Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Çfarë libri po lexoni apo keni lexuar kohët e fundit?

Ma rekomandoi nje kolege...
Dua bje liber te mire i thashe ...qe te te ngej pak moralin...dhe me quhjeroji kete...qe bleva..
Por mi ngriti nervat me shume
S'ka mediateke/biblioteke nga ju? :p
Qe kur u regjistrova ne mediateke, nuk kam blere libra.

2e0941bb-b794-4f84-a6c2-eb2c48f8598c.png

Nje liber teper I arrire per kohen qe po jetojme por dhe per kohen qe do te vij. Nje liber qe do ti resistoi te gjitha kohrave dhe qe do te tregohet nder shekuj se si nje doktoresh e vertete arrin te jete edhe humane edhe perfekte si askush tjeter ne historine e njerezimit.😌👀

Më mungon shumë leximi. Puna dhe familja më hanë shumë kohë. Gjatë vitit më shumë lexoj artikuj dhe materiale në internet që janë pjesë e punës. Libra, sidomos romane, lexoj vetëm në verë.

Dëgjova tani afër një intervistë të autores te Rudina Xhunga të librit " Unë kam vrarë 9 burra" ( mbase nuk jam e saktë tekstualisht). Unë nuk i pëlqej këta librat që lexohen me një frymë, por fakti që ishte histori e vërtetë, ma shtoi kuriozitetin për ta lexuar. Do ta gjej.

View attachment 328093
Mbarova kete librin.
Thrillers psykologjik..
Historia zhvillohej ne dy plane ..ne te kaluaren dhe te tashmen..ku ndodheshin nje séri krimesh. ...qe ne fillim te librit flitet per nje personazh sikur te jete autori i krimeve dhe ne 50 faqet e fundit ...ndodh nje kthim total situate.. Ai qe mendoje me pak te ishte krimineli doli te ishte..shkurt .. doli te ishte nje femer qe nga xhelozia i vriste te gjitha femrat e te dashurit te saj ...Ai megjithese e donte ate ..nuk pranonte se ishte ne dijeni te 2 krimeve te saj...por nuk guxonte dot te lidhej me dike tjeter sepse e dinte qe ajo do i vriste....dhe si perfundim..kur ishte duke vrare te fundit...Ai i tha stop...boll vrave..si do qe te jete nuk rrime dot pa njeri tjetrin.. dhe keshtu pefundoi historia....u zhduken te dy..ne drejtim te panjohur....

Intéresant...nuk e prisja kete final

nuk e kuptoj, si ti dhe si @Xhina , si dhe noi tjeter qe e kam ven re, lexoni ne gjuhe te huaj, e beni kete per snobizem, apo e nxirrni ketu si reklam, qe gjoja e kuptojme 100% nje roman apo liber shkencor,
eshte e vertetuar shkencerisht, qe nje liber ti mund ta kuptosh 100% , vetem nese eshte gjuha jote e nenes, ose nese ti mendon ne ate gjuhe,
tani juve njiheni si emigrante, pra nuk jeni te lindur ne ato shtete, ose te pakten nuk keni qene bebe apo femije kur keni shkuar ne ato shtete,
si shpjegohet qe lexoni ne nje gjuhe te huaj, dhe jo shqip siç lexojme te gjithe ne emigrantet, si shpjegohet kjo gje,
se dhe une lexoj gazeten ketu ne gjuhe te huaj, dhe e kuptoj 75% , plus-minus, sipas artikullit, por jo te marr guximin te lexoj roman,

