Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Diskutime për konkursin e letërsisë, Korrik 2026

Qatipi ia ka fut kot. Kur i thua dikujt dhelper, nënkupton se eshte i shkathët, dinak dhe i mprehte🙄
edhe ti dhelper dinake je , qe kref bishtin e kuq dhe pret viktimat e rradhes , sidomos Spanje - Argjentine te djelen..🦊

Qatipi ia ka fut kot. Kur i thua dikujt dhelper, nënkupton se eshte i shkathët, dinak dhe i mprehte🙄
Këtë kuptim ka në shqip, por amerikançe ka tjetër kuptim.
Pyete Qatipin amerikan se ç'do të thotë Red Fox për meshkujt dhe ta shpjegon. Janë botë tjetër amerikanët.

Kemi fjalen e bukur shqipe o vella turk nga Azerbaxhani : “në mbrëmje”.
Ti e ke mik, merre nje vrap ne telefon dhe pyte nji tash se ne mbremje jam e xanun une e nuk ju ndjek dot. 🤪
une i kam nje numer ne wetcap te Pjerit , nese e do me thuaj te ta jap..

I thonë anglisht "dhelpër e kuqe". Në shqip kjo s'ka kuptim të mirë, e nuk është e përshtatshme të përdoren shprehje anglisht mes shqiptarëve, se krijohen keqkuptime.

Ja çfarë thotë Qatipi anglez për red foksat:

"Për një burrë, termi zhargon "dhelpër" do të thotë se ai është shumë tërheqës, simpatik ose seksi. Një "dhelpër e kuqe" zakonisht përshkruan vetëm një burrë tërheqës me flokë të kuq. Nëse një burrë është më i vjetër dhe ka flokë gri ose të bardhë, fraza e lidhur "dhelpra e argjendtë" përdoret më shpesh për të komplimentuar pamjen e tij."
me nje fjale, siç kuptoj une, andej pertej antllatikut, e mirrkan per kompliment kete shprehje,

Back