PDA

View Full Version : Kujdes para kompjuterit... mbajeni mbeshtetesen e karriges ne kend 35°


SmiLey
13-09-2010, 09:31
http://www.infoalbania.org/thumbnail.php?file=Ulur_para_PC_704384981.jpg&size=article_medium
Shpesh ndjeni te keni dhimbje shpine, te cilat here-here behen te padurueshme. Shumekush fajin e gjen te koha, tek reumatizma, por jo me pak edhe te te fjeturit keq. Ne te vertete shoqata e Radiologeve Amerikane, keshillon te kunderten.

Dhimbjet e shpines, lidhen ngushte me qendrimin ne karrigen e punes. Shtrohet pyetja, ne cilen pozite duhet te qendrojme ulur qe kjo te jete sa me pak e demshme per trupin?

Sipas sa njejtes shoqate, e cila vetem pak kohe me pare ka organizuar nje simpozium, ku jane prezantuar studimet dhe hulumtimet me te fundit mbi qendrimin ulur, mesohet se qendrimi nen shkallen prej 90° ndikon negativisht ne disqet dhe muskujt e pjeses se poshtme te shpines.

Ndaj, per kete arsye, ata kane propozuar, se pozicioni ne te cilen shpina duhet te qendroje gjate qendrimit ne karrige eshte ne kendin prej 35°. Do te ndjeni me pak dhimbje.