, ai tashmë ka marrë tretman dhe është shtruar në njërin prej pavioneve të spitalit psikatrik. Thuhet se ai po përjeton halucinacione dhe ka filluar të mos i njoh njerëzit. (io)

More Sharing ServicesShpërndaje Share on facebookShare on facebook_like

Komente (73) Kthehu | 20.04.2012

Në qoftë se vertetohet se eshte 100% i semur psiqikisht, ne vitin tjeter do ta shohim ne Kuvendin e Kosoves si deputet i Bandes se PDK, pasi qe edhe Banditet tjere te Bandes se PDK kane nga nje vertetim si te semure Psiqik. Hashim Apanga, do ta kompletoj edhe me shume Banden...

Sami Shaipi (gjilani) 20.04

LSHONE SE NE PSIKIATRI VRET SHQIPTAR PRAP;;PO QONE NE SERRBI KTHJELLET KY TRADHTAR FARUK KOPILI;;FARUK A NUK PO HAN GJYKATSI VEGET KSAJ RADHE

zhitia llap 20.04

Shum shpejt edhe Thaqi ka me mbaru ne psikiatri.

avni shala 20.04

I ka mesuar Breiviku keta SHIK-istat e m..., keta vrases te pa ndjenja. Thuaj jam i semure psiqikisht edhe shpeton. Rrasjau do pare ne xhep gjyqtareve e prokuroreve bashk me ca mjek, nga milionat qe i ke fituar si ´´gjuajtes i krynave´´ dhe te qesin bile gorille, se lere me invalid psikik. Jo ne psikiatri, po keta i kisha rrehe kamxhik deri gjaku t´ju kish dale mbi lekure edhe i kisha nkrype, mandej i kisha qite ne midis Prishtines, jau kisha qite lakun ne fyt, qe te mos mund te ulen dhe i kisha lene ne diell 12 ore, pa jau hjek trekendshin, mandej i kisha burgose, jo mi vjerre. Po edhe me i leshu as mendja me per krim nuk ju shkon. Krimineli duhet ta njeh dhunen dhe dhimbjen qe te behet njeri, ani nuk ben dhune me. Tung.

Sherri 20.04

Kur ishte pune me vra Shqiptar shum mir u kon su kon smut hiq po tash kur po e shen se po del e drejta ne shesh po smuhet per tju zbutur denimi po kto jon fore te moqme me randesi kur e ka kry krimin ka qen shum ne gjendje te mir psiqike....

beni 20.04

Bunkeri i te vetequjturit kriminel i penduar Nazim bllaca Duhet ne detaje zberthehhet, analizohet ,studijohet nga ekspertet e zbulimit e te drejtesise dhe as nje imtesi te mos ngelet e pa mertypur mire me dhambet e drejtesise. Shoqerija kosovare ne ditet e sotme perballet me te pa priturat qe nuk i ka njofte as drejtesija e as qytetari.Dihet qe seciles pike ne drejtez i korespondon nje numer dhe sa do afer te jen ato pika mes tyre mund te vihen edhe n, pika tjera.Ligji perbehet prej pikave e numrave korespondues.Ketu ndodhet e keqja ku drejtesija mund te rreshqes ne gabime.Argat te kesai rreshqitje jan avokatet e mbrojtjes te kriminelit qe me te gjitha format perpiqen qe realiteti te mbetet i ngujuar ne bunkerin e kriminelve dhe viktima eshte teper e pa rendesishme se pse i vdekuri nuk flet , nuk paguen,Andaj avokati i kriminelit deperton nepermes pikave, por ban krim per te cilin nuk pergjigjet. .Ndergjegjeja e avokatit eshte e barabarte me ndergjegjen e kryesit te krimit.

mali 20.04

benyyy,Vran shqyptar dhe para lufte ne lufte si mbas luftes, kjo e njeta bande qe shumica e tyne bashke me krye banditet naoisto-enverist, Hashim TH. Xhavit H. Azem S. jan ne pushtet,A e di o benyy dhe ju vllezen shqyptar,kush ashte fajtore ?! na jemi afjtora te gjithe, fajsia bie mbi te gjithe na shqypetaret si koleketive. Pse ia lejuam vetes te biem nen ndikimin e propogandes tinezare,dhe ia lejuam vetit te na sajoin luftar e politikana! Pse shqypetaret nuk pyten kush jan keta bandita qe luajn me fatin ton nga rogneri ish sigurimit enverist e zvicra? kush jan keta qe hudhin gurin e meshefin doren?! Pse nuk pytem kush jan kjo bande me maska qe reklamonte, shprndante trakete lufte permes gazetave e M.zekave, e nuk shifeshin ne front kerkund! Populli masakrohej e keta benin qefe neper zvicer e ne rogner te f.nanos, benin palne si te vrasin kundershtaret shqypetar e te vin ketu ku jan sot! Tash shqyptaret duhet te pysin, cfare duhet te bejen ta asgjesojen kete bande pise.

Uka L. 20.04

Shqyptare mendoni ne cfare niveli kemi ra, kujt i kem besu me na udheheq e kujt ia kemi besu te vete thirren clirimetar te Kosoves dhe te shqyptareve, azem syles,ali ahmetit te smund mentalisht me vertetime nga shteti zvicres. Tashe dhe ushtaret ndjekin komandantat e tyne! Kush nai imponoi keta kriminel psikopata dhe kush i perkrahe,jan te nji niveli me ta. Advokatet rrecet e tyne hajduto kriminelve, pasunohen ne hak te popullit, ne dhimbjet e te afermeve viketimave! Dijeni o Advokata rrece se ne Kosove nuk mund te jetohet me stadarde te dyfishta. Dikush me standarde Amerikane e dikush nen ethet se kush ma vrau djalin, baben, vllaun, nuk mund dikush te pasunohet mbi jeten e tjeterit e dikush te pervlohet nga dhimbja!Kosova ashte e vogel per kesi dallaveresh te pista.Vetem pyes kote:Ka ardhe koha qe shqypetaret ti dallojn Luftaret e vertete nga bandat kriminele?! __________________

Uka L. 20.04

pas luftes pushtetin ne kosove e muarr kinse krahu i luftes qeveria e perkohshme.vetem gjat kesaj periudhe u vrane me shume se 600 shqiptar te pa fajshem...

benyyy 20.04

E more faruk Vegeta!Me nji kamion Veget u bane vrases i Shqiptarve!

jeton londra 20.04

O RRUSTEM GASHI KUR PO KOMENTON PA NERVOZ MIRE PO SHKRUAN KOMENTE PO SOT PASKE QEN PAK NERVOZ PO ME DUKET PERSHENDETJE(MERRE PER TE MIRE KETE KESHILL RRUSTO) PERSHENDETJET E MIA TE SINQERTA

rakoci 20.04

ju ikeni vra njerzt mate mir te kosoves ju jeni armiku ni i shqiptarve tash paske gjet mnyren se qysh mej ik burgut nuk je i vetmi ti se keni bae vrasje nadej shqiptarve ju jeni si milloshi si shkijet kur far ndryshimi skini hiq edhé gjith he ru kan kshtu ikan vrae njezt mate zgjutiit sej ka pas kosova si ne kohen e zogut ashtu ne kohen e fatos nenes enver hoxhes tash mas lufte mor ju hak nven shkive

llapjani 20.04

Po me doket se shum prej juve komentus nuk jeni te e dit qka osht tu ndodh. Kja osht nje manipulim i ligjit qe e perdorin shpesh per me thon qe njeri e akuzum nuk osht normal e nuk munet me denu me ligj. Keto jon sjelljet e Amerikes, qe deri tash osht munu mi mshef hapat. Amerika osht tu i majt keta pisa sikur Limen, Hashimin, Haliti, Sylen e tjere. A e pat qka ndodhi me gjyqtarin ne akuzen kunder Limen, tash e ndrrun kryeprokurorin e e bonen Amerikan vetem per me anulu akuzen edhe me shpall Limen te pafashem. Keto jon trikat qe shum prej juve nuk i dini. Pra osht u rrani me prapagand, apo shpifje qe ju sjell as media, e as tash e thomja. Kuptoneni krejt keto trika jon ne sherbimin e PDK\\\'s edhe per interesin e Dellit apo te Amerikes.

Dardania 20.04

sedi do po munohen qekaq shum me e mbrojt sa qe ska ma! mu qudit me neve !niher ke kryq i UCK e tani bashkpunoj me zavendes komandirin e lipjanit(shkavin) me i nimue UCK me ble veget ! per UCK,e tani vrane e vudhen ,e tash smut !! e dikush shum pe mbron ,edhe po ju thojn atyne qe i myten kan bashkpunue me shkije,hec e bjeri ne fije,avaavavvavavaavavavavaaa

osi. 20.04

Pse ju keni gju njerit ne qafe te gjithe nuk duhet me paragjyku se mundet njeriu me u semu ne situaten ne te cilen eshte gjete i shkreti. Tjetra eshte se kur ai eshte duke menduar se qka kane ba te tjeret e jane ne liri dhe ne parlament po shesin trimni vallahi ja ka me u smu ja sdi qka ka me ba.Nese ka ba krime ka gabu duhet me ja lane drejtesise e jo me e gjyku neper forume te ndryshem me komente sepse njeriu ka familje dhe keto ofendime nuk jane te mira. Duhet te sillemi si njerez dhe secili qka ka ba si ne kete dynja si ne tjetren ka me u lidh per kungji te vete. E ti DESTAN BEGU nga veriu i Mitrovices qka ki me marre ne goje Adem Salihun qka te ka ba ty apo dikujt tjeter, ai ka qene nje luftetare i denje i UQK/se edhe ne moshen e tij dhe ka qen nje trim mbi trima. Ti merre shembullin Hashimin tende dhe na i trego fushe betajat se ku ka luftu ai dhe sa plage i ka ne trup.

selimi 20.04

me i than po te qojm ne beograd i kapercen meniher thot po rri qetu se mir koka

luli 20.04

per komentusin drenasi ti paske mbet shum mrapa mos kta qe pi perkrah te paskan smu trunin me prralla tune hajt se edin populli shum mire meritat esecilit nuk ka nevoj ti me na tregue per trimat eliris se ju pa puna esecilit kjart

JAKUP AGA 20.04

e paskeni gjet menyren se si me e liru nga akuzat(krimet) qe ka bere ju lumte se do ta shpallni Patriot se ka vra spiuna!!!!! e per qudi as ni armik shka!!! ju lumte

psikiatri 20.04

E MORE FARUK A KI PA VETEN NE PASQYRE MOS KI GJAK MAGJUPI; E TASH PO MUNOHESH ME DALLAVERE ME E IK LIGJIT, TY ME MUJT ME TA BA DENIMIN NE AMERIK E MA TA FUT I SHPRIC PERMRAPA,A KA MA FLLIQT SE ME TA VRA ROBIN KY QENEF I FLLIQT,IK SE MA GERRDITE DITEN KUR T PAVA I PAFTYR

loxha e kuqe 20.04

Nuk di a janë tue përciell disa komentator përkujtimet e Agim ramadanit dhe të Sali Cekut,ku po del hapur se luftën dhe organizimin e luftes e paska ba LDK-eja me njerzit e saj e jo Faruk e Mangup,prandaj kot e ka ai dhe të tjerët me luejt rolin e të qmendurit se pa pik dyshimi të qmendun janë të gjithë ata që kanë vra vëllanë,shokun i cili me vetmohimka luftue deri në flijim,për me ia mbrojt fëmijtë e familjen Farukut me shokë e në fund në pabesi i vret mizori \\"vëlla\\",e Ju servila shprehni keqardhje e i jepni epitetin e clirimtarit(???!!!).Ta dini JU që e mbroni Farukun jeni për psiatri,a Ai për dënim,dëni,dënim!NUK DUHET TE KET MESHIRE PER ATA QE VRASIN JASHT LIGJIT,VETEM EGERSINAT VRASIN PA LIGJE,JO NJERIU NORMAL!

