73ka. MIremengjes. Une nuk u morra me ty. U morra me temen.
Kjo me poshte jo per ty.
Po s'e keni kuptuar shume shpejt do e kuptoni e liria e njerezimit ka vdekur me kohe. Dhe jo se ka vdekur vete, por se vete njerezimi ka hequr dore prej saj duke j'u versulur vetvetes. Perderisa njerezimi eshte bere armik me egzistencen e tij ... liria eshte nje perralle e bukur,qe egziston vetem ne kokat e njerezve dhe behet realitet vetem ne qoftese shkon dhe jeton i vetem ne shkretetire. As qe...po as qe e pjerdh me njeri lirine e njerezve si koncept. Kush qahet lart e poshte, gazetaruce apo ku di une, pyetjen j'a u shtrova me siper. Me c'te drejte kombe apo njerez te caktuar shkojne dhe i hedhin bomba lirise se dikujt tjeter vetem se ai komb na prodhonka bazen e heroines apo na paska nje sistem me ne krye nje komunist ? Fjala qe bije...Nuk eshte asgje Afganistani per prodhim droge krahasuar me Hollanden.
Sa per vaksinen ??? Po u vendos vaksinim ne mase per njerezimin (jo helm te ke vaksina por dhe superhelm),nuk do kete njeri byce te thote : une nuk e bej vaksinen apo nuk vaksinohem, sepse te vine te marrin zvarre dhe te ngopin dopio vaksine (ne byce dhe ne tru) duke te cilesuar si rrezik potencial infeksioni per njerezimin.
Kemi shkuar shume larg njerez. Shume larg. E perseris. Kjo eshte rruge pa kthim. Ne do rrojme dhe do shohim nje bote ndryshe nga ajo qe jemi mesuar te shohim sot. Dhe ky eshte vetem fillimi. Shume shpejt si fillim eksperimenti, Europa apo dhe bota e ''qyteteruar'' do te kerkoje te gjeje dhe te vere ne pune, masa parandaluese apo mbrojtese per te ndalur falangat e emingranteve qe vazhdojne dhe vine ne Europe, mbasi forcat militare perfshire dhe te vendeve te Europes, qe nha 1990 j'u kane hedhur bomba mbi shtepite ,te dashurit, femijet dhe lirine e tyre. Nje nga keto masa do jete dhe vaksinimi me pasaporte genetike.