Antares
ƧɘɿɒɈnA
- Anëtar
- Apr 3, 2020
- Postime
- 56,050
- Pikët
- 113
Shijo jeten mos kurseCa te bejme pra?
Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Shijo jeten mos kurseCa te bejme pra?
Ca te bejme pra?
Nuk e bej dot te paren. Domethene s'ka tjeter alternative?Duhet menduar mir.
Optimalja kishte qene me kriju vete nje sistem alternativ te mjaftueshem per te jetuar shendetshem. Por kjo kerkon shume njerez e toke.
Sistemi financiar ka krijuar shume percarje e eshte veshtire te bashkosh shume njerez.
Nuk e bej dot te paren. Domethene s'ka tjeter alternative?
Nuk e bej dot te paren. Domethene s'ka tjeter alternative?
Ku mund te kete me shume siguri se brenda ne banke? Une per kete problem po pyesja.Qe te mos e sterholloj shume: Perdor aq leke sa te nevojiten per te jetuar. Pjesen tjeter hiqe menjane larg bankave. Ku, si e qysh mendoje vete me mire.![]()
Ku mund te kete me shume siguri se brenda ne banke? Une per kete problem po pyesja.![]()
I ke bërë lingota ari ti i ke murosur gjëkundi në.ndonjë ledh po lëri ato.Se mos na teprojne, ato qe marrim jetojme
Asnje ushqim i shëndetshëm aty
Nese i paguan kesh nuk te mbane 5€ E nese i paguan me terheqje nga leket tua, banka te mbane 5€ per dergesen, sepse terheq dhe i nis parate.Paguaj që të paguash!
Shkoj në bankë të paguaj tarifën e shkollimit të fëmijës, dhe jap numrin e llogarisë së përfituesit dhe shumën që duhet të paguaj.
Më thotë punonjësja e bankës që ke me paguar 5 € komision për pagesën.
Nuk çuditem në këtë vend të çudirave, ku tarifat dhe vjedhjet janë KUDO, ngado, cilido, kushdo, prej kujdo.
Paguaj tarifë se po paguan tarifë!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edhe unë që mendoj;- Ku ta gjej ARSYEN për ta kuptuar tarifën mbi tarifë të tarifës së tarifës
Me nr të llogarisë të shkollës përkatëse, desha ti paguaj cash dhe më kërkuan 5 € komision për një shumë 40000 L.Nese i paguan kesh nuk te mbane 5€ E nese i paguan me terheqje nga leket tua, banka te mbane 5€ per dergesen, sepse terheq dhe i nis parate.
Kudo keshtu eshte bere, te mbajne 5€ si pale ndermjetese, ndryshe merr nr e llogarise dhe dergoji vete direkt nga telefoni.
Nese realizohet me thuaj.Duhet hap i bank "e mire" vetem per depozita te tilla si ne rastin tend. Pa aktivitet tjeter.
Dhe qe keto depozita i investon ne krijimin e kushteve te alternatives se pare, p.sh.
Disa vite më parë, disa faqe interneti filluan të ofrojnë shërbimin e tregtisë së monedhave online. Sipas këtij modeli biznesi, çdokush që kishte, qoftë edhe 250 dollarë, mund të krijonte një llogari dhe të fillonte të blinte e të shiste monedha, nga më të njohurat, si euro apo dollarë, te monedha më ekzotike si randi i Afrikës së Jugut apo dollari neozelandez. Jo vetëm kaq, por platformat ofronin mundësinë që me 250 dollarë, të mund të blije 1 mijë dollarë, ose 10 mijë dollarë. Fitimi dhe humbja ishin rrjedhimisht proporcionalisht të larta. Nëse blen 10 mijë dollarë dhe dollari lëviz me 1% në rritje ose në humbje, fitimet e tua janë 100 dollarë, e nëse lëviz me rënie 1%, humbjet janë 100 dollarë.DISA KOMPANI QË PRETENDOJNË SE OFROJNË PRODUKTE FINANCIARE NOVATORE JANË DUKE I DHËNË DISA SHQIPTARËVE TË PADITUR KREDI ME NORMË INTERESI MBI 100% NË VIT. QEVERIA DHE BANKA E SHQIPËRISË DUKSHËM JANË DUKE QËNDRUAR MËNJANË DUKE MOS KRYER FUNKSIONET E VETA BAZË: PARANDALIMIN E RREZIKUT NGA PRODUKTET FINANCIARE SPEKULATIVE APO MASHTRUESE.
