• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Efekti i Luciferit!

ricky_ch

Anëtar
Feb 16, 2015
Postime
1,445
Pikët
113
- Engjëlli dhe Shejtani - në një trup.
- Në një trup dy ujqër: njëri i bardhë dhe tjetri i zi....
- Sa shumë njeriu ndryshon kur gjendet në një situatë
të jashtëzakonshme!?!?

- Ku qëndron kufiri mes të mirës dhe së keqes???

Ca video që rrahin më detalisht këtë temë.

Antropologët Alan Page Fiske dhe Tage Shakti vunë në dukje se në efektin Lucifer, një individ fillon një seri veprimesh të dhunshme, bazuar në atë që ata e konsiderojnë të drejtë. Prandaj, individi beson se ajo që po bën justifikohet nga situata komplekse personale dhe konteksti social, pavarësisht se sa i tmerrshëm është akti. Megjithatë, duhet të kujtojmë se asnjë formë e dhunës nuk është kurrë e “virtytshme”.

Efekti Lucifer mund të ndodhë kudo në jetën tonë të përditshme. Është një transformim. Efekti mund t'i mundësojë një personi në dukje normal, të mirë dhe të arsimuar, të kryejë veprime të tmerrshme. Ata janë njerëz që nuk kanë asnjë sëmundje apo të kaluar traumatike, por ende e gjejnë veten të dehumanizuar nga ndikimi i fuqishëm i një situate të caktuar.
Udforsksindet. dk

Sido qoftë, këtyre individëve u mungon dashuria lol.

të jashtëzakonshme!?!?

Problemi tek besimi ne shejtanet eshte nje lloj besymtie . Matriksi ne gjendjen e shejtani nuk eshte gje teter vetem Loje fjalesh .

Pra kendimet hyjnore qe ne shkenc quhen ''Matrix'' nuk jane gje tjeter thjesht aludim mendimesh . Pra ti kerkon demonin kur ne te vertet je ''ti'' demoni.
Kur shoh ''hyjnoret'' me vetbesimin ne Demone , asnjeher se kam kuptur , pse nuk gjejn nje dhome bosh ku nuk ka njeri njeri dhe te kerkojn Demonet .

Mos ngatrrojm '' Pathologjin Hyjnore'' me Instiktin .

Problemi tek besimi ne shejtanet eshte nje lloj besymtie . Matriksi ne gjendjen e shejtani nuk eshte gje teter vetem Loje fjalesh .

Pra kendimet hyjnore qe ne shkenc quhen ''Matrix'' nuk jane gje tjeter thjesht aludim mendimesh . Pra ti kerkon demonin kur ne te vertet je ''ti'' demoni.
Kur shoh ''hyjnoret'' me vetbesimin ne Demone , asnjeher se kam kuptur , pse nuk gjejn nje dhome bosh ku nuk ka njeri njeri dhe te kerkojn Demonet .

Mos ngatrrojm '' Pathologjin Hyjnore'' me Instiktin .
Engel me fal se te dua shume....po une asnjehere ste kuptoj ty🙄

Me vjen ne mendje nje shprehje e Mefistofelit tek Fausti qe thote: Une jam pjese e asaj force qe perjetesisht deshiron te keqen dhe perjetesisht ben te miren.
Ne fakt, njeriu ben te miren ne funksion te egos se tij. Ne kushte ekstreme, natyra e tij eshte e lige, e perligjur nga nevoja per mbijetese.

Partia duhet të zgjedhi se ajo nuk gabon! Edhe kur bëhen gabime të vogëla nën udhëzimet e udhëheqjes, KQ, Frontit rinor e këshillat e pleniumeve ato kalohen dhe bëhen zgjedhje të duhura politike nën frymën ideologjike Marksiste Leniniste!

Sec m'u kujtua sheshi i Aristotelit ne Selanik ,
Ulur ne nje qoshke me nje birre ne dore
Pamja nga deti🙃🤙

të jashtëzakonshme!?!?

Ëngjëlli, Shejtani dhe Njeriu jane 3 different Entities.

Ëngjëll eshte ai qe eshte
DJALLI eshte ai qe eshte
Njeriu eshte Karakteri vetë.

Po eshte karakteri i forte, ashtu do qendroje.

Po qe se eshte karakteri i dobet, atehere ai thyhet kollaj.

S’ka ketu nje here Ëjll dhe nje here Dijall. Ose do jesh njera, ose tjetra. Ata qe gjoja pretendojne te jene Ëjlla ne fillim dhe pastaj gjoja u kthyen ne Dijalla, kane qene krejt te dobet, sy unjur, te pamundur … dhe sapo j’u dha mundesia e pare e shesin shpirtin e tyre per hiç mos gjë.

Antropologët Alan Page Fiske dhe Tage Shakti vunë në dukje se në efektin Lucifer, një individ fillon një seri veprimesh të dhunshme, bazuar në atë që ata e konsiderojnë të drejtë. Prandaj, individi beson se ajo që po bën justifikohet nga situata komplekse personale dhe konteksti social, pavarësisht se sa i tmerrshëm është akti. Megjithatë, duhet të kujtojmë se asnjë formë e dhunës nuk është kurrë e “virtytshme”.

