• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Kuriozitete te ndryshme

Përgjigje e: Kuriozitete te ndryshme

Shqiptari 78-vjeçar jep shpirt pasi merr shtetësinë amerikane

Një shqiptar 78- vjeçar është ndarë nga jeta pasi plotësoi dëshirën e tij të fundit për të marrë nënshtetësinë amerikane.Ceremonia është zhvilluar në qendren mjekësore St. Vincent ku 78- vjeçari, Neki Seferi, qëndronte i sëmurë rëndë.
Dëshira më e madhe e tij kishte qenë të bëhej një qytetarë amerikanë, ndërsa e gjithë familja e tij tashmë e kishte fituar të drejtën, përfshirë edhe bashkëshorten.
Për shkak të pasigurisë për gjendjen e tij shëndetësorë, ai nuk mundi të merrte pjesë në një ceremoni zyrtare të marrjes së shtetësisë, por për habinë e tij, dy zyrtarë amerikanë erdhën tek ai, tha nipi i tij, Ervin Seferi.
Edhe pse i sëmurë rëndë, ai tha “Po”, duke bërë betimin si një qytetarë amerikan tashmë.
Avokatja e familjes shqiptare, Sharma Ashwin tha se ishte e jashtëzakonshme të shihje gëzimin e tij në fytyrë.
Pas shumë përpjekjeve, Neki Seferi kishte hequr dorë, edhe për shkak të përkeqësimit të shëndetit të tij.
Seferi ka lindur në një fshat në rrethin e Durrësit, në vitin 1933. Ai ka punuar si shitës në një treg fshatarësh, duke ndjekur në të njëjtën kohë për dy vite një shkollë nate. Seferi kishte dalë në pension në vitin 1990.
Në vitin 2005, ai dhe gruaja e tij, Nurija, janë bashkuar me anëtarët e tjerë të familjes të cilët kishin emigruar në Jacksonville me anë të lotarisë amerikane. Bashkëshortja e tij ishte pajisur me pasaportë disa vite më parë, ndërsa për 78- vjeçarin procesi ishte shtyrë për shkak të hetimeve më të thella, në një kohë kur kemi rritje të terrorizmit global kjo është normale, tha avokatja e tij.
“Ai kishte udhëtuar shumë gjatë jetës së tij, por vendi më i mirë që kishte parë ndonjëherë ishte Amerika”- tha nipi i tij Ervin Seferi.

75212_439237632754330_141388129205950_1808841_773128164_n.jpg

Çifti ben seks te zhurmshem, fqinjet marrin policine: Po e perdhunon!

Nje dashuri e zjarrte, thuajse e dhunshme, por sidomos e zhurmshme. Aq sa ka terhequr edhe vemendjen e fqinjeve, te cilet duke degjuar britmat qe vinin nga nje apartament ne Karrara (Itali), kane telefonuar policine, perderisa druheshin se po ndodhte nje perdhunim. E kur agjentet mberriten ne vendngjarje, vertet qe iu tremben asaj me te keqes, pasi ne dere iu shfaq nje grua me disa shenja neper krahe.... "I pesova duke bere dashuri me partnerin tim", u ka thene paprtimas ajo agjenteve, te cileve i shpjegoi edhe se burri sapo kishte dale.

Per te qene me te sigurte se çfare kishte ndodhur vertet, policet mund te gjenin edhe partnerin ne fjale, duke zbuluar se gjithashtu ne trupin e tij kishte shenja gervishtjeje, apo kafshimesh. "Jane pasojat e nje raporti seksual paksa te eger", u ka deklaruar ai policeve, duke qene jo pak ne siklet.

581217_439404336070993_141388129205950_1809273_1336488786_n.jpg

[Charlie Chaplin]
Kam falur gabime gati te pafalshme, kam provuar te zevendesoj persona te pazevendesueshem dhe kam harruar persona te paharrueshem. Kam vepruar sipas momentit dhe jam zhgenjyer nga persona qe nuk e mendoja kurre se mund te zhgenjehesha, por edhe une kam zhgenjyer.
Kam mbajtur dike mes kraheve te mi per ta mbrojtur, jam bere mik perjete. Kam qeshur kur nuk ka qene e nevojshme, kam dashuruar, me kane dashuruar, por edhe me kane refuzuar. Me kane dashuruar dhe nuk kam ditur si t'jua kthej dashurine.
Kam bertitur dhe jam hedhur perpjete nga gezimi. Kam perjetuar dashurine e kam bere premtime te perjetshme, por me eshte thyerzemra kaq e kaq here!
Kam qare duke degjuar muzike e duke pare disa fotografi te mbushura me kujtime. Kam telefonuar thjesht per te degjuar nje ze. Jam dashuruar perseri me nje buzeqeshje. Kam besuar perseri me nostalgji dhe kam patur frike te humbas nje person shume te vecante, te cilin kam perfunduar duke e humbur... por kam mbijetuar!
Dhe jetoj akoma! Dhe jeta nuk me lodh! Dhe ti nuk duhet te lodhesh nga jeta.