Nazmi Berisha-Dyzi 20.04

Pershendetje te perzemerta,Destan Begu.Me pelqej pa mas komenti yte,po o burre, disa shqipfolsfe nuk ju interesojn faktet dhe argumentet, kryesorja me etiketu dhe njollos krejt luften e UQK-se,dhe me i vu ne baraspeshe kolaboristet me djemt e vashat me te mira te kombit,pershendetje vllazrore,Arbeni

Arbeni(Metzingen) 20.04

Komentuesi me emrin LULI po thot \\"dergojeni ne Beograd per analiza e do ta shihni q`ka ka\\".,une themnuk ban me e dergue ne Beograd se e shpallin HERO se ky ka qen dor e zgjatun e Serbis...

Behar Artakolli 20.04

ne Beograd ne analiza mir u kan me qu...

lali 20.04

HHAHAH KREJT KAN MU TRANUE SE JU KA RA XHAKU SYVE SE KUM THAN DHE PRAP THEM XHAKU NUK BAHET UJI KY FAR GASHI KOKA TRANUE AZEM SYLA EDHE AJI E TASH E KAN RADHEN HASHIMI E KAMISHI E TJERT REN QISHTU PO KTA NUK JAN TRANUE TAH PO SHUM MA MOTI QAT DIT KUR KAN SHKREP PLUMBA NE VLLAZNIT EVET QAT DIT JAN TRANUE MIR KISHTE THAN NI KOMENTUES SE MA E MIRA EKSAJ TE KEQJE ASHT QE TE LIROHEN TLIR DHE TI VRAJN NJA KA NJA SI LEPRATSE EDHE KSHTU NESE JAN SHQIPETAR QATA FAMILJAR KTA JAN NXHAK ME ATA QE I VRAJTEN VET KTA GASHI E AZEMI ME KOMPANI. DENIM MA I MADH SE ME U TRANUE SKA JA U PAFSHI HAJRIN EDHE SHERRIN TBERAVE QE I KINI BER.

shpendi 20.04

Kush mundohet ketu me komente me mbrojt Faruk Gashin, nuk po ka vet-dije se pe rradhit veten po ashtu per me kandidatu per nje dhom posaqerisht te asaj psykatrije. Por siq e ceka, keta Komentues te lart permendur nuk jan te vet-dishem e prandaj Zotri Luan Berisha mos u ngut e mos u nxej, se nuk ja vlen mu mar me kesi Komentues, te cilet paguhen per me ja domtu kosoves e besa bes krejt shqiptaris imazhin ne arenen nderkombetare.

Strellci i Vertet 20.04

NDEGJO GEZIM_FRANKFURTI:NOSTALGJIJA PER KOHEN E KALUAR SHUM PO TE MUNOJKA NJERIUN QE E UDHEHEQI UQK_EN QE E BERI RAMBUJEN QE E SHPALLI PAMVARESIN QE E NISI DHE DO TA KRYEJ AUTOSTRADEN QE KA ME NA SHTIE NE EUROP E NATO E QUAN PSIKOPAT? O I MJERI GZIM MJAFT ME KTO PRRALLA SE STI HAN PAZARI E SHYQYR ZOTIT QE JU ANALFABETET JENI PAKEZ NE NUMER SE VAJ HALLI PER KOSOVEN ME PAS SHUM GEZIMA ,..

