• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Gatimet ne skare/grille.

Si e ben konkretisht?
Hap nje leter alumin , brenda vendos nje leter furre
Mbushe me kripe kokerrmadhe dhe fut aty karkalecat me lekuren e vet pa qeruar , vendos lekure limoni hudhra pa qeruar, piper kokerr rozmarine
Mbeshtilli mire dhe leri te piqen per disa minuta
Ne varesi te temperatures ..

Ne fund kur ti heqesh , mbush nje filxhan kafeje me gjys vaj ulliri gjys limon , hudhrat e pjekura majdanoz kripe dhe piper dhe hidhi ne mixer..
Kjo eshte salsa ideale ..
nese pelqen pikante hidh pak peperoncino

Skare/grille: personalisht mendoj eshte art dhe teknike ne vete.
Per ne meshkujt sidomos eshte ritual i vecante,
mund te rrijme me ore tera aty pa u merzit!

Grilli ka funksione pa mbarim,por qe te shmangesh gabimet kryesore jane temperaturat e ushqimit me ate te zjarrit,sidomos ushqimet me proetine.

IMG_8232.jpeg

Last edited:
Mbushe me kripe kokerrmadhe dhe fut aty karkalecat me lekuren e vet pa qeruar , vendos lekure limoni hudhra pa qeruar, piper kokerr rozmarine

Ne fund kur ti heqesh , mbush nje filxhan kafeje me gjys vaj ulliri gjys limon , hudhrat e pjekura majdanoz kripe dhe piper dhe hidhi ne mixer..
Duket interesante. 😍Do iki neser te blej ca karkaleca e kripe kokermadhe, e t’i provoj . Flm. 🤗

Ndani ketu udhqimet qe beni ne skare/grill.
Une preferoj perimet si patellxhane, kunguj, dhe speca. Nga mishrat, pule, mish qengjit, Nga produktet e detit pesh dhe karkalecat.
Sot beme keto per dreke. Dolen shume te shijshme.
View attachment 358106
Qenke përvëluar fare... unë kam heq dorë , vë çunat që t'i pjekin

E pse duhen kokerrmadhe??

Perkthim sipas IA te Samsung ne lidhje me ate derrasen e Amazon. Lol
Se lexova qe ishte shqip. 😁Ai eshte opsion i mire per Pjerin dhe Xha Tanin qe ankohrn kur i sjellim Anglisht. Duan vetem nje kurs te vogel si t’i marrin fotot e ti cojne te Chati.😁

E pse duhen kokerrmadhe??
Sepse kripa e imet deperton me kollaj te karkaleci dhe e than ate
Ndersa kokerrmadhja nuk ka kte lloj ndikimi
Ajo deperton me pak dhe lejon ruajtjen e lengjeve te brendshme.
Pra ne fund do kemi nje karkalec me te bute dhe me shume shije .
Por duhet pat kujdes me temperaturen e zgares.

Sot beme keto per dreke. Dolen shume te shijshme.
ju boft mire goce, por plaku kishte nje pyetje ; ajo zgara me qymyr nuk i demton perimet, mishin apo organizmin e njeriut,
se une psh dhe miliona njerez perdorim furren elektrike, e cila eshte nje fare zgare ne vetvehte,

Back