Këto zyra që në Shqipëri janë prezantuar me termin e rrejshëm “mikrokredi”, nëpër botë njihen edhe me emrat Next Day Loans (kredi brenda ditës së nesërme) apo Shark Loans (kredi peshkaqen), apo kredi me usury rate, (me normë interesi prej fajdexhiu), për shkak të natyrës zhvatëse që kanë dhe shënjestrimit me marketing agresiv të qytetarëve më të pambrojtur nëpër zonat më të varfra e periferike të një vendi. Këto zyra japin kredi për shqiptarët naive, apo ata të gjendur në vështirësi me normë interesi mbi 100% në vit. Kushdo që kupton sado pak nga financat, e di se kredi me norma të tilla interesi detyrimisht do të dështojnë të paguhen nga një pjesë thelbësore e huamarrësve. Dhe rrjeti ligjor shqiptar sot, në vend që të mbrojë huamarrësit, duket se është vënë në dispozicion të fajdexhinjve.SISTEMI GJYQËSOR DUKSHËM PO SILLET NË MËNYRË JO SHUMË TË LIGJSHME ME KËTË HISTORI. LAJME TË NJËPASNJËSHME PO SHFAQEN PËR KREDIMARRËS TË TILLË, TË CILËT, PASI DËSHTOJNË TË SHLYEJNË NJË FAJDE, BIEN NË KURTHIN E NJË ZINXHIRI ÇNJERËZOR ZHVATËSISH, NGA PËRMBARUESIT GJYQËSORË DHE AVOKATËT E GJYQTARËT, TË CILËT, AUTORIZOJNË, JO VETËM REKUPERIMIN E SHUMËS SË PASHLYER TË KREDISË, POR EDHE TË NJË MORIE TARIFASH TË TJERA ZHVATËSE DHE SHPESH, BLLOKOJNË PRONAT E PATUNDSHME TË KREDIMARRËSIT, GJË QË CËNON THELBIN E KREDISË PA KOLATERAL.
Nga ana tjetër, që të thuash se problemi është i lidhur ngushtë vetëm me institucionet e mikrokreditit, kjo do të ishte e pasaktë. Interesa të larta, jo kaq zhvatëse, por gjithsesi, të konsiderueshme, dhe fushata marketingu agresive për kredi të tilla gjenden edhe te të ashtuquajturat, banka serioze. Kredi për pushime, me normë interesi prej 15 apo 20 për qind në vit, reklamohet pa teklif nga bankat “serioze”, vetëm se në reklama, asnjëherë nuk jepet norma e interesit.KËTO ZYRA QË NË SHQIPËRI JANË PREZANTUAR ME TERMIN E RREJSHËM “MIKROKREDI”, NËPËR BOTË NJIHEN EDHE ME EMRAT SHARK LOANS (KREDI PESHKAQEN), APO KREDI ME USURY RATE, (ME NORMË INTERESI PREJ FAJDEXHIU), PËR SHKAK TË NATYRËS ZHVATËSE. KËTO ZYRA JAPIN KREDI PËR SHQIPTARËT NAIVË APO ATA TË GJENDUR NË VËSHTIRËSI. DHE RRJETI LIGJOR SHQIPTAR SOT, NË VEND QË TË MBROJË HUAMARRËSIT, DUKET SE ËSHTË VËNË NË DISPOZICION TË FAJDEXHINJVE.
Eshte e vetmja MAFIE. Sistemi monetar i City of London ka kapitulluar. Do behet hataja.Mafia bankare ka nenshtruar boten me menyrat qe perdor per te vjele para, me ane te kredive por dhe se fundmi % qe merr nga pagesa me karte neper bizneset tona, qe sa vjen e me shume parate kesh po zhduken nga qarkullimi.
Eshte nje nder 6 mafiat me te rrezikshme te globit. Ku nese nuk perfiton me te mire fillon me te keq duke krijuar luften ekonomike, nepermjet kredive te medha ku me ndermjetesimin e mafias te armeve, cdo shtet u detyrohet miliarda e miliarda $
Qipro dhe Kanda se fundi provuan se parat ne bank qe ti vendos nuk jan te tuat.Ku mund te kete me shume siguri se brenda ne banke? Une per kete problem po pyesja.![]()
Po pra, por rrezikohen te humben nese nuk mbahen ne vend te sigurt. Njeh vend me te sigurt se banka?Qipro dhe Kanda se fundi provuan se parat ne bank qe ti vendos nuk jan te tuat.
Kasaforta private. Shtepi nen toke.Po pra, por rrezikohen te humben nese nuk mbahen ne vend te sigurt. Njeh vend me te sigurt se banka?
Nuk eshte shume e realizueshme kjo gje ne ditet e sotme. Pervec kesaj edhe jo e sigurt.Kasaforta private. Shtepi nen toke.