• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Banuesit ne Gjermani.

Grupi.

Sikur thonin qe....kalamojte ruse,Putini po i mobilizon per borba kundra perendimit...apo jo?
ATEHERE...po vocrraket e dolfit====

pioneret e dulles,me i llaf.

Danke
und
TSCHYSS.

Grupi.

Sikur thonin qe....kalamojte ruse,Putini po i mobilizon per borba kundra perendimit...apo jo?
ATEHERE...po vocrraket e dolfit====

pioneret e dulles,me i llaf.

Danke
und
TSCHYSS.
Lexova se Gjermania ndryshoi kushtetuten qe ti pershtatet luftes qe po pergatitet.

@Linda ndikon direkt ne femit e tu?

15 korrik 2025
Presidenti gjerman Frank-Walter Steinmeier ka bërë thirrje për një diskutim mbarëkombëtar mbi rivendosjen e detyrës ushtarake, duke theksuar se Berlini duhet të forcojë forcat e tij të armatosura mes asaj që ai e përshkroi si një kërcënim për sigurinë në rritje në Evropë.
Shërbimi i detyrueshëm ushtarak u pezullua në Gjermani në vitin 2011. Pavarësisht se është joaktiv, kuadri ligjor që rregullon detyrën ushtarake mbetet në fuqi dhe mund të rivendoset me një shumicë të thjeshtë parlamentare. Megjithatë, rimëkëmbja e plotë, duke përfshirë gratë, do të kërkojë ndryshime në Kushtetutë.
Duke folur në kanalin ZDF të dielën, Steinmeier tha se Gjermania duhet të jetë e përgatitur për detyrë ushtarake vullnetare që të mos përmbushë nevojat e ushtrisë në personelin e saj.
"Unë mbështes detyrën ushtarake universale sepse besoj se, duke pasur parasysh situatën në ndryshim të sigurisë në Evropë, luftën në vazhdim dhe përfundimet që kemi nxjerrë prej saj për t'u mbrojtur më mirë, pajisjet e personelit të Bundeswer [Ushtrisë Federale Gjermane] duhet të përshtaten gjithashtu," tha ai.

@Linda ndikon direkt ne femit e tu?

15 korrik 2025
Presidenti gjerman Frank-Walter Steinmeier ka bërë thirrje për një diskutim mbarëkombëtar mbi rivendosjen e detyrës ushtarake, duke theksuar se Berlini duhet të forcojë forcat e tij të armatosura mes asaj që ai e përshkroi si një kërcënim për sigurinë në rritje në Evropë.
Shërbimi i detyrueshëm ushtarak u pezullua në Gjermani në vitin 2011. Pavarësisht se është joaktiv, kuadri ligjor që rregullon detyrën ushtarake mbetet në fuqi dhe mund të rivendoset me një shumicë të thjeshtë parlamentare. Megjithatë, rimëkëmbja e plotë, duke përfshirë gratë, do të kërkojë ndryshime në Kushtetutë.
Duke folur në kanalin ZDF të dielën, Steinmeier tha se Gjermania duhet të jetë e përgatitur për detyrë ushtarake vullnetare që të mos përmbushë nevojat e ushtrisë në personelin e saj.
"Unë mbështes detyrën ushtarake universale sepse besoj se, duke pasur parasysh situatën në ndryshim të sigurisë në Evropë, luftën në vazhdim dhe përfundimet që kemi nxjerrë prej saj për t'u mbrojtur më mirë, pajisjet e personelit të Bundeswer [Ushtrisë Federale Gjermane] duhet të përshtaten gjithashtu," tha ai.
Jo, e kan kaluar ktë fazë 😁

Lexova se Gjermania ndryshoi kushtetuten qe ti pershtatet luftes qe po pergatitet.
Von deutschem Boden soll nie wieder Krieg ausgehen.

Fjalia synon të kujtojë se......
Gjermania mban një përgjegjësi të veçantë për paqen dhe se luftërat nuk duhet të fillojnë më nga territori gjerman.

Neni 26-të i===== Ligjit Themelor, i shpall aktet që.....
synojnë zhvillimin e.....
një lufte agresioni=== jokushtetuese.
Edhe pse neni ndalon përgatitjen e një lufte agresioni, formulimi i fjalisë......lufta nuk do të burojë më kurrë nga toka gjermane, është më i gjerë dhe përfshin......
gjithashtu pjesëmarrjen në luftëra,që nuk burojnë drejtpërdrejt nga Gjermania.

Pra FAZITI....ruset do presin,deri sa......
LUTCHERAT nashi te armatosen dhe....pastaj do ti sulmojne.

PERFUNDIMI....kaq idiot NUK jane ruset(mendoj veda).

Tenkju.

Von deutschem Boden soll nie wieder Krieg ausgehen.

Fjalia synon të kujtojë se......
Gjermania mban një përgjegjësi të veçantë për paqen dhe se luftërat nuk duhet të fillojnë më nga territori gjerman.

Neni 26-të i===== Ligjit Themelor, i shpall aktet që.....
synojnë zhvillimin e.....
një lufte agresioni=== jokushtetuese.
Edhe pse neni ndalon përgatitjen e një lufte agresioni, formulimi i fjalisë......lufta nuk do të burojë më kurrë nga toka gjermane, është më i gjerë dhe përfshin......
gjithashtu pjesëmarrjen në luftëra,që nuk burojnë drejtpërdrejt nga Gjermania.

Pra FAZITI....ruset do presin,deri sa......
LUTCHERAT nashi te armatosen dhe....pastaj do ti sulmojne.

PERFUNDIMI....kaq idiot NUK jane ruset(mendoj veda).

Tenkju.
Ne se TAURUS i jepen Ukrahines, behet direkt dhe hapur zyrtarisht pal.

Hmmmmmm...kta te majtet radikale(supozohet se mund ta ken bo)ka gjasa te jene agjente ruse.

Back