• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Enver Hoxha

Më pëlqeu komenti i @Kurt më lart. Jo për personat që i përmendi, se nuk i njoh, ndaj nuk dua të paragjykoj. E tha një të vërtetë... dhe jo vetëm në shqipëri, por edhe në kosovë, më të zhurmshmit janë ata që aso kohe kanë qenë më të z¨shmit...

* pe¨r temën. mirë e the. nuk është mirë t'i prekësh plagën tjetrit, sidomos atij qe vërtet ka plagë ( sic e përmendi Kurti @Mano -n). Por edhe këta të na ruajnë pak neve që e kemi dashur dhe e duam ende shqipërinë! Shpesh na fyejnë!

per vete Demko, po them qe nuk i kam pare hajrin asnje sistemi, qe te perfitoj qashtu. E tera ka qene, çohu byco jepi punes ``fumato`` se nuk punon njeri per neve.

Më pëlqeu komenti i @Kurt më lart. Jo për personat që i përmendi, se nuk i njoh, ndaj nuk dua të paragjykoj. E tha një të vërtetë... dhe jo vetëm në shqipëri, por edhe në kosovë, më të zhurmshmit janë ata që aso kohe kanë qenë më të z¨shmit...

* pe¨r temën. mirë e the. nuk është mirë t'i prekësh plagën tjetrit, sidomos atij qe vërtet ka plagë ( sic e përmendi Kurti @Mano -n). Por edhe këta të na ruajnë pak neve që e kemi dashur dhe e duam ende shqipërinë! Shpesh na fyejnë!
As Kurti dhe as ju nuk dini shume per ata kohe, se po te dinit do te kishit mendim tjeter.

Shqiperine e kemi dashur dhe e duam te gjith por te lire dhe demokratike vertete! Si atehere edhe sot!

Ju akoma doni enverin. Ky eshte ndryshimi midis nesh!

Last edited:
Modeli i kines moderne do kishte qene idealja per shqiptaret. Diktature, zbatim ligji krimi ne nivel te ulet rritje mireqenie. Demokraci totale nuk funksionon per nje shoqeri tribaliste, behen padrejtsi te hatashme, demokraci per shqiptaret perkthen darvinizem sade, qe do thote pjedh sa me shume meshkuj ne fis, dhe merr pushtetin me fuqi, ose krijo lidhje me kapo gangs, eshte njesoj si hyenat ne afrike dhe qenjtbe eger atje. Ju qe kerkoni demokraci jeni armiqt numer nji te popullit.

Ja pse them une nuk dini gje per ate kohe. Si paska qene krimi I ulet ne ate kohe. Jane persekutuar dhjetra mijera njerez per 45 vjete, vrare, burgosur, interrnuar, u shkaterruan qindra mijera jete, a nuk eshte krim ky? Eshte krim shteteror shume me I keq se ai ordiner!

P.s ske nevoje me I ra nga Kina. Te ishim me si Jugosllavise e Titos do ishim te paret e Ballkanit dhe sot do ishim te gjith atje.

Last edited:
Ja pse them une nuk dini gje per ate kohe. Si paska qene krimi I ulet ne ate kohe. Jane persekutuar dhjetra mijera njerez per 45 vjete, vrare, burgosur, interrnuar, u shkaterruan qindra mijera jete, a nuk eshte krim ky? Eshte krim shteteror shume me I keq se ai ordiner!

