• Përshëndetje Vizitor!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar ju arrini të shihni pjesën me të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. Ju lutem : REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

    Regjistrohu !

Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës serbe

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48
Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës serbe (1)

Bardhyl Mahmuti·E shtunë, 9 Qershor 2018
A e pushtuan shqiptarët Kosovën?

Edhe pse janë me dhjetëra teologë myslimanë shqiptarë që përhapin gënjeshtrat e sajuara nga ata që nuk ia duan të mirën popullit shqiptar, kam bindjen se shumica e teologëve myslimanë shqiptarë janë kundër kësaj qasjeje të dëmshme për kombin tonë.

Pas tërheqjes së pushtetit politik, forcave të armatosura, strukturave policore dhe atyre të sigurisë serbe nga Kosova, Kosova u vu nën administrimin ndërkombëtar. Dimensionin politik të këtij procesi e kam trajtuar hollësisht në librin tim dhe nuk do të ndalem aspak rreth kësaj çështjeje.

Ajo që vlen të theksohet në lidhje me temën tonë, ka të bëjë me faktin se tërë arsenali propagandistik i Beogradit u mobilizua për ta paraqitur ndërhyrjen ushtarake të NATO-s dhe detyrimin e tërheqjes së forcave të tyre nga Kosova si “tragjedi e dytë kombëtare”, duke e krahasuar me humbjen e vitit 1389 në betejën e famshme në Fushë-Kosovë nga Perandoria Otomane, që e paraqesin si “tragjedi e parë kombëtare serbe”.

Në kontekstin e ri historik të krijuar pas vendosjes së Kosovës nën administrim civil dhe ushtarak ndërkombëtar, i cili duhej të mbyllej me përcaktimin e statusit final të Kosovës, shteti i Serbisë i orientoi të gjitha veprimtaritë propagandistike në funksion të paraqitjes së Kosovës si gjoja “vend i tyre i shenjtë” i ripushtuar nga shqiptarët myslimanë. Në arsenalin e tyre propagandistik u rikthyen të gjitha mitet për gjoja “Kosovën si djep të civilizimit serb”, “dëbimin e serbëve nga Kosova”, “pushtimin e Kosovës nga shqiptarët” e të ngjashme me këto, që kishin për qëllim ta paraqesin strukturën aktuale të popullsisë së Kosovës, me rreth 90% shqiptarë, gjoja si rezultat i pushtimit të huaj. Me një fjalë, përmes kësaj propagande ata synonin të gjenin mbështetje ndërkombëtare për pretendimet e tyre për “të drejtën historike të Serbisë mbi Kosovën”.

Në funksion të kësaj strategjie, propaganda serbe përhapi lajmin se gjoja “një dokument zyrtar i Perandorisë Otomane i vitit 1455, që gjendet në arkivin historik të Stambollit, dëshmon se në shekull XV, në hapësirën e Kosovës dhe Dukagjinit nuk ka pasur shqiptarë. Në tërë hapësirën nga Bjeshkët e Nemuna e deri në Kopaonik kishte vetëm 46 familje shqiptare” (Ovaj turski dokument je dokaz: Kosovo 1455 je bilo bez Albanaca (Ky dokument turk është dëshmi: Kosova në vitin 1455 ishte pa shqiptarë) https://www.a1info.net/ovaj-turski-dokument-je-dokaz-kosovo-1455-je-bilo-bez-albanaca/).

Për të qenë sa më bindës në shpërndarjen e këtij “zbulimi”, shërbimet sekrete të Serbisë e orientuan luftën e tyre në gjetjen e ndonjë shqiptari, që do të pohonte publikisht përmbajtjen e këtij “dokumenti”. Nuk e di se përmes cilave mjete, cilave forma dhe me ndërmjetësimin e kujt u arrit, që në mesin e shqiptarëve të gjenden “dijetarë” të tillë që pohojnë se para ardhjes së Perandorisë Otomane në Kosovë nuk ka pasur shqiptarë. Duke u mbështetur në Memoaret e Sulejman Rexhepit mund të supozoj se ky qëllim ka mundur të arrihet edhe përmes teknikës së korrupsionit me mjete financiare. Ftoj lexuesin të rikujtojë memoarin nr.32 të cituar në shkrimin e mëparshëm: “me vete merrja edhe një shumë të konsiderueshme të dinarëve që m’i jepte me bollëk Kiroja, sepse hasja në shumë xhemat që kishin probleme të rënda sociale. Dhënia e një dinari e shtonte simpatinë për Jugosllavinë. Natyrisht, një dinar atyre e dhjetë për vete”. Mirëpo një supozim i tillë mbetet hipotezë e mundshme, të cilën mund ta verifikojmë vetë nëse ndonjëri nga pjesëmarrësit e një veprimi të tillë do të dëshmonte publikisht. Vetëm ata që i kanë dhënë ose që i kanë pranuar mjete financiare, e dinë nëse kjo është bërë në mënyrë të drejtpërdrejtë nga Serbia apo përmes shoqatave që vinin nga vendet arabe, të cilët, siç thekson autori i memoareve, “asgjë nuk dinin për shqiptarët, ndërsa për jugosllavët e për Titon ishin në gjendje të heqin dorë edhe prej fesë islame” (Memoari nr.8).

Duke mbetur si hipotezë, tani për tani nuk mund ta di se kush ka marrë dhe sa para ka marrë për xhepin e vet, kush dhe sa para u ka dhënë të tjerëve e kush e ka bërë falas. Atë që mund ta dëshmoj me argumente të pakontestueshme ka të bëjë faktin se në mesin e teologëve myslimanë shqiptarë dhe historianëve shqiptarë u gjetën të tillë që pohojnë, njëlloj si propaganda serbe, se gjoja “shqiptarët e pushtuan Kosovën me ndihmën e Perandorisë Otomane”.

Mund të citoj me dhjetëra emra teologësh që pretendojnë se, para ardhjes së Perandorisë Otomane, në Kosovë nuk ka pasur shqiptarë apo që numri i tyre ka qenë jashtëzakonisht i vogël dhe se gjoja “shqiptarët janë krijuar nga turqit”! Megjithatë, në këtë shkrim do të kufizohem vetëm në rastet, që më duken se përfshijnë në mënyrë më të plotë mohimin e historisë sonë kombëtare.