drenasi 20.04

Te gjitha keto benivicione te Gashit, Hajredin Kuqi po i rregullon me lejen kryeshefit te madh.......... Kush mbaron knaten, ja ngjet edhe vegen!!! Veshtire eshte me ra PESHQIT E MDHENJET NE FURTERE, mue mu prish furterja duke i pritur PESHQIT E MDHENJ:

qendra 20.04

O Sami Shaipi nga Gjilani, nuk di a e ke emrin e vërtetë apo je duke gënjyer. Unë jam Luan Berisha dhe po të premtoi se kam me të kërkue dhe do të takohemi, se si i quan ti njerëzit që i kanë vra këta kriminelët e tu. Pastaj të afërmit tanë, ti nuk guxon me i quajtë shpiuna, se po dihet me kend keni bashkëpunue, me faruka, e me dreqen, sepse dreqi dreqin e sjellë në torishtë sikurse ju që e sollët shkjaun.

Për Sami Shaipin (Gjilan) 20.04

Qe nga fillimi i bombardimeve te NATO-s,ka filluar egzodi i afer 1 milion shqiptareve.Gjate luftes ne Kosove jane vrare ma shume se 12.000 shqiptare,jane kryer afer 20.000 dhunime ndaj grave dhe vashave shqiptare,jane djegur ma se 140.000 shtepi te shqiptareve,eshte plaqkitur pasurija e Kosoves nga bandat kriminele te gjakpirsave serb.Ne diten e qlirimit,ne Kosove kane hure 57.000 trupa te NATO-s,pastaj eshte instaluar misioni i UNMIK-ut me ma se 8.000 polic, shqiptaret e shperngulur jane kthyer neper germadhat e shtepive te djegura,hajnat dhe plaqkitesit e te gjitha kategorive kane vepruar ne Kosove, kolaboracionistet shqipefoles i ka rroke paniku,dhe ne gjithe kete katrahure,kan dale \\"patriotet\\" e tipit te Adem Salihut dhe e kan evidentuar numrin e cakt te shqiptareve te vrare nga struktuarat e SHIK- ut.Dhe tani analfabetet e tipit @nebi coli,dalin dhe i vulosin vrasesit e viktimave shqiptare.Natyrisht,me kete mundohen ti rehabilitojne edhe ata qe me mish e shpirte kan punu per shkij

Destan Begu 20.04

Keta idiota duhet te lihen te lir dhe nji nga nji duhet te vriten ne menyr ma mizore.Se burgu i sotit per tesht privilegj.

dreni-skandinavi 20.04

800 intelektuale shqiptare jane vrare na dora ose ideja e shqiptarit mas luftes ne kosove

driton pisiki 20.04

hahahhaha qfar fore paska bo kishe jam i smut hahahhahahah a me myt njerz ka dit aaa hahhahaha oo krejt fore i kan se keto i bon qeverija e kosoves e hashim thaqit i bon keto se keta jan puntort e ti ,, nermal qe kqyr mej mbrojt edhe ne mbramje i qon neper shtepija te veta edhe ne burgje i rrejn qe jan neper spitale . por jo kjo nuk esht evertet fare oo popull se une vet jam kan neper burgje edhe e di se si shkojn keto pun ..

shtime 20.04

Të gjithë që kanë bërë krime,por edhe ata që e mbrojnë krimin,qoftë edhe si avokat,do të përfundojnë në psikiatri.Në këtë rast edhe Rrecaj.Por ligji edhe i nënës natyrë thotë se pasojat i vuajnë edhe pasardhësit.Andaj për hirë të tyre mos ta mbrojmë krimin.Aq më keq për pak para.

