Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

A PO E KTHE Albin Kurti SERBINË NË KOSOVË!?

Behrami: Nga heqja e reciprocitetit, te ndalja e ‘Kosovës së Re’ e deri te ‘Vita’, Kurti po i hap rrugë Serbisë
Demokracia
11:24 | 04 Korrik 2026
artan-behrami-albin-kurti.png

Share:
Share
Tweet
Deputeti i zgjedhur i Kuvendit të Kosovës, Artan Behrami, ka akuzuar kryeministrin Albin Kurti se me politikat e tij ka favorizuar ekonominë e Serbisë në dëm të Kosovës.
Sipas Behramit, qeveria e udhëhequr nga Kurti ka hequr taksën 100 për qind dhe masën e reciprocitetit, duke i hapur rrugë importit të mallrave serbe në Kosovë.
“Mbi 6 miliardë euro mallra serbe janë importuar nën qeverisjen e tij”, ka deklaruar Behrami.

Ai më tej pretendon se Kurti ka ndalur projektin “Kosova e Re” dhe gazin amerikan, për t’u hapur rrugë, sipas tij, përfitimeve prej 1 miliard eurosh të firmave kriminale serbe.
Behrami ka reaguar edhe ndaj zhvillimeve që lidhen me fabrikën e qumështit “Vita”, duke pretenduar se synimi i radhës është mbyllja e fabrikës më të madhe dhe më të vjetër të qumështit në Kosovë, me qëllim që, sipas tij, të favorizohen tregtarët serbë të qumështit në tregun kosovar.
“Cili do të jetë hapi i radhës për ta dobësuar Kosovën dhe forcuar Serbinë?”, ka pyetur Behrami në reagimin e tij.

