Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Dy vjet pushime

Mandi

ஜ۩۞۩ஜ
Staff member
Anëtar
Feb 8, 2009
Postime
21,425
Pikët
113
Vendndodhja
vlcsnap-2023-03-13-20h22m43s711.jpg

Filmi "Dy vjet pushime" me titullin ne origjinal: Deux ans de vacances është bazuar ne një roman aventuresk te Zhyl Vernit, i botuar në 1888.
Historia tregon për fatin e një grupi nxënësish të bllokuar në një ishull të shkretë në Paqësorin Jugor dhe për përpjekjet e tyre për të kapërceni fatkeqësinë. Në parathënien e tij të librit, Verne shpjegon se qëllimet e tij ishin të krijonte një mjedis të ngjashëm me Robinson Kruzonë për fëmijët dhe ti tregonte botës se çfarë mund të bënte inteligjenca dhe guximi i një fëmije kur vihej në provë.

Film Televiziv me seri i vitit 1974 me regjisoret Sergiu Nicolaescu, Gilles Grangier.
Filmi u be shume i njohur dhe popullor ne publikun shqiptar nepermjet TVSH-se se kohes. Ky film eshte pjese e kolanes se arte te kinemase boterore per femije, me te cilet u rriten brezat e ndryshem ane e mbane botes si dhe ne Shqiperine e para v. 90-te

INTERPRETOJNE

Franz Seidenschwan...Dick Sand
Marc Di Napoli...Doniphan Weldon
Dominique Planchot...Gordon
Didier Gaudron&...Bryan
Cristian Sofron...Service Cross
Werner Pochath.......Edward Forbes
Rainer Basedow....Joshua Pike
Aurel Giurumia.....Koch
Constantin Nedelcu.....Jim Jimmy
Horia Pavel...Morris
Stefan Cristea...Henry
Bogdan Untaru...Ben

Filmi "Dy vjet pushime" me titullin ne origjinal: Deux ans de vacances është bazuar ne një roman aventuresk te Zhyl Vernit, i botuar në 1888.
Historia tregon për fatin e një grupi nxënësish të bllokuar në një ishull të shkretë në Paqësorin Jugor dhe për përpjekjet e tyre për të kapërceni fatkeqësinë. Në parathënien e tij të librit, Verne shpjegon se qëllimet e tij ishin të krijonte një mjedis të ngjashëm me Robinson Kruzonë për fëmijët dhe ti tregonte botës se çfarë mund të bënte inteligjenca dhe guximi i një fëmije kur vihej në provë.

Film Televiziv me seri i vitit 1974 me regjisoret Sergiu Nicolaescu, Gilles Grangier.
Filmi u be shume i njohur dhe popullor ne publikun shqiptar nepermjet TVSH-se se kohes. Ky film eshte pjese e kolanes se arte te kinemase boterore per femije, me te cilet u rriten brezat e ndryshem ane e mbane botes si dhe ne Shqiperine e para v. 90-te

INTERPRETOJNE

Didier Gaudron&...Bryan
Aurel Giurumia.....Koch
Horia Pavel...Morris
Stefan Cristea...Henry
Bogdan Untaru...Ben

Ç'na zgjon kujtime të pa fajshme

Shpejt qenkan kujtuar per ta bere film.
100 mije lega nen det e kane bere me duket(film vizatimor)

Kam nje shik qe akoma oas 36 vjetesh me akuzon se nuknua ktheva kurre kete liber. Qe te behemi barazim ky shoku nuk me ktheu librin Interviste me veteveten para nja 20 vjetesh.😂
Mua nje shoqe shkolle me morì librin e Pipi Corapegjates ne klase te trete dhe s'ma ktheu ndonjehere. Rri rri e aty me shkon mendja.😆

Mua nje shoqe shkolle me morì librin e Pipì Corapegjates ne klase te teste dhe s'ma ktheu ndonjehere. Rri rri e aty me shkon mendja.😆
Doja te ndihmoja ne lice njeren ne matematik
I dhashe fletoren time
Ama une vec shkrimin e kisha fiksim
Dhe ishte aq e mirembajtur ajo fletore

M'a mbajti ... sma dha me.

Fiksim e kisha - se kisha shkruajtur aq bukur.

• Sad
Reactions: Eba
Doja te ndihmoja ne lice njeren ne matematik
I dhashe fletoren time
Ama une vec shkrimin e kisha fiksim
Dhe ishte aq e mirembajtur ajo fletore

M'a mbajti ... sma dha me.

Fiksim e kisha - se kisha shkruajtur aq bukur.
Pisanjoset na lane ashtu me mendje prapa.😅😘

Kam nje shik qe akoma oas 36 vjetesh me akuzon se nuknua ktheva kurre kete liber. Qe te behemi barazim ky shoku nuk me ktheu librin Interviste me veteveten para nja 20 vjetesh.😂
Pjer Thomas ?? -mendon-

Pkaku ka patur një biblotekë modeste..
Kur ju rritën nipçet dheu mbesat, filloi të fironte..
Unë arrita vetëm Bija e montezumës, kështu ka ndodhur, udhëtimet e kapitenit hateras, saga e forsajtëve, zjarr në kadastër... e kush i mba mënd..
Akoma më akuzon mua se ja kam humbur unë

INTERPRETOJNE

Didier Gaudron&...Bryan
Aurel Giurumia.....Koch
Horia Pavel...Morris
Stefan Cristea...Henry
Bogdan Untaru...Ben

Më kujton mamin ky film, e kishte shumë qejf. Kam qenë shumë e vogël kur ajo e ndiqte duke më mbajtur në prehër,po muzikën e mbaj në memorie prej shumë vitesh.
Ps. Edhe gjithë filmat western i kam parë ndërsa ajo i ndiqte e unë i ulesha në prehër🥲

Back