Mala 20.04

faruk gashi bonu burr i fort e mas u lig me shku neper psikiatri se nje koh ke dit me vra gjin te pafajshum ke dit me bo atentate kunder popullit ton te pafajshem qe asgje nuk te kishin borgj po pikerisht ke vra per kapuq te madh vetem qe te kishte ra ne dor nje arm dhe ja ke ngre gishtin pa mendu fare se a do e len dikon pa bab pa vlla pa burr e tjera po shifet sa trimi keni qen ju nuk mun i perballoni burgut fare behesh si pula qe e lag shiu ftyra jota tregon se je ne perfundim e siper faredin gashi kollaj ishte kur egzekutojshe shqiptar te pafajshem ti je njeri shum i lig pa moral pa karakter familjar qendro aty ku je se aty e ki vendin ti ,knaqem kur te shoh kshtu me duar te lidhuna si qenin ne zingjir po te lidhin kshtu e meriton ti edhe nje zingjir ne qaf te nevoitet ty dhe fillo te le si qen kaf kaf kaf ,gjinja levizin te lir e ti je i izoluar kshtu e meriton ti o trim i trimave?o burr i fort?

KING 20.04

si shume po merzitni per 600 spiunat e`vrar!!.secili merzitet per shokun,kolegun e`punve te njejta te bera gjat jetes.kujna i´dhimben spiunet e`likfidur automatikisht indentifikohet me spiunin!!!.Shiku ka ber nje pune modeste:50000-600=49400!!!!.puna e`filluar duhet te qohet ne fund!!.dikush sigurishte ne kete portal thurr edhe vargje poetike per spiunat.Dikush ka hekur keq prej vitit 1968 prej denoncusve,spiunave te udbs!!!,dikush ende nuk harron se kush e´ka spiunur!!.Historia kosoves nuk fillon me 1999..

Sami Shaipi(gjilani) 20.04

tahirr rrecaj eshte drenicak eshte tu idhimt ma shum se nese ky faruku fillon te fol del lamshi krejt ne drit eky eshte ka emson krejt klientin si me aktrue

vetoni 20.04

me siguri njeri prej mjekve qe e ka kontrollu asht antar i SHIK-ut. e ky asht njeku psikiater Nysret Pepaj . asht mase e vertet. edhe ne burgun e dubraves ne istog esht i angazhuar si mjek psikiater.SHIK-ku asht prezent ne gjdo vend e posaqrisht aty ku i duhet me i humb tragjet e vrasjeve qe i ka ber vet SHIK-ku

Noli 20.04

oh ati duhet me ja marr shpirtin me gjilpana e perime me qu ne psikiatri se aj edhe do tjer mi vjerr ne litar

appr 20.04

ma i smut psiqik asht avokati i ti Rrecaj se Gashi se ky gashi asht SHIK i vert i PDK kriminel artist ti Rrecaj mroj kriminelat qe kan vra dikuj djalin ose baben ,dhe doket se pare e madhe tek asht dhan me e rregullu ket pun keshtu krimineli Gashi tash kinse i smut psiqikisht nuk i njef njerzit asht nje kriminel shum i madh

pejé 20.04

Psykopatat tani edhe me atest po dalin psykopat, sikur Azem Syla e qe bes te gjith udhheqja e lpk-es. Dmth. se jemi te udhhequr per momentin nga psykopatet. Kjo osht tmerr, per shoqrin kosovare.

Strellci i Vertet 20.04

Me llogjiken e shendosh te gjithe kriminelet jane te semuar menderisht,ketu nuk diskutohet.Por ish prokurori dhe tash avokat faqezi Rrecaj per qellime perfitimi kembengul te e shfajson kete monstrum eshte e pa falshme.Duhet te i hiqet e drejta e avokatis.

pas kodre 20.04

Shume me psikopat eshte AvokatiTahir Rrecaj,se sa FARRUK gashi.Ju çfare jeni mbushur ne Farruk Gashin,shfrynu ne Advokatin:Tahi rRrecaj se ky eshte kurve ,ia do paret,po ato para duhet t\\\'i zihen ne fyt qenit,i cili mundohet kriminelin ta nxjerre nga kollapsi dhe e paraqet si semuar psiçik.Ju te cilet keni pesuar prej Ti mos t\\\'u mashtrojne rrent e Tahir Rrecit,Tahir Rrecaj eshte dhe ka qene shkaktare i te gjitha ketyre tmerreve.Edhe Advokati duhet me qene tip si ka hije dhe mos ta merr ne qafe popullin.Nuk eshte ky rasti i pare ,po shenimet egzistojne per kete qen,si rrenues i drejtesise.Le more kapsol qysh e ka mbjelle sherrin le ta korre.Se Horllyqet tuaja nuk po pushojne ç\\\'prej luftes e kendej.Grumbullo para ti Rrecaj ,se kane per te mbetur ne fyt.Ai qe e lavdon dhe e shpeton t\\\'keqin ,ate duhet likuiduar.E,ndonese,Tahir Rreci eshte ai qe po e kerkon fundin e Tij.

