• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Çfarë po bëni në këto momente?

Dështimi franko-gjerman ishte i parashikueshëm.

Ideja tingëllonte premtuese.......
Gjermania dhe Franca ndërtojnë së bashku një avion luftarak.
Por pas shumë debatesh, Merz dhe Macron e ndaluan projektin prestigjioz të bashkëpunimit.
Në mars, Emmanuel Macron u përpoq të përhapte një shkëndijë optimizmi në periferi të një samiti të BE-së. I pyetur në lidhje me projektin e avionit luftarak FCAS, presidenti francez u tha gazetarëve se e kishte diskutuar atë me kancelarin gjerman Friedrich Merz (CDU).Ne kemi vendosur së bashku të përpiqemi për një afrim midis Airbus dhe Dassault në javët e ardhshme. Një rrugë e përbashkët përpara duhet të gjendet me..... qetësi dhe respekt".Qëllimi strategjik është i qartë dhe të gjitha palët e përfshira janë dakord për të.

Vetëm një rol i vogël për partnerët gjermanë?​

Për rreth një vit tani, kishte pasur fërkime të konsiderueshme midis partnerëve industrialë.
Drejtori ekzekutiv i Dassault, Eric Trappier, papritmas e bëri të qartë se donte të ishte udhëheqësi i vetëm, siç e kishte deklaruar në konferencën vjetore për shtyp të rezultateve të Dassault në shkurt.....
E kam thënë që në fillim.....Dua një udhëheqje të qartë, jo vetëm në letër. Ai shpjegoi se kur punojnë së bashku, njëri partner është më i mirë se tjetri dhe tjetri mëson gjatë këtij procesi.Por nëse ata aktualisht po mësojnë, nuk kanë pse ta marrin menjëherë përsipër udhëheqjen.

Pra, vetëm një rol i vogël për partnerët e bashkëpunimit gjermanë dhe spanjollë të Airbus?
Lindi dyshimi se Franca e...... zhytur në borxhe të mëdha donte të mbante kontroll të rreptë mbi njohuritë dhe dhënien e kontratave furnizuesve, ndërsa partnerët gjermanë të bashkëpunimit supozohej kryesisht të bashkëfinanconin projektin 100 miliardë eurosh.

Një simbol i dështimit evropian.

9.6.2026

Nga Cai Rienäcker ARD Paris.

E te TJERA.

FAZITI....kshu me llape,i mujt ruset.

Dite te MBARE me tej.

FUND.

Back