Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

A jane forumistet te vetmuar?

Jo vetem i qete, por dhe me kokoshka ne dore madje... Tek shoh serialin “Monologu me Turpin”, ku nje anomali biologjike e cuditshme paidentitet dhe e katandisur keq, nga deshperimi, i uleret me ze te larte “fa mokë të mamëtë, e kam harruar italishten” atij zerit Barez qe ka ne koke, qe e terturon gjithe diten, duke e therritur papushim “u maritë dë’la bacchinë”…

Do? 🍿

Ne forum je ti me veten tende dhe kjo ska te bej me vetmine. Eshte akoma me interesante fakti te jesh ti perballe vetes se sa te te marrin energjine disa njerez qe ke perreth.
Forumi eshte oksigjen dhe s’duhet pare si opsion.

Forumi nuk te mbush boshllëkun qe mund te kete krijuar nder vite ne jeten tende, por mund te shihet si mundesi per te komunikuar me njerez nga vende te ndryshme, provoja te ndryshme dhe mosha te ndryshme duke respektuar cdo nickname qe te del para.

Nuk mendoj se ka të bëjë me vetminë. Te paktën nuk e kam nisur nga vetmia. Qe t'a dini ju forumet janë rrjetet e para sociale të internetit. 1 dekadë përpara Facebook.
Mbaj mend dikur në Itali në atë kohë, rreth vitit 1995 as 1% e italianëve nuk përdornin internet. Kurse në Shqipëri ishte 0%. Shpejtësia e internetit ishte mjaft e ulët. Kisha gjoja një linjë ADSL shumë të mirë, me shpejtësi 50 kb në sekondë 😂. Gjeje shumë pak informacion për Shqipërinë në internet. Forumi i parë që jam rregjistruar ishte një forum Italian shumë cilësor. Ishin që të gjithë tejet të përgatitur dhe me Laurea. Ishte e kuptueshme sepse vetëm klasa e njerzve me universitet përdornin internet( jo domosdoshmërisht të pasurit). Mbaj mend një koleg sicilian me të cilin bëja business, multimilioner me euro, por i pa arsimuar, nuk e kishte idenë ca ishte interneti. Duke qenë goxha aktiv ke forumi Italian ku diskutohej për historinë Romake dhe europiane, u hap një temë për Ilirinë. Antare forumi ishin dhe profesorë të Filologjisë nga La Sapienza. Isha duke kërkuar diçka në internet në shqip dhe komplet rastësisht zbulova forumin shqiptar. Duhet të ketë qenë viti 2003. Kishte nja dy vjet që ishte hapur. Po ashtu në forumin shqiptar gjeta vërtet njerëz shumë të arsimuar. Kryesisht diskutohej për historinë shqiptare. Madje dhe antishqiptarët aty ishin persona tejet të ditur dhe të denjë për debat. Ishte një Tanhauser dhe një Bizantin. Ndërkohë që zbulova një rrjet tjetër social me format të ndryshëm nga forumet Hi5. Ishte para Facebook dhe i ngjashëm me Facebook e sotëm. Tentonte rreth dating online por i ndryshëm nga këto sajte dating të sotme. Kishte një avantazh se të tregonte cilët persona t'a kishin vizituar profilin dhe sa herë t'a kishin vizituar. Në vitin 2004 u themelua Facebook. Une u rregjistrova 3 muaj më vonë. Facebook funksiononte në fillim me bazë qytetesh dhe rrjetesh. Mund të bëje friends vetëm ke rrjeti ku ishe rregjistruar, unë isha ke rrjeti i Romës. Por përsëri fb ishte ndryshe nga forumet, nuk mund të bëjë debate aktive si në forume. Filloi të merrte trajtat e miqësisë së njerëzve që njihje realisht live. Nuk e kuptova asnjëherë pse Hi5 dështoi, sepse ishte shumë më tërheqës se Facebook. Nuk u bëra asnjëherë një fan i vertete i fb dhe pse kam profil shumë të vjetër. E përdor shumë pak për të lexuar dhe ka 7-8 vjet që s'kam postuar asgjë.
Dalim dhe një herë ke fillimi. Nuk ka të bëjë me vetminë. Te paktën unë s'kam qenë asnjëherë vetëm. Shume herë refuzoj miq, edhe shokë dhe mikesha për të dalë nëpër bare pikërisht se dua të rri vetëm.
Forumi është një realitet virtual paralel te diskutosh me persona komplet të panjohur por në të njëjtën kohë janë persona me të cilët të lidh një background i përbashkët, Shqipëria.
Duhet ta them me keqardhje se cilësia e debateve ndër vite ka rënë në mënyrë drastike.
Gjithsesi besoj se forumet do mbijetojnë.
Për t'a bërë forumin me tërheqës, do i sugjeroja @Mandi ti rikthente disa gjëra që kishte dikur. Bëji profilet krejt te hapura. Sa klikime ka x temë? Si mund t'a gjesh një x temë të x antari? Cili apo cila viziton profilin tënd?
Po kërkoja një ditë një temë të @ZET ku kisha bërë mjaft postime dhe unë. Nuk e gjeta dot, sepse @ZET ka profilin e mbyllur fjala bie.

