• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Cilat zona shqiptare e flasin më bukur gjuhën shqipe?

Mua me pelqen Shqipja qe flasin “ Malesia e madhe “ kane nje dialekt goxha te paster ne krahasim me zonat e tjera veriore … dhe me ngjan goxha i pasuruar me fjale qe nuk para i degjon ne jeten e perditshme .

Gjithashtu sot eshte nje zone goxha e kapur dhe me ngjajne sikur kane shume pune e pak fjale … eshte rregulluar , kapur dhe transformuar pothuajse komplet ne heshtje dhe jetojne edhe me kushte te mira / larta .

They are rich in history as well .

Perpara.....

gjysem=SHEKULLI.

TANI...
u agravua,
u lincua dhe...
u=JEBACUA.

Të folurit bukur dhe zëri është individual, nuk është me zona, por në përgjithësi, më bukur flasin njerëzit e shkolluar, që kanë lexuar shumë.
Të folurit, si dhe të shkruarit, varet shumë nga leximi.

Gjuha letrare (standarde) eshte e shkelqyer per te shkruar, sepse na bashkon dhe strukturon mendimin, por kur vjen puna per ta folur, ajo shpesh te krijon nje ndjesi artificiale ose imponimi. Une kur flas ne gjuhen letrare, ndonjehere me duket sikur nuk jam une..humbet natyraliteti dhe ndjesia qe jam plotesisht vetvetja. Kshu qe nuk ka nje zone qe flet bukur Shqipen..Shqipja eshte e bukur ne cdo dialekt.
Mua Shkodra me pelqen si dialekt, i embel shume

Back