![]() |
||
![]() |
Letėrsia shqiptare Diskutime rreth letėrsisė nė Shqipėri . Autorė dhe krijimtaria e tyre. |
Pėrshėndetje Vizitor!
Nėse ju shfaqet ky mesazh do tė thotė se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini tė shihni pjesėn me tė madhe tė seksioneve dhe diskutimeve tė forumit, por akoma nuk gėzoni tė drejten pėr tė marrė pjesė nė to dhe nė avantazhet e tė qėnurit anėtar i kėtij komuniteti. Ju lutem : REGJISTROHUNI qė tė dėrgoni postime dhe mesazhe nė Forum-Al. |
Regjistrohu |
![]() |
|
Mundėsitė nė temė |
![]() |
#501 |
V.I.P
Data e antarėsimit: Nov 2013
Shuma e pikėve qė jep: 93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pėrgjigje e: Poezi tė preferuara shqipe
.........
Kot e ke, mė tha ndėrgjegja, Njerėzit sjanė pėrherė miq. Ti pandeh se ata tė duan, Por nė fakt i ke armiq! I them vetes, pse, skanė shkak, Skam pushtet, as ofiq Nuk urrej askėnd nė jetė, Sndaj tė mirė dhe tė liq! Ska tė bėjė, ata stė duan, Afėrmendsh i ke miq! (Dashuri. ti sfal. thotė Krishti. Po si deshe dhe armiqtė!) Sėshtė ēudi nė kėtė jetė. Midis miqsh ka dhe armiq. Helm i egos i ngėrthen Dhe i bėn, oh sa tė liq! Mos u lig, mos u mpak. Thotė vetvetja, je njė hiē. I pavlerė nė kėtė botė, Po nuk pate dhe armiq. Timo Flloku
![]() |
#502 |
V.I.P
Shuma e pikėve qė jep: 93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
........
Ndjenjė e lėnduar dhe nuk e bėre as pėrpjekjen mė tė vogėl ndjenjės sė lėnduar ti gjesh njė ėndje gjithēka nė jetė nuk ėshtė dushk pėr gogėl as vrap i gėzuar drejt pėrqafimit tė njė ėndrre... DD.
Postimi i Ēaushi pėlqehet nga |
![]() |
#503 |
Banned
Data e antarėsimit: Sep 2010
Shuma e pikėve qė jep: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Po bie
Njė shi i Bardhė e i kristaltė bie Mbi zėrin e Vaēe Zelės Ca tinguj elegjie po zgjohen Nė kėtė natė me njė serenatė Diku nė Lashtėsinė e Prizrenit Sonte vajton njė gėrnetė. Pikojnė si lotėt e qiellit Pikojnė gjethet e njė muzike Mbi njė varr prej lotėsh dėnes Njė kėngė Me tinguj tė rrėqethur Po fishken zambakėt e Prizrenit Nė cilėn lagje hapeshin qepenat Kur nga radioja e vjetėr Dėgjohej zėri i Shqipėrisė Dje kėndonte Vaēja Ajo dhe sot kėndon me njė kitarė Tė vetmuar Me zėrin madhėshtor tė korit Hyjnor Kėndojnė yjet Shqipėri o nėna ime Kush tha se vdiq kėnga Ajo jeton nė ēdo shtėpi shqiptare Njė perėndeshė e muzikės E cila deri nė vdekje nuk abdikoi Tė zbresim deri nė fund tė notave Edhe pak kėngė ka mbetur Nė arkivolin e kujtesės Edhe pak Tė dėgjojmė timbrin drithėrues Tė Vaēe Zelės. Si nga njė tjetėr botė Mė vjen njė kėngė lahute Mbase ajo Akoma kėndon kėngėn e Shqipėrisė Shqipėri o nėna ime Pse ja more zėrin e bilbilit Kush do kėndoj pas Vaēes Janė lėshuar deri nė tokė Degėt e pjeshkės Qershia dėnes me ngashėrim Kush do vij pas teje Moj bijė e shqipes Malli im Sonte ka nevojė pėr njė kėngė Kam lot trishtimi Nga zėri i nėntokės vjen njė jehonė Vaēja si njė sirenė deti Mbi kėto kreshta kėndon. Si zėri i erės Sonte galopojnė vegimet Kalėrojnė kuajt e ujit Nėpėr sipėrfaqet e pentagramit Si nėpėr vegime Kalėrojnė notat e kėngės sė paharruar Shqipėri o nėna ime Njė zė si zėri i Hyjit Mbi kreshta qėndron Mbi daullet e kushtrimit Njė nuse Si ato zana malesh Me mallėngjim kėndon Kjo ėshtė zėri i Vaēes Qė zbret nga lartėsitė Kėndon edhe era Njė kėngė me lahutė Nėpėr sheshe Zgjohen