JETO!
Eshte mrekulli te perpiqesh me bindje, te perqafosh jeten dhe ta jetosh me pasion. Te humbesh me klas dhe te fitosh me guxim. Sepse bota i perket atij qe guxon...

556280_439391152738978_141388129205950_1809255_528408650_n.jpg

Meshkujt flasin për futboll dy herë më shumë se për femrat

Sondazhi i quajtur “të gjithë çmenden pas futbollit”, i ka dhënë “karton të kuq” grave, të cilat siç duket, nuk janë tema kryesore e meshkujve kur shoqërohen me miqtë e tyre.

Sondazhi, i kryer nga agjencia “OnePoll”, ka përfshirë gati 5 300 meshkuj nga 15 vende, midis moshave 25 dhe 40 vjet. Madje edhe për kinezët (94 %), futbolli është tema kryesore.Pas futbollit (88 %), meshkujt flasin më me qejf për gratë (45 %), për punën (34 %), paratë (24 %), automobilat (19 %), familjen (16 %), ushqimin (14 %), pushimet e filmat (10 %).Gratë nuk duhet të brengosen. Meshkujt vazhdojnë të flasin për futbollin, por mendojnë edhe për gratë dhe seksin.Ata mendojnë për seksin rreth 5 000 herë në vit, që i bie 13 herë në ditë.

0201_guy-watching-football-woman-bored_sm.jpg

BANGLADESH
Pse u regjistruar në kolegj, burri ja preu gishtat
Një vajzë nga Bangladeshi, burri ja preu gishtat , sepse ajo u regjistrua në kolegj pa lejen e tij.Ajo ishte pas një seri të procedurave kirurgjike mund të rindërtojë dorën dhe tani do të jetë në gjendje per te shkruar

Hawi Akhter Jui përsëri do të jetë në gjendje per te shkruare, një ekip i mjekëve që ishin, ndër të tjera, të përcaktuara një metalike në mes të gishtit të madh dhe dore kështu që ajo mund të mbajë një laps. 21-vjeçarja nga Bangladeshi burri ja preu gishtat ,kur ajo ishte regjistruar ne fakultet, pa dijeninë e tij . Deri tani teste të trajtohen me nga motrat e tij diktohet përgjigje, dhe ata pastaj do të regjistrohen. " Fakti që unë ende mund të shkruaj përsëri tek unë shpresoj. kam filluar praktikimin, dhe kam ndërmend të vazhdojnë arsimimin dhe për të arritur qëllimin e teme, që një ditë të bëhet një avokat" tha Hawi. Burri i saj është aktualisht në paraburgim, dhe ajo ka në plan të kërkojë një divorc.

Krizë në Suaziland, mbretit i ikën një nga 13 gratë..

Një nga 13 gratë e mbretit të Suazilandit është larguar nga oborri mbretëror, duke pretenduar se ka qenë subjekt i dhunës fizike dhe emocionale.

Angela Dlamini, gruaja e gjashtë e mbretit Msuati III, 44 vjeç, braktisi pallatin pasi u tha të afërmeve se prej vitesh kishte duruar vuajtjet.

Msuati është monarku i fundit absolut që ka mbetur në Afrikë.

Lajmi për largimin e saj u publikua nga aktivistët e shoqërisë civile. Dlamini kishte një fëmijë nëntë vjeç me mbretin.

Ajo bëhet gruaja e dytë që largohet nga pallati. Vjet në nëntor mbreti largoi gruan e tij të 12-të, Nothando Dube, 23 vjeç, pasi e tradhtoi me një anëtar të kabinetit.

546704_439855609359199_141388129205950_1811307_1110630841_n.jpg

obo bo ce paska gjetur te shkretin :)

50 KURIOZITETET ME TE RALLA NE BOTE!

1. Femra që ka lindur më shumë fëmijë është një ukrainase. Ajo ka lindur 69 fëmijë, nga të cilët vetëm dy i kishin vdekur gjatë lindjes.