Po filloj me teologun Irfan Salihu. Pas ligjëratës së mbajtur nga ky imam i xhamisë në Prizren, gjatë së cilës pohoi se gjoja: “në vitin 1445, vetëm 1% e qytetarëve në Kosovë ishin shqiptarë, ndërsa turqit sollën shqiptarët në Kosovë dhe u dhanë toka atyre”, shpërthyen pakënaqësi të mëdha në opinionin publik të Kosovës. Kjo pakënaqësi shtrëngoi Bashkësinë Islame të Kosovës ta pezullojë nga puna për një afat njëvjeçar. Megjithatë, ndaj vendimit të BIK-ut për pezullim nga puna pati reagime të shumta. Vlen të veçohet qëndrimi i Forumit të të Rinjve Muslimanë i datës 3 prill 2015. Në komunikatën e tyre ky forum u dha mbështetje të plotë pohimeve të Irfan Salihut se gjoja “në Kosovë nuk kishte pasur shqiptarë para ardhjes së Turqisë”. Përmenda këtë forum, sepse është tregues që dëshmon se një pjesë e rinisë së besimit mysliman është viktimë e shtrembërimit të tillë të fakteve historike.

Në kohën kur nuk kemi kufij mes disiplinave të hulumtimit shkencor dhe askujt nuk mund t’i mohohet e drejta që, përveç titujve dhe funksioneve që ka, të perfeksionohet në fusha të ndryshme shkencore, rrjedhimisht nuk mund t’i mohohet e drejta teologut të hyjë në fushën e historisë, apo historianit në fushën e teologjisë. Mirëpo, këto tema trajtohen në hapësira të ndryshme, të veçanta për secilën fushë. Mendimet rreth temave historike apo teologjike trajtohen në kuadër të profesionistëve të këtyre disiplinave apo përmes publikimeve ku secili që e konsideron veten kompetent mund të futet në debat. Temat historike nuk duhet të shtrohen nga teologu përpara xhematit të vet gjatë kohës së ceremonive fetare e as nga historiani nuk trajtohen temat teologjike në kuadër të aktivitetit pedagogjik në institucionet arsimore.

Shtrimi i temave historike në mënyrën se si veproi Irfan Salihu është përpjekje për të manipuluar me besimtarët që vijnë për të kryer obligimet fetare. Cilat janë motivet e shpërndarjes së propagandës serbe dhe neo-otomane nga një numër i teologëve myslimanë që këmbëngulin për rishkrimin e historisë sonë, kjo është çështje që nuk mund të trajtohet në kuadër të një shkrimi. Ajo që mund të pohet pa asnjë mëdyshje, lidhet me hapësirën e madhe që u dha deklaratave të tilla nga makineria propagandistike e Beogradit. Të gjitha mediat serbe u vërshuan me titullin bombastik: “Të dhëna të reja historike!!! Hoxha Irfan Salihu: Në Kosovë nuk ka pasur shqiptarë-ata i sollën turqit” ( tekstualisht në gjuhën serbe: Novi historijski podaci!!!Hodža Irfan Salihu: Na Kosovu nije bilo Albanaca - njih su doveli Turci! Shih: http://www.info-ks.net/clanak/53849/hodza-irfan-salihu-na-kosovu-nije-bilo-albanaca-njih-su-doveli-turci-video).

Çdokush që shfleton mediat serbe rreth kësaj teme, do të bindet se teologu Irfan Salihu i ka bërë një shërbim shumë të madh strategjisë së propagandës serbe.

Në të njëjtën frymë rreshtohet edhe një numër jo i vogël teologësh dhe osmanologësh shqiptarë që pohojnë se gjoja Perandoria Otomane nuk ka pasur ambicie pushtimin e tokave të huaja, por përhapjen e fesë islame dhe, rrjedhimisht, ata nuk na kanë pushtuar! Madje shkohet deri aty, sa të pohohet se gjoja shqiptarë e kanë pritur ardhjen e Perandorisë Otomane siç e kemi pritur ardhjen e NATO-s në vitin 1999!

Përveç teologut Irfan Salihut në këtë kontekst mund të përmend qëndrimet e Dr. Shefqet Krasniqin, që ka reputacionin të jetë njëri prej personaliteteve më të shquara në Ligën Botërore të Dijetarëve Myslimanë ([ame]https://www.youtube.com/watch?v=1LBiMuNwMaY[/ame]), sepse ai ka ndikim shumë të madh te besimtarët myslimanë shqiptarë. Ndërsa, për formën arrogante me të cilët fyhen intelektualët shqiptarë, që e konsiderojnë Perandorinë Otomane si pushtuese të trojeve tona, ju sugjeroj të shikoni videon e publikuar nga hoxhë Fatmir Latifi ([ame]https://www.youtube.com/watch?v=lZR61n_ecGA[/ame]).

Nuk ka turp më të madh, kur një numër teologësh myslimanë shqiptarë, që nuk janë në të njëjtën kohë ekspertë të historisë, i japin argumente propagandës serbe, që të shpërndajë në botë se gjoja “të dhënat e reja historike për pushtimin e Kosovës nga shqiptarët vijnë nga teologë dhe historian shqiptarë”. Deklaratat e tilla të papërgjegjshme u shfrytëzuan me mjeshtri për të plasuar në opinionin e brendshëm publik dhe atë ndërkombëtar se gjoja “në Kosovë nuk ka pasur shqiptar, të cilët e paskëshin pushtuar ’tokën e shenjtë serbe’ me ndihmën e Perandorisë otomane”!

Duke pohuar se gjoja “turqit i sollën shqiptarët në Kosovë”, strategjia serbe ka për qëllim të gjejë mbështetës për të ashtuquajturën “të drejtë historike të Serbisë mbi Kosovën”. Foto montazhi i mëposhtëm nxjerr në shesh se çka synon politika e Serbisë dhe në shërbim të kujt janë të gjithë ata që përhapin propagandën serbe.
Foto-montazh që zhvesh qëllimin e strategjisë serbe
Turp dhe neveri! Historia e Ballkanit Perëndimor dhe e Kosovës nuk fillon as me ardhjen e sllavëve në këto hapësira e as me ardhjen e Perandorisë Otomane.