Efekti Lucifer mund të ndodhë kudo në jetën tonë të përditshme. Është një transformim. Efekti mund t'i mundësojë një personi në dukje normal, të mirë dhe të arsimuar, të kryejë veprime të tmerrshme. Ata janë njerëz që nuk kanë asnjë sëmundje apo të kaluar traumatike, por ende e gjejnë veten të dehumanizuar nga ndikimi i fuqishëm i një situate të caktuar.
Udforsksindet. dk

Sido qoftë, këtyre individëve u mungon dashuria lol.

Të shtatëdhjetë e dy dishepujt thanë me gëzim.......
zot, edhe demonët na nënshtrohen në emrin tënd.
qy u tha atyre......Pashe Satanain që ra nga qielli si rrufe.

PS....eshte MEKAT te rrezosh=YLLIN qysh me MJES.

I komplikojne shume.....
Dhe mendo qe jene aq te thjeshta😏

Po i pershtatet fiks kti lucifer efektit pra 😆
O Landi, cfare (nën)kupton ti me Lucifer effect?
Vertete beson se Lucifero nje here ka qene i mire dhe pastaj u shndërrua ne te mizor?

Një mësues i ligjit u ngrit për ta vënë në provë jezusin dhe e pyeti.....
çfarë duhet të bëj që të trashëgoj jetën e përjetshme?
jezusi(PERHERE me te vogel) i tha.......
Çfarë është shkruar në ligj?
Çfarë jeni duke lexuar?
Mcuesi u përgjigj......
Duaje zotin,
perëndinë tënd,
me gjithë zemër,
me gjithë shpirt,
me gjithë forcën,
me gjithë mendjen dhe......
të afërmin si veten tënde(@Duaje Siveten).
jezusi i tha.......
Ti u përgjigj drejt. Bëje dhe do të jetosh!
Ps.....

FAZITI===HALLALL MURAT.

Engel me fal se te dua shume....po une asnjehere ste kuptoj ty🙄
''Hyjnorizimi '' dhe Matrimisimi .

Thjesht po aludoja me mendimet e mija dhe shkruajta nje Leter , vargjet e nje Kenge me skice dhe e vura ne nje tavolin tek puna . Pra nuk kisha asnje lloj ideje ose paramendim arsyen e shkrimit apo lenjen ne Tavolin .

Erdhen Patholog nga ''hyjnorja'' dhe pathologet nga Matriksi , jallah thashe me vete mu mblodhen Kombet e bashkura .

6 jave duke be qypa prej balte lol

252177426_568952227744615_4196117014681900130_n.jpg

Now, this is the biggest misconception of this thing called Lucifer effect.

Nuk ka Ëngjëll dhe DJALLI si dy kategori egzistence te ndryshme. Është thjesht nje konfirmim per te saktesuar sa femije ke ne familje.

Pra ke 2-3-4-5 etj femije (kategoria Ëngjëj ose me thjeshte kategoria Fëmijë)

Engjell dhe Djall jane thjesht Epitete per te saktesuar E mira dhe e keqja.

Nga te gjithë keta femije, njeri del i mire, tjetri del i keq, tjetri sakat e tjetri genius.

Luciferi nuk lindi si engjell dhe pastaj nderroi kategorine dhe u kthye ne djall.

Ai lindi i bukur, dembel, qylaxhi, i forte, hileqar, i zgjuar me tendenca narcisisti…dhe qe te gjitha keto e cilesuan per atë qe eshte: nje entitet (nje femije) rebel dhe tekanjoz.
Ai nuk u shdërrua nga i mirë ne te keq. Ose metaforica nga engjell ne djall. Jo.

Ai mbeti po ai engjell qe ishte: Tekanjoz, dembel, qylaxhi…sociopath. Selfish.

''Hyjnorizimi '' dhe Matrimisimi .

Thjesht po aludoja me mendimet e mija dhe shkruajta nje Leter , vargjet e nje Kenge me skice dhe e vura ne nje tavolin tek puna . Pra nuk kisha asnje lloj ideje ose paramendim arsyen e shkrimit apo lenjen ne Tavolin .

Erdhen Patholog nga ''hyjnorja'' dhe pathologet nga Matriksi , jallah thashe me vete mu mblodhen Kombet e bashkura .

6 jave duke be qypa prej balte lol

View attachment 161345

Po mbaj vetem Lauren une,te tjerat mbaji per vete😀

Me vjen ne mendje nje shprehje e Mefistofelit tek Fausti qe thote: Une jam pjese e asaj force qe perjetesisht deshiron te keqen dhe perjetesisht ben te miren.
Ne fakt, njeriu ben te miren ne funksion te egos se tij. Ne kushte ekstreme, natyra e tij eshte e lige, e perligjur nga nevoja per mbijetese.
O Mistrece, ty qe te kam “te shkrojtur e te lexuar”, cfare nenkupton ti me Engjell dhe Djall?

Janë keto dy entitete te ndryshme, thjesht antonime te njera tjetres, apo 1 entitet me dy faqe te ndryshme?

O Mistrece, ty qe te kam “te shkrojtur e te lexuar”, cfare nenkupton ti me Engjell dhe Djall?

Janë keto dy entitete te ndryshme, thjesht antonime te njera tjetres, apo 1 entitet me dy faqe te ndryshme?

Ti e di qe une jam ateiste, nuk besoj ne keto entitete.

Cfare kam shkruajtur une, i referohet pyetjes se ku eshte kufiri midis se mires dhe se keqes. As videon nuk e kam pare. Dhe sic e sheh, natyren e njeriut e trajtoj ne menyren qe e kuptoj une, pa e zbukuruar me Engjej e Djaj.

Back