nuk e kuptoj, si ti dhe si @Xhina , si dhe noi tjeter qe e kam ven re, lexoni ne gjuhe te huaj, e beni kete per snobizem, apo e nxirrni ketu si reklam, qe gjoja e kuptojme 100% nje roman apo liber shkencor,
eshte e vertetuar shkencerisht, qe nje liber ti mund ta kuptosh 100% , vetem nese eshte gjuha jote e nenes, ose nese ti mendon ne ate gjuhe,
tani juve njiheni si emigrante, pra nuk jeni te lindur ne ato shtete, ose te pakten nuk keni qene bebe apo femije kur keni shkuar ne ato shtete,
si shpjegohet qe lexoni ne nje gjuhe te huaj, dhe jo shqip siç lexojme te gjithe ne emigrantet, si shpjegohet kjo gje,
se dhe une lexoj gazeten ketu ne gjuhe te huaj, dhe e kuptoj 75% , plus-minus, sipas artikullit, por jo te marr guximin te lexoj roman,
Kam 21 vjet ne france dhe me duhet te flas e te shkruaj frengjisht tere diten ne pune.....me pelqen te lexoj littérature franceze..me shijon me shume ...nqs ne fillim do kuptosh 50 % ,me kohen do kutosh 51% 52% derisa do kuptosh 100%...vec deshire te kesh...nuk ka vend per snobizem
Shqip lexoj vec ne forum

Kam 21 vjet ne france dhe me duhet te flas e te shkruaj frengjisht tere diten ne pune.....me pelqen te lexoj littérature franceze..me shijon me shume ...nqs ne fillim do kuptosh 50 % ,me kohen do kutosh 51% 52% derisa do kuptosh 100%...vec deshire te kesh...nuk ka vend per snobizem
Shqip lexoj vec ne forum
e çuditeshme, une kam 25-26 vjet ne belgjike, flas hollandisht (flamangshe) me mire se emigrantet e tjere te magazines, mirpo nuk marr guximin te lexoj nje liber ne gjuhen e tyre, pikerisht se nuk ndjej ate qe lexoj, sepse leximi ka te boj edhe me ndjeshmerine,
gazetat po i lexoj, i marr vesh lajmet, ndersa disa analiza i kam te veshtire ti kuptoj,
nejse une te uroj suksese ty qe ke marre guximin te lexosh franc, gje qe mungon tek miliona emigrante,

Kam te puna mbi 100 libra po ce do qe qellon e diele neser ...🙁

• Haha
Reactions: 3d1
e çuditeshme, une kam 25-26 vjet ne belgjike, flas hollandisht (flamangshe) me mire se emigrantet e tjere te magazines, mirpo nuk marr guximin te lexoj nje liber ne gjuhen e tyre, pikerisht se nuk ndjej ate qe lexoj, sepse leximi ka te boj edhe me ndjeshmerine,
gazetat po i lexoj, i marr vesh lajmet, ndersa disa analiza i kam te veshtire ti kuptoj,
nejse une te uroj suksese ty qe ke marre guximin te lexosh franc, gje qe mungon tek miliona emigrante,
Ka te beje dhe sa vjec ke vajt ne emigrim dhe sa mire e ke pervetesuar gjuhen. Ne kemi bere shkollen jashte dhe e kemi leximin shkrimin Anglisht te detyruar perdite. Ty s’ta kerkon puna. Une lexoj perdite per shkak te punes se jap gjuhe-letersi. Pastaj kontakt me libra shqip une s’kam shume. C’sjell ndonje liber vet nga Shqiperia kur vete dhe kaq.

Se di mbase 3 klasa shkolle ne shqiperi vs me 12 vjet me amerike, dua te shes pak "gaz" ne forum 🙄

Last edited:
View attachment 330147

Nje liber teper I arrire per kohen qe po jetojme por dhe per kohen qe do te vij. Nje liber qe do ti resistoi te gjitha kohrave dhe qe do te tregohet nder shekuj se si nje doktoresh e vertete arrin te jete edhe humane edhe perfekte si askush tjeter ne historine e njerezimit.😌👀
Edhe 3 ore 🥲🥲 sot torture, shyqyr pushim neser

Hatchet me duhet ta lexoj se po e analizojme me nx-it.

Back