Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Ja nje shkrim Pellazgo-skit (varri i MIDES) "meqe esht ne anadoll duhet te jet Tirk pa tjeter"
Ja nje shkrim Pellazgo-skit (varri i MIDES) "meqe esht ne anadoll duhet te jet Tirk pa tjeter"
...këtu ke një nga shkrimet e vetme Skythe të gjetura në formën runike:
![]()
Leka eshte vone ne kohe, pretendohet qe sanskritja rigvedike te jete 1800 vjet para krishtit.
Ke te drejte, pra do fillojmi; Cila është prejardhja e "Kësaj" fjale?O Kreksi, na lodhe me këto postime për pellazgët, si nuk përton njëherë duke bërë spam sa andej nga FSh edhe këtej po ashtu. Të paktën hap një temë më vete e mos i qelb temat e tjera.
I je afruar shume, pa diskutim, pervec nje saktesimi...qartesisht thirsty nuk del nga thate, sepse sic e dime anglishtja ka huazuar nga latinishtja dhe jo direkt nga shqipja.Ne anglish egzistojn fjalet Thirst , qe do te thot Etje.
Ka shume mundesi qe ta ket prejardhjen nga fjala That, thatesire. Edhe fjala Terra qe ne shqip eshte Toke ka pikerisht kete kuptim, atu ku mungon uji. Pra vend i that. Diferenca midis detit dhe tokes.
edhe ne shqiperi perdoret gjeresisht,,, psh terren robat(pra thahen robat)...dhashe nje shembull banal kot.Eshte interesant ky relacion, se edhe ne Kosove themi; 'ter' ose 'me ter' e jo 'thare'
... ndonje ide?