FB_IMG_1783100363694.jpg

TRADHËTIA E MADHE / Ku po shkojmë?​

03 korrik 2026| 19:39
Ajet Shala, Zvicër

Kjo pyetje është për shumë njerëz, kombe, shtete në një lloj udhëkryqi. Mendoj se për Kosovën eshte e pranishme kudo. Në parlament në rrugë, televizione, në klube në ara e të gjithë japin mendimet e tyre.
“Bashkëpunimi, heshtja, ndihma ndaj kriminelit, është krim” Tradhëtia e madhe po na troket në dyert e lirisë. S`ka krim më mizor e më i trishtë sesa ta tradhëtosh në nivel kombëtar. Në shtëpinë e Titos në Ohër më datë 18 mars 2023 u mbajt një takim që unë do ta quaja si Konferenca e dytë e Londrës. Atje në maj 1913 Shqipërinë kirurgët e errësirës e vunë në tavolinën e natës kombin tonë. Aty ambasadorët- kirurgë i prenë dhe e coptëuan trojet tona duke i shpërndarë në 5 shtete. Atëherë s’kishte tradhëti. Pavarësinë e shpallur nga Ismail Qemali e Isa Boletini. na e morën me dhunë e s’na pyeti askush.
U robëruan tokat shqiptare për të kënaqur orekset e armiqve tanë shekullorë. Kaloi gati një shekull që nga ajo ndarje tragjike për t’u vetëdijësuar e ngritur në mbrojtje të atdheut. Pishtarët e lirisë me në krye komandantin Adem Jashari me shumë gjak e sakrificë triumfuan e sollën Lirinë.
Këtë pavarësi na e njohën mbi 116 shtete të botës. Na e njohu edhe Gjykata e GJND-së.
Pse duhej të shkohej në Ohër atë natë? Pse aq lehtësisht u fal liria?
Pse me aq ngulm e pa hezitim kryeministri Albin Kurti e pranoi mashtrimin?
Pse kishte aq shumë gëzim Kryeministri, që qeshte para mediave kur dha deklaratën? Albini ju pranoi Asociacion, autonomi serbve të Kosovës, dhe status special eksteritorialitet kishave serbe në Kosovë. Kjo tradhëti e madhe do na kushtoi përher sa të jemi gjall denbabadem.
Akti i kësaj marrëveshjeje është tradhëti. Në secilin shtet të lirë tradhëtia ndëshkohet me ligj me dënimet më të rënda edhe me pushkatim.
A uprit një akt i tillë tradhëtie nga kryeministri i sotëm Albin kurti?
Mendoj se PO.
Po e nisi me një fjalë të urtë: “Një katund që shihet, nuk don kallauz”.
Albinin e kemi parë dhe dëgjuar që kurrë s’ka qenë për asnjë të arritur gjatë dhe pas luftës.
Albini ishte kundër Konferencës së Rambujesë.
-Albini ishte kundër Misionit të UNMIK-ut.
-Albini ishte kundër Pakos së Ahtisarit.
-Albini ishte kundër Pavarësisë.
-Albini ishte kundër simboleve të shtetit të Kosovës, himnit e flamurit lara-lara.
-Albini ishte edhe kundër formimit të ushtrisë.
-Albini tha se “Kosova u shkatërrua për 20 vjet pas çlirimit”
-Albini ishte kundër çdo të arriture. Me fajin e tij sot nuk jetojnë 3 djem viktima.
Shikuar nga ky kënd, a mund të ketë pritur dikush mrekulli nga një psikopat, skizofren i llojit të veçantë, suigeneris.
Albini kurrë s’e njohu Kosovën.
