Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Dokumentare, Aktore, regjizore, etj,..

Spanjisht me titra gjermanisht

94 min

shikime: 4186

Televizioni gjerman................
nuk e transmetoi këtë dokumentar,
por kërkoi që një ekip tjetër filmik ta rikrijonte dhe ta komentonte.

FAZITI...rri QI karet me @Petrit Kola,apo me nje SPERME fatkeqe.
Gjermania eshte teritor i pushtuar. Ushtrit pushtuese nuk u larguan qysh nga luftae dyte

Spanjisht me titra gjermanisht

94 min

shikime: 4186

Televizioni gjerman................
nuk e transmetoi këtë dokumentar,
por kërkoi që një ekip tjetër filmik ta rikrijonte dhe ta komentonte.

FAZITI...rri QI karet me @Petrit Kola,apo me nje SPERME fatkeqe.
Ishte si provë në....
gjyqin amerikan, kundër Daimler AG.
Ai u prezantua në parlamentin argjentinas dhe do të shpallej ne....
mbrojtje te intereseva kombëtare.

Peoples...mos me lodhni IQ-ne(thone te zgjuarit ne mediat shqiptare).

LUTCHER.

PS...kaubojsit,NUK merrnin vesh nga=FILMA.

FAZITI...e keni me TITRA.

Çfarë përbën neutralitetin?​

Austria ashtë një shtet neutral që nga viti 1955.
Për shkak të sulmit të Rusisë ndaj Ukrainës, neutraliteti është bërë sërish temë diskutimi në Austri.

PS....

Çfarë do të thotë neutraliteti për politikën e jashtme të Austrisë?​

Neutraliteti mund të përshkruhet gjithashtu si.....
paanshmëria e një shteti.
Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastet e konflikteve ndërkombëtare.
Në një konflikt të armatosur, një shtet neutral nuk ofron ndihmë ushtarake të drejtpërdrejtë ose të tërthortë.
Për shembull,një shtet neutral mund të mos furnizojë me armë palët në konflikt.
Shteti neutral nuk hyn në konflikt si palë aktive.

Ligji kushtetues 1955.​

FAZITI...eshte dhe SHKELET=kushtetuta me...
KEMBE+VESHE.

Naten e mire dhe qe mos te harroj...
a keni shku ne Qishe danas?

FUND.

Hmmmm...kur ruset(sipas ktij mamiQIRIT qe ha makarona)e paskan kthyer ne germadha Berlinin?
Megjithate...ka njerez me TRU qe bojn kte PYETJE....

Diresti la stessa cosa se lo avessero fatto a....
TUA madre o=== sorella?????

GRANDE.

FAZITI...
POSHTE JUDET dhe FASHOS.

LIFESTYLE18 QERSHOR 2025, 15:33
Javier Bardem rrëfehet: Në kulmin e suksesit ndihesha bosh

Shkruar nga Pamfleti
Javier Bardem rrëfehet: Në kulmin e suksesit ndihesha bosh

Aktori i njohur spanjoll Javier Bardem, i cili u bë figurë ndërkombëtare pas rolit të tij të paharrueshëm në filmin “No Country for Old Men”, ka treguar së fundmi një anë krejt tjetër të përvojës që e shoqëroi gjatë asaj kohe, atë të një beteje të vështirë me depresionin.

Në një intervistë për The New York Times, Bardem rrëfen se gjatë xhirimeve të filmit, që më vonë do t’i sillte një çmim Oscar, po kalonte një nga periudhat më të errëta të jetës së tij. “Kisha përfunduar një marrëdhënie të gjatë dhe ndihesha i zbrazët. Nuk isha në gjendje të përjetoja gëzim. Nuk është se mendoja për gjëra të errëta, por ndihesha i trishtuar, bosh”, tregon ai.

Ai thotë se shpëtimi i tij erdhi pjesërisht falë mbështetjes së mikut dhe kolegut të tij, aktorit Josh Brolin. “Josh vinte çdo ditë, hapte perdet, dritaret, dhe më nxirrte për shëtitje. Ai më ndihmoi të kujtoja se ekzistonte ende diçka e bukur, se isha me fat që isha gjallë”, shprehet Bardem me mirënjohje.

Edhe pse “No Country for Old Men” i solli famë botërore dhe sukses profesional, për Bardem, ajo periudhë mbetet e mbushur me sfida personale. Ai kujton se gjatë xhirimeve në qytete të ndryshme të Texas-it, përjetoi ndjesi të papërshtatshme për shkak të mënyrës se si e shihnin apo e trajtonin të tjerët. “Në Spanjë isha i njohur, dhe në qytete si New York apo Los Angeles ndihesha rehat. Por në disa vende në jug të SHBA-së, u ndjeva vërtet i vetëdijshëm për veten time, si kurrë më parë.”

