PDA

View Full Version : Rritje e lindjeve me sindromen Down


Skydive
19-03-2013, 19:11
Nga kekimet ka rezultuar se per shkak te grave qe mendosin te bejne femije ne nje moshe te madhe numdi i femijeve te lindur me sindromen Down eshte rritur ndjeshem. Por me perparimin e shkences eshte bere e mundur qe keto lloj shtatzanish te kuptohen shume heret dhe shumica e tyre konkludon me nderprerje te shtatezanise.

Si rezultat i kesaj, numri i lindjeve te femijeve Down eshte rreth 750 ne vit, megjithese kjo shifer leviz me nga 20% nga viti ne vit.

Nga studimet ka rezultuar se numri i mamave mbi moshen 35 vjecare eshte dyfishuar qe nga viti 1989 deri ne vitin 2006, nga 6% ne 15% dhe numri i mamave mbi moshen 40 vjecare eshte duke u rritur akoma me shpejt.

Rreziku per nje shtatezani me sindromen Down eshte 16 here me i larte ne nje mama 40 vjecare, nga c'eshte ne nje mama 25 vjecare.

Te gjitha grave u ofrohet egzaminimi por porporcionet e atyre qe jane mbi 37 vjec e qe pranojne ka ngelur 70% ne keto 20 vjet.

Edhe ne grate nen 37 vjec, proporcionet e shtatezanive Down jane rritur nga 3% ne 43% per shkak te metrodave te egzaminimit me te mira

Infoalbania.

Gon!
19-03-2013, 19:15
A ka edhe njerez me ngjyre, me sindromen down?!

Hello Kitty
19-03-2013, 21:32
A ka edhe njerez me ngjyre, me sindromen down?!

http://blog.jonahkessel.com/wp-content/uploads/2011/12/stc005.jpg

http://ronetheboxhouston.files.wordpress.com/2011/09/screen-shot-2011-09-23-at-2-19-46-pm.png

http://25.media.tumblr.com/lrduZcNdYm7pm6vmb5F0UGmso1_500.jpg

Hello Kitty
19-03-2013, 21:36
Nga kekimet ka rezultuar se per shkak te grave qe mendosin te bejne femije ne nje moshe te madhe numdi i femijeve te lindur me sindromen Down eshte rritur ndjeshem. Por me perparimin e shkences eshte bere e mundur qe keto lloj shtatzanish te kuptohen shume heret dhe shumica e tyre konkludon me nderprerje te shtatezanise.

Si rezultat i kesaj, numri i lindjeve te femijeve Down eshte rreth 750 ne vit, megjithese kjo shifer leviz me nga 20% nga viti ne vit.

Nga studimet ka rezultuar se numri i mamave mbi moshen 35 vjecare eshte dyfishuar qe nga viti 1989 deri ne vitin 2006, nga 6% ne 15% dhe numri i mamave mbi moshen 40 vjecare eshte duke u rritur akoma me shpejt.

Rreziku per nje shtatezani me sindromen Down eshte 16 here me i larte ne nje mama 40 vjecare, nga c'eshte ne nje mama 25 vjecare.

Te gjitha grave u ofrohet egzaminimi por porporcionet e atyre qe jane mbi 37 vjec e qe pranojne ka ngelur 70% ne keto 20 vjet.

Edhe ne grate nen 37 vjec, proporcionet e shtatezanive Down jane rritur nga 3% ne 43% per shkak te metrodave te egzaminimit me te mira

Infoalbania.

Per ne gje jam e sigurte, qe nuk eshte mosha e madhe qe ndikon ne kete semundje. Mungesa totale e Folic Acid rrit shancin e down syndrome.

Gon!
19-03-2013, 21:41
http://ronetheboxhouston.files.wordpress.com/2011/09/screen-shot-2011-09-23-at-2-19-46-pm.png


Nuk kisha hasur me pare ndonje njeri me ngjyre qe eshte me sindromin down !

Hello Kitty
19-03-2013, 21:47
Nuk kisha hasur me pare ndonje njeri me ngjyre qe eshte me sindromin down !

Une kam hasur pak a shume nga shume lloje racash.

Gon!
19-03-2013, 21:50
Une kam hasur pak a shume nga shume lloje racash.

E po sigurisht ti je interesuar.. une nuk jam interesuar asnjehere. Rastesisht ketu me ra ne mend dhe pyeta :)