Për “t’i shpëtuar” nga ky shërbim që i bëjnë propagandës serbe, teologu Muhamed Kajolli pohon se “kur banorë të fiseve (ilire) pranuan islamin filluan t’i quajnë shqiptarë për t’i dalluar nga të tjerët p.sh. nga arbërit që ishin krishterë. Pra, kuptimi i shprehjes shqiptarët invaduan Kosovën do të thotë, shqipfolësit muslimanë kur invaduan Kosovën (kur u bënë shumicë), nga shqipfolësit ortodoks e jo nga serbët, ndonëse serbët ishin pushtues të tokave të shqipfolësve ortodoks e katolikë që njiheshin me emrin arbër ose me emra të tjerë”. Nuk ka turp më të madh për një njeri, që pretendon të mbajë titullin akademik të “Doktorit të shkencave”, ta kufizojë procesin e identifikimit të emrit shqiptar me ardhjen e Perandorisë Otomane dhe ta ruajë si ekskluzivitet vetëm për shqiptarët e besimit islam!!! Këtë e bën vetëm një doktor i llojit të Muhamed Kajollit. Më duket tejet neveritëse të përpiqem t’i nxjerr në shesh të gjitha ndyrësirat që përmban ky paragraf i këtij teologu.

Të gjitha të dhënat shkencore dëshmojnë në mënyrë të padiskutueshme, se shqiptarët kurrë nuk e kanë invaduar (fjalë “invadim” në gjuhën shqipe do të thotë “pushtim”) Kosovën, sepse ata nuk mund ta pushtojnë tokën e tyre. Gjatë pushtimit otoman, një numër i madh shqiptarësh në të gjitha viset e tyre u konvertuan në fenë islame dhe kjo nuk i jep të drejtë askujt të pohojë se gjoja “shqipfolësit na qenkëshin vetëm ilirët e islamizuar për dallim nga arbërit dhe fiset tjera ilire të besimit ortodoks e katolik”.

Nuk i di arsyet pse veprojnë kështu dhe nëse janë të paguar për punën që e bëjnë. Atë që mund ta them me përgjegjësi të plotë, ka të bëjë me faktin se TË GJITHË ATA QË POHOJNË se gjoja “shqiptarët e kanë pushtuar Kosovën” i bëjnë një shërbim të madh politikës antishqiptare të Beogradit. TË GJITHË PA PËRJASHTIM! Qofshin me pagesë, qofshin falas! Qofshin të vetëdijshëm, qofshin të pavetëdijshëm!

Edhe pse janë me dhjetëra teologë myslimanë shqiptarë, që përhapin gënjeshtrat e sajuara nga ata që nuk ia duan të mirën popullit shqiptar, kam bindjen se shumica e teologëve myslimanë shqiptarë janë kundër kësaj qasjeje të dëmshme për kombin tonë.

Nuk do të citoj shkencëtarë shqiptarë, që argumentojnë në mënyrë bindëse se e vërteta është krejt ndryshe, për të mos u dhënë pretekst teologëve që akuzojnë shkencëtarët shqiptarë si “falsifikatorë të historisë”, por do ta përsëris konkluzionin e historianit francez, Alain Ducelier. Rreth pretendimeve serbe për gjoja pushtimin e Kosovës nga shqiptarët ky historian thotë: “Të gjitha punimet më të reja nga fusha e linguistikës dhe arkeologjisë dëshmojnë se ilirët janë, pa asnjë dyshim, paraardhësit e drejtpërdrejtë të shqiptarëve. Çdokush e di se sllavët janë populli indo-europian që kanë ardhur në Europë më vonë se popujt tjerë, sepse vala e PUSHTIMEVE të tyre shtrihet nga shekujt VI dhe VII të epokës sonë. Të gjitha argumentet e tipit “‘historik”’ kthehen kundër tezës serbe, sepse historia na mëson që serbët, në raport me Kosovën, janë PUSHTUES që kanë ardhur shumë vonë” (Fjala pushtim në citatin e mësipërm u shkrua me shkronja të mëdha nga unë; shih: Alain Ducellier, Les Albanais sont-ils des envahisseurs au Kosovo ? (A janë shqiptarët pushtues në Kosovës?).

Ju citova konkluzionet e një profesori universitar të Francës, sepse në gjuhën e disa “dijetarëve” tanë dominon shablloni se “Franca është pro-serbe”. Kush është duke i bërë shërbim Serbisë? Për mua është e qartë: ata që u përhapin shqiptarëve gënjeshtrat serbe dhe që u shërbejnë si referencë serbëve në fushatën propagandistike, që ky shtet ka ndërmarrë në skenën politike ndërkombëtare.

Me qëllim që ideja për gjoja “pushtimin e dytë të Kosovës nga shqiptarët në vitin 1999” të mbështetej në “argumente” që do të vinin nga jashtë kampit serb të “shkencëtarëve”, serbët dhe maqedonasit gjetën një “shkencëtar shqiptar”, për emrin dhe mbiemrin e të cilit nuk jam i sigurt si shkruhet. Fjala është për personin emrin e të cilit disa media në gjuhën shqipe e shkruajnë Olsi Jazexhi, përderisa ai vetë identifikohet në profilin e tij të Facebook-ut si Olsi Yazeji, ndërsa për serbët, që u shërben si burim reference, atë e prezantojnë si Олси Јахеџи (Olsi Jahexhi)! Ec e merre vesh!

Për dallim nga teologët e llojit të Irfan Salihut thëniet e të cilëve citohen, ndoshta edhe pa i pyetur, Olsi Jazexhi/Olsi Yazeji/ Олси Јахеџи u dha intervistë të drejtpërdrejtë mediave sllave.

Nga intervista ekskluzive e tij dhënë portalit “Srbin.info” do të përmend vetëm disa nga konkluzionet e këtij “shkencëtari”, ndërsa ata që e kuptojnë serbishten kanë mundësi ta lexojnë intervistën e plotë në referencën e mëposhtme.