Last edited:
Nuk mendoj se ka të bëjë me vetminë. Te paktën nuk e kam nisur nga vetmia. Qe t'a dini ju forumet janë rrjetet e para sociale të internetit. 1 dekadë përpara Facebook.
Mbaj mend dikur në Itali në atë kohë, rreth vitit 1995 as 1% e italianëve nuk përdornin internet. Kurse në Shqipëri ishte 0%. Shpejtësia e internetit ishte mjaft e ulët. Kisha gjoja një linjë ADSL shumë të mirë, me shpejtësi 50 kb në sekondë 😂. Gjeje shumë pak informacion për Shqipërinë në internet. Forumi i parë që jam rregjistruar ishte një forum Italian shumë cilësor. Ishin që të gjithë tejet të përgatitur dhe me Laurea. Ishte e kuptueshme sepse vetëm klasa e njerzve me universitet përdornin internet( jo domosdoshmërisht të pasurit). Mbaj mend një koleg sicilian me të cilin bëja business, multimilioner me euro, por i pa arsimuar, nuk e kishte idenë ca ishte interneti. Duke qenë goxha aktiv ke forumi Italian ku diskutohej për historinë Romake dhe europiane, u hap një temë për Ilirinë. Antare forumi ishin dhe profesorë të Filologjisë nga La Sapienza. Isha duke kërkuar diçka në internet në shqip dhe komplet rastësisht zbulova forumin shqiptar. Duhet të ketë qenë viti 2003. Kishte nja dy vjet që ishte hapur. Po ashtu në forumin shqiptar gjeta vërtet njerëz shumë të arsimuar. Kryesisht diskutohej për historinë shqiptare. Madje dhe antishqiptarët aty ishin persona tejet të ditur dhe të denjë për debat. Ishte një Tanhauser dhe një Bizantin. Ndërkohë që zbulova një rrjet tjetër social me format të ndryshëm nga forumet Hi5. Ishte para Facebook dhe i ngjashëm me Facebook e sotëm. Tentonte rreth dating online por i ndryshëm nga këto sajte dating të sotme. Kishte një avantazh se të tregonte cilët persona t'a kishin vizituar profilin dhe sa herë t'a kishin vizituar. Në vitin 2004 u themelua Facebook. Une u rregjistrova 3 muaj më vonë. Facebook funksiononte në fillim me bazë qytetesh dhe rrjetesh. Mund të bëje friends vetëm ke rrjeti ku ishe rregjistruar, unë isha ke rrjeti i Romës. Por përsëri fb ishte ndryshe nga forumet, nuk mund të bëjë debate aktive si në forume. Filloi të merrte trajtat e miqësisë së njerëzve që njihje realisht live. Nuk e kuptova asnjëherë pse H5 dështoi, sepse ishte shumë më tërheqës se Facebook. Nuk u bëra asnjëherë një fan i vertete i fb dhe pse kam profil shumë të vjetër. E përdor shumë pak për të lexuar dhe ka 7-8 vjet që s'kam postuar asgjë.
Dalim dhe një herë ke fillimi. Nuk ka të bëjë me vetminë. Te paktën unë s'kam qenë asnjëherë vetëm. Shume herë refuzoj miq, edhe shokë dhe mikesha për të dalë nëpër bare pikërisht se dua të rri vetëm.
Forumi është një realitet virtual paralel te diskutosh me persona komplet të panjohur por në të njëjtën kohë janë persona me të cilët të lidh një background i përbashkët, Shqipëria.
Duhet ta them me keqardhje se cilësia e debateve ndër vite ka rënë në mënyrë drastike.
Për t'a bërë forumin me tërheqës, do i sugjeroja @Mandi ti rikthente disa gjëra që kishte dikur. Bëji profilet krejt te hapura. Sa klikime ka x temë? Si mund t'a gjesh një x temë të x antari? Cili apo cila viziton profilin tënd?
Po kërkoja një ditë një temë të @ZET ku kisha bërë mjaft postime dhe unë. Nuk e gjeta dot, sepse @ZET ka profilin e mbyllur fjala bie.
Landi , prandaj je i zgjuar ti? Tani e kuptova arsyen 😋

Landi , prandaj je i zgjuar ti? Tani e kuptova arsyen 😋
Nuk jam i zgjuar jo. Ka qëlluar që ma kan futur 😬
Nese ne realitet duhet të kesh kujdes 1 herë, në virtualitet 100 here. Mundësia për të ta futur në virtualitet rritet në progresion gjeometrik.
Nuk i përdor dot të 5 shqisat online 😬

Kur arrin momenti të përdorësh 5 shqisat live, e ke ngrënë sa krahu.

