• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Filmi Odiseu version i ri nga Kristofor Nolan.

Sapo e pashe filmin, nuk e di se ne c’fragment te filmit eshte iso-polifonia shqiptare por me ate qe pashe une , filmi nuk ka asnje fragment te tille. Duke menduar qe jane shpenzuar mbi 250M dollar per kete film, pritshmerite e mia ishin te medha per efektet e personazheve si ciklopi , gjigandet, sirenat apo shnderrimi i shokeve to Odises ne derra, nderkohe qe efektet ishin amatoreske 100%. Aktrimi i Matt Damon dhe Anne Hathaway sidomos,ishin fantastike. Cdo gje tjeter le shume per te deshiruar. Filmin Troy e kam pare mbi 10 here, filmin Odyssey sma merr mendja se mund ta shikoj per her te dyte.
Ishte te ajo pjesa kur ushtaret ishin ulur naten
Por ceshtje sekondash.. dhe iher tjeter nje fyell çobani po dhe kjo disa sekonda.
Me pak fjale skishte polifoni sic degjova

Deri tani versioni me Bekim Femiun dhe Iren Papas mka pelqy . Ai me Ralph Fiennes …. skandaloze.

Lexova nje here nje koment, vetem Tarzanin sdo e bejne dot te zi, sepse do kishte polemika te forta 🤣

Do e kishin te veshtire teleshikuesit te ndiqnin e ta dallonin Tarzanin nga majmunat e tjere. 🦊🌻
Eshte dhe per faktin qe ketej te zinjte i quajne monkey 🙈,sidomos keta qe skane pike kulture ne sjellje
Por ka dhe good monkey 😶

Ca ka ndodh? Ca nuk shkon?
Pervec zbulimeve te para ca kohesh qe vertetuan nepermjet ADN qe Shqiptaret e sotem jane vendalinj e vejetersine e kane shum mijera vjecare, kur studiues Amerikane dhe Jo vetem shpreheshin qe gjuha Shqipe eshte me e vjeter se 6,000 vjecare, te provonim se ishim me te lashtet ne Ballkan dhe Europe, ishte vetem kur paraqitnim muziken shumzeshe, cyrljen dyjare, lahuten e fustanellen qe ishte veshja kombetare e Gegeve dhe Toskeve.

Nese i japim muziken tone qe eshte vlere boterore e pa perseritur ne ndonje qyteterim tjeter, nje filmi qe perhap kulturen e civilizimit Grek, me dashje e bejme kete muzike me pasaporte Greke.

Eshte si vallet Çame, ku Greket hipokrite thone qe Çamet jane armiq te shtetit tone e prandaj i perzume por kulturen e tyre e perdorim perdite dhe tashme gjithe bota e njeh si Greke.
Po te njejten idiotesi kemi bere me fustanellen kur ata e perdoren ne identitetin e tyre te ri si veshje kombetare e ne as garden kombetare nuk e veshim me te duke perdorur ca veshje kllouneske qe skane te bejne as me kulturen e as me trashegimine tone.

Last edited:
Ishte te ajo pjesa kur ushtaret ishin ulur naten
Por ceshtje sekondash.. dhe iher tjeter nje fyell çobani po dhe kjo disa sekonda.
Me pak fjale skishte polifoni sic degjova
Fyelli i cobanit eshte karakteristike e gjithe kulturave ballkanike. Kolonat zanore nuk ishin ne muzike por ne nje ze burrerror por dhe ajo nuk kish asnje ngjashmeri me polifonine shqiptare. E kam fjalen qe polifonise ju be gjithe ajo buje mediatike per perfshirjen ne kete film , nderkohe qe ishte inegzistent.

Ne nje interviste te Nolan, kishte deklaruar se nuk i pelqen efektet me CGI ndaj dhe shume figura mistike , nuk ishin pasqyruar sipas pritshmerise se shikuesve. Jemi ne vitin 2026, per mendimin tim, mos perdoresh teknologjine e viteve te fundit per te realizuar figura mistike si Ciklopi apo Sirenat, me duket gabim , me dukej sikur po shikoja skena te 70 viteve me pare.

Para nja dy ditesh, po bisedoja me dy greke* nga Kreta, e me thane se dhe Zvicren greket e kishin zbuluar, e kishin derguar ca martirë etj etj, te betohem 😂😂
Isha ne nje tavoline ngjitur me to, u çova ika ne cep fare.

Unë kam folur me një grek që tha se edhe Rusinë e kishin krijuar grekët. "Ne i kemi dhënë ndriçim Rusisë, Evropës dhe gjithë botës" më tha plot krenari.
Por nuk kanë faj, atë histori u ka mësuar politika.

Sa për filmin, që kur lexova titullin e kësaj teme, e dija se çfarë do të kishin bërë , se kështu bëhet me çdo film version të ri, sidomos këta historikët. Dihej që do të kishin bërë ndonjë Helenë të tillë, ose Odise homo. Unë nuk shikoj filma, sidomos ata të Hollivudit.
Ndonjë film të vjetër edhe mund ta shikosh, por këta të rinjtë të viteve fundit nuk ia vlejnë.

Unë kam folur me një grek që tha se edhe Rusinë e kishin krijuar grekët. "Ne i kemi dhënë ndriçim Rusisë, Evropës dhe gjithë botës" më tha plot krenari.
Por nuk kanë faj, atë histori u ka mësuar politika.

Sa për filmin, që kur lexova titullin e kësaj teme, e dija se çfarë do të kishin bërë , se kështu bëhet me çdo film version të ri, sidomos këta historikët. Dihej që do të kishin bërë ndonjë Helenë të tillë, ose Odise homo. Unë nuk shikoj filma, sidomos ata të Hollivudit.
Ndonjë film të vjetër edhe mund ta shikosh, por këta të rinjtë të viteve fundit nuk ia vlejnë.
Ke te drejte, dhe une kur e mendoj them ashtu jane mesuar, dhe i lë ne budallikun e vet. Persa perket filmit e shkarkova por ne 480p nuk shihet,sa e fillova e ndalova thash te pres dhe ca e ta shoh tamam, mbase ne kinema, por po lexoj shume zhgenjime verdalle se pritshmeria ishte e larte ne fakt.

Ke te drejte, dhe une kur e mendoj them ashtu jane mesuar, dhe i lë ne budallikun e vet. Persa perket filmit e shkarkova por ne 480p nuk shihet,sa e fillova e ndalova thash te pres dhe ca e ta shoh tamam, mbase ne kinema, por po lexoj shume zhgenjime verdalle se pritshmeria ishte e larte ne fakt.
As unë nuk e kam parë, por kuptohet se qëllimi i vetëm i filmit është për të treguar se Helena e Trojës, gruaja më e bukur në botë është kjo.

images

As unë nuk e kam parë, por kuptohet se qëllimi i vetëm i filmit është për të treguar se Helena e Trojës, gruaja më e bukur në botë është kjo.

images
Ketu ja ka bere naften fare..
Po lexoja justifikime* ne rrjet demek Helena dhe e zeze* nuk eshte ndonje gabim i madh, sepse ishte Mikenase 😂
Keta kan ik per lesh fare me duket.

Ketu ja ka bere naften fare..
Po lexoja justifikime* ne rrjet demek Helena dhe e zeze* nuk eshte ndonje gabim i madh, sepse ishte Mikenase 😂
Keta kan ik per lesh fare me duket.
Nuk kanë ikur për lesh, dinë mirë se çfarë bëjnë dhe pse e bëjnë.

Nga këto Helenat e filmave, më e bukura mua më duket kjo Diane Kruger, e vitit 2004.

images

Nuk kanë ikur për lesh, dinë mirë se çfarë bëjnë dhe pse e bëjnë.

Nga këto Helenat e filmave, më e bukura mua më duket kjo Diane Kruger, e vitit 2004.

Ke harruar Sienna Guillory ne filmin Helen of Troy 2003.

MV5BMWFkZDgxNzUtOWNiZS00YTAzLWE2NjUtYzJiYjEyMmMwY2FmXkEyXkFqcGc@._V1_.jpgsienna-guillory.jpg

Sapo e pashe filmin, nuk e di se ne c’fragment te filmit eshte iso-polifonia shqiptare por me ate qe pashe une , filmi nuk ka asnje fragment te tille. Duke menduar qe jane shpenzuar mbi 250M dollar per kete film, pritshmerite e mia ishin te medha per efektet e personazheve si ciklopi , gjigandet, sirenat apo shnderrimi i shokeve to Odises ne derra, nderkohe qe efektet ishin amatoreske 100%. Aktrimi i Matt Damon dhe Anne Hathaway sidomos,ishin fantastike. Cdo gje tjeter le shume per te deshiruar. Filmin Troy e kam pare mbi 10 here, filmin Odyssey sma merr mendja se mund ta shikoj per her te dyte.
Ku e pe ti ne shpi apo sinema?. Se keto efektet imax nuk i shef dot ne shpi 🤨 lol

Une kam lexuar poeteshen Safo qe femije dhe ne mendjen time vargjet e saj jane materializuar ne nje Helene bjonde dhe te bardhe.
S'ka Nolan e s'ka Hollywood, Bollywood e asgje tjeter qe e ndryshon kete gje.
Çdo Helene tjeter perveçse e bardhe dhe bjonde per mua eshte surrogato!

Back