20 vite bashkë/ Zbulohet letra e Al Pacino për vdekjen e Diane Keaton: Më solli lumturi...

14:01, 17/10/2025

Al Pacino ka shkruar një dedikim plot emocione për ish-partneren e tij, Diane Keaton, e cila u nda nga jeta për shkak të pneumonisë.

85-vjeçari tha se është i shkatërruar nga vdekja e saj dhe tregon sesi ajo ia kishte ndryshuar jetën. Pacino dhe Keaton luajtën bashkë në trilogjinë “The Godfather” dhe ishin bashkë për 20 vjet.

“Kur e mora vesh lajmin, u trondita”, shkroi ai për Deadline duke theksuar se “u trishtua thellë” nga vdekja e saj. “Diane ishte partnerja, shoqja ime, dikush që më solli lumturi dhe që ndikoi në drejtimin e jetës sime.

Edhe pse kanë kaluar 30 vite qëkur ishim bashkë, kujtimet mbeten të gjalla dhe me largimin e saj, janë rikthyer me një forcë që është e dhimbshme dhe e fuqishme.”

Aktori vlerësoi “energjinë e saj të pagabueshme” dhe sesi ajo hapte dyert për të tjerët e frymëzonte.

“Njerëzve do t’u mungojë, por më shumë se kaq, do ta kujtojnë. Ajo la një shenjë që s’mund të zbehet. Ishte e pandalshme, e paepur dhe mbi të gjitha, thellësisht njerëzore. Unë do ta kujtoj gjithmonë. Ajo mund të fluturonte dhe në zemrën time, do të fluturojë gjithnjë”, përmbyll letra.

Keaton ndërroi jetë më 11 tetor në moshën 79-vjeçare. Ajo dhe Pacino u lidhën në 1974 dhe i dhanë fund në 1990, pasi Keaton i vendosi një ultimatum dhe ai refuzoi të martoheshin. Megjithatë, e kanë mbështetur gjithnjë njëri-tjetrin.

Në një ceremoni çmimesh në vitin 2017, Pacino i tha: “Je një artiste, Di. Je një artiste e madhe…të dua, përgjithmonë.”

Grate ne moshen katerdhjete jane.....
kufoma te=PIKTURUARA.

Hmmmmm....regjizori eshte TOTAL=KRANK.

Por dhe GRANDE.

Te vetmin SERIAL qe nuk do ta lej pergjysem.

ENDE.

Fillimi BOTA
E trishtë! Ndërron jetë aktori i njohur i “Nikita” dhe “Puthja e dragoit”/ FOTO
18:36 : 02/11/2025 në BOTA, SHOW BIZ

Aktori i mirënjohur francez me origjinë turke, Tcheky Karyo, i cili u shfaq në rreth 80 filma, përfshirë “The Bear” (Ariu) të Jean-Jacques Hanau, “Nikita” të Luc Besson dhe “Puthja e dragoit” me aktorin aziatik Jet Lee, ka ndërruar jetë në moshën 72-vjeçare.

ceki karyo

“Gruaja e tij Valerie Kerouzore dhe fëmijët njoftojnë me trishtim të thellë vdekjen e Tcheky Karyo, i cili humbi betejën me kancerin të premten, më 31 tetor”, thuhet në deklaratën e familjes.

I lindur në Stamboll në vitin 1953, Tcheky (Tseky, Ceki) Karyo u bë i famshëm në fund të viteve 1980 falë rolit të tij kryesor në filmin “Ariu”, ku luante rolin e një gjuetari arinjsh të penduar.

Lexo edhe:
Aksident me vdekje në aksin Strum-Roskovec
Futbolli italian në zi, ndërron jetë Xhovani Galeone. Bëri legjendë edhe ish-trajnerin e Tiranës
tcheky karyo1

Një tjetër sukses i madh pasoi, në vitin 1990, kur ai luajti rolin e një agjenti të shërbimit sekret që rekruton “Nikitën” dhe e stërvit atë për t’u bërë një vrasëse profesioniste, në filmin e Luc Besson, i cili shpërtheu kinematë botërore dhe u bë trend për të apasionuarit pas spiunazhit, por edhe hit muzikor.

nikita

Karyo kishte bashkëpunuar gjithashtu me Jean-Pierre Genet (“Amelie” në vitin 2001), brazilianin Walter Salles (“Terra Estrangeira” në vitin 1995) dhe amerikanin Ridley Scott (“1492: Kristofor Kolombi”, në vitin 1992), një tjetër kast i suksesshëm ky.

puthja e dragoit

Gjynah, RIP. 😔
E ka luajtur shume bukur Nikiten.

Back