Rasti i parë unikal në botë që një person që s’ta njeh shtetin t;ia falësh shtetin. T’ia besosh të drejtojë e të kërkojë njohje të reja nga shtetet që akoma hezitojnë të na njohin. E si paska mundësi t’i kerkosh dikujt njohje kur vetë s’e njeh shtetin tënd. Suigeneris, rast unikal në glob.
Si erdhi deri tek kjo katrahurë shoqërore?
Në Kosovë urrejtja e mosnjohja për clirimtarët daton që nga sistemi monist kur vepronte LDK-eja me në krye Ibrahim Rugovën.
I shanë, nënçmuan e injoruan Çlirimtarët deri në atë masë sa i pari i asaj kohe i quajti: “Dorë e zgjatur e Serbisë”. I luftuan me krejt potencialin propagandistik. Dolën një bandë prej mbi 15 veta dhe shkonin nëpër shtabet e lirisë t’u kërkonin dorëzimin e armëve. për t’i dhënë hapësirë bisedimeve në tavolinë me armikun.
Fatkeqësisht dhe pjesërisht ia arritën qëllimit. Luftëtarët e Dukagjinit i futën në vorbullën e mashtrimit, të tradhëtisë, përmes komandantit të tyre kontravers Tahir Zema. Atje dorëzuan armatimin dhe lanë vendin në tym e flakë dezertuan. Shkuan drejt Malit të Zi.
Kjo bandë që drejtohej nga kreu i LDK shkoi edhe në Qirez të Drenicës duke bërë të njejtin veprim. Po aty ju hasi sharra në gozhdë. U ndanë keq.
Dhe lufta vazhdoi duke bërë që të zgjerohet në gjithë vendin. Por prapë kundërshtarët e UÇK-së s’u ndalën me kaq dhe filluan me formimin e FARK-ut. Paralelizem apo rivalitet me ushtarët e ushtrisë çlirimtare? Fitorja erdhi me shumë gjak e sakrificë të ndihmuar edhe nga NATO. Thamë se erdhi liria, “U krye!”
Kjo urrejtje patetike ndaj çlirimtarëve vazhdoi. S’lanë gur pa lëvizur bashkë me agjentë të vendeve antipavarësi. Bashkëpunuan, sajuan e inskënuan raste monstrum nga më të ndryshmet. Për t’u kurdisur akuza të paqena çlirimtarëve. Dhe sot ne në kazamatët e Evropës i kemi bijtë më të mirë, heronj të gjallë që na e sollën këtë liri të brishtë që sot po e gëzojmë me fëmijet tanë.
Trinomi fatkeq, ugurzi për Kosovën, Trekëndëshi i Bërmudës:
Albin Kurti
Vjosa Osmani
Donika Schëarz
Ky trinom bashkëpunuan pa rreshtur kundër vlerave të luftës. Nxitën urrejtje e ndasi jovetëm ndaj çlirimtarëve, por edhe atë kulturore e rajonale.
Dhe ja tani jemi para një tradhëtie të madhe që po na troket në ndërgjegje.
Edhe çka tjetër duhet bërë ky trinom që në të vetëdijësohemi? Të dalim e ta kundërshtojmë fuqishëm.
-Ku është opozita?
-Ku është shoqëria civile?
-Ku janë veteranët dhe shoqatat e dala nga lufta?
-Ku është rinia studentore, që dikur lëvizte dheun nën këmbë për armikun.
Në vorbullën e kësaj tradhëtie të madhe nuk janë vetëm trinomi ugurzi.
Më shumë janë ata që ju dhanë besimin këtyre që s‘e deshtën, s‘e njohën Kosovën.
Tradhëtarë do mbetemi edhe ne që jemi të pakënaqur e po heshtim. Jemi në pritje se çka po na thotë Albini dhe dy bashkëpunëtorët e tij, kundërshtarë të Pavarësisë së Kosovës. Borell e Laiçak.
Ku do shkojmë??