shpirtrat e engjėjve Njė bilbil nė ograja Ka heshtur nė njė skutė. Vaēe moj Nusja mė e bukur e Kosovės Kėndomė edhe njėherė Ndonjė kėngė me mallėngjime Mos harro Por tė gjithėve na pėlqen Ajo e shpirtit Shqipėri o nėna ime Sonte dua tė qaj Tė dėnesi si guri i atdheut Por loti i burrit ėshtė kėnga Kėtė e kemi mėsuar Qė nga koha e Skėnderbeut Vaēe moj nuse E bukura e dheut O ju lutem Mos i ngacmoni tingujt e natės Sa bukur dėgjohet kjo serenatė Po vajton shpirti i gėrnetės Me lot ngashėrimi Po dėnes edhe kjo natė. Vaēe moj Nusja e maleve tona Krenare Kush do i pėrqafoj pas teje Telat e gjall tė kitarės Unė kam mbetur pa zė Mbi dunėn e shpirtit tim Po vajton njė zog i trishtuar Po vajton Tok me njė kukuvajkėn Tė lutem Kėndoma edhe sonte Kėngėn e atdheut tim Por pa ngashėrime Kėndoje edhe njėherė Tė lutem kėngėn Shqipėri o nėna ime Kėndoje me zėrin e atdheut Le tė vijnė nė pėrcjellje Zanat e Alpeve Ndoshta mund tė zgjohet nga gjumi Vetė Gjergji Elez alia. Sonte kemi nevojė Pėr hingėllimėn e gjokut tė bardhė Tė pėrgjėroj Kėndona edhe njėherė Kėngėt e maleve tona Zgjoji nga legjenda Trimat e ēartur Sa shumė kemi nevojė Ta dėgjojmė kėngėn Shqipėri o nėna ime Si sot mė kujtohet Kur e mbuloja kokėn Nėn njė plaf tė dhirtė Dhe nė njė radio dore I dėgjoja kėngėt e tua Fshihesha pas ėndrrave tė mia Vetėm njė vijė uji na ndante Qė mos ti dėgjojmė lirshėm Kėngėt e tua me kėnaqėsi Por i dėgjoja fshehur Si njė hajdut Unė kėndej vijės sė ujit Zėri yt andej pėrroit I kallte malet Me sy tė lėmekur I shikoja gjethe e verdha Kėndonin edhe ato kėngėn Shqipėri o nėna ime. Sėrish vjen njė zė Dhe si freskia e gjetheve Ledhaton Lėkurin e zeshktė tė erės Nga degėt e vjeshtės Fluturojnė Si nėpėr pėrralla dykrenorėt Fluturojnė nėpėr kreshte malesh Zėrat e njė vajze Thonė se ishte zėri i Vaēe Zelės Kėndonte edhe era As lumi i pėrgjumur nuk e ndalte kėngėn Mbi notat e pentagramit Si njė engjėll drite Zgjohej zėri i fjetur i Vaēes. Edhe pas ikjes Unė jetoj me zėrin tėnd Sa herė qė kam qenė i vetmuar Nė celularin tim I dėgjoja tingujt pėr atdheun tim O tė lutem Kėndoma edhe njėqind herė Atė kėngė tė bukur shqipe Shqipėri o nėna ime Kėndoma tė lutem Sonte kjo natė e gjatė e shkurtit Do jetoj vetėm kėngėt e tua Qė qojnė njeriun nga qivuri 10. Ti ishe e vetmja Dhe spatė dot tė dytė Sot me 06 shkurt 2014 Tė gjitha ėndrrat Nė shpirtin tim i ke mbytė. Adem Zaplluzha. |
![]() |
![]() |
Postimi i SystemA pėlqehet nga |
![]() |
#504 |
V.N.P
Data e antarėsimit: Apr 2010
Shuma e pikėve qė jep: 60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Parfumi yt (E.Hatibi)
Ti je? Ti je? E njėjta? Goja jote varr i gjallė detar Me aromėn e fėrnetit Tė puthitur trupat tanė nga frika Nė kėrkim tė mejhaneve pa garipa tė portit Por ama me zhurmė e tym i kėrkonim Qė askush tė mos na shihte kaq pa frymė e tė pėrkryer E kėshtu se gjenim njė tė tillė, kėmbėt e rėnduara Si shishe na thyheshin nė mes Puthjet e rėrėn me brazda plagosnim Nė gjurmėt tona tė thella varrosnim Gjithė vitet qė kishim kaluar pa u njohur Buzė detesh me emra tė ndryshėm Ajo natė nė dritare si pulė e zezė Ngrohte tė vetmen hėnė vezake Nga ku del gjarpėri i gjithė mollėve Mollėt e tua tė bardha Bashkė i kafshuam Dhe tė nesėrmen i mallkuam, kur I njėjti autobus u nda mė dysh Pėr tė na degėdisur nė drejtime tė kundėrta Tani Me njė guxim tė mjerė Nuhas gjithė ditėn, tė betohem Gojėt e shokėve nė klub, pėr atė Zot Eshtė era e saj |
