Përgjigje e: Cila është prejardhja e "Kësaj" fjale?
dhe s'ke pse te mos marresh pjese, cdo ide eshte interesante, vetem nepermjet debatit(konstruktiv) dilet diku.
une nuk e thashe me kunje ate prostitucionin e shenjte, kulti i saj e perfshinte vertet.Kam përshtypjen se mua duhet të më ndalohet të marr pjesë në tema të tilla me vendim gjyqësor; jo për gjë por gjithmonë s'guxoj të them diçka/pyes, se do bëhet tema lëmsh - kam potencial për këtë punë, por ç'ti bësh që vuaj nga sindorma e kureshtjes.
Se çfarë perëndeshe ishte Ishtari e kam lexuar më parë, ndërsa në forumin tjetër s'e kam hasur akoma ku e keni trajtuar, duke qenë se s'kam pasur kohë t'i lexoj të gjitha. Kureshtjen më shumë rreth Ishtar, e thashë më pas që e kam nga ai materiali. Duke marrë shtysë nga mënyra sesi ishte trajtuar aty fjala Ishtar (që autori e lidhte me shqiptarë) dhe dalur në disa përfundime rreth kësaj fjale, kot m'u kujtua se mos ka ndonjë të përbashkët, mos na doli ndonjë gjë edhe me fjalën rishtar.
Sa për fjalinë e fundit, këtë e kam mësu që në lëndën e kriminalogjisë në një kapitull të veçantë që fliste për prostitucionin religjioz/ose të shenjtë, por prap unë i qëndroj idesë se kur flasim për mitet mos t'i marrim gjithmonë fjalë për fjalë, sepse ajo që fshihet pas fjalëve ka tjetër kuptim.
Kaq kisha, u zhduka, s'iu ngatërroj më me këto të miat.![]()
dhe s'ke pse te mos marresh pjese, cdo ide eshte interesante, vetem nepermjet debatit(konstruktiv) dilet diku.

)
...por nuk është katastrofike se ne mesine 40 000 fjalve, i bie 1%....nuk ëshë tragjike por duhet ti rikthejmi këto fjalë në shqipe...nuk e di se a kuptohemi, kape s'kape e permendi, tha; nuk jam nacionalist, apo shovin...detyra jonë është ti fshijmi fjalet e huaja, nuk kuptoj se ku është problemi, mos keni frikë se nuk o te kemi fjalë shqipe pêr ti plotësuar..ju premtoj se ato fjalê janê nê mesin tonê...ps te shkruhet ne librat e ne fjalorin tonê fjala =muzhak= kur mudndemi te themi =vigan= i madh, trim, i fortë...burrê i madh..? ..pse te thuhet s'ka =dobi=kur mund te themi nuk ka fitime ? pse te thuhet =vazhdoj= nga =vazhi= kur mund tê thêmi =vijonë ?