Përshëndetje Vizitor!
Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. Ju lutem : REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Ellbania Pirat, na e kena piratu furren e kafes e kena ba kaftorr per nxemje te odes se burrav.Per ate pjesen teknike te terminologjise eshte qarte qe vazhdimisht do kete plotesime me emertime te reja, sepse çdo zbulim i ri, qofte i mjeteve teknike, qofte i funksioneve te reja i bie automatikisht te perdoret nje fjale e re.
Seç e kam nje bindje, po te shikosh gjuhen teknike te shqipes eshte e limituar, qe po ashtu eshte edhe nje tregues, qe nga ane teknike dhe 'perdorimit te saj kemi shume mangesi.
Thone qe deri ne luften e II boterore, qe gjuhe teknike boterore ishte gjuha gjermane, ngaqe zbulimet tkenologjike dhe teknike ndodhnin tek gjermanfolesit. Pastaj ne vazhdim me eksodin e gjithe atyre shkencetareve dhe njerzeve te ditur ne USa beri qe pas luftes se dyte boterore e tutje anglishtja te behet gjuhe teknike.
Ja shembull kaftorin, ke Odhbenia ta quajne sobe druri ! por qe perdoret per ngrohje.
Ndersa shporeti, nuk jam i sigurte, por mund te quhet furre elektrike, me dru, atomike, solaremvaresisht se me çfare energjie e perdore.
Mirë e the. E si t'i themi traktorit shqip! ( nejse do traktorë të vegjël kur erdhën kah fundi i viteve të tetëdhjet u thoshin: tërrtaç - se shkunte duke bërë tërrt, tërrt, tërrt )Per ate pjesen teknike te terminologjise eshte qarte qe vazhdimisht do kete plotesime me emertime te reja, sepse çdo zbulim i ri, qofte i mjeteve teknike, qofte i funksioneve te reja i bie automatikisht te perdoret nje fjale e re.
Seç e kam nje bindje, po te shikosh gjuhen teknike te shqipes eshte e limituar, qe po ashtu eshte edhe nje tregues, qe nga ane teknike dhe 'perdorimit te saj kemi shume mangesi.
Thone qe deri ne luften e II boterore, qe gjuhe teknike boterore ishte gjuha gjermane, ngaqe zbulimet tkenologjike dhe teknike ndodhnin tek gjermanfolesit. Pastaj ne vazhdim me eksodin e gjithe atyre shkencetareve dhe njerzeve te ditur ne USa beri qe pas luftes se dyte boterore e tutje anglishtja te behet gjuhe teknike.
Ja shembull kaftorin, ke Odhbenia ta quajne sobe druri ! por qe perdoret per ngrohje.
Ndersa shporeti, nuk jam i sigurte, por mund te quhet furre elektrike, me dru, atomike, solaremvaresisht se me çfare energjie e perdore.
Per mos ti bere reklame kompanise, por kerkova ne guuluuuuguuuluuuu me doli te pajisjet shtepiake- leksikografia e kuzhines, shporeti tamam furra qenka. Por i kishin edhe ca dhafa te panjohurEllbania Pirat, na e kena piratu furren e kafes e kena ba kaftorr per nxemje te odes se burrav.
javascript:void(0)
Forum-AL
u formua në fund të vitit 2008. Me përpjekjet e një grupi nismëtar që në 2005, u hodh idea e një rrjeti shqiptar me servera shqiptarë. Qëllimi ynë kryesor është të kemi një Forum ku të mblidhen të gjithë shqiptarët nga të gjitha trojet tona dhe bashkatdhetarët të shpërndarë në të gjithë botën.