Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Cfare eshte ekonomia?

Ekonomia nuk ka te bej fare me ligjin formal.
Shof se je nga te paktet ne forum qe kerkon dije thelbesore. :) Kerko; Ekonomia si Shkenc Morale.
Une ta thashe ekonomia si formale si informale ndikon ne ekonomine e vendit dhe po te pergjigjem brenda konktekstit te ekonomise si shkence pa e ngaterruar me moralin.

Nese e konsideron ekonomine si shkence morale ath do te thoja ekonomia thote si funksion dicka kurse morali thote a eshte e drejte te funksionoje ne kete menyre :)

Pra ekonomia ste thote eshte e mire apo e keqe por te tregon si leviz bota me para dhe burime.
Moralin e vendos shoqeria ligji dhe filozofia.

Une ta thashe ekonomia si formale si informale ndikon ne ekonomine e vendit dhe po te pergjigjem brenda konktekstit te ekonomise si shkence pa e ngaterruar me moralin.

Nese e konsideron ekonomine si shkence morale ath do te thoja ekonomia thote si funksion dicka kurse morali thote a eshte e drejte te funksionoje ne kete menyre :)

Pra ekonomia ste thote eshte e mire apo e keqe por te tregon si leviz bota me para dhe burime.
Shof se ka veshtiresi ne perkufizim te ekonomis. Nuk perkufizove.
A mund te barazohet ekonomia me moralin? Bota, shtetet, ekonomit materile te tyre po shaktrohen dhe popullsit po pakesohen dhe zhduken, dhe percaktues eshte morali. Morali percakton ate qe juve e quani ekonomi.
Persa pershkrova, a mund te barazojm ekonomin me moralin?

Tek ekonomia je në rregull kurse tek morali është pak më ndryshe. I jep përgjigje pyetjes jo si është bota, pra; e keqe apo e mirë, por si duhet të funksionoj bota në mënyrën e drejtë ? Mos e ngatërro ligjin me moralin sepse nuk janë e njëjta gjë. Është e pamoralshme të tradhëtosh burrin ose gruan, po është e ligjshme. Ligji frymëzohet nga morali, por jo çdo ligj duhet të bazohet mbi moral. Studimin e moralit e bën filozofia dhe psikologjia. Kush është i interesuar për filozofinë duhet të lexoj ndonjë libër të filozofisë morale, kush është i interesuar për psikologjinë të lexoj teorit psikologjike. Unë kam përfituar nga leximi i filozofisë morale. Kur kupton pse duhet të jesh i moralshëm, qëndron i moralshëm, dhe kur bota është e pamoralshme.

Më mbani se po bie
Warum perche na e prish ditën @SystemA 🤣
Rëndësi thelbësore asht, BE-ja duhet të ruajë politikën e saj të mos subvencionimit të drejtpërdrejtë të fabrikave.
Megjithatë, promovimi i masave infrastrukturore për të barazuar kushtet ekonomike dhe të jetesës është i justifikuar.
Kapërcimi i krizës mund të ketë sukses vetëm nëse të gjitha forcat politikisht dhe shoqërisht aktive kthehen te....
parimet themelore të....
ekonomisë== sociale të tregut.
Kjo nuk duhet të mbetet një frazë boshe, por duhet të mbushet me përgjegjësi dhe vlera të jetuara nga shoqëria.

Tingellon si kamuniste.

Back