Olsi Jazexhi/Olsi Yazeji/ Олси Јахеџи pohoi se “që nga themelimi i shtetit shqiptar në vitin 1913 myslimanët kanë qenë të diskriminuar. Krijimi i shtetit shqiptar është komplot i Perëndimit kundër islamit dhe serbëve(...) Estat pashë Toptani u vra për arsye se ishte mysliman dhe mik i Serbisë (...). NATO-ja e shpartalloi Jugosllavinë shtet në të cilin serbët, kroatët, shqiptarët, boshnjakët dhe sllovenët jetonin të lumtur në PARAJSËN SOCIALISTE (...)”. Për këtë osmanolog “Kosova është koloni e NATO-s, ku myslimanët dhe serbët janë të diskriminuar. Myslimanet në Kosovë nuk kanë të drejtë të mbajnë ‘’’hixhab’” ndërsa serbët janë dhe më keq. Ata diskriminohen dyfish: prej shqiptarëve, për arsye të së kaluarës së dhunshme, dhe prej NATO-s, që i sheh si kolonë e pestë e Serbisë dhe Rusisë. Në Serbi dhe në Mitrovicë myslimanët i kanë të gjitha të drejtat...!(https://srbin.info/2016/02/15/albanski-istoricar-jahedzi-zapadne-sile-su-islamofobne-isto-kao-sto-mrz/).

Për të qenë edhe më provokues, Olsi Jazexhi/Olsi Yazeji/ Олси Јахеџи erdhi në Kosovë për të bërë edhe fotografi me simbolin e trinisë, që ortodoksët serbë e kanë ngritur në simbol identifikues gjatë luftërave në Slloveni, Kroaci, Bosnjë dhe Kosovë. Pas reagimeve të shumta dhe neverisë që shprehu opinioni publik në Kosovë dhe Maqedoni ndaj këtij provokimi, ai u përpoq të arsyetohet se gjoja në këtë foto është “tallur me simbolin e nacionalizmit serb” !

Olsi Jazexhi para përmendores së Car Llazarit serb në Gazimestan të Kosovës
Deklarata e tij, se gjoja është “tallur me simbolin e nacionalizmit serb”, duke ngritur tre gishtat, nuk është asgjë tjetër, pos tallje me opinionin publik shqiptar. Askush nuk i beson një historiani matrapaz, i cili përsërit si papagall propagandën serbe, se gjoja “Parajsa jugosllave është shkatërruar për shkak të komplotit të perëndimorëve, që janë kundër myslimanëve dhe kundër serbëve”. Çdo historian që ka dashur të dijë të vërtetën, ka pasur mundësi të bindet se “Parajsa jugosllave”, që propagandonin serbët dhe shërbëtorët e tyre, ishte shndërruar në ferr për shqiptarët myslimanë, katolikë dhe ortodoksë. Me dhjetëra mijëra shqiptarë ishin vrarë, torturuar, burgosur dhe dënuar në “Parajsën jugosllave”. Qindra mijëra të tjerë ishin dëbuar nga “Parajsa jugosllave” dhe ishin detyruar të shpërnguleshin në Turqi, me qëllim të realizimit të politikës serbe dhe maqedonase të gjenocidit kundër shqiptarëve dhe të spastrimit etnik të territoreve tona.

Nuk mund të ketë tallje më të madhe për shqiptarët, se ardhja në Kosovë e këtij “shkencëtari” dhe publikimi i fotove me tre gishtat që ishte shndërruar në simbol të fondamentalizimit ortodoks serb gjatë krimeve që kryen ndaj shqiptarëve, boshnjakëve dhe kroatëve.

Cili shqiptar mund t’i konsiderojë si serioze punimet e një njeriu të këtij lloji, që i ka vënë vetes titullin e “doktorit të shkencave” për ngjarjet që kanë ndodhur shumë shekuj më parë, përderisa “krijimin e shtetit shqiptar e konsideron si komplot të Perëndimit kundër islamit dhe serbëve”. Shkenca dhe Olsi Jazexhi/Olsi Yazeji/ Олси Јахеџи janë dy nocione që përjashtojnë njëri-tjetrin!

Çfarë besueshmërie mund të kenë konkluzionet e një historiani për ngjarjet që kanë ndodhur pesëqind-gjashtëqind vjet më parë, kur për ngjarjet e kohës së tashme deklaron se “shteti i Kosovës është koloni e NATO-s, ku myslimanët dhe serbët janë të diskriminuar, ndërsa në Serbinë dhe në qytetin e Mitrovicës”, veriu i të cilit ende kontrollohet nga strukturat serbe, “myslimanët i kanë të gjitha të drejtat”. Në fjalimin e tij mungonte apeli që myslimanët dhe serbët të fillojnë një luftë anti-koloniale për t’iu bashkuar Serbisë!

Shqiptarët e Luginës së Preshevës, që janë të përkatësisë fetare islame, janë populli më i shtypur dhe më i diskriminuar në Europë. Nuk ka tallje më të madhe për shqiptarët e kësaj Lugine, që padrejtësisht i është aneksuar Serbisë, të konsiderohen si qytetarë që i gëzojnë të gjitha të drejtat vetëm e vetëm pse Serbia ua mundëson femrave të mbajnë ‘hixhab’!

Kur e lexon apo dëgjon propagandën serbe në gojën e Olsi Jazexhi/Olsi Yazeji/ Олси Јахеџи e kupton arsyen pse serbët ia kanë shtuar shkronjën “h” mbiemrit të tij (Jahexhi). Kjo është bërë me të vetmin qëllim, që mbiemri i tij, si funksion, të ndërlidhet me foljen “Jaha”, që në gjuhën serbe do të thotë “kalëroj”. Shkencëtarët e mirëfilltë të disiplinave të ndryshme e kanë për obligim t’ua zbathin patkonjtë “kuajve të tillë të Trojës”, përmes të cilëve historiografia serbe dëshiron të kalërojë mbi të vërtetën historike të Kosovës.

Siç do të shohim në vijim, në përputhje të plotë me orientimin strategjik të propagandës serbe, për të mohuar historinë tonë kombëtare, u aktualizua propaganda shekullore serbe që mohon figurat kryesore të historisë sonë. Kush janë ata “historianë dhe teologë shqiptarë” që u futën, me apo pa vetëdije, në funksion të kësaj strategjie. Çka fshihet prapa diskurseve që mohojnë prejardhjen shqiptare të Skënderbeut, Gonxhe Bojaxhiut dhe në interes të kujt është përbaltja e figurave më të rëndësishme të historisë dhe kulturës shqiptare.

