Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ajni dhe hasedi (syri i keq dhe smira)

keto jane simptomat dhe nuk i kan te gjtha njehershi. Zakonisht kane disa prej tyre.
E perse te vdesesh kur Zoti u ka premtuar muslimanve per sherim nga ana e Tij
Te tjeret le të vdesin thua ti :rolleyes:

Po hap kete teme, sepse mendoj qe eshte e domosdoshme per cdo Musliman dhe Muslimane.
Dikush para shume vitesh ka hapur nje teme te tille, dhe ka radhitur shume mire kete pike, por qe eshte sulmuar, dhe shume here me tallje nga jo muslimant.
Prandaj do ti lutesha, dhe tja kujtoj cdo jo muslimani, qe mos te mari pjes ketu me çit çate ironira dhe tallje, pervec atyre qe kan ndonje pjyetje pa qellim te keq
Syri i keq dhe smira, jane fakte reale ne jeten tone te perditeshme, qe mund ta demtojne njeriun shume, qofte nga ana mendore financire dhe shendetsore.
Ky fenomen eshte shume i perhapur sot, dhe po perhapet me shume, sa qe mjeksia ankthin e kane quajtur semundja e shekullit.
Eshte e domosdoshme qe kur Muslimani flet per fene e tij, duhet te bazohet ne Kuran qe eshte fjala e Zotit, dhe ne Hadithe qe nuk eshte Kuran, por jane thenie profetike. te frymesuara nga Zotiti ashtu sic thot Allahu i Madheruar ne Kuran.
"Dhe ai nuk flet nga mendja e tij. Ai (Kurani) nuk është tjetër pos shpallje që i shpallet." (En-Nexhm: 3-4) [1, 2]
Në baze te kesaj, çdo gje q Profeti Muhamed (a.s.) ka percjelle si mesazh fetar dhe shpallje eshte udhezim hyjnor dhe nuk rrjedh nga deshirat apo mendja e tij njerezore.

Vazhdon

Syri i keq është i qëllimshëm apo bëhet dhe padashje?
Ne për mos të marrë dikë mësysh themi marshallah. Është saktë, apo e themi kot?

Te tjeret le të vdesin thua ti :rolleyes:
Shiqo po nuk kupton mos u pergjigj. Nuk ja urojme njeriut vdekjen, pervec se atyre qe na i urrone
Ketu eshte forumi musliman, dhe un e kam thene qe ne fillim qe edhe ndonje jomusliman eshte i mire pritur, kur eshte i insiqert me pjyetjet e tij .
Si thua ti te imponojme jomuslimanet te vin ketu? Nuk ky Islami. Kujdes kur flet, dhe mos sill video me muzik ketu. Respekto te drejtat e te tjerve kalamak

Syri i keq është i qëllimshëm apo bëhet dhe padashje?
Ne për mos të marrë dikë mësysh themi marshallah. Është saktë, apo e themi kot?
Syri i keq ne shume raste eshte i paqellimshem, por i qellimshem mund te behet kur njeriu e di qe eshte xheloz dhe vazhdon me xhelozi.
Smira eshte e qellimshme, sepse njeriu po pati smire me tjetrin kjo eshte e qellimshme.
Nuk thuhet marshallah por"ma sha Allah" pa r
Ose mund te thuash kur shikon dicka qe ty te pelqen, ose kenaqesh, qoft edhe femija jot, thuaj Allahume Barik (O Zot bekoje)

Syri i keq ne shume raste eshte i paqellimshem, por i qellimshem mund te behet kur njeriu e di qe eshte xheloz dhe vazhdon me xhelozi.
Smira eshte e qellimshme, sepse njeriu po pati smire me tjetrin kjo eshte e qellimshme.
Nuk thuhet marshallah por"ma sha Allah" pa r
Ose mund te thuash kur shikon dicka qe ty te pelqen, ose kenaqesh, qoft edhe femija jot, thuaj Allahu Barik (O Zot bekoje)

Ka të njejtat pasojë si kur është i qëllimshëm, si kur është i paqëllimshëm?

Sigurish qe ka te njejtat pasoja.

MR ZEID, kam gjetur në një cep të banesës time flokë, thonj dhe vezë. Këto janë magjira që i bëjnë njerëz që ta duan të keqen. Kjo gjë ka ndodhur vite më parë. Mendon se magjia me kalimin e viteve prishet, thyhet?

Nuk ekzoston "syri i keq". Jane shpikje te mendjes njerezore...

