Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Zet , faliminderit per foto![]()
nese e gjej ndonje foto , e postoj ..
si e kan bo gratë tlynin (gjalpin ) , kur nuk ka pas super markete ?
![]()
Fatmir Haxhiu, "Gruaja me dybek"
Busvata, po "llustér" kujt i thoni ju ne Kosove? Eshte fjale shqipe apo e huazuar?
Busvata, po "llustér" kujt i thoni ju ne Kosove? Eshte fjale shqipe apo e huazuar?
tino-a nuk perdorej vetem per qumeshtin, gjalpin, por dhe per veren.A eshte tpini ky a jo? Sic thashe fjalori nuk e lidh me dybekun, por nga pershkrimi qe ke dhene ngjan i njejte. Nderkohe qe fjalori jep edhe nje mori fjalesh te paperdorura ne gjuhen standarde dhe te panjohura si sinonime te tpinit.
Me shume se njehere ky fjalor nuk ka qene i sakte. Ne rastin ne fjale nuk arrij te shoh se si e ben lidhjen mes Tin(latinisht) dhe Tpin!
Une do thoja qe t'pini ngjan me shume me pineske, pin, pillar, palle (shpate) etj.
tino-a nuk perdorej vetem per qumeshtin, gjalpin, por dhe per veren.
derivatet jane tinaia, tinello, tonnel, bile dhe tunnel...tunel-tynel(shqip)
tino-a nuk perdorej vetem per qumeshtin, gjalpin, por dhe per veren.
derivatet jane tinaia, tinello, tonnel, bile dhe tunnel...tunel-tynel(shqip)
ja qe ne romen e lashte tino-a kishte dy funksione, dhe per qumeshtin, po ashtu me te servirej dhe vera neper festa, dhe prej saj mbusheshin gotat.
Ne disa zona Dybekut i thone dhe Tundes, qe ka nje kuptim llogjik nga funksini qe kryen.
Gjithsesi asnjehere s'kam pare, apo degjuar, qe te perdoret per vere.
Per veren perdoren Kadet apo Butet per ta rruajtur, si jo rralle dhe Magjet per ta shtridhur rrushin me kembe apo dhe Kopane, pa harruar Presat shtydhese.
Gjithsesi "Fshat e zanat, Shtepi e tabiat".
e ke gjetur sakte, lustrum(lat) e cila del nga lucere, dhe kjo e fundit nga lucem,lux-drite.Tash me fillu me analizu po del pune.
Qe, te etymonline cka thote per fjalen luster ang.
luster (n.1)
"gloss, radiance," 1520s, from M.Fr. lustre "gloss, radiance" (14c.), common Romanic (cf. Sp., Port. lustre, Rum. lustru, It. lustro "splendor, brilliancy"), from L. lustrare "spread light over, brighten, illumine," related to lucere "shine," lux "light" (see light (n.)).
Dmth qe s'ta ka asnje lidhje me shkinishten. Bile me ja nise mi shku ne rrenje/ne gjeneze ka mundesi me na dal fjale shqipe
.
Ndersa,
.. Ndersa rrenja eshte lag e jo plag\ë,a.
Me vjen keq i dashur, lat. plaga eshte shtrirje,rrafsh, zgjerim i dheut dhe lidhet me gr.vj.plaks .'anything flat and broad', platys "broad, flat;"(Pianigiani)
Ne shqip PLAZH,' vend i sheshtë' me rërë buzë detit.
Fjala me e afert shqip, mund te jete dial. pllat 'e rrafshet,e sheshte' ,eng.flat,ger.flach.