Magrip Mashkripi(Prishtine) 20.04

O po shtirret kine eshte i smut psiqik se e ka mesusin e mir qe i kan krye krimet bashke Fatmir Xhelilin.Po keta i thojshin Nazim Bllaces i smut,por vet te gjith kan me perfundue ne psikiatri ata te cilet kan ba krime kunder vllezerve ta vet.

Fusnota 20.04

Po shtiret qeni ska sen kur ka dite me vra njerez dine tash me kalxu kush jane shefat

Petiriti 20.04

Hmmm une spo muj kuptoj ktu as gje,ani pse ky kriminel aktron si i smur psiqikisht,pytja lind ku mbeten kriminelt tjer me urdher tkujt punoj ky,ska lidhje pse esht psiqikisht i smur nese kjo po i del e vertet at here qka presin ku po mbet KADRI TEVEQELI si drejtor i pergjithshem i ksaj kompanie kriminale qe dogj zemra tnanave tmotrave dgrave e tthmive shqiptare, mjerim per drejtsin e kosoves,por pa dyshim se ka me ardh nje dit qe dgjith kriminelat do te pagujn gjdo pun qe kan bae o me shpirt dvetin o me thmi dvet,se thon nje fjal popullore gjaki kurr s humbet po veq qka trashet,e dot tju vjen dita ngadal ngadale dgjith meu shperbly me psikiatri apo me burgim per kto pun tpista qe i kan bae

Beni_at78 20.04

Ti qenke ka mësohesh per psyhopat,por e kemi një me diplom që gjindet në parlament,dhe ka për të mësuar se si duhet me u bër psihopat,dhe me qenë prap i punësuar në Parlament.Janë ata që i keni marrë në qafë pa hak e hile,që do të ju vjen e mbramja keq,për ata që pa mëshirë i keni asgjësue nga jeta.

Zef Doda Ch 20.04

Ti e dine qe krejte jane te verteta trogoji o budallle se ki mu kalbe e shefate tu edhe ne Parlamente kane mrri e ti --- kete here ndegjo e T R E G O-----T E V E R T E T E N

Rustem Gashi 20.04

Ky kriminel nuk e ka vendin ne psikiatri po e ka vendin ne xhehnem se ky ashte kriminele i PDK e SHIK

FATMIRI 20.04

Te gjithe jane PSIKOPATE keta prej Thacit e teposhte..!

gezim/ Frankfurt 20.04

Por sido që të përfundojë historia e tij,ai është vetëm një ndërsa ka vrarë ai apo me urdhër të tij gjithë ata njerëz te! me humbjen e kësaj qelbësire nuk shpaguhet asgjë! Tash edhe tallet kinse është i çmëndur!!! Ky më i çmëndur ishte atëherë kur vrau e dha urdhëra që të vrisnin... Ky i sëmurë dhe i sëmuri tjetër që ende ulet në ulëset e kuvendit me vota ose të vjedhura,ose të marra me dhunë e shantazh ose të blera me para! Por tani shtrohet pyetja: në duar dhe (pa) mëshiren e kujt paskemi qenë,jemi ende përderisa i shohim po ato fytyra në kuvend e në qeveri dhe në duart dhe (pa)mëshirene kujd do të jemi ende përderisa të jenë ata ende aty e nuk bëjmë asgjë për ta ndryshuar të nesërmën tonë?!

Nga Zvicra 20.04

..

Back