2. Fëmija më i rëndë në botë është lindur në vitin 1954 nga italiania Carmelina Fdele nga Aversa. Djali i saj peshonte ditën e lindjes 10,2 kg.

3. Bethoveni para se të kompozonte fuste kokën në ujë. Anjshtanji deri në moshën 9 vjeç nuk fliste normalisht.

4. I vetmi majmun që është dënuar nga një gjykatë e vërtetë është shimpanzeja Coco në Florida, në vitin 1984. Ky majmun jetonte me një të papunë artist, i cili jepte spektakle të vogla. Shuma e vjedhur arrinte vlerat 200 000 USD. Ai u dënua me burgim të përjetshëm.

5. Libri që mban rekordin më të madh për shitje është ai i Hillary Klintonit, me librin autobiografi “Histori e përjetuar”. Në ditën e parë të hedhjes në treg të këtij libri, në qershor të vitit 2003, u shitën në një ditë (rekord) 200 000 ekzemplarë të tij.

6. Mbiemri më i shpeshtë në botë në rangun internacional është mbiemri Chang. Rreth 75 milionë njerëz në Kinë kanë këtë mbiemër. Vendin e dytë e ka mbiemri Smith në Angli. Rreth 800 000 veta e kanë këtë mbiemër.

7. Kazinoja më e madhe e botës gjendet në MGM - HOTEL, në metropolin e Las Vegasit. Në një sipërfaqe afërsisht 16 000 kuadrat metër, gjenden pothuajse 3500 automate të lojërave të ndryshme dhe 165 tavolina loje.

8. Biblioteka më e madhe në botë gjendet në kryeqytetin amerikan Uashington. Kjo bibliotekë u ndërtua në 24 Prill 1800. Në të gjenden 107 milionë shkrime të të gjitha arteve.

9. I vetmi elefant në botë që flet është pjesëtar i një cirku rus. Ky elefant mundet të thotë deri në 20 fjali. Elefanti ka jetuar që në vogëli mes njerëzve dhe ka arritur të artikulojë tinguj njerëzish.

10. Burri më i shkurtër në botë është Gul Mohammed nga India. Pas matjeve të bëra më 19 qershor 1990 në spitalin “Rahm Manohar” të New Delphit (In), u arrit se ai është vetëm 57 cm dhe mban deri më sot rekordin.

11. Si gruaja më e vogël në botë deri me sot është konsideruar Pauline Musters, e lindur në 26 nëntor 1876 në Holandë. Mbas lindjes së saj, ajo ishte vetëm 30 cm. Në moshën 9-vjeçare ajo ishte 55 cm dhe peshonte vetëm 1,5 kg, ndërsa në moshën 19-vjeçare ajo arriti vetëm në 61 cm e gjatë.

12. Shteti që konsumon më shumë bukë në botë është Turqia. Llogaritjet tregojnë se mesatarja e çdo personi në përdorimin e bukës arrin në 199,6 kg.

13. Pijanecët më të shumtë në botë janë në Irlandë. Çdo personi i takon të pijë mesatarisht 12,3 litër pije alkoolike, verë, birrë etj.

14. Duhanxhinjtë më të shumtë ndodhen në Kinë. Sipas llogaritjeve të fundit, në Kinë janë shitur 1,69 bilionë cigare (më shumë se në çdo vend tjetër). Në gjithë botën janë shitur 5,5 bilionë cigare.

15. Operacioni më i gjatë në botë ka zgjatur 96 orë gjithsej. Ka nisur në datën 4 deri në datën 8 shkurt të vitit 1951, në një spital të Çikagos. Pacientja Getrude Lewandowski mbas operimit kishte reduktuar peshën e saj gjatë këtyre 96 orëve, nga 280 kg në 140 kg.

16. Rekordin për gjatësi për gratë e mban Zeng Jinlian nga Kina. Ajo tashmë ka vdekur, por rekordi nuk është thyer akoma. Ajo ishte 2 metër e 48 cm. (Ka vdekur më 13 shkurt 1982).

17. Rekordin për gratë me peshë më të rëndë mban amerikania Rosalie Bradford. Në janarin e vitit 1987 ajo arriti dhe kulmin e peshës së saj, me 544 kg.

18. Doktori më i ri në botë është Balamurali Ambati, i lindur në Amerikë më 29 qershor 1977. Ai u diplomua në Maunt Sinai SChool of Medicine në New York City, më 19 maj 1995, në moshën 17-vjeçare.