...........
Dalim dhe një herë ke fillimi. Nuk ka të bëjë me vetminë. Re paktën unë s'kam qenë asnjëherë vetëm. Shume herë refuzoj miq, edhe shokë dhe mikesha për të dalë nëpër bare pikërisht se dua të rri vetëm.

Cilësia e debateve ka rënë, e forumet janë kthyer në chat që nga koha kur dolën telefonët, e forumet përdoren nga telefoni. Nuk besoj se ka ndonjë zgjidhje për këtë.
Hapja e profileve dhe të shikosh se kush ka vizituar profilin tënd, ka të bëjë më shumë me kureshtjen, por dhe këtë nuk mund ta shikosh kur tjetri e viziton profilin si i fshehur.

Sa për temën, në forumet e sotme ka nga të gjithë:

Ka të vetmuar, që heqin mërzinë.
Ka të vetmuar, që nuk dinë as vetë pse shkruajnë e çfarë shkruajnë.
Ka të vetmuar që janë në kërkim të dikujt.
Ka jo të vetmuar, që e kanë si argëtim.
Ka të tjerë që e kanë si punë, e shkruajnë se paguhen për ato që shkruajnë.
Etj.

Nuk jam i zgjuar jo. Ka qëlluar që ma kan futur 😬
Nese ne realitet duhet të kesh kujdes 1 herë, në virtualitet 100 here. Mundësia për të ta futur në virtualitet rritet në progresion gjeometrik.
Nuk i përdor dot të 5 shqisat online 😬

Te hengert ty ishalla se fjalet ste bien ne toke 😁🤣

Mbaj mend dikur në Itali në atë kohë, rreth vitit 1995 as 1% e italianëve nuk përdornin internet. Kurse në Shqipëri ishte 0%. Shpejtësia e internetit ishte mjaft e ulët. Kisha gjoja një linjë ADSL shumë të mirë, me shpejtësi 50 kb në sekondë 😂. Gjeje shumë pak informacion për Shqipërinë në internet. Forumi i parë që jam rregjistruar ishte një forum Italian shumë cilësor. Ishin që të gjithë tejet të përgatitur dhe me Laurea. Ishte e kuptueshme sepse vetëm klasa e njerzve me universitet përdornin internet( jo domosdoshmërisht të pasurit). Mbaj mend një koleg sicilian me të cilin bëja business, multimilioner me euro, por i pa arsimuar, nuk e kishte idenë ca ishte interneti. Duke qenë goxha aktiv ke forumi Italian ku diskutohej për historinë Romake dhe europiane, u hap një temë për Ilirinë. Antare forumi ishin dhe profesorë të Filologjisë nga La Sapienza. Isha duke kërkuar diçka në internet në shqip dhe komplet rastësisht zbulova forumin shqiptar. Duhet të ketë qenë viti 2003. Kishte nja dy vjet që ishte hapur. Po ashtu në forumin shqiptar gjeta vërtet njerëz shumë të arsimuar. Kryesisht diskutohej për historinë shqiptare. Madje dhe antishqiptarët aty ishin persona tejet të ditur dhe të denjë për debat. Ishte një Tanhauser dhe një Bizantin. Ndërkohë që zbulova një rrjet tjetër social me format të ndryshëm nga forumet Hi5. Ishte para Facebook dhe i ngjashëm me Facebook e sotëm. Tentonte rreth dating online por i ndryshëm nga këto sajte dating të sotme. Kishte një avantazh se të tregonte cilët persona t'a kishin vizituar profilin dhe sa herë t'a kishin vizituar. Në vitin 2004 u themelua Facebook. Une u rregjistrova 3 muaj më vonë. Facebook funksiononte në fillim me bazë qytetesh dhe rrjetesh. Mund të bëje friends vetëm ke rrjeti ku ishe rregjistruar, unë isha ke rrjeti i Romës. Por përsëri fb ishte ndryshe nga forumet, nuk mund të bëjë debate aktive si në forume. Filloi të merrte trajtat e miqësisë së njerëzve që njihje realisht live. Nuk e kuptova asnjëherë pse H5 dështoi, sepse ishte shumë më tërheqës se Facebook. Nuk u bëra asnjëherë një fan i vertete i fb dhe pse kam profil shumë të vjetër. E përdor shumë pak për të lexuar dhe ka 7-8 vjet që s'kam postuar asgjë.
E lexova nga fillimi deri ne fund krejt prurjen tende, ama kur e pash sa e gjate ishte , desh tentova mos e lexoja njehere , por nga kureshtja , thash te lexoj njehere vetem fillimin , por arrita e lexova deri ne fund ngaqe fjalet moren rrjedhen e nje Tregimi.

Edhe mua me pelqen niveli i nje diskutimi , i nje debati te caktuar , sidomos mbi Historine , Arkeologjine , por kur gjej ndonjehete dicka te tille , te ngjashme me ato qe kam qef , verej se debati , apo diskutimet devijojne deri aty saqe vec kur lexoj fyerje , sharje , deri Bllok a Ignore mes antareve.

Back