(Vijon...)
 

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s
Dokumenti Top sekret, kështu planifikon Serbia ta rikthejë Kosovën: Për 20 vite është e jona, kemi dritën jeshile të Turqisë

November 1, 2018 1564

Në një dokument top sekret të Serbisë të siguruar nga “Bota sot”, nga një ish zyrtar i lartë i Kosovës (emër i njohur për redaksinë), shpjegohet skenari se si Serbia synon që ta rikthejë Kosovën.

Në dokument thuhet se përmes ndërtimit të xhamive dhe medreseve nga ambasadat islamike, në Kosovë duhet të krijohet një atmosferë, që njerëzit të ndiejnë se jetojnë në një vend të huaj ku për 20 vite një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari.

“Poshtë në Kosovë, duhet të krijohet një atmosferë, që njerëzit të ndiejnë se jetojnë në një vend të huaj, me këto anë, një pjesë e rinisë do të ik në perëndim, dhe një pjesë do të orientohen në Islam. Për 20 vjet një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari. Fuqitë e mëdha ngadalë do të ndryshojnë mendimin për shqiptarët dhe ashtu do të orientohen për kthimin e Kosovës nën mbikëqyrjen e Serbisë”, thuhet në dokument.

“Kur kjo të arrihet, Serbia do t’i ketë duart e lira të përsëris aksionin e depërtimit të shqiptarëve për në Turqi, kësaj radhe jo me forcë, por me tërheqjen e udhëheqësve fetarë për punësim, duke premtuar ekstra kushte për migrim në Turqi. Për këtë Serbia e ka dritën jeshile nga shteti turk”, thuhet ndër tjerash në dokumentin e siguruar nga gazeta “Bota sot”.

Ky është dokumenti i përthyer në gjuhën shqipe:

Kur ne të arrijmë një marrëveshje me operativët tanë poshtë në Kosovë, fondet e grumbulluara nga Ambasadat Islamike, mundemi t’i bartim poshtë, me pjesën më të mëdha të fondeve duhet të investojmë në ndërtimin e xhamive. Vendet për ngritjen e xhamive duhet t’i gjejmë në pjesë të dukshme pranë autostradës, shkollave, qendrave të qyteteve.

Pranë xhamive, shkollat islamike (medresetë) duhen të përhapen gjithkah dhe në vendet e tilla ku nuk ka interesime duhet të sillen nxënësit dhe të rinjtë ku Islami ka më shumë jehonë se sa kombi, siç janë pjesët e Mitrovicës, Vushtrrisë, Gjenerali Jankoviq, Kaçanik, Dragash, Prizren.

Krahas operativëve shqiptarë një ndihmesë të madhe do ta japin njerëzit e tanë nga Maqedonia, Bosnja e Sanxhaku, duke marrë parasysh romët dhe ciganët, të cilët janë të gatshëm të punojnë për ne dhe të kyçen aktivisht në Islam.

Udhëheqësit e Bashkësisë Islame në Serbi, Maqedoni, Kosovë dhe Bosnje, janë nën kontrollin tonë dhe punojnë për të përfshirë më shumë njerëz, të cilët janë autoritativë dhe me ndikim në mjediset shqiptare nga fusha e sportit, muzika, media e politika. Në disa parti shqiptare të rëndësishme vetëm se kemi njerëz, të cilët punojnë për ne dhe fuqishëm e mbështesin Islamin dhe janë të lidhur me udhëheqësit, të cilët e përhapin islamin në pjesët ku islam dhe xhami nuk kanë pasur kurrë.

Në shtetet perëndimore janë deleguar njerëzit tanë nga Bashkësia Islame e Kosovës dhe Sanxhaku, të cilët nën mbikëqyrjen e ambasadave tona zvicerane, gjermane, belge. Me këtë suksesshëm do të arrijmë t’i shpërndajmë shqiptarët në perëndim sidomos në Zvicër dhe Gjermani, atje ku ka shqiptarë të pasur, të cilët e kanë përkrahur Rugovën.

Poshtë në Kosovë, duhet të krijohet një atmosferë, që njerëzit të ndiejnë se jetojnë në një vend të huaj, me këto anë, një pjesë e rinisë do të ik në perëndim, dhe një pjesë do të orientohen në Islam. Për 20 vjet një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari. Fuqitë e mëdha ngadalë do të ndryshojnë mendimin për shqiptarët dhe ashtu do të orientohen për kthimin e Kosovës nën mbikëqyrjen e Serbisë.

Kur kjo të arrihet, Serbia do t’i ketë duart e lira të përsëris aksionin e depërtimit të shqiptarëve për në Turqi, kësaj radhe jo me forcë, por me tërheqjen e udhëheqësve fetarë për punësim, duke premtuar ekstra kushte për migrim në Turqi. Për këtë Serbia e ka dritën jeshile nga shteti turk.
 

murik

peace and love
Anëtar
Jul 28, 2015
Postime
3,768
Pikët
113
Vendndodhja
philadelphia
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

Qeni leh atje ku ha thote nje fjale e urte. I bejne yzmetin rroges. Kush ti paguaj me mire, nuk diskriminon shqiptari,punon per serbin per arabin per dreqin e mallkum
 

Samiu

V.I.P
Anëtar
Oct 9, 2010
Postime
7,240
Pikët
113
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s
Dokumenti Top sekret, kështu planifikon Serbia ta rikthejë Kosovën: Për 20 vite është e jona, kemi dritën jeshile të Turqisë

November 1, 2018 1564

Në një dokument top sekret të Serbisë të siguruar nga “Bota sot”, nga një ish zyrtar i lartë i Kosovës (emër i njohur për redaksinë), shpjegohet skenari se si Serbia synon që ta rikthejë Kosovën.

Në dokument thuhet se përmes ndërtimit të xhamive dhe medreseve nga ambasadat islamike, në Kosovë duhet të krijohet një atmosferë, që njerëzit të ndiejnë se jetojnë në një vend të huaj ku për 20 vite një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari.