P.s ske nevoje me I ra nga Kina. Te ishim me si Jugosllavise e Titos do ishim te paret e Ballkanit dhe sot do ishim te gjith atje.
Je gabim, dhe mos bej akuzime koti se gjoja e dua enverin lool nuk eshte aspak e vertete. Figurat historike duhen diskutuar me mendje te hapur dhe jo me friken e gjykimit qe jemi fansa te hitlerit stalinit apo ghengis khan qe kane vrare qindra miiliona njerez por duhet diskutuar per figura historike qe ka e pasur kaq shume ndikim popujt e vet.
Populli sllav ne ballkan jane shtet formues ndersa ne jemi shoqeri tribaliste qe nuk dijm te formojm shtet funksional. Neve na duhet nje diktator qe e don popullin dhe rrit mirqenien. Enveri u tregua shume i trashe qe nuk shfrytzoj imazhin e tij qe kishte krijuar ne perendim. Gjermanet p.sh ishin gati te ndihmojn me gjithe ndertimin e shqiperise me rruge dhe pallate ta benin shqiperine model shtet dhe enveri perseri do koshte kontroll tatal, por nga pikoamja individuale refuzimi e tij tregon edhe nje ideaist besnik i filozofise tij, si nje hippie qe nuk vlerson shume boten materjale.
Une kam pershtypje qe sikur sistemi i tij dhe ramizi te kishte pushuar te gjithe brezin e vjeter nga byroja politike dhe te kishte marre ne qeveri sutdentat qe bene protestat e para kunder regjimit, sot shqiperia do kishte zhvilluar edhe me mire se kina nga mireqenia. Do kishte prodhuar per gjithe evropen dhe firrmat evropiane do kishin hapur fabirka dhe uzina ne shqiperi. Do ishin prodhu makinat gjermane ne shqiperi me nje kosto te lire por qe do punaonte gjithe shqiperine, dhe rini fuqi puntore te edukuar.
Sot gjitha firmat korperatat perendimore levizin ne kine ku bejn kontratat me nje shtet diktatorjal qe shkel te drejtat e njeriut por qe eshte shume me i sigurt biznesi me to sepse kane kontrol total te shtetit dhe cdo vendimi per cdo projekt te madh vendos shteti funksional diktatorjal ku ne nje shtet demokratik ka shume shtresa ligje aprovime dhe asgje nuk arrihwt ne kohe.
Prandaj nje qytet i kines shanzan me duket m, nga 300mij njerz popullsi eshte kthyer ne 15-20 million banor kto 20 vjet sepse shteti komunist kinez u tregu i sgjuar dhe mbajti pushtetin. Sot nga pikpamja e presidentave ceo’s te firmave me te fuqishme ne bote edhe gjermane makinash, shteti me i sigurt ne bote per kto firma me ba biznes eshte kina sepse kontrata me shtetin kinez eshte e sigurt.
Imagjino cfar sigurie do kishin firmat evropiane ne nje shqiperi diktature te enevrit qe i rezistoi kohes, nje garanti investimi nga cdo major firm evropiane.
Kjo do punsonte cdo njeri, do krijonte shteti ushtri karriera ne ushtri dhe ndertim prodhime makinash kompjuterash etj, edhe rraketa do kishim ndertuar ne shqiperi.
Nese do ishim modeli i kines sot, dmth asnje ligj i evropes nuk do na kapte ne, asnje i botes, as feja, nuk doniishim asnje obligim apo varje midis evropes, do ishim komplet te pavarur ne evrope dhe bote, do ishim te rrespektuar dhe do ishim te fuqishem me ushtri armatim te madh dhe mireqenie e shtim popullsie. Te na rroje partia plako:LOL:

Komunistat e devotshem undercover jane @doganieri @YOKO @drague,lol etj ktu njihen leht nga une por jo nga mazhorancene njerzve. Keta njerz kane qene familjarisht tifoza brohorites te enverit tani 30 vjet me vone pretendojn sikur kane qene te prekur politikisht familjarisht dhe kane bere burg ne burrel gjoja,lol
Tani icik me serioz dhe shakate menjeane, 30 vjet me vone kush rrah gjoksin duke share enverin tani qe prezanton zero rrezik ndaj jetes eshte qartesisht njeri servil ne shpirt e ne gjak i lindur.
kto njerz jane jane bere shume ne shqiperi sot. Shikoni berishen, kur flet ai ta mbush mendjen se ka tentuar ta vrasi enverin vetem ne emer te demokracise, hero i vertete i demokracise dhe njerzit maloket e kendojn kenge heroizimi ktij komunisti te devotshem sot.
Ne kte forum vetem Mano ka te drejte ta shaje enverin se ka paguar familjarisht vuajtjet nga ai, por jo ju servila tjere gjiganda ktu.
Ta dija qe do me citoje, s’do kisha vene alarmin e ores fare. Ngeli celli duke bere beep beep beep e duke thene wake up, kurti te ka permendur tek tema me e dashur e tij. ?
Une s’di se cilet jane dhe c’kane vuajtur ata dy tjeter qe ke permendur, por une per vete s’kam thene kurre qe e kam provuar diktaturen ne kurriz, as une dhe asnje nga familja ime. Por edhe pse kam jetuar mire ne kushte diktature, perseri kjo s’ma heq te drejten te pohoj qe EH ka qene diktator dhe nga ata te pameshirshmit fare. Krijimi i njeriut te ri, si ti, eshte nje nga krimet e tij. ?

