• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Apollo 11 -Njeriu i parë në Hënë- fakt apo trillim?

pikerisht esht absurde ne gjithe kte pafundesi te jemi te vetmit :)
pra ti mendon qe ka kafshe po jo qenie me te avancuara?
mund tme shpjegosh perse

Kjo është prirje e kushtëzuar e të gjykuarit...
Në një kornizë të tillë projektimi, cilido përfundim është i pasaktë dhe nëse një gjykim i tillë tingëllon saktë - kjo ndodhë sepse i përshtatet kornizës.​
Por "ne" nuk dijmë as çfarë jemi, që të mund të dijmë nëse duhej të ishim të vetëm apo një ndër...​

Lloji njerzor nuk kallzon asnjë cilësi të parallogaritur apo të paraprojektuar "saktë" që të mund të gjejmë formulën me të cilën do mund të vlerësonim është apo nuk Është kjo forme e saktë.
Madje "cilësitë" tona janë cilësi poashtu të kushtëzuara nga mjedisi ynë i cili në këtë kornizë poashtu na imponohet me prioritete lokale. Ne duk e dijmë qëllimin për të qenë në gjendje të vlerësojmë cilesinë.
Forma jone fizike nuk tregon asnjë parashenjë që dëfton se kështu duhet qenë një qenie e kryer, një formë përfundimtare e qenies së gjallë dhe inteligjente.
Ne në fakt nuk e kemi gjithaq të qartë as cka është jetë e gjallë dhe inteligjente.​
Si përfundim :: një pyetje e tillë, nuk mund të ketë përgjegje. E jemi këtu sepse janë krijuar kushtet për të qenë dicka si né këtu. Diça që mund të ndodhë në një qarkullim dinamik dhe të vazhdueshëm edhe ka për të ndodhur.​

Kjo është prirje e kushtëzuar e të gjykuarit...​
Në një kornizë të tillë projektimi, cilido përfundim është i pasaktë dhe nëse një gjykim i tillë tingëllon saktë - kjo ndodhë sepse i përshtatet kornizës.​
Por "ne" nuk dijmë as çfarë jemi, që të mund të dijmë nëse duhej të ishim të vetëm apo një ndër...​
Lloji njerzor nuk kallzon asnjë cilësi të parallogaritur apo të paraprojektuar "saktë" që të mund të gjejmë formulën me të cilën do mund të vlerësonim është apo nuk Është kjo forme e saktë.​
Madje "cilësitë" tona janë cilësi poashtu të kushtëzuara nga mjedisi ynë i cili në këtë kornizë poashtu na imponohet me prioritete lokale. Ne duk e dijmë qëllimin për të qenë në gjendje të vlerësojmë cilesinë.​
Forma jone fizike nuk tregon asnjë parashenjë që dëfton se kështu duhet qenë një qenie e kryer, një formë përfundimtare e qenies së gjallë dhe inteligjente.​
Ne në fakt nuk e kemi gjithaq të qartë as cka është jetë e gjallë dhe inteligjente.​
Si përfundim :: një pyetje e tillë, nuk mund të ketë përgjegje. E jemi këtu sepse janë krijuar kushtet për të qenë dicka si né këtu. Diça që mund të ndodhë në një qarkullim dinamik dhe të vazhdueshëm edhe ka për të ndodhur.​
truri yne ka amnesia , por cdo gje ne univers esht energji dhe koshience , aty ndodhen te gjithe pergjigjet nese arrijm deri ne ate nivel zhvillimi

Edhe kesaj radhe u fshehe @Petrit Kola. Ta them une se kush eshte ne fotografi:

Mar 23, 2008

Sagan and Viking

151106main_image_feature_599_ys_full.jpg

Dr. Carl Sagan, best known for his acclaimed public television series "Cosmos," poses with a model of the Viking lander in Death Valley, Calif.