“Poshtë në Kosovë, duhet të krijohet një atmosferë, që njerëzit të ndiejnë se jetojnë në një vend të huaj, me këto anë, një pjesë e rinisë do të ik në perëndim, dhe një pjesë do të orientohen në Islam. Për 20 vjet një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari. Fuqitë e mëdha ngadalë do të ndryshojnë mendimin për shqiptarët dhe ashtu do të orientohen për kthimin e Kosovës nën mbikëqyrjen e Serbisë”, thuhet në dokument.

“Kur kjo të arrihet, Serbia do t’i ketë duart e lira të përsëris aksionin e depërtimit të shqiptarëve për në Turqi, kësaj radhe jo me forcë, por me tërheqjen e udhëheqësve fetarë për punësim, duke premtuar ekstra kushte për migrim në Turqi. Për këtë Serbia e ka dritën jeshile nga shteti turk”, thuhet ndër tjerash në dokumentin e siguruar nga gazeta “Bota sot”.

Ky është dokumenti i përthyer në gjuhën shqipe:

Kur ne të arrijmë një marrëveshje me operativët tanë poshtë në Kosovë, fondet e grumbulluara nga Ambasadat Islamike, mundemi t’i bartim poshtë, me pjesën më të mëdha të fondeve duhet të investojmë në ndërtimin e xhamive. Vendet për ngritjen e xhamive duhet t’i gjejmë në pjesë të dukshme pranë autostradës, shkollave, qendrave të qyteteve.

Pranë xhamive, shkollat islamike (medresetë) duhen të përhapen gjithkah dhe në vendet e tilla ku nuk ka interesime duhet të sillen nxënësit dhe të rinjtë ku Islami ka më shumë jehonë se sa kombi, siç janë pjesët e Mitrovicës, Vushtrrisë, Gjenerali Jankoviq, Kaçanik, Dragash, Prizren.

Krahas operativëve shqiptarë një ndihmesë të madhe do ta japin njerëzit e tanë nga Maqedonia, Bosnja e Sanxhaku, duke marrë parasysh romët dhe ciganët, të cilët janë të gatshëm të punojnë për ne dhe të kyçen aktivisht në Islam.

Udhëheqësit e Bashkësisë Islame në Serbi, Maqedoni, Kosovë dhe Bosnje, janë nën kontrollin tonë dhe punojnë për të përfshirë më shumë njerëz, të cilët janë autoritativë dhe me ndikim në mjediset shqiptare nga fusha e sportit, muzika, media e politika. Në disa parti shqiptare të rëndësishme vetëm se kemi njerëz, të cilët punojnë për ne dhe fuqishëm e mbështesin Islamin dhe janë të lidhur me udhëheqësit, të cilët e përhapin islamin në pjesët ku islam dhe xhami nuk kanë pasur kurrë.

Në shtetet perëndimore janë deleguar njerëzit tanë nga Bashkësia Islame e Kosovës dhe Sanxhaku, të cilët nën mbikëqyrjen e ambasadave tona zvicerane, gjermane, belge. Me këtë suksesshëm do të arrijmë t’i shpërndajmë shqiptarët në perëndim sidomos në Zvicër dhe Gjermani, atje ku ka shqiptarë të pasur, të cilët e kanë përkrahur Rugovën.

Poshtë në Kosovë, duhet të krijohet një atmosferë, që njerëzit të ndiejnë se jetojnë në një vend të huaj, me këto anë, një pjesë e rinisë do të ik në perëndim, dhe një pjesë do të orientohen në Islam. Për 20 vjet një pjesë e Kosovës do të duket si Kandahari. Fuqitë e mëdha ngadalë do të ndryshojnë mendimin për shqiptarët dhe ashtu do të orientohen për kthimin e Kosovës nën mbikëqyrjen e Serbisë.

Kur kjo të arrihet, Serbia do t’i ketë duart e lira të përsëris aksionin e depërtimit të shqiptarëve për në Turqi, kësaj radhe jo me forcë, por me tërheqjen e udhëheqësve fetarë për punësim, duke premtuar ekstra kushte për migrim në Turqi. Për këtë Serbia e ka dritën jeshile nga shteti turk.
"Bota Sot siguroi nje dokument top sekret te serbies"...-mos-
 

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

 

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s
Hoxha nga Maqedonia: Vajzat nuk kanë të drejtë të zgjedhin me kë të martohen
12/03/2019 18


Është tashmë e njohur se shumica e imameve shqiptarë janë shumë misogjinistë. Por, disa deklarata të tyre nuk mund të cilësohen vetëm si qëndrime të tyre dhe liri e shprehjes ngase janë nxitje e diskriminimit dhe paragjykimit. Njëra nga këto është edhe deklarata e imamit nga Maqedonia, Sadullah Bajramit se gratë nuk duhet të zgjedhin më kë të martohen.

Ai njohjen dhe vendosjen për martesë nga vetë vajzat dhe gratë e cilëson si martesë të papranuar dhe imoralitet.

“Cdo niqah (martesë) pa lejen e babës është i pavlefshëm” , thotë hoxha

Gjithashtu, të palejuar e konsideron edhe grabitjen e vajzave, por jo pse është krim dhe cenon integritetin e vajzës por sepse bëhet pa lejen e babait të saj. Për më tepër ai grabitjen e vajzes e konsideron si grabitjen e veturës.

“Femra nuk guxon të martohet pa pajtimin e prindit. Njani niher me tha, a bën bre me grabitë sa baba i vet spo ma jep, unë i thash, a bën me ia vjedhë kerrin babgjyshit tend”, tregon hoxha gjatë ligjeratës.

Gjatë kësaj ligjerate fton që vajzat dhe gratë të mos lejohen ta përdorin internetin se kështu ato mund ta gjejnë lirinë e tyre, e siç e konsideron hoxha, devijimin.
 