1783425085931.png

Qumështi serb Moja Kravica është hetuar për përbërës kancerogjenë, por në Kosovë shitet si në bahçe të (Albin) babës​

1 ditë më parë
nga Berat Buzhala

lg.php

Nën Vetëvendosjen, produkti serb me pasë përparësi ndaj produktit shqiptar.
Moja Kravica është qumësht që prodhohet në Serbi dhe që shitet bashkë me mijëra produkte serbe në tregun e Kosovës.
Ky është qumështi Vita, që është qumësht që prodhohet në Kosovë dhe për të cilin, dhe rreth të cilit, u shkaktu një debat i madh shoqëror në momentin që 25 inspektorë zbarkuan në fabrikën e Vitës.
Sigurisht që ka kohë që çdo debat në vendin tonë, pa marrë parasysh se për çka është debati, bëhet debat politik. Për dhe kundër qeverisë. Për dhe kundër oligarkëve. Për dhe kundër çdo gjëje...
Kam folë unë kur s'keni guxu ju me folë. E para, pse kanë zbarku atje? U përmend kryesisht vaji Palma. Vaji Palma, se tash bëhet secili kimist këtu dhe i njeh këto gjëra, vetvetiu nuk paraqet kurrfarë rreziku për shëndetin e njeriut, sepse vajin Palma e kanë shumica e biskotave dhe ëmbëlsirave që ti i han te shtëpia jote - për të cilën gjë unë nuk po e inkurajoj askënd me e përdor vajin Palma, sepse në afatgjatë mundet me ndiku në rritjen e asaj që quhet "yndyra e keqe".
Nutella ka vaj Palma, por vaji Palma është shndërru në diçka kontradiktore, jo për ndikimin që e ka në shëndet, sa për ndikimin që e ka kultivimi i bimës që e jep vajin Palma dhe e cila kërkon shumë ujë dhe po konsiderohet prej shumë ambientalistëve që e dëmton ambientin shumë.
Pra, nuk është që ty të bën zarar. Çështja është kjo: Nëse qeveria është e brengosur a përdor vaj Palma ose jo, ose qumësht pluhur Vita, nuk ka nevojë me shku në fabrikë. Shkoni në ChatGPT, shkoni në Google - është hulumtim bazik ku secili idiot mundet me bo vet - dhe shkruajeni aty.
Inspektori kish mujtë me shku në supermarket, me ble këtë, me çu në laborator dhe laboratori tregon a ka vaj Palma dhe a ka qumësht pluhur. Pse duhesh me shku në fabrikë atje dhe me intimidu stafin, pronarin... këdo. Sepse, e kjo (Moja Kravica), a ka vaj Palma? A ka qumësht pluhur? Ose... kjo Moja Kravica e ka pasë një aferë para disa viteve në Kroaci, për shkak që kroatët në laborator e kanë bë një test dhe ka rezultu që njëfarë toksine - aflatoksinë, diçka kështu - e ka pasë më të rritun se sa është e lejume dhe rrezikshmëria e asaj toksine, për dallim prej vajit Palma ose qumështit pluhur, shkakton kancer.
Tash, nëse qeveria jonë dyshon, a mundet me i çu inspektorët në fabrikë këtu. A mundet me shku dikush në Beograd - 20 inspektorë - me i thënë po dojna me ta kontrollu fabrikën. Pra, pse Moja Kravica ka më shumë përparësi në tregun tonë, që është prodhim serb, se sa Vita, që është prodhim shqiptar. I pamë njerëzit duke e derdhur tamlin.
Kam marrë dhjetëra mesazhe prej njerëzve në rrjete sociale. Njëri nga ta thotë:
"Berat, shpresoj që je mirë. Jam një fermer në rajonin e Prizrenit, ku kemi si biznes familjar Fermën e lopëve “Rudina”, stallë me rreth 300 krerë lopë, një ndër më të mëdhatë në Kosovë për prodhim qumështi. Mirëpo, këto ditë jemi në një krizë bajagi të madhe për shkak të stoqeve të qumështit të freskët, pasi që 95% të sasisë e kemi dërguar te Vita dhe nesër jemi të detyruar ose ta derdhim, ose ta japim falas për qytetarët në rajonin e Prizrenit, pasi që më nuk kemi se çka t’i bëjmë. Prandaj, nesër, më datë 05.07.26, kemi vendosur që ta japim falas për të gjithë, pasi që na dhimbset mundi dhe djersa jonë që ta derdhim qumështin. Të lutem, nëse e bën share, të jam mirënjohës."
Pra, a ka qumësht pluhur, a ka pasë në të kalumën kur kam folë unë? Ndoshta... Problemi me qumështin pluhur nuk është që ka problem me të në shëndet, thjesht duhet me u shkru që është qumësht pluhur. Por nëse dalin krejt fermerët tash dhe thonë, "Na po ia shesim"... ndoshta edhe s'ka, ndoshta edhe ka pasë më herët. Kurrë s'mund ta dimë.
Çka me i bë kësaj (Moja Kravica)? Qysh e kontrollon këtë. Qysh ia dërgon kësaj inspektorin? Qysh erdhi puna që në tregun e Kosovës... nën Vetëvendosjen, produkti serb me pasë përparësi ndaj produktit shqiptar. Nëse janë të dyjat të këqija, ma përpara e marrë Vitën se sa Moja Kravicën.
Mirëpo, tregu duhet me qenë minimalisht i barabartë për produkte. Nuk mundesh produktin serb me favorizu. Qe qysh e shoh unë punën e Inspektoratit në fabrikë - është pak a shumë si puna e hetimeve; prokurorët i fillojnë hetimet ndaj dikujt kur dikush ka bë kallëzim penal në polici ose e kanë lexu në gazetë. Pra, nëse prokurori, pa kurrfarë indikacioni, pa kurrfarë preteksti, e zgjedh dikë dhe thotë, "Po du këtij me i shku", ajo është ilegale. Duhet me qenë një bazë, nuk mundesh vetëm ashtu të shkosh. Duhet me qenë një kallëzim penal ku dikush thotë, njëri më ka vjedh.
E njëjta ish dashtë me qenë edhe për zbarkimin e inspektorëve në fabrikën Vita. Dikush do duhej me u pasë helmu diku, ose një shkrim në një gazetë, i cili thotë se e kam përdor... nuk jam mirë, s'ka lidhje. Por nuk çohet askush me shku me zbarku me 25 veta veç pse kontroll rutinore. Ky ke një shpjegim bazik, elementar, që mund ta bëni secili. Hyni në ChatGPT, bëni pyetjet e duhuna dhe e kuptoni.

Moti u ka tregue i madhi Kadri Veseli se ky tradhtar nese vjen ne pushtet ka me kthye serbin ne Kosove dhe siq po shifet do tia arri tash jau mundesoi serbve qe edhe ni muaj ne paqin jetue serbet ne Kosove kan te drejt te marrin shtetsin e Kosoves e ket marrveshje e kan ba ne greqi vuqiq-kurtoviq dhe mbi 700.000 serb do ta marrin shtetsin e Kosoves dhe kur te votoin do dalin partia e pare ose e dyta ne Kosove pra ky eshte kurtoviqi i bashkimit serbo-shqiptar.

Back