• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Jeta në vitin 2050

Mandi

ஜ۩۞۩ஜ
Staff member
20.jpg

Parashikuesit e të ardhës pretendojnë se jeta do të jetë shum më ndryshe në vitin 2050 në të gjitha fushat e jetës duke filluar nga argëtimi e deri te teknologjija.
Uji do të jetë njëra ndër qështjet kryesore.Në shumë vende të botës agrokultura po ndryshon,ato rrisin perime dhe pemë që ti eksportojnë.Kjo kërkon shumë ujë.Kërkesa për ujë do të rritet për 10 herë më shum se sa është sot.Disa parashikues të së ardhmes pretendojnë që uji do të mund rë bëhet qështje e luftës nëse ne nuk reagojmë tani.
Njerëzit do të kërkojnë mëyren të jetojnë në ujë.Kjo do të ishte zgjidhje e disa problemeve si p.sh. temperaturat e larta,trafiku i ngarkuar,zhurma e njerzëve nëpër qytet etj. Kështu njerëzit vetëm do të vinë në tokë të punojnë dhe ndoshta të luajnë dhe do të kthehen përsëri në shtëpitë e tyre në ujë.
Veturat do të paisen me kompjutera që kontrollojnë shpejtësinë e tyre dhe kështu që nuk do të ketë aksidente.Sot veturat janë të paisur me kompjuterë që tregojnë se në cilin ven gjenden,por në vitin 2050 ato do të paisen me kopjutera që të dërgojnë pikërisht në vendin që ju dëshironi.
Robotët do ti zëvendësojnë punëtorët nëpër fabrika.Kompanitë e mëdha natyrisht se do ti preferonin robotët sepse ata nuk kërkojnë pagesë dhe punojnë 24 orë në ditë.Kështu që në vitin 2050 ne do ti shohim robotët gjithka si në shkollë,fabrika,.spitale shitore dhe nëpër çdo shtëpi. Ideja e zëvenësimit të shërbyeses me robot mund të jetë e mundur por ideja e zëvendësimit të foshnjeve me robot do të ishte frikësuese.
Njerëzit me organet e hendikepuara do të mund ti përdorin përsëri ato organe,sepse transplatimi i organeve do të bëhet edhe më superior.Gjithashtu edhe klonimi i organeve do të pranohet shumë nga njerëzit.
Ndoshta në vitin 2050 ne do të fillojmë ti vendosim minjët e pare në mars dhe pastaj do të klonojmë njerz dhe do ti vendosim ata në mars për të pare se sa gjat ata do të mund të jetonin atje dhe të shohin se me qfar lloji të gazit do të mund të merrnim frymë.Sigurisht do të ishte oksigjeni sepse të zbulojmë një lloj tjeter të gazit për frymmarje do të kërkonte edhe miliona vite tjera.
Lojrat komjuterike më 2050 ne do të mund që ti shohim,ti prekim dhe shijojmë gjërat që ne shohim në televizor.
Jugurti do tju thot mirëmëngjes para se ta hani.
Do të kemi mundësi që të downlodojmë mendjen tonë në një makinë ashtu që kur të vdesim dikush tjeter mund ta blej mendjen tonë dhe problemi i shkollimit do të zgjidhej.
Teknologjia e mjekësisë do ti shëroj shum sëmundje.Sot ne kemi paisje elektronike qe lidhen drejtperdrejt me trurin e njeritut dhe i ndimojnë që të dëgjoj më mire.Por në vitin 2050 do të kemi paisje që personat e shurdhër dhe të vërbuar do ti mundësojnë që të dëgjojnë dhe të shohin përsëri.Sot shkencëtarët kanë zbuluar si ti kontrollojnë gjenet.Ata gjithashtu kanë klonuar kafshët.Por në vitin 2050 shkencëtarët do të jenë në gjendje që ti klonojnë njerëzit dhe të vendosin se si do të duken ata,si do të sillen dhe qfar intelegjence do të kenë.Ata do të jenë në gjendje që ti bëjnë këto gjëra por a duhet që ti bëjnë?

Përgjigje e: Jeta në vitin 2050

Mire eshte parashikuar, por vetem percaktimi kohor eshte ca i nxituar.
Te gjitha ato qe jane parashikuar ne shkrimin e me siperm, do te jene realitet, por ndoshta mbas 500- 1.000 vjetesh. Shkenca perparon shume ngadale, ndersa shkatarrimi i planetit vazhdon me ritme shume me te shpejta. Pra nuk e di nese shkenca do te mund te ndermarre dicka paraprake per ta shpetuar apo ngadalesuar shkaterrimin qe i kanoset platetit tone Toke, qe rrexikon ta beje ate te pabanueshem.
Ne s'po mundemi te ruajme dhe mirembajme planetin tone kete burim jete te mrekullueshem e si do jemi ne gjendje te bejme te banueshem Marsin qe eshte nje planet e vdekur?!
Lus qe njerezit ta kuptojne rendesine e Memes Toke planetit tone te gjalle, se vetem keshtu do te mund te shpresojme ne nje vazhdimsi te races njerezore dhe ne perparimin dhe zhvillimin e saj ne teresi.
Eshte me se e ditur se e ardhmja dhe vazhdimesia e races njerezore ose asaj qe do mbijetoje nga raca njerezore do te siguroj mbijetesen vetem duke u perhapur dhe pushtuar galaktiken nese akoma s'e ka pushtuar ndonje qenie tjeter jasht toksore.
E ardhmia dhe e verteta e njerezimit duam apo s'duam eshte atje jashte ne yllesi! Eshte vetem ceshje kohe!

Back