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

 

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

 

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës sKombi shqiptar e ke veshjen e vet, e ju idiotë e idiote kërkoni shamia arabe në mes të Europës

Nga Shqiptaret.info
02.04.2017|11:06
Kombi shqiptar e ke veshjen e vet, e ju idiotë e idiote kërkoni shamia arabe në mes të Europës

Nga Iliriana Mirdita

Kete meritojne disa idiote qe i thone PO shamise e vet nuk e qesin (rrugaqet dyftyreshe, po i shof pergjigjet e tyre ne portale tjera ku thone “po pse mos me e qite shamine” e kur i shof emrat persona qe i njof qe nuk kane shami vet, po qite ti njehere rrugaqe pastaj jap ide per te)

Ja cka e pret vajzen tende me pastaj, dhe e meritojne vajzat tuaja apo vajzat e motrave vellezerve tuaj nje keshtu jetese ne te ardhmen apo jo ?!
Mendojne kokeboshet se me aty mbaron puna e shamise, kush don e qet kush jo, e nuk ua kap truri qe po filloi kjo pas disa viteve behet obligative pastaj, sikur ne afganistan, as atje nuk ka qene me moti kjo, por kan jetuar si ne. Ja cka u bani shamija e feja. Kudo qe eshte perhape kjo fe aj vend eshte shendrruar ne mjerim, skamje, luftera.
E ju qe e doni shamine e flitni prej kolltuqeve tuaja e mendoni se juve nuk u preke kjo, ateher vazhdoni, vazhdoni kullotni, trupeshqi. Po shkoni thene qafen jetoni ne ato vende ku shamija eshte obligative cka hamamin po vazhdoni te jetoni jeten ne europe, askush nuk ju ndale me i hype aeroplanit e me shku ne arabi atje. Ani do do kur e di qe jetojne ne perendim e kendej prej atjehit kan ftyre me votu per PO shamine ne KS !!! Po shkoj oj idiote ne Afganistan cka je tu ba ne Gjermani a Holande a Londer a Suedi a etj etj në vendet europiane ti ??! Shko the qafen pash ni Zot qe te ka fale e mos i merr ne qafe kombin tend, se kombi yne shqiptar e ka veshen e vet gjithfar lloji qe te knaqe syrin me e pa: vesha e rugoves, shkodres, hasit, drenices etj etj etj ….. E ti idiote po e kerkon veshen arabe ne mes te europes, ne popullin me te lashte te europes, populli ILIR ta kete veshen e arabeve ?!!!!! Po ti kerkon litarin ne qafe moj bushter.

Se une as nuk kam vajze qe ti frigohem ardhmerise saje e as per vete nuk frigohem sepse jetoj ne nje vend ku shamia eshte absurd te mendohet ndonjehere. Por vene gishtin ne koke o kokrra e budalles e mendoni per femijet tuaj e ardhmerine e tyre, femijet e femijeve, si do ta kene jeten ata.

– Kur isha e Vogel, banonim ne banese, ku natyrisht kishim edhe shume serbe fqinje. Rastesisht pash nje valixhe te hapur tek fqinja “dragica” ku luanim !! serbet e dinin shqipen (por benin qe se dinin)
pashe carcafe te zinje por nuk ishin te shtrira katrore apo kendrejte sic ishin carcafet e zakonshem, dhe per mua ishte cudi sepse aso kohe ishim te mesuar te shofim carcaf vetem ngjyre te bardhe.
i qitem ne koke sepse ishin te qepura me vetem nje vrime sa e nxinte koken, dhe vareshin mbrapa sikurse fustan , ne qeshnim, kur hyni nena e saje dhe i bertiti, ne i gjuajtem ato carcafe dhe dolem jashte!
Mbas disa vitesh (nuk jame e sigurte se sa) por ishte para luftes kur gjate nje udhetimi per ne PR ne minibus pashe fqinjen time te hyrjes tjeter (shqiptare, por qe e flitnin turqishten ne shtepi) qe kishte ate carcaf ne trup, vetem fytyra i dukej!
Per mua ishte hera e pare qe kisha pa njeri te dukej ashtu ne vendin tim.
Por assesi nuk e kuptoja se cka dmth apo se cfar veshe ishte ajo.!

Tani, tani mbas shume vitesh, e kuptoj sherrin e shkaut per popullin tim! Tani.
E zemra me qane se si populli im te ket nje kapacitet mendor aq te dobet, aq te ceket, aq te varfer .. ?!
Se si populli im nuk e ven gishtin ne koke e te mendoje se si don te na shohi shkau?!
Me shamia, me xhamia, te pashkolluar, te varferuar, te pa punesuar, por vetem duke hap gojen dhe ngrite duart nga qielli, Thua se nga qielli do bien buka dhe uji!
Apo, pa shami,a pa xhamia, si popull europian, me fakultete, intelektuar te zgjuar, e te jemi pjese e vendeve te civilizuara boterore.

A veshtire te mendohet kjo ?!
Perse nuk e perdorni logjiken, nuk eshte aq veshtire.
Te perdoret logjika duhet pasur topin e zgjeruar brenda trurit.
Eshte nje top, ngjyre verdhe, sa nje gogel, i cili rritet sa me shume qe njeriu te ket lexuar, mund behet sa nje top tenisi. E disa nga populli im si duket (jo te gjithe natyrisht) ate top e kane sa kokrra e grurit. Prandaj natyrisht se ndikon ne logjiken e tyre te mbrapsht e te rrezikshme per ter vendin tone.
 

Adea

V.I.P
Anëtar
Dec 21, 2016
Postime
6,142
Pikët
113
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

Cdo gje ekziston per nje arsye te caktuar. Asnje gje nuk ka lindur nga asnje gjeja. Arsyeja pse arabet dhe myslymanet mbathin kokat dhe vene perce eshte sepse eshte fyerje e madhe per Zotin t'a veshtrosh drejte e ne sy me ato SY!

Mbuloje koken te mos te duket tulla kur une te them t'a mbulosh. Por nuk eshte tulla ajo qe me shqeteson eshte veshtrimi prej ndyresire qe ti me hedh qe me ben MUA te ul syte qe te mos shoh syte e tu.

Keta te guximshmit e medhenj harrojne se asnje gje nuk ka vlere, absolutisht asnje gje ne qofte se ti nuk je ne gjendje te kuptosh cfare duhet te ulesh dhe cfare duhet te ngresh ne prezencen time.

Ku hedh une syte ndodh mrekullia. Ndaj edhe i ul dhe i mbaj mbyllur.Adea
 
Last edited:

SystemA

V.I.P
Anëtar
Sep 14, 2010
Postime
54,246
Pikët
113
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

Cdo gje ekziston per nje arsye te caktuar. Asnje gje nuk ka lindur nga asnje gjeja. Arsyeja pse arabet dhe myslymanet mbathin kokat dhe vene perce eshte sepse eshte fyerje e madhe per Zotin t'a veshtrosh drejte e ne sy me ato SY!