19. Binjakët më të rëndë në botë janë vëllezërit Billy Leoni, (lindur me 1946 dhe që vdiq në vitin 1979) me të vëllanë Benny LLoyd, po i lindur në vitin 1946 dhe që vdiq në vitin 2001. Ata peshonin pas moshës 6-vjeçare, njeri 337 kg dhe tjetri 328 kg.

20. Si mamaja më e vjetër në botë deri më sot mbahet Rossana dalla Corte, e cila lindi më 18 qershor 1994, në moshën 63-vjeçare, një djalë.

21. Sipas studimeve më të fundit, një mashkull harxhon mesatarisht 3350 orë gjatë gjithë jetës së tij duke u ruajtur e qethur.

22. Kur thyhet një xham disa copëza shpërndahen me shpejtësi 3000 milje në orë. Ndërkohë që shpejtësia e të tjerave është shumë herë më e vogël.

23. Ajsbergu më i madh i matur deri më sot ka qenë me gjatësi 200 milje dhe gjerësi 60 milje, ai ka pasur një sipërfaqe më të madhe se Belgjika.

24. Dallga më e madhe e regjistruar deri më sot ka qenë në vitin 1971 në ishullin Ishigaki, Japoni, me lartësi 85 m.

25. Në një natë të kthjellët, sipas astrologëve amerikanë, çdo njeri mund të shohë jo më pak se rreth 2000 yje me sy të lirë.

26. Vetëm mushkonjat femra pickojnë, ndërkohë që mushkonjat e seksit mashkull duan të “sorrollaten” në zona të ndotura si këneta, etj.

27. Në 1 kg limon ka më tepër sheqer se në 1 kg luleshtrydhe. Sipas dietologëve, është më mirë që limoni të konsumohet i shtrydhur në ujë.

28. Shteti me më tepër rrugë të asfaltuara në të gjithë botën mendohet të jetë Franca. Madje kjo është shënuar edhe në rekordet Gines.

29. Një shqiponjë mund ta shohë prenë e saj që 3000 metra larg, ndërkohë që kuajt mund të qëndrojnë deri në 1 muaj në këmbë.

30. Është vërtetuar që asnjë person nuk mund të teshtijë pa i mbyllur sytë. Shkencëtarët kanë bërë edhe eksperimente për këtë dhe kanë arritur në përfundimin se është e pamundur.

31. Nga barku i vajzës 20-vjeçare nga Devoni Jugor, Angli, u nxor “topi” nga qimet e flokëve të saj të cilat i kishte gëlltitur. Ai ishte i rëndë 2,5 kg. Operimi u realizua në mars 1985.

32. Kompjuterat modern janë ndërtuar duke u bazuar në sistemin nervor, por edhe kompjuteri modern nuk i afrohet as nivelit të një zvarritësi.

33. Një njeri i rritur merr frymë afërsisht 25 000 herë në ditë. Kurse rreth 27% e ushqimit në vendet e zhvilluara përfundon në koshat e plehrave.

34. Është vërtetuar që mundësia për të rënë rrufeja është 1 në 600,000. Kur ndodh të gjithë njerëzit nuk duhet të kenë gjëra të hekurta në duar.

35. Mjalti mund të qëndrojë pa u prishur 3000 vjet dhe për këtë arsye dylli i mjaltit përdoret për procesin e mumjazimit.

36. Video-lojërat i bëjnë fëmijët e trashë dhe agresivë, ndërkohë që përdorimi i tepër i kompjuterit orar pa orar u dëmton atyre qetësinë nervore.

37. Shtëpiaket tradhtojnë burrat virtualisht. Ato janë të kënaqura me aktivitetin e tyre fizik dhe kërkojnë nga “miku” i internetit kënaqësi shpirtërore.

38. Rekordin e martesave e ka thyer një 85-vjeçar, i cili është martuar plot 130 herë. Ngjarja e pazakontë ka ndodhur në Kenia, ku Ancentus Akuku ka deklaruar se i është dashur shumë mund dhe diktaturë për të pasur familje të lumtur.

39. Një amerikan kaloi një javë në burg për arsye se tre fëmijët e tij të vegjël ishin djegur nga dielli gjatë pushimeve në plazh.

40. Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë në Amerikë filloi në vitin 1792. Në vitin 1800 presidenti dhe zonja John Adams ishin familja e parë që jetuan aty.

41. Lotët është zbuluar se kanë efekt që të zhdukin bakteriet dhe të mbrojnë sytë nga infeksionet.

42. Në gjuhën e njeriut gjenden 100 lloje damarësh për të shijuar. Në sy gjenden 130 milionë qeliza shikimi.

43. Krokodili është e vetmja kafshë që vazhdon e zgjatet deri në ditën e fundit të ekzistencës, centimetrat e saj ndryshojnë nga muaji në muaj.

44. Titaniku është anija që konsiderohet si anija e parë gjigante në botë. Kapaciteti ka qenë 46000 tonë, me gjatësi 268 m dhe lartësi 53 m. Mund të udhëtonin 1343 udhëtarë.

45. Kënga më e gjatë në botën e muzikës mbahet himni sovjetik, i përbërë nga 65 strofa. Në maj të vitit 1987, një moderator kanadez mendoi ta shtonte himnin, i cili brenda pak javësh rekordi arriti në 689 strofa.

46. Nga një operacion në tëmth që iu bë një pacienti në Londër, kirurgët hoqën afro 230530 gurë të vegjël nga tëmthi i tij me madhësi 1,5 deri 15 milimetra.

47. Truri më i vjetër në botë është gjetur nga arkeologët në Torfmoor në Florida. Është gjendur truri i një 45-vjeçareje e cila kishte jetuar afërsisht 8000 vjet më parë.

48. Poezia më e gjatë në botë u përfundua mbas 30 vitesh punë nga shkrimtari Jose´ Rumanzo nga Ecuador. “Perusia” përbëhet nga 7 volume, me 5000 faqe gjithsej dhe nga 230 000 rreshta.

49. Syri i një struci është më madh se truri i tij, ndërkohë që në trurin e maceve ka më shumë se 32 muskuj.

50. Është vërtetuar që një ari i rritur mund të vrapojë po aq shpejt sa një kalë. Kurse breshka mund të ecë me 10 km në orë

Njeriu më i shëndoshë në botë: Nisa të ha, pas vdekjes së nënës

Ai është njeriu më i shëndoshë në botë. Nuk ka dalë nga shtëpia e tij 10 vitet e fundit për shkak të pamundësisë për të lëvizur.
Keith Martin tha se ai kishte dalë për herë të fundit në 11 shtator të vitit 2001. 42-vjeçari u shpreh se gjendja e tij e kishte çuar pranë vetvrasjes dhe tani dëshpërimisht kërkon të humbë në peshë.
Protagonisti i këtij zhvillimi fizik thotë se njëherë e një kohë ai hante deri në 20 mijë kalori në ditë, në një kohë që sot është kufizuar deri në 1500.
“Mjekët më kanë thënë se nuk do të arrij të 50-at nëse nuk marr masa drastike. Unë duhet të humbas më shumë se gjysmën e peshës”,-thotë ai, teksa kujton që kur ishte i ri ishte i hollë dhe i shëndetshëm.
Ai tha se nisi të hante shumë kur nëna e tij ndërroi jetë. “Unë aty e gjeja ngushëllimin”,-u shpreh ai.

536089_439985789346181_141388129205950_1811696_83440726_n.jpg

Ia preu i shoqi me brisk, pas 32 vjetesh e ka serish hunden

Pas 32 vjetësh të kaluar duke marrë frymë vetëm me gojë, më në fund Allah Rakhi ka sërish një hundë. Gruaja e kishte humbur, për shkak të një nervozizmi të ekzagjeruar të të shoqit, i cili ia kishte prerë me një brisk.

Falë impenjimit të një shoqate për mbrojtjen e grave, tani mund të ketë sërish një hundë, si pasojë e një operacioni tepër delikat të kryer me transplantimin e një pjese të brinjës dhe një pjese të lëkurës së ballit.

Që prej vitit 1980, Allah Rakhi e mbante të mbuluar pjesën e hundës me një garzë, ndërsa më në fund, tashmë ajo mund të gëzojë hundën e re, ndonëse do t’i duhen edhe dy operacione të tjerë, për të plotësuar rindërtimin e plotë të një prej organeve kryesore të fytyrës.

546158_440062952671798_141388129205950_1811890_672511340_n.jpg

Historia e balenës më të vetmuar në botë

Ne vitin 2004 New York Times shkroi nje artikull ne lidhje me balenen me te vetmuar ne bote. Shkencetaret kane qene ne ndjekje te saj qe prej vitit 1992 dhe me ne fund ata e zbuluan problemin:

Ajo nuk eshte si çdo balene tjeter. Ndryshe nga balenat e tjera, ajo nuk ka miq. Ajo nuk ka familje. Nuk i perket ndonje fisi apo grupi dhe nuk ka nje partner. Kenget e saj vijne ne grupe prej dy deri ne gjashte thirrjesh, qe zgjat pese deri ne gjashte sekonda secila. Por zeri i saj eshte ndryshe nga çdo balene tjeter. Eshte unik – ndersa pjesa tjeter e llojit te saj komunikojne ndermjet 12 dhe 25hz, ajo kendon ne 52hz. Ky eshte saktesisht problemi i saj. Asnje balene tjeter nuk mund ta degjoje ate. Cdo njera prej thirrjeve te saj te deshperuara per te komunikuar mbetet pa pergjigje. Cdo vajtim i injoruar. Dhe me çdo kenge vetmie te sajen, ajo behet me e trishte dhe thirrjet e saj humbin thelle ne deshperim tek sa vitet kalojne.

Vetem imagjinoni kete gjitar masiv duke lundruar e vetme dhe duke kenduar – shume e madhe per tu lidhur me ndojne nga qeniet qe ajo kalon, duke u ndjere paradoksialisht e vogel ne rruget e medha te oqeanit te zbrazet e te hapur.

Imagjinoni te endeni neper bote duke folur, duke thirrur, duke kenduar e peshperitur dhe te mos merni asjne pergjigje, madje te mos shkembeheni ne rruge me asnje tjeter. Thelle ne oqean jeton kjo balene me kete fat tragjik.

Qe prej shkrimit ne gazete ajo ka terhequr vemendjen e shume biologeve detare te ndryshem, ka kapur imagjinaten e kripto-zoologjisteve dhe dashurine e adhuruesve te kafsheve. Por deri tani asnje nuk ka qene ne gjendje te shpjegoje pse eshte ajo çka eshte.

Disa mendojne se ajo eshte “nje hibrid i deformuar midis dy llojeve te ndryshem balenash” apo “anetarja e fundit e mbijetuar nga nje specie e panjohur.”

balena-me-e-vetmuar-ne-bote.jpg

Populli i Bantwana-s, fëmijet e Yllit të Kuq

Një ditë, ndërsa udhëtoja përgjatë lumit Zambezi, arrita në një fermë dhe bisedova në lidhje me njerëzit qe kam takuar në fshatra. Unë u thashe se në territorin e këtij fshati të vogel, kam gjetur disa njerëz të cilët pohonin se paraardhësit e tyre ishin krijesa që kanë ardhur nga një yll i kuq i njohur si Liitolafisi, yll i kuq ketu simbolizohet me syrin kafe te hyenave, është yll, ose më mirë planeti, që ne të tokes e quajme Mars.

Unë kam kërkuar për të përmbushur nje ese rreth tyre dhe kur erdha në këtë fermë, gjeta një koleksion me kasolle bari dhe druri, të mbrojtur nga një gardh druri, ku një numër grash dhe fëmijësh ishin brenda afër portës.

I buzëqesha dhe buzëqeshjet e tyre u bënë më të mëdha mbasi unë iu afrova portës. Njeriu i cili ishte më i afërt, shkoi pak në të majtë per te qëne në qendër të portës hapur.

Sytë e mi shkuan drejt e në këmbët e tij dhe … u tmerrova nga fakti qe pashe.Tmerri im u shoqerua nga e qeshura e fortë e një gruaje. Eca në rrugën me pluhur që te çonte tek personi tek porta,dhe i dhashe të gjitha gjërat e mia, qe i kisha ne nje cante. Unë isha gati te largohesa nga nje ambjent i tille, si një majmun yndyrë, në kërkim të një strehë të sigurtë në shkurret me gjethe.

Nje grua qeshi e qeshi shumë dhe me lëshoi doren ​​mbi shpatullat e mia,njekohesisht unë pashë disa të shkonin jashtë për të marrë gjërat e mia dhe ti dergonin ne fshat. Unë kurrë nuk kisha parë asnjë njeri si ajo, e cila me kishte bërë si një idiot.

Gruaja që ishte në qendër të portës duke me kërkuar mua, kishte vetëm dy gishtat e mëdha në të dy këmbët. Ishte sikur të isha duke shikuar këmbët e dikujt që nuk ishte një qenie njerëzore, por një zog monstruoze i dale nga folklori dhe legjendat.

Turp. Unë shkova në një pemë dhe u ndala aty duke e dridhur nga frika, por shumë shpejt aty erdhen një grup burrash nga fshati, qe u drejtuan tek unë duke qeshur papushim. Pothuajse të gjithë ata kishin vetëm dy gishtërinj në çdo këmbë. Ata nuk kishin veshur këpucë në kete pluhur afrikan, Këmbët e tyre ishin me të vërtetë me nje pamje per t’u frikësuar.

Ata me rrethuan me mua dhe më thane “mos kini frikë nga ne, ne jemi njerëz si ju. Çfarë ju ka frikësuar aq shumë? “. Në pamundësi për t’iu përgjigjur, fytyra ime u skuq nga turpi dhe sikleti, hodha perseri nje veshtrim në këmbët e tyre dhe ata perseri shpërthyen në të qeshura.

Kjo ishtë mënyra që une u takova me fisin Bantwana, që do të thotë fëmijë / të vegjel. Një fis që thotë se paraardhësit e tij të largët ishin si zogj, që erdhën nga yjet dhe u martuan me gratë e tokës,e prodhuan krijesa me dy gishtat. Populli i Bantwana me mirëpriti mua në fshat, dhe për tre muaj, dy prej me të vjetërve të tyre, me mësuan gjëra që më linin te ngurtësuar nga habia ..

Bantwanasit janë njerëz te turpshëm , që në kohët e lashta kane vuajtur nga persekutimi i njerëzve të fiseve të tjera, por kur ata krijojne besim,te bejne qe te ndjehesh shume ngrohte, ata te tregojne episode nga jeta e tyre që të plotësojne një surprizë të madhe.

”Ata te thone se ka 24 planete të banuara, në hapësirë ​​… ”

Crisitina Bassi

doma.png

Policia ndalon dasmorët dhe merr nusën

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në një zonë të thellë në Turqinë juglindore. Policia ka ndaluar konvojin në të cilin gjendej nusja dhe ka marrë nusen nga “duart” e dasmorëve.

Por, ky veprimi policisë padyshim që ka një arsye. Policia ndaloi nusen pasi ajo ishte vetëm 13 vjeç dhe sipas ligjeve turke, martesa në këtë moshë nuk është e lejuar.

Pasi nusja e veshur me fustanin e bardhë dha deklaratën në komesariatin policor, iu dorëzua Fondacionit për Mbrojtjen e Fëmijëve ndërsa dhëndrri 18 vjeçar u arrestua dhe pritet vendimi i gjykatës për të përcaktuar fatin e tij.

Sipas mediave turke, dy të rinjtë ishin njohur në internet dhe pas miratimit të familjeve kishin vendosur të martohen por ishte policia ajo që e pengoi realizimin e kësaj “ëndrre”.

301864_440471819297578_141388129205950_1813532_1830891179_n.jpg

Mendohuni mirë kur t’ia shani ushqimin gruas suaj!

Herën tjetër kur të mendoni të shani ushqimin e gruas suaj, mendoni për rusin Juri Ticuic.

69 vjeçari rus do e mendojë dy herë përpara se të shajë ushqimin e gruas së tij, pasi një grindje për këtë çështje për pak sa përfundoi në mënyrë fatale.

Ai u zu me të shoqen për supën dhe në nerva e sipër doli në pyllin e ngrirë, ku humbi edhe rrugën.

Për më shumë se një muaj ai mbijetoi në të ftohtë duke ngrënë barishte dhe gjethe.

Banorët e zonës e gjetën në gjendje të rëndë shëndetësore. Për shkak se këmbët i kishin ngrirë, ndoshta do të duhet t’ia presin.

“Pavarësisht se çfarë ndodh, kjo është hera e fundit që do e kritikoj gatimin e gruas sime. Çdo gjë është më mirë se barishtet,” tha ai.

Dhe ta mendosh se u ankua se supa ishte e ftohtë.

574980_440668499277910_141388129205950_1814663_1861662940_n.jpg

PS-po ctu desh o burr i dheut ,ctu desh

Sa bukur e ka këshilluar vajzën e tij Muhamed Ali... (LEGJENDA E BOKSIT)

Ngjarja ndodhi kur vajza e Muhammed Aliut arriti në shtëpi e veshur në mënyrë jomodeste.

Ja se si e tregon vajza e tij,këtë ngjarje:Babai hodhi një vështrim goxha të fortë,pastaj më mori në prehrin e tij dhe më tha dicka që kurrë nuk do ta harroj.
...
Më shikoi drejtë në sy dhe më tha: “Hana,cdo gjë që Allahu e ka bërë të vlefshme në këtë botë është e mbuluar dhe e veshtirë për ta arritur.

Ashtu sic i gjen diamantet në thellësinë e tokës,të mbuluar dhe të mbrojtur... Ashtu sic i gjen xhevahirët në brendësi të oqeanit të mbyllur dhe të mbrojtur në guaskat e bukura.

Dhe ashtu sic i gjen florinjtë thellë në miniera të mbuluar më shtresa të gurit.Kërkohet punë dhe mund për ti arritur.“ Më shikoi me një seriozitet dhe më tha:

Trupi yt është i shenjtë... Ti vlen shumë më shumë se sa diamantët dhe xhevahirët,dhe për këtë duhet të mbulohesh.” ...

FATKEQSISHT NE DITET E SOTME,FEMRA SHIHET THJESHT SI NJE OBJEKT SEKSUAL.

403562_441169625894464_141388129205950_1815655_1355417206_n.jpg

Populli i Bantwana-s, fëmijet e Yllit të Kuq

...

”Ata te thone se ka 24 planete të banuara, në hapësirë ​​… ”

Crisitina Bassi

doma.png

What the hell are those?!

Sa bukur e ka këshilluar vajzën e tij Muhamed Ali... (LEGJENDA E BOKSIT)

Ngjarja ndodhi kur vajza e Muhammed Aliut arriti në shtëpi e veshur në mënyrë jomodeste.

Ja se si e tregon vajza e tij,këtë ngjarje:Babai hodhi një vështrim goxha të fortë,pastaj më mori në prehrin e tij dhe më tha dicka që kurrë nuk do ta harroj.
...
Më shikoi drejtë në sy dhe më tha: “Hana,cdo gjë që Allahu e ka bërë të vlefshme në këtë botë është e mbuluar dhe e veshtirë për ta arritur.

Ashtu sic i gjen diamantet në thellësinë e tokës,të mbuluar dhe të mbrojtur... Ashtu sic i gjen xhevahirët në brendësi të oqeanit të mbyllur dhe të mbrojtur në guaskat e bukura.

Dhe ashtu sic i gjen florinjtë thellë në miniera të mbuluar më shtresa të gurit.Kërkohet punë dhe mund për ti arritur.“ Më shikoi me një seriozitet dhe më tha:

Trupi yt është i shenjtë... Ti vlen shumë më shumë se sa diamantët dhe xhevahirët,dhe për këtë duhet të mbulohesh.” ...

FATKEQSISHT NE DITET E SOTME,FEMRA SHIHET THJESHT SI NJE OBJEKT SEKSUAL.

403562_441169625894464_141388129205950_1815655_1355417206_n.jpg

Vajzes se madhe i tha: Mos u zhvish! Ndersa te vogles, Lejlase i tha, ti mos ler gje pa nxjerre ne publik.

Video "monsters deti " u bë një hit në YouTube
Gjirim i një "përbindëshi" misterioze u bë një hit në YouTube Video, ku ai ka mbledhur më shumë se 1.3 milion shikime

Videon e regjistruan zhytësit, te cilët punonin në një borehole të naftës. Për atë që ne mund të shihni në imazh ka disa teori. Disa thonë se kjo është vetëm një balenë placenta, ndërsa të tjerë besojnë se "përbindësh" është në fakt një kandil deti, apo një qese plastike të zakonshëm. Megjithatë, disa besojnë se ajo është një krijesë mitike Cthulhuu. Ekspertët besojnë se ajo është një kandil deti i familjes Ulmaridae.
http://www.youtube.com/watch?v=-E-8_wDgN7c&feature=channel&list=UL

Esht Gati për të humbur virgjërinë e saj, ne moshen 70 vjete të jetës?
Virgjëresha 70 vjeç sot njoftoi se është gati për të bërë seks.
Këngëtarja kabare Pam Shaw thotë se ajo ishte gjithmonë shumë i zënë për të gjetur burrin e saj.

Përpjekje gjithmonë paguet
Një proverb e vjetër thotë: "këmbëngulje gjithmonë paguet".
Kallximi i kesaj video, ku një djalë i vogël prej vetëm katër ose pesë vjet duke u përpjekur për të "fituar" shoqen e saj. Pavarësisht refuzimit të saj, në fund përpjekjet e tij duket e vlefshëm.

http://www.youtube.com/watch?v=NwP_axMQtGI&feature=channel&list=UL

Back