MR ZEID, kam gjetur në një cep të banesës time flokë, thonj dhe vezë. Këto janë magjira që i bëjnë njerëz që ta duan të keqen. Kjo gjë ka ndodhur vite më parë. Mendon se magjia me kalimin e viteve prishet, thyhet?
Mundet te jet dhe magji ose jo, ose mund ta ket hedhur ndonje inorant keqbers. Thejsh se jan qime dhe thonj, nuk do te thote qe eshte magji pa patur simtomat e magjis.
Magjia nuk dicka e thjesht qe njeriu mund te ndihet mire nga ana psikologjike, dhe thjesh te thoj me kan bere magji
Magjia ka pasoja shume te renda tek njeriu, si nga ana psikologjike dhe shendetsore.
Mire do beje tja kishe treguar ndonje Hoxhe keto te ishe i sigurt, por edhe mund ti djegesh per siguri.
Shumica njerezve sot pak a shume vuajn nga syri i keq, dhe u shkon mendja se u kan bere magji.
magjia eshte shume shume e rend, e lusim Allahun Fuqi Plot, mos te sprovoj me nje sprove te till.

Dhe dicka tjjeter Mr Juno se harova. Magjia nuk mund te mdodhi thjesht se jan thonj dhe qime . Duhet te jen te personit qe i behet magjia keto thonj dhe qime .
Nuk mund te bej dot magjistari ty magji me thojt apo floket e tjetrit.

Last edited:
Si hiqet syri i keq? Se mua me kane marr po e po.
Po sigurisht qe te kan mar me sy
Me Kuan dhe asnje gje tjeter nuk zhduket plotesish
Lexo me posht dhe degjo po do ta zhdukesh nga trupi plotesisht
Kush e djen veten te prekur dhe ka durim le te degjoj kete Rukje

VEMENDJE!!!!! duhet ta degjoni me vemendje te plote dhe pa menduar asnjegje, sepse msyshi do mundohet tju mbaj bizi me mendime. Kur ta degjoni fillimish, do ndeheni te perkeqsuar, dhe me te nevrikosur, qe te humbni durimin dhe mos ta degjoni me . Ose mendime, ceshte kjo keshtu ne arbisht, pse kush jam te degjoj kete, un un jame i fort, Ja mo po e degjon perdit, nuk po te sheron . ose ska si muzika ejt. Perkeqsimi fillimish vjen ngse ti e godet syrin, dhe ai te kunderpergjigjet, eshte luft e hapur
Per sa kohe duhet ta degjoj njeriu? Mvaret sa i madh eshte syri, mund te sherohet per nje jave, nje muaj ose nder vite, keto sherohen shume gradualisht, sa qe njeriu nuk e kupton, madje ne shume raste i duket sikur perkeqsohet.
Durim se sherimi eshte i sigurt o Musliman Muslimane premtim i Allahut te Madheruar

"Ne shpallim nga Kurani atë që është shërim dhe mëshirë për besimtarët, e që mohuesve keqbërës u shton vetëm humbje (dëshpërim).Ajetit 82 të Sures El-Isra

Degjohe perdite me durim sa te mos kesh asnje ngushim ne trup

E keni dhe me titra shqip qe ka kuptani cfar thote

Jo, nuk prishet apo thyhet, nqs ti nuk bën asgjë për t’u mbrojtur …

Syri i keq nuk është aq “mizor” saç është magjia e zezë.

Ish-vjerra ime të këpuste me syrin e keq …

Ndërsa një komshija ime, ajo na bëri llahtarinë dhe gjëmën/tragjedi në familjen tonë: 2 motra + 1 vëlla të ikur tragjikisht nga dora e saja 🤬😡🤬

Jo, nuk prishet apo thyhet, nqs ti nuk bën asgjë për t’u mbrojtur …

Syri i keq nuk është aq “mizor” saç është magjia e zezë.

Ish-vjerra ime të këpuste me syrin e keq …

Ndërsa një komshija ime, ajo na bëri llahtarinë dhe gjëmën/tragjedi në familjen tonë: 2 motra + 1 vëlla të ikur tragjikisht nga dora e saja 🤬😡🤬

Kam qene shume i sigurt qe ti dhe nje antare tjeter ketu, qe un e kam ne bllok, per shkak te sjelljes se saj (nuk dua ta permend) Syri ju ka pasur demtuar shume, me pasoja te renda ne jeten tuaj, por qe te kishin vdekur dy mortra dhe nje vella, eshte shume e rende, dhe per kete keni ngushellimet e mia. Ketu eshte forumi i komunitetit musliman, dhe nuk ju lejojme te sygjeroni dike me besim qe ju i perkisni, eshte shume e thjesht, mund te hapni tem tjeter besimit ku ju i perkisni.

Back