Mbuloje koken te mos te duket tulla kur une te them t'a mbulosh. Por nuk eshte tulla ajo qe me shqeteson eshte veshtrimi prej ndyresire qe ti me hedh qe me ben MUA te ul syte qe te mos shoh syte e tu.

Keta te guximshmit e medhenj harrojne se asnje gje nuk ka vlere, absolutisht asnje gje ne qofte se ti nuk je ne gjendje te kuptosh cfare duhet te ulesh dhe cfare duhet te ngresh ne prezencen time.

Ku hedh une syte ndodh mrekullia. Ndaj edhe i ul dhe i mbaj mbyllur.Adea
Kam nje TELEPATI qe ti bo ljubav me ---perce te CJERRE.

Prandaj dhe qepenat i mban apo i hap kur ha....kurac.
 

Adea

V.I.P
Anëtar
Dec 21, 2016
Postime
6,142
Pikët
113
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

Komunikim i fundit.

Systema dhe Lumi, po ju vecoj ju te dy.

Me mua jeni te lare. Sot jeni bore te bardhe. Neser e tutje nuk kam me pune me ju. Lutjuni ndac legjendes, ndac kuracit, ndac kujt t'ua doje e bardha zemer. Do t'ju ve shenja te vecanta per te ditur kush jeni.

Syte nuk dua t'ua shikoj.


Mekatare te lare falas!Dea
 

Ragnar

Real Madrid
Anëtar
Mar 8, 2013
Postime
24,859
Pikët
113
Përgjigje e: Kush janë teologët dhe historianët shqiptarë në shërbim të propagandës s

Adea, cfare te bera !
 

Llapi

V.I.P
Banned
Anëtar
Dec 22, 2011
Postime
11,451
Pikët
48

Gani Mehmetaj

Katoliku është shtatë herë më i keq se shkau (serbi)!


Nga: Gani Mehmetaj Më: 20 gusht 2019 Në ora: 09:41


Katoliku (shqiptar) për me u ba mysliman një herë duhet me u ba magjup, mandej shka (serb) dhe ma së fundi mysliman. Katoliku i ka shtatë kryqe e shkau vetëm një, dmth katoliku është shtatë herë më i keq se shkau, predikonin shumica e hoxhallarëve të ne. Kështu të thonë edhe sot budallenjtë myslimanë pa tru, që i përsërisin si papagall ato që ua thotë hoxha gjysmë analfabet i nivelit të tyre.

Udhëzimet e hoxhës për myslimanë: Nëse të hynë shkau (serbi) dhe katoliku në shtëpi, gruaja duhet të fshihet mas shkau që të mos e shoh katoliku! Nëse vajza jote martohet më shka-serb, e ka një derë, por nëse martohet ma katolik nuk e ka asnjë derë!

Këtë urrejtje patologjike për martesat ndërfetare e kultivojnë edhe sot hoxhallarët nëpër xhami, portale islamike, në videoxhirime . Shihe hoxhë Shefqetin e disa hoxhallarë tjerë me surrat të errët aziatiku.

Agim Dobruna me shkruan: "Shumica dërmues e hoxhallarëve vazhdojnë betejën për asimilim të shqiptarëve. Kurrë nuk do ta kuptoj atë energji aq të madhe, atë urrejtje, kurrë nuk i dëgjova të flasin për krimet mbi 200 vjeçare serbe, për gjenocidin, për dhunimet, për vrasjen e afër 2000 fëmijëve, 15000 civilëve, djegien e mbi 150.000 shtëpive banimi!"

Pjesa më e madhe e hoxhallarëve që i takojnë Bashkësisë Islame të Kosovës bëjnë propagandë të fëlliqur kundër SHBA-ve e Evropës Perëndimore, si të ishin zëdhënës të Serbisë. Kur u thua, o hoxhë, mos hyn në gjynah se po të mos ishte Amerika, do të iknit ende si lepuri maleve, ndërsa ai të përgjigjet me cinizëm, "e kanë bërë për interesin e tyre". Ata s'dinë ç'është mirënjohja e falënderimi. Kundër Amerikës flasin si të ishin serb të Milosheviqit.

Fushata e hoxhallarëve kundër SHBA-ve është e pranishme në njëzetë vjeteshin e fundit në xhami, dasma, morte, fjalë nuse e ndeja mevlydi. Por kurrë nuk e nxjerrin një fjalë kundër Rusisë.

"Katalikun nuk e duroj", ma tha një ditë një pastruese e një institucioni, e rritur në Vranjevc, afër Prishtinës. Me la pa frymë! Po pse? e pyeta pa e kuptuar. "Qashtu", me tha dhe u largua, kur me pa të acaruar. Fatkeqja kurrë nuk ka takuar katolikë shqiptarë, por ka dëgjuar për ta se janë të këqij. Athua kush ia ka mbush mendjen? Ajo nuk me foli asnjëherë për policët e ushtarët serbë, megjithëse ia kishin djeg e plaçkit lagjen me 1999.

"Katolikët do t'i kisha djeg me benzinë", shkruante një femër në FB, kur nisi pagëzimi i shqiptarëve katolikë në kishën e Llapushnikut të Drenicës. As ajo nuk i kishte takuar asnjëherë, por e tërbonte si kuçkën kthimi i shqiptarëve në fenë e moçme, megjithëse ata kurrë nuk ishin konvertuar në myslimanë. Ka shpërthime të urrejtës patologjike kundër katolikëve nga lexues në FB, madje kishte edhe në reagimet kundër shkrimeve të mia, por i fshija.

Çfarë brezash po kultivojnë hoxhallarët në xhami? Monstrumë? Të humbur në kohë e hapësirë që nuk e dinë kush është miku e kush armiku? Kriminelë që po vrasin gra e fëmijë në Siri e Irak? Pse i lejoi shteti të shkojnë aq larg? A duhet të bëjnë qeveritarët e opozitarët tanë aleancë me këta hoxhallarë? A ka kush i ndalë?

Nuk e di se si flasin hoxhallarët e vehabistëve e të salafistëve në xhamitë e tyre, por ata të BIK-ut i kam dëgjuar dhe me kanë tmerruar dje dhe sot.
 
Top