Je gabim, dhe mos bej akuzime koti se gjoja e dua enverin lool nuk eshte aspak e vertete. Figurat historike duhen diskutuar me mendje te hapur dhe jo me friken e gjykimit qe jemi fansa te hitlerit stalinit apo ghengis khan qe kane vrare qindra miiliona njerez por duhet diskutuar per figura historike qe ka e pasur kaq shume ndikim popujt e vet.
Populli sllav ne ballkan jane shtet formues ndersa ne jemi shoqeri tribaliste qe nuk dijm te formojm shtet funksional. Neve na duhet nje diktator qe e don popullin dhe rrit mirqenien. Enveri u tregua shume i trashe qe nuk shfrytzoj imazhin e tij qe kishte krijuar ne perendim. Gjermanet p.sh ishin gati te ndihmojn me gjithe ndertimin e shqiperise me rruge dhe pallate ta benin shqiperine model shtet dhe enveri perseri do koshte kontroll tatal, por nga pikoamja individuale refuzimi e tij tregon edhe nje ideaist besnik i filozofise tij, si nje hippie qe nuk vlerson shume boten materjale.
Une kam pershtypje qe sikur sistemi i tij dhe ramizi te kishte pushuar te gjithe brezin e vjeter nga byroja politike dhe te kishte marre ne qeveri sutdentat qe bene protestat e para kunder regjimit, sot shqiperia do kishte zhvilluar edhe me mire se kina nga mireqenia. Do kishte prodhuar per gjithe evropen dhe firrmat evropiane do kishin hapur fabirka dhe uzina ne shqiperi. Do ishin prodhu makinat gjermane ne shqiperi me nje kosto te lire por qe do punaonte gjithe shqiperine, dhe rini fuqi puntore te edukuar.
Sot gjitha firmat korperatat perendimore levizin ne kine ku bejn kontratat me nje shtet diktatorjal qe shkel te drejtat e njeriut por qe eshte shume me i sigurt biznesi me to sepse kane kontrol total te shtetit dhe cdo vendimi per cdo projekt te madh vendos shteti funksional diktatorjal ku ne nje shtet demokratik ka shume shtresa ligje aprovime dhe asgje nuk arrihwt ne kohe.
Prandaj nje qytet i kines shanzan me duket m, nga 300mij njerz popullsi eshte kthyer ne 15-20 million banor kto 20 vjet sepse shteti komunist kinez u tregu i sgjuar dhe mbajti pushtetin. Sot nga pikpamja e presidentave ceo’s te firmave me te fuqishme ne bote edhe gjermane makinash, shteti me i sigurt ne bote per kto firma me ba biznes eshte kina sepse kontrata me shtetin kinez eshte e sigurt.
Imagjino cfar sigurie do kishin firmat evropiane ne nje shqiperi diktature te enevrit qe i rezistoi kohes, nje garanti investimi nga cdo major firm evropiane.
Kjo do punsonte cdo njeri, do krijonte shteti ushtri karriera ne ushtri dhe ndertim prodhime makinash kompjuterash etj, edhe rraketa do kishim ndertuar ne shqiperi.
Nese do ishim modeli i kines sot, dmth asnje ligj i evropes nuk do na kapte ne, asnje i botes, as feja, nuk doniishim asnje obligim apo varje midis evropes, do ishim komplet te pavarur ne evrope dhe bote, do ishim te rrespektuar dhe do ishim te fuqishem me ushtri armatim te madh dhe mireqenie e shtim popullsie. Te na rroje partia plako:LOL:

Enveri ishte kriminel.

Diktatori qe na duhej dhe e beri shtetin me shqiptaret e porsadale nga trysnia osmane 500 vjecare ishte Ahmet Zogu. E beri ne nje kohe kur te gjith shqiptaret donin te ishin vet Ali e vet Kadi derisa e shpalli Shqiperine monarki. Aty ua futi kembet ne nje kepuce te gjith recolucionar-uceve!