Image credit: "COSMOS• A PERSONAL VOYAGE "/ Druyan-Sagan Associates, Inc.
Last Updated: Aug 7, 2017

Editor: Brian Dunbar

Tags: NASA History, Viking

Carl Sagan ka vdekur në prag të vitit 1997. ( Nga kanceri [ i porositur ] në pankreas ) në shenjë simbol të mesazhit që po i dërgohej botës sonë, gjeneratës sonë :: "se kjo botë kurrë më s'ka për të qenë (si) e juja!"

Ajo foto është 'screen-capture' marrë nga një ndër dokumentaret e tij të fundi te fillimviteve 80. Nëse nuk gaboj, do jetë një dokumentar i vitit 1983 (të cilin e kam parë atëbotë ) kushtuar përfundimit të NASA Misionit Viking në Mars.​
Nuk arrij të kptoj çfarë idiotësh të fushës ka arritur të punësojnë NASA në përmbushjen dhe mirëmbajtjen e të dhënave në 'sajt', por ato data - të gjitha janë gabim.

Carl Sagan ka vdekur në prag të vitit 1997. ( Nga kanceri [ i porositur ] në pankreas ) në shenjë simbol të mesazhit që po i dërgohej botës sonë, gjeneratës sonë :: "se kjo botë kurrë më s'ka për të qenë (si) e juja!"​
Ajo foto është 'screen-capture' marrë nga një ndër dokumentaret e tij të fundi te fillimviteve 80. Nëse nuk gaboj, do jetë një dokumentar i vitit 1983 (të cilin e kam parë atëbotë ) kushtuar përfundimit të NASA Misionit Viking në Mars.​
Nuk arrij të kptoj çfarë idiotësh të fushës ka arritur të punësojnë NASA në përmbushjen dhe mirëmbajtjen e të dhënave në 'sajt', por ato data - të gjitha janë gabim.​
Carl.jpg

Carl Sagan ka vdekur në prag të vitit 1997. ( Nga kanceri [ i porositur ] në pankreas ) në shenjë simbol të mesazhit që po i dërgohej botës sonë, gjeneratës sonë :: "se kjo botë kurrë më s'ka për të qenë (si) e juja!"​
Nuk arrij të kptoj çfarë idiotësh të fushës ka arritur të punësojnë NASA në përmbushjen dhe mirëmbajtjen e të dhënave në 'sajt', por ato data - të gjitha janë gabim.​
Cilët data janë gabim?
Nuk e kuptova këtë fjalinë e kancerit të porositur dhe mesazhit që donte të jepte njerëzimit Sagan. Mund ta shpjegosh të lutem?

Cilët data janë gabim?
Nuk e kuptova këtë fjalinë e kancerit të porositur dhe mesazhit që donte të jepte njerëzimit Sagan. Mund ta shpjegosh të lutem?
Normalisht që nuk kupton. Kjo nuk është risi...
Ti nuk ke nevojë për spjegim. Ti ke nevojë për përkthyes, se ajo e tëra spjegim-plotësim është!

Ka ndoje demokraci ne Bote? Vetem nje ne se ka?
Një ka por edhe ajo me shumë të meta. Në fakt demokraci te njemendet dhe pa te meta nuk ka.
Demonkaci është ajo që në dukje ngjet sikur nuk ka asnjë të metë. Si komunizmi i Enverit. Në Shqipërinë e xhaxhit as tejkalimi i rezultateve të pritura nuk guxonte të ndodhte pa planprogram. E kemi tejkaluar planprogramim por dhe ky tejkalim ka qenë pjesë e planprogramit tonë. ;p

Normalisht që nuk kupton. Kjo nuk është risi...
Ti nuk ke nevojë për spjegim. Ti ke nevojë për përkthyes, se ajo e tëra spjegim-plotësim është!
Unë të të bëra dy pyetje në vijim të një citim ti që më bërë. Që dikush të mos kuptojë budallëqet që ti shkruan nuk është risi. Risi ishte niveli jot i budallëkut, kësaj radhe akuzove NASA-n se ka punësuar idiotë. Çfarë nuk mban mbi shpinë kjo tokë. Je shumë zbavitës! (y)

Normal qe eshte trillim .... si atehere munden dhe me teknollogjine qe eshte zhvilluar sot ...qenka e pamundur

Back