![]() |
![]() |
Postimi i edlin pėlqehet nga |
![]() |
#505 |
V.N.P
Shuma e pikėve qė jep: 60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ervin Hatibi
Afrohu Dua ti harroj sot fjalet le te flasin vete veshtrimet, le te flase dora qe dridhet, ketu mbi kitaren time. se kur erret bie nata nje drite ndizet brenda meje, njerezit fytyrat fiken, asgje tjeter s'ndjej vec teje. neper jave rrjedh trishtimi cigaren prape kam filluar nuk je ndryshe nga te tjerat vetem une kam nryshuar. e terhqeh imazhin tend, dhe veten neper gjume jemi bashke, por ne agim, i vetem mbetem une. te shoh me qarte kur ti je larg, afrohu te te dua dhe nese kjo eshte loje nuk me pelqen te luaj. dicka mire e kam ditur vajzat vdesin porsi lulet nje petal qe me solli vjeshta permbi floke vjen e me ulet. te shoh me qarte kur ti je larg.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Super Moderator
Data e antarėsimit: Sep 2010
Vendndodhja: Atje ku mė le!
Shuma e pikėve qė jep: 100 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Fjalė fyese"
Dikush me pėllėmbė nė fytyrė mė qėlloj, e shkrujata nė kujtesė, por shpejt e harroj. Dikush tjetėr mė shtyu, me shkelmoj, pėrseri kujtesa ime shpejt e harroj. Ndėrsa njė tjetėr me fjalė fyese mė qėlloj, nė zemėr mė vrau, nė shpirt mė lėndoj. Ka kaluar shumė kohė por se kam harruar, plagė e kam nė zėmėr, plagė tė pashėruar. Shkėlqim Ziraj Tiranė 04.01.2019
Postimi i e panjohura pėlqehet nga |
![]() |
#507 |
V.I.P
............
Sikur sikur tė mund tė riktheheshim sėrish nė jetė do tė doja tė rikthehesha nė shekullin pesėdhjetė sėrish do tė deshiroja tė tė takoja ty ėndėrr e pakryer e shekullit njėzetė e njė... DD ![]()
![]() |
#508 |
V.I.P
............
Letrat e mija pėr ty Janė mė me vlerė se ne tė dy Ata janė gjurmėt e vetme Ku njerėzia do shohė ēmendurinė time Dhe bukurinė tėnde. Kabbani ![]()
Postimi i Ēaushi pėlqehet nga |
![]() |
#509 |
V.I.P
............
Kur ėndrrat digjen as sot as nesėr as kurrė pa ty nuk mund tė jem mirė kur balli digjet si furrė kur ėndrrat digjen nė delir... DD. ........... Mbase mbase pritur ke tėrė ditėn e lume njė shkronjė njė fjalė apo njė zė por ēe do kur nuk ishte e shkrueme kur as ėndrrat nuk ndihmokan mė... DD. ![]()
![]() |
#510 |
V.N.P
Vetėm Jeta S'mund Tė Matet
Dhe ajo qe m'u duk mua e pėrhershme shkoj e vate Vate jeta ime vate, me la vetėm njė kujtim S'di, i ziu, c'ėshtė kujtimi: Vetėm shkrep si vetėtimė e me ndrit e me tregon gjurmėzat e zotėris' sate Thonė lindi me kėmishė, pėr atė qė paske fate' meqė unė tė dua ty, paskam lindur me kėmishė s'di, i mjeri c'ėshtė kėmisha, vetėm ish ashtu si ish midis mishit dhe kėmishės futej dor' e zotėris' sate Thonė paska paraise, gjith' lulishte e pallate tufa, tufa me hyjrira, vargje vargje me humrira s'di, i ziu, c'ėshtė hyrija, por hyrirat mė tė mira s'mund tė ken', t'u bėfsha unė, atė zjarr tė zemrės sate Paska vende gji-ergjėnd e pallate me shtatė kate ku ka defe, ku ka qefe, ku ka ēupa me kaēupa s'di, dhe s'di, se c'ėshtė kaēupi, me pėlqen mė tepėr kupa kur ma mbush e kur ma jep, ajo dore pa mėkate Dy te tretat e njė kohe, tė njė shekulli qė vate vate jeta ime vate, me ‘te bashke van' dhe fatet s'di, i ziu, se ku vane, vetėm jeta s'mund te matet veē me ditėt qe kalova, ne prani te zotėris' sate |
