Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Diskutime per ekonomine dhe politiken shqiptare me rastin e zgjedhjeve 2025

@Pjer Thomas , si e vlerëson klimën e investimeve në Shqipëri dhe sa tërheqëse është ajo për investitorët e huaj?

ne keto zgjedhje, asgje nuk perjashtohet, zgjedhje si keto kshu/kaq interesante, nuk kisha pare noiher, lojtare te rinj jane futur ne fushe, plot dinamizem, dhe asgje nuk perjashtohet,
per mua e rendesishme eshte te dali ne pension palloshi, pa vjen berisha apo te rinjte, pak rendesi ka, te iki ky zgerfalle 2 metrosh nje here, se ku i dihet, mos ikja e ketij cari 2 metrosh, mund te na sjelli destabilizim te shqiprise, gje qe na çon me larg eu/be,
ju faleminderit per pergjigjen Kaps qe dhe 🙄🥸

@Pjer Thomas , si e vlerëson klimën e investimeve në Shqipëri dhe sa tërheqëse është ajo për investitorët e huaj?
qysh 30-20 vjet perpara, une iu kam rekomanduar qeverive shqiptare, te jene sa me liberale e atraktive ndaj investitorve te huaj e vendas, pra te mos vene rregulla dragoniane,
dhe me sa kam ven re, investimet private nga vendas apo te huaj, kane qene jo keq, kuptohet jo dhe aq mire sa do te deshironim, dhe kjo e ka arsyen tek ligji i tokes, i pronesise, qe u bo lemsh, gje qe ndikoi edhe tek nje imazh te keq tek investitoret, sidomos ata te huajt,
une kam qene nder te paret qe kam hedhur idene e zonave te lira ekonomike, sidomos ne zonat malore nga ku edhe njerzit po iknin,
dhe kjo gje, per ti rikthyer njerzit perseri ne ato zona, ku nga zona te vdekura, te boheshin zona plot gjalleri dhe jete,

@Xha Tani meqe ti nuk e hape temen, jo-po bateria, jo-po breket neper kom, jo-po atje, me mire po e hap vete, tani ti apo dhe antare te tjere mund te bojn nga 1-2 pyetje ketu, perveç xha tanit qe ka te drejten te boj me shume pyetje si ish gazetar,
cili është mendimi yt për votat me postë?
( sa për orientim: mund të bëhet ndonjë hile aty?)

cili është mendimi yt për votat me postë?
( sa për orientim: mund të bëhet ndonjë hile aty?)
kam pershtypjen se ne shqiptaret po dallohemi per gomarlliqe, per punera qe shkojne shtrenjte, dhe siç shihet edhe tek ky proçes, po shihet qe ne loje eshte futur dhe posta me e shtrenjte, DHL,
pse kjo loje, lind automatikisht pyetja, jo po te dhenat personale, adresa, etj, etj, gje qe i ben emigrantet te ngurrojne,
dhe kete gje e tregon edhe numri i paket i regjistrimeve te emigranteve per te votuar, aty tek 250 mij emigrante, pra çereku i emigranteve mbi 18 vjeç,
ky proçes me poste permban shume minuse, dhe minusi me i madh mund te jete se mund te bohet edhe hile,
fleta me shenjen per partit e opozites, mund te zhgaravitet ose ti shenohen dy-tre kryqe/shenja, dhe ja ku doli e pavlefshme,
mendoj se duhet gjetur nje metod tjeter, me e lire dhe me transparante per emigrantet,

kam pershtypjen se ne shqiptaret po dallohemi per gomarlliqe, per punera qe shkojne shtrenjte, dhe siç shihet edhe tek ky proçes, po shihet qe ne loje eshte futur dhe posta me e shtrenjte, DHL,
pse kjo loje, lind automatikisht pyetja, jo po te dhenat personale, adresa, etj, etj, gje qe i ben emigrantet te ngurrojne,
dhe kete gje e tregon edhe numri i paket i regjistrimeve te emigranteve per te votuar, aty tek 250 mij emigrante, pra çereku i emigranteve mbi 18 vjeç,
ky proçes me poste permban shume minuse, dhe minusi me i madh mund te jete se mund te bohet edhe hile,
fleta me shenjen per partit e opozites, mund te zhgaravitet ose ti shenohen dy-tre kryqe/shenja, dhe ja ku doli e pavlefshme,
mendoj se duhet gjetur nje metod tjeter, me e lire dhe me transparante per emigrantet,
po, mund të bëhet edhe ndonjë hile tjetër?
ta zëmë fletëvotimi blanko i pashkruar fare ... dhe një parti ka personin e vet në postë ...pastaj atë blankon e plotëson si do vetë?

po , mund te votonin nga Emaili..
ama duhet qe dhe adresat e tyre te ishin te sakta , se perndryshe mund te hapesh 10 adresa paralele.

po , mund te votonin nga Emaili..
ama duhet qe dhe adresat e tyre te ishin te sakta , se perndryshe mund te hapesh 10 adresa paralele.
ue ...pyetje koti ... ky është analist poltik, por sa për kompjuter, e-maile ... është si t'i thuash eunukut: sa fëmjë ke! -qesh- `dance`

nuk te kuptova demke ?
ishte me shaka pra ( se pjerin e kemi mmik të mirë, i cili e mban humorin, di të bëjë vetë humor, por edhe të kupton kur thua dicka me shaka.
ajo që thashë unë ishte:
@Pjer Thomas ynë shquhet edhe shkkrimtar( shkrimet e tij i lexoj me ëndje ) edhe si analist politik ... besoj e ke lexuar "Vizione të qarta ", por sa i përket kompjuterit... ncuq...s'ia thotë fare!

kjo ishte.

ishte me shaka pra ( se pjerin e kemi mmik të mirë, i cili e mban humorin, di të bëjë vetë humor, por edhe të kupton kur thua dicka me shaka.
ajo që thashë unë ishte:
@Pjer Thomas ynë shquhet edhe shkkrimtar( shkrimet e tij i lexoj me ëndje ) edhe si analist politik ... besoj e ke lexuar "Vizione të qarta ", por sa i përket kompjuterit... ncuq...s'ia thotë fare!

kjo ishte.
e kam lexuar , por nuk kam kuptuar dot asgje.
mbase hyn tek veprat qe duhen studiuar..🙄🥸😎

e kam lexuar , por nuk kam kuptuar dot asgje.
mbase hyn tek veprat qe duhen studiuar..🙄🥸😎
më zhgënjeve fare ... mbase thosha se vetëm truri im nuk ka kapacitet për të kuptuar, por paska edhe trurë të tjerë që s'kuptonë asgjë.
Po mirë atëherë, pse lodhim turët tanë ... dhe s'e pyesim autorin? -qesh- -qesh-

@Pjer Thomas djali të kemi babaxhan dhe e dimë shprtin tënd të bardhë, ndaj edhe bëjmë qyfyre edhe të pakripë ndonjëherë...

ju përshëndes të dyve miqtë e mi!-gezuar--gezuar--hug--hug-

Back