PDA

View Full Version : Produktet qe na nevojiten per mbrojtjen nga dielli


SmiLey
03-08-2010, 07:17
http://www.infoalbania.org/thumbnail.php?file=arkiva/Shendeti/nxirja_ne_plazh_105142121.jpg&size=article_medium
SPF (Sun Protection Factor – faktori i mbrojtjes nga dielli) eshte shenja ne produkte per mbrojtje nga rrezet e diellit qe na jep informacione per kohen e sigurt qe do te mund te ekspozohemi ne diell.

Gjenerata e re e faktoreve mbrojtes MPI-SORB (kombinim me prejardhje kimike, organike dhe minerale) e mbron lekuren nga UVB si edhe nga rrezet e gjata UVA, per te cilat sot dihet se jane mjaft te rrezikshme, ngase depertojne thelle ne lekure duke e demtuar ate.

Pas daljes ne diell duhet lyer lekura me preparate “after sun” te cilat lekures se thare i kthejne lageshtine, ndersa me perberesit antioksidative (vitamine C, vitamine E, flavonoid) neutralizojne radikalet e lira te demshme qe krijohen nga veprimi i diellit.

Lekura e tille mbetet e shendoshe, e bute, e lemuar dhe gjate e nxire. Qe te kemi nje lekure te bukur dhe te shendoshe si dhe me pamje rinore do te duhej qe per cdo dite te perdorim produkte mbrojtese kunder veprimit te demshem te rrezeve UV.

Tendenca qe te kemi lekure te nxire (te rrezitur) eshte nje sjellje e papergjegjshme qe pasojat serioze do t’i shohim pas nje kohe.