cool_shqype
cun per s'mari
Përgjigje e: Apollo 11 -Njeriu i parë në Hënë- fakt apo trillim?
TRILLIM?
https://www.youtube.com/watch?v=hQ189a3Wnk4
TRILLIM?
https://www.youtube.com/watch?v=hQ189a3Wnk4
Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Shkuarja në hënë e amerikaneve eshte thjesht nje gënjeshtër, nje montazh filmik. Kjo genjeshter nuk u be ashtu kot, pa arsye. Arsyeja ishte per t'i treguar botes se amerikanet jane te paret ne bote per shkence.
Per t'u kuptuar me mire kjo genjeshter, le marrim nje shembull tjeter. Ne krizen kubaneze te raketave në vitin 1962, SHBA dhe BS bënë nje marreveshje per te larguar raketat nga Kuba, ne shkembim te një deklarate se SHBA nuk do ta pushtonte Kubën. Gjithashtu SHBA do të largonte raketat Jupiter nga Turqia dhe Italia, por me kusht qe largimi i ketyre te fundit te mbetej i fshehte dhe te mos behej publik per boten, sepse SHBA nuk donte ta ulte hunden. Pra per boten u publikua nje marreveshje e genjeshtert.
E kesaj linje ishte dhe "shkuarja amerikane ne hene" në vitin 1969.
Edhe sot e kesaj dite SHBA eshte prapa Rusise ne teknologjine hapesinore. SHBA importon nga Rusia motorë RD180 per dergimin e raketave ne hapesire, pasi nuk prodhon dot motorë të këtij lloji.
Jane mendimet e mia, qe bazohen tek njohurite dhe perceptimi qe kam une per boten.ku bazohesh per keto mendime qe po i sjell si fakte?
nese ke ndonje kusheri agjent te te dy kraheve dhe te tregon , justifikohesh ...por ne te kundert behesh qesharak..
kush je ti qe te censurosh hyrjen time ketu?Jane mendimet e mia, qe bazohen tek njohurite dhe perceptimi qe kam une per boten.
Qesharake behesh ti qe nderhyn kot, pa pasur interes per tema te tilla e pa shkruar anjehere neper tema te tilla. Po te ishte e interesuar per keto tema dhe te kishe lexuar, do ta dije se ka shume njerez (edhe shume amerikane) qe nuk e besojne kete trillim.
Mundohu t'i pranosh mendimet ndryshe .
Nuk paraqita fakte, dhashe mendimet e mia në lidhje me temën.
Ato qe shkruajmë neper postime, jane mendimet tona.
Kur dua te paraqit fakte, ose mendime te te tjereve, sjell video, foto, ose lidhje nga faqe të ndryshme.
Mororrat Ruse te raketave qe kane nje teknologji qe daton para perfundimit te luftes se ftohte u perzgjodhen nga SHBA per qellime te pastra politike qe te ingranonin industrine e ketyre motorave ne nje rruge me paqesore duke ditur gjendjen mjaft te mjerueshme te kesaj industrie pas viteve 90 ne Rusi....ky bashkepunim do ti ndihmonte te dyja palet. Pra ishte nje vendim krejt me karakter politik e aspak teknik.
Motorret per rakete Amerikane RS-25 jane e mbeten shume here me rezultative dhe me bashkekohore se ato ekuivalente Ruse.
Amerika është aty ku është sepse vjel mëndjet më të ndritura të botës. Amerika ka qenë dhe do të jetë superfuqi ndaç nga ekonomia ndaç nga ushtria. Ka qenë dhe do të mbetet e tillë. Ju flisni sikur e njihni të gith arsenalin e këtyre ushtrive.
Shoket Ruse para luftes se II boterore kane patur aeroplane me krahe cift si te kohes se luftes se pare...pergjate lufte shpiken ca si tanke me krahe qe vetem aeroplane nuk mund te quheshin se kaq kapacitet pjelloria kishin........pas luftes u testuan si nga Rusi edhe nga Amerikani ato qe u kishin vjedhur e rembyer Gjermaneve duke filluar qe nga paguret e rrypat e pantollave e deri tek reaktivet e raketat.
Amerikanet kane shkuar ne Hene jo nje, por 6 here.
Kete e kane verifikuar edhe japonezet, kinezet e indianet me fotografimet qe kane bere, megjithse me rezolucion jo shume te larte.
Ndoshta ne vitet qe vijne fotot do te jene me rezolucion aq te larte saqe do duken dhe hapat e astronauteve, e t'i veni kapak ketij muhabeti.
Amerikanet kane shkuar ne Hene jo nje, por 6 here.
Kete e kane verifikuar edhe japonezet, kinezet e indianet me fotografimet qe kane bere, megjithse me rezolucion jo shume te larte.
Ndoshta ne vitet qe vijne fotot do te jene me rezolucion aq te larte saqe do duken dhe hapat e astronauteve, e t'i veni kapak ketij muhabeti.
Mos u beni pertace, mos kerkoni ne web vetem ato qe ju pelqejne. Kerkoni edhe materiale qe shkojne kunder bindjeve tuaja, se ose do jua forcojne bindjen ose do t'ju heqin nga koka bindje te kota. Ne secilin rast do dilni te fituar.
Ja kerkim nje te shpejte qe bera une. Linku i pare i japonez i dyti indian.
http://global.jaxa.jp/press/2008/05/20080520_kaguya_e.html
http://www.currentscience.ac.in/Downloads/article_id_097_05_0630_0631_0.pdf
Sic thashe dhe me siper, fotot nuk jane per ty e per mua, por per shkencetaret qe bejne analizat e duhura.
Ata thone qe disturbancat e vrojtuara perkojne 100% me vendin ku eshte ulur apollo 15.
Gjithashtu, tani qe po beja keto kerkime, lexova qe edhe nvidia (gjigand ne fushen e grafikes) ka vertetuar autenticitetin e fotove ne Nasas.
Une mendoj qe shtetet e fuqishme, Rusia, Kina, do kene foto te Henes me rezolucion mjaft te larte qe do ta vertetonte 100% kete fakt, por qe nuk i nxjerrin per arsyet e tyre politike ushtarake etj.
Gjithsesi eshte ceshtje kohe, foto te tilla do te dalin.
Un nuk jam miku jot, pidhuc .....e me vika shum keq qe mi ke ndyer poezite e mia duke i pare me ato zgavra qymuri te ndryshkura te tuat qe bashke me nje tjeter zgaver qe te mbush kraharorin kompletojne karakterin e pjerdhur tendn qe ka fatin te lundrojne pas monitorit dhe dhjetra llagapesh....por mbetet i njejte...... a me kupton prosti.
Art eshte cdo gje e bukur qe njeriu imagjinon e krijon e duke u shprehur ne formen pamore, nxjerr bukurine dhe forcen e tij emocionale te brendeshme nder masat.... qe perballe ketij arti reflektojne.