Ta dija qe do me citoje, s’do kisha vene alarmin e ores fare. Ngeli celli duke bere beep beep beep e duke thene wake up, kurti te ka permendur tek tema me e dashur e tij. ?
Une s’di se cilet jane dhe c’kane vuajtur ata dy tjeter qe ke permendur, por une per vete s’kam thene kurre qe e kam provuar diktaturen ne kurriz, as une dhe asnje nga familja ime. Por edhe pse kam jetuar mire ne kushte diktature, perseri kjo s’ma heq te drejten te pohoj qe EH ka qene diktator dhe nga ata te pameshirshmit fare. Krijimi i njeriut te ri, si ti, eshte nje nga krimet e tij. ?
Doganieri ka bere 27 vjet burg ne burrel. I falet. Atij i falet.
Megjithate ti je shume e gabuar nese me krahaso mua si viktime krimit e krijimit te njeriut te ri nga enevri dhe kontradikton veten sepse une po shfaq liri autentike natyrale kur jam ne gjendje te flas drjete per nje figure te erret historike dhe ju nuk jeni me gjendje te jeni te lire, sepse servilizmi i juaj natural ju dikton se si te flisni ne tema delikate ku gjeja me e lehte eshte te thuash 30 vjet me vone se enevri ishte mut. Ska qendrim me te leht dhe ordiner se ket qedrim te nje individi sot. Dhe nuk te ofendoj ty personalisht kurr se je cute alright?lol

Figurat historike duhen diskutuar me mendje te hapur dhe jo me friken e gjykimit ...................

Kurt djali, figurat historike gjykohen sepse jane bartes te bemave qe kane bere dhe prandaj quhen figura, pasi kane lojtur rrole te rendesishme duke e ngritur apo ulur nivelin ekonomiko-politik te vendit dhe kombit qe kane udhehequr.

Kur thua "me mendje te hapur", fjale kjo mjaft e nderur ne dellin e oratorive moderne qe shperlajne shum germa dhe kuptimet e fjaleve i dive vec ato......c'fare ka dasht me thene Kurt kur eshte shprehur keshtu?, hapuni edhe ju mendesh sikur edhe une apo sikur edhe un mendoni hapsinorisht pa sinore, sepse keshtu ma do qefi.

Kur gjykon xhaxhi gojsheqerin, i duhet bere nje prerje horizontale dhe nje vertikale te gjithe veprimtarise se tij dhe duke prekur cdo nenze te cdo gemushe nen te cilen ai operoi dhe triumfoi duke dhjere e prere cdo gje......nga familja e tij e deri tek pinjollet e fundit te cdo familje tjeter......solist i nje diktature te proletariatit qe orkestori dhe ekzekutoi pa meshire festivale deshtimesh dhe regresi, dermoi historine, e preu e modifikoi dhe e tjetersoi figurat kombetare dhe kulturen...na beri vella me serbet e sllavet, shkaterroi krijimtarine dhe shpirtin e lire, pronen dhe shenderroi cdo individ ne nje vjedhes te cikerrimave per te bere nje jete pak me te denje.

Vrau me mijera e burgosi me qindra mijera....pa gjyqe.
Shiti kombin dhe ekonimine e tij tek armiku Serb pasi u be vegla e tyre per vite me rralle.
Me kokfortesi e la vendin ne mjerim duke mos i lene as nje pule te mbajtur tek privati .......duke e degjeneruar ndjesine e te pasurit dica menjane pasi ai dhe "pllanet e leshit 5vjecar" nuk i siguronin as nje koker veze qytetarit dhe fshatarit.
Mbushi vendin me armiq imagjinare e me miliona ton beton te shkuar kot na si kot........duke e gjunjezuar ekonomine e prasit.
Ne arenen nderkombetare njihet si sharlatan dhe kodosh qe mbajti nje aparature te tere per te shitur veprat e tij idiote dhe me tonelata tregues te nje individi me komplekse te theksuara njerezore, ideollogjike me doza te majme skizofrenie mashtimi doktrinor dhe pragmatik.
Realizmi i tij socialit ishte arkivoli ku coi ne varrezat e historise kulturen dhe artin shqiptar, coi ekonoimine dhe shoqerine 7 pash nen nivelin me te ulet te pare ndonjehere.....kudo qe ta kapesh i vjen era.....

Para se te hyje ne Tirane (meqe lexova se dikut i kishte ardhur era karajfil para se te hyje ne Tirane) dhe kudo neper qytetet ose fshatrat e Shqiperise do te identifikoje nje ere te vecante qe ishte era e jashteqitjeve te kuajve te karrcave si dhe te lopeve kooperativiste, te hedhura/leshuara ashtu lirshem dhe ndejshem ne mes te bulevardit ose rrugeve......

Edhe ai Enver Hoxha i la nje jashteqitje te madhe kombit tone pikerisht ne rrugen e tij per te mbijetuar e kjo jashtqitje vazhdon te identifikoje te njejtat miza te cilat deheshin nga aroma te tilla ngordhesirash.

Cool, jam dakord qe la popullin e varfer, u tregua i trashe aty sepse kishte mundesi te bente lidhje me perendimin dhe akoma te mbante pushtetin.

Totalisht dakort me Ty @Kurt ne lidhje me diskutimet, por nuk e Di nese mund ti themi Master apo i trashe . ( But i get u in a way )

anyway , pak si shkrim i gjate por edhe interesant .

Ps : burimi google .

Enver Hoxha unmasked Mao-ism
Enver Hoxha emphasized that imperialism cannot hinder revolution ultimately, and even not a social-imperialist country like China. In his works Enver Hoxha unmasked revisionist Maoism irrefutably as the ideological roots-effect of Chinese social-imperialism. So, Chinese capitalist development is not an appearance of turning away from Mao Tsetung Thought, but in the contrary the result of applying to it in different ways. Therefore it is very important to build up a true Marxist-Leninist Party on the base of the lessons of Enver Hoxha to start the illegal struggle against social-fascism and social-imperialism within the heart of social-imperialist China - because it is incendiary dangerous and in strong power.
Enver Hoxha verified that Mao is - under no circumstances and to no time an Architect of Marxism-Leninism, not even a Marxist-Leninist. Confessing he operates with Marxism-Leninism but only with pieces and elements which he combined and collected as an eclectic amalgamation of anti-Marxist-Leninist philosophies he gathered from traditional roots of the old China.
In his report on the 6th Congress of the P L A comrade Enver Hoxha emphasized:
Without pillory and reject Mao Tsetung Thought, without struggling and eradicate their influences on the revolutionary movement you neither can talk about the struggle against Chinese revisionism nor about the struggle against revisionism in general, the Marxist-Leninist Movement will not be consolidated and developed in the necessary proportion, the matter of revolution cannot make headway successfully.«
The decision of Enver Hoxha against Mao helped us Marxist-Leninist, not to deviate from the Marxist-Leninist path, not to disorientate, not to make decisive mistakes. His decision was not only a victory over Chinese revisionism, but over revisionism in general, especially over the most dangerous casting of the skin after Krushchev came to power. The present decision for Enver Hoxha as the 5th Architect of Marxism-Leninism against Mao is a further victory, because the Neo-Revisionists tried to proclaim Mao as the follower of Stalin, to allure us to an impasse. In times of stagnation, weakness and deceleration, in times of revisionism came to power, especially younger comrades do not only feel enthusiastic about old powerful times of Stalin but were as well influenced by revisionist flowers of Mao Tsetung Thought as »creative developments« of Marxism-Leninism. The personal-cult of Mao influenced many young comrades in the end of the 60th and in the beginning of the 70th. To overcome revisionism there were sectarian deviations, and me, I know what I talk about. There were - besides of Enver Hoxha - single comrades all over the world, who criticised Mao Tsetung Thought as anti-Marxist-Leninist and they were punished for saying the truth. If we refuse to appreciate Mao, this will not mean simultaneously that we generally refuse to appreciate a 5th Architect of Marxism-Leninism. We have obviously done away with this accusation.
The classical theory of Enver Hoxha is the revolutionary struggle against social-imperialism and social-fascism, and so we have to say that the murder-bandits of Pol Pot in Cambodia are the monstrous product of Chinese social-imperialism and that the Chinese social-imperialists planned the same with Albania. Only the vigilance of the P L A and comrade Enver Hoxha at the top did prevent this crime. Both the Russian and the Chinese social-imperialists had their finger in the pie to subjugate Albania, but both again burnt their fingers. Enver Hoxha uncovered, that the C P of China led the struggle against soviet-revisionism and soviet-social-imperialism not from the base of Marxism-Leninism, but to avert their own Chinese revisionism to bring in power and to expand their own social-imperialism as their striving after world-hegemony can be seen nowadays.This is the reason, why Maoism was spread all over the world. So, consequently it was a matter of fact that the armed skirmish of these two social-imperialist countries was a sign of struggling for world-imperialist hegemony in competition with Western imperialism.
And again it is a matter of fact that the peoples of Afghanistan were victorious with their heroic armed revolutionary liberation struggle against the Russian aggressors and occupants and that they became the first in the world who let social-imperialism go to the devil!

The Overthrow of Enver Hoxha and the

Consequences

Finally after the death of Enver Hoxha the Albanian social-fascists themselves arose their rat-heads under the leadership of the traitor Ramiz Alia and they destroyed the Albanian proletarian dictatorship from inside with support and with collaboration with the imperialists and social-imperialists from outside who planned this - step by step - long time ago when Enver Hoxha was still alive. Within shortest time the imperialists were plundering Albania. It was the same person named Ramiz Alia who once appeared against Modern Revisionism and who arranged and commanded the fall of Enver Hoxha`s and Stalin`s monuments in Tirana. Ramiz Alia talked big about Enver Hoxha in public, holding his knife behind his garment. But Enver Hoxha and the P L A are immortal. The people`s blood and misery was not Enver Hoxha`s guilt, he was neither a mass-murderer nor a cruel dictator. They took over Krushchev`s hidden and then wildly open attack against Stalin and did it with Enver Hoxha in the same way. We know, that the real comrades who follow Stalin and Enver Hoxha, are persecuted not only by the social-fascists in Russia and Albania, but also by the Secret Services of Western imperialism with the CIA on the top. Class-struggle goes on and the revolutionary guns have not yet spoken their last words. And we certainly shall continue to analyze the reasons of the overthrow of Enver Hoxha, to learn from our faults how to differ »Anti-Revisionism« in words from Anti-Revisionism in deeds.

@Kurt, per cfare modeli kinez e ke fjalen?
Modelin Maocedun, apo kete te riun?

Se mu kujtua kjo “perla labe”. Lol

Mori vesh e kush s’e mori
Pekini masken e çorri
Me s’i mbante pete lakrori
Dhe gatuan tete pika
Ne kuzhine tek Amerika
Me ca yckla nga teknika
Jo se prishem nje valvule
Se ngatrruam nje formule
Pula veze a veze pule
Nuk jane shkaqe por sebepe
Turpin e mbajtshi per vete
Turpin eeee turpin eeee
Turpin e mbajtshi per vete!!!!!! (2X me inat e duke perplas kemben e djathte ne toke) ?

@Gi de Masha, a e ke ne biblioteken tende kete kryeveper te Agollit? Lol

Me fletore te zhubrosur ne fundin e torbes
Me fletore perzier me buken, kalemat, fisheket
Ecen anetaret e byrose politike
Ecen ministrat e ardhshem, komisaret, strateget
Eci muza jone poetike
Eci ai qe ti Shqiperi nenokja e maleve
I thua me fjalen prinderore bir
Eci ai qe kurre ndaj halleve
Nuk ndenji te bente sehir
Qe koken mos ulje kurre
Qe ballin ta kushe krenar
Ai u betua:- nderin e nenes do ta mbrojme si burrat
Sikur ta dijme qe hame edhe bar!!

Me lot kam qeshur -qesh-

Ju kthejeni, un me Manon nuk lujm vendit:D
Ej po si thotë gjith pordhë, kthehuni. ?
Për vete do të rri andej, jo or jo po e kthejmë do vi dhe Mano këtej...kë do shaj unë si armik të popullit po ndënji në Amerikë Mano, Kurtin? ?

ENVER HOXHA- O mos kishte lindur, o mos kishte vdekur!
Lule Enver Hoxha,
që të kishim hekur,
o mos kishe lindur,
o mos kishe vdekur!

Për Enverin shkrova,
pas kësaja plot,
po strofë më të bukur,
se kjo s’bëra dot!

Kur qe gjallë nuk isha,
enverist i thekur,
vlerat ja kuptova,
mbasi kishte vdekur!