![]() |
![]() |
![]() |
#511 |
V.N.P
DĖSHIRA E LABIT
Sikurse kismeti tė mė pyeste mua: ti o bir, ēfar' do? Ku di unė i shkreti, ēfar' ti thoshja dua, po qė, domosdo, do i kisha thėnė njė kope me dhėnė qė tė rroj me to! *** Dua dhe njė stan, reth lajthi e than', afėr njė pėrrua, mė afėr njė krua, dhe njė pyll tė lirė, e njė sepst' tė mirė! *** Dua dhe njė ftujė nuse ... guguftu, ajo tė mbajė ujė edhe tė bėj' dru, quati dhe unė ta pėshtjellė me gunė dhe ta mbaj mbi gju. *** E kush ėsht' mė mirė nga njė jet' e lirė, dhe asgje mbi krye, vetėm....qiell dhe yje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 | |
Moderator
Data e antarėsimit: Mar 2015
Shuma e pikėve qė jep: 68 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Citim:
Herėn e fundit ėshtė ndryshuar nga King Bardhyl : 11-02-2019 nė 12:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
V.N.P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
patriot
Data e antarėsimit: Jan 2011
Vendndodhja: Tiranė
Shuma e pikėve qė jep: 90 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kismeti parcelat ua ka dhene,edhe faren e hashashit...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
V.N.P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
patriot
Shuma e pikėve qė jep: 90 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nuk eshte per kedo.Juve ju ka pa zoti se keni nje deli djale deputet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
V.N.P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
patriot
Se Ali Asllani nuk merej fare me politikanet ne fakt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
V.N.P
Vlora
Andej Qaf’ e Topit hedhur si sorkadhe kėtej Guzbabaja, njė urat’ e madhe, mu nė mes tė tyre shtrihet njė qytet shtėpi e shqiponjės pėr eternitet; Vlora tungjatjeta, vendi i mrekullive, maten me Sazanin degat e ullinjve! Shėtita Evropėn, shėtita Azinė, gje’ te moll’ e kuqe vajta gjer nė Kinė, sa tutje mė tutje, sa lark e mė shumė, dhe atje ku piqej buka mu nė kumė; Deri prapa diellit, nė tingli majmun, dhe atje ku zoti quhej Firaun! Tobe ja rabi! fryhemi gjynah, kapėrceva qiellin si njė zok me krah! Kapėrceva dete mbushur me inxhira, kapėrceva male gurė xhevahira, gjithė mė gostitėn, gjithė i gostita, sa mė velesitėn, sa u velesita! Ē’do qė desha pata, qumėsht dallandyshe, sa tė hanin gjithė, gjyshe dhe stėrgjyshe; dhe me re tė bardha dhashė edhe mora, hazinera gjeta, kur mė hante dora! dhe me re tė bardha mora edhe dhashė, po si Vlorėn time njė qytet nuk pashė! Vlorėn edhe Vlorėn thelp e kam nė zemėr, ditėn e kam dritė, natėn e kam ėndėrr... ēdo or’ e minutė ty tė kam nė gojė, mbase tė zė lemza, kur un’ tė kujtojė! Vlora im’ e bukur, Vlora im’ e lirė, vetėm ty tė dua dhe njė gun’ tė dhirė! Aty n’ata rrethe, aty n’ato rrėza ēdo zonj’ e zonjushe matet me thėllėza! Aty shpirti dridhet, aty zemra hidhet, aty rreth e rrotull lozėn gugulidhet; dhe pėr her’ tė parė po nė atė vėnd njė zogėz, njė... hajde, mė rrėmbeu mėnd! Vlora im’ e bukur, Vlora im’ e lirė, vetėm ty tė dua dhe njė gun’ tė dhirė! E kudo qė isha e kudo qė jamte kėng’ nė buz’ tė kishja, lot nė sy tė kamte |
![]() |
![]() |
Postimi i edlin pėlqehet nga |
![]() |
#520 |
Moderator
Data e antarėsimit: Mar 2015
Shuma e pikėve qė jep: 68 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |