ZET
Cursum Perficio
- Anëtar
- Aug 31, 2011
- Postime
- 19,299
- Pikët
- 113
Kam mbi 15 vjet material dhe gjerat (hiq ca dokumenta te pakta nga arkivat e Napolit dhe nga Talotzcy, Jirecek e Sufflay nga Venediku) jane bere lemsh. Serbia ka paturpesine dhe i ka bere princa te Napolit, Nemanjat, ose u ka dhene emblemat e perandoreve tane duke perfituar nga fakti se keto familje jane shuar me Skenderbeun.Në shkollat tona nuk thuhet asgjë nga këto, këtej nxënësit mësojnë se ndërsa perëndimi ishte në varfëri të thellë, pjesa lindore ishte jashtëzakonisht e pasur dhe kjo nxiti lakminë e tyre që nën petkun e kryqëzatave u lëshuan të rrëmbenin ç'të mundnin në viset tona...
Është një që s'ja mbaj mënd emrin.. dge thotë me bindje të dokumentuar se ... kryqtarët me arin dhe pasuritë e grabitura në ballkan themeluan Zvicrën, prandaj Zvicra është një shtet shumëkombësh kryqtar i mbështetur edhe nga Vatikani për të fshehur vjedhjen e madhe...
Nëpërmjet Zvicrës ligjërojnë paratë e vjedhura në viset tona... njëjtë siç bën Dubai sot me paratë e pista
Mund te them se tere 'Albanologet' e medhej qe na kane mesuar ne shkolla, domethene keta me siper plus Hopf e Hahn, na kane bere dem kolosal. Pikerisht ketyre dy te fundmeve ja u kemi borxh Skenderbene sllav.
Imagjino tani tani te hedhesh poshte nje industri te tere me fakte historike shumica e te cilave eshte falsifikuar. Kjo eshte nje percapje qe me tremb. Eshte e sigurte se ato qe do shkruaj do i zhdukin. Por mbase do shpetoje ndonje kopje per ata qe do vijne pas nesh. Sikunder une kam gjetur aty ketu ndonje autor te papermendur qe shkruan disa rreshta te verteta.
PS. Kam blere nje liber qe as ja mbaj mend titullin por e kam ne shtepi. Aty thoshte qe kryqtaret ja kane vjedhur edhe zbukurimet e arta pallateve ne lindje. Turqia nuk ka bere asnje dem krahasuar me Europen qe eshte ngjitur mbi kurrizin e Perandorise se Lindjes. Ne dokumentat e Librarise se Kongreseve kam gjetur qe kryqtari i pare i Flandres ka marre stemen e mbretit te Albanise pasi e vrau kete ne duel. Sot Belgjika. Selia e tij? Qyteti Gent., domethene Zenta e diteve tona.
Last edited: