• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Haradinaj jep dorëheqje, shkak ftesa e Gjykatës Speciale

Nuk matet ashtu mbështetja e Kryeministrit Lumo, mbështetja për Ramushin janë numrat e kualicionit qeverisës, që i bie shumica e popullit ka deleguar përfaqsimin e tyre tek Kryeministri.

Nuk matet qashtu me vizuren roze :D koalicioni qeverises i Rrambushit eshte mbeshtetje te pakicave me 20 vende te garantuara per serbet dhe gjithe pakicat tjera egjiptiane, tunguziane, gabeljane, madafucifucifaka. E kupton ti Malo :D apo jo qe shumica e perfaqesimit te shqiptareve perben opoziten. Koalicionja e Rrambushit ishte e arrnuar dhe e mbanin si palaçon, sepse ju duhej nje paterice.

Dhe une per c’fare dola fake kshu ?! Apo sepse kshu jeni ju me Hene ... te kam falur per ofendimet per dy arsye e para mosha e dyta fytyrat e shumta pas ekranit. Ne rregull tani ?! Good . :D

Ndersa ne lidhje me temen jam dakort me ty gjer ne nje fare pike ....por sic duket Nuk i ka eliminuar edhe aq mire provat perderisa riperseritet kjo ceshtje , dhe k’te here mbase edhe do te ja mbledhin. Gjithsesi eliminimi dhe shantazhet prape Nuk e bejne te pafajshem dhe duhet te zhduket nga publiku nje here e mire dhe te Dali vetem kur ti kerkohet ne raste ceremoniale.

Per mendimin tim personal ky Rambushi duhet te menjanohej nga disa gjera qe ne fillim , perderisa edhe ju njollos emri nderkohe qe populli e shikon/konsideron edhe si hero ... mos largimi i k’tij ne heshtje kam
Frike qe do te njollosi edhe shume deshmore te tjere.

Dhe aq me teper nese ka vene dore mbi Shqiptare , ne k’te rast drejtesia duhet vene ne vend me nje plumb ne goje .

Ps... pastaj nje ushtaraku qe ka hequr e pare kaq shume , Nuk i falet qe sot te haje e te bredhi ne lluks ne kurriz te P.O. k’tij populli qe vuajti gjer ne palce. Nje
Mashtrim i madh dhe i pafalshem ky .

Se ti dole Godho pdhus Çobanke edhe Lacifucifaci maloke, kjo eshte me shume se multifejk :D :D

Po pra qashtu jane fejk peoplat, ne kemi luftuar :D dhe pasi zhvate gjithe ato pasuri, duhet ta kete mesuar dikush formo edhe nje parti e mundesisht te perfaqesohesh diku, se do te duhet ta mbrosh ato qe i bere me gjithe ate mund e djerse.

Ky u deklarua vudhnetare :D te ik ke Haga, se i pati ngelur embel, se atehere i krijuan fondin e ashtuquajtur per mbrojte juridike me miliona euro vlere.

Dhe gjithe ate pasuri, kur u be kryeminister i rriti rrogen vetes se nuk kam leke tha per kravata :D

Se ti dole Godho pdhus Çobanke edhe Lacifucifaci maloke, kjo eshte me shume se multifejk :D :D

Po pra qashtu jane fejk peoplat, ne kemi luftuar :D dhe pasi zhvate gjithe ato pasuri, duhet ta kete mesuar dikush formo edhe nje parti e mundesisht te perfaqesohesh diku, se do te duhet ta mbrosh ato qe i bere me gjithe ate mund e djerse.

Ky u deklarua vudhnetare :D te ik ke Haga, se i pati ngelur embel, se atehere i krijuan fondin e ashtuquajtur per mbrojte juridike me miliona euro vlere.

Dhe gjithe ate pasuri, kur u be kryeminister i rriti rrogen vetes se nuk kam leke tha per kravata :D

Mos e prish me temen ... me k'to perrallat e tua , o princesha Jasmine :D

Ps... Kalojme tek Rambushi tani , kemi ndonje lajm te ri ? :p

Ik o godhume :D nuk flas me me ty :D

I share, kush bie pastaça kopia :D

https://www.botasot.info/politika-lajme/1128262/traumat-qe-i-pesuam-nga-ramush-haradinaj/

Traumat që i pësuam nga Ramush Haradinaj

Ramushi si opozitar deklaronte se Qeveria Mustafa ishte tepër e madhe, e se duhej të zvogëlohej se ashtu po abuzohej pushteti. E çka bëri vetë? E hëngri dreqi i bëri gati njëqind zëvendësministra. Bile dy të tillë i emëroi veç një ditë para se të jepte dorëheqjen. Po këtij nuk i han palla as për komb, as për shtet, as për qeverisje të mirë. Ky është në gjendje të bëj gjithçka për veten e tij. Kjo është traumë tjetër e rëndë. Kjo të qet prej terezisë.

O, sa do të doja që këtë shkrim ta nisja me një ofsh lehtësues “Shpëtuam”. Por, edhe pse Ramushi dha dorëheqjen, ne do të biem poshtë e më poshtë. Se sikur Ramushi, janë edhe plot e përplot të tjerë që janë dhe do të mbeten qeverisës të fatit tonë.

Çka të themi për të ashtu-quajturin Rambo, më saktë qeverisjen e tij? Skandal. Aq e dobët ishte sa fjalët s’arrijnë ta përthekojnë gjithë atë dobësi e ligësi përzier bashkë.

A shtihet more njeri në punë të shtetit veç pse e ke të afërm e familjar? Ja që AAK-ja e tij e bëri një gjë të tillë. E bile, e bëri haptas dhe pa marre.

Ramushi me ta marrë pozitën e kryeministrit na e bëri një mashtrim të madh, bile aq të madh, sa rrëqethem sa herë që më kujtohet. Nga gjithë ajo pordhë e piskamë kundër demarkacionit, fuuup, në fund e votoi vetë e hëngër dreqi. Si s’pati turp? Ai mendon se ne, qytetarët e rëndomtë të vendit, nuk hamë bukë por bari. E ndoshta, edhe është e vërtetë.

Dhe, kjo gënjeshtër e madhe, kjo hipokrizi që të molis, është e rrezikshme për shëndetin tonë mendor. Është traumatike të shohësh një udhëheqës shteti derisa bën aso gjesti të turpshëm, aso përçudnimi të pështirë që s’e rrokin fjalët. Nejse, e hëngshin shtatëqind.

Çka u bë me ata njëqind zëvendësministra? Ramushi si opozitar deklaronte se Qeveria Mustafa ishte tepër e madhe, e se duhej të zvogëlohej se ashtu po abuzohej pushteti. E çka bëri vetë? E hëngri dreqi i bëri gati njëqind zëvendësministra. Bile dy të tillë i emëroi veç një ditë para se të jepte dorëheqjen. Po këtij nuk i han palla as për komb, as për shtet, as për qeverisje të mirë. Ky është në gjendje të bëj gjithçka për veten e tij. Kjo është traumë tjetër e rëndë. Kjo të qet prej terezisë. Njeriu ka nevojë për pak njerëzillëk, pak shfaqje të empatisë e mirëkuptimit, kujdesit. Jo për kafshëritet kaq të gërditshëm, jo për xhungël, jo për keqpërdorime kaq enorme, e kaq të liga, e kaq të shpeshta.

Por ta lëmë këtë: A i rritet paga vetes, o milet? Ramushi e bëri rrogën e tij 2900 euro, më të lartën në krejt rajonin, ani pse po paguhej nga populli më i varfër në krejt Evropën. A është normal more ky njeri? Kjo është sjellje e një barbare, e një insani të pagdhendur, e një bishe që s’i ka dy trohë mend në krye.

Ama, nëse e këqyr hollë e hollë, nuk ka faj. Rrethohet nga servilë që ia bëjnë rrafsh për secilin vendim e veprim të tij. Për secilën fjalë që e qet prej goje. Sa herë që han m.. e flet palidhje. Sa herë që në kurrizin e qytetarëve të rëndomtë bëri abuzime me pushtet.

Dhe, si të mos mjaftonin këto, po ky Ramush skandalozi, iu dha pare familjeve të të dënuarëve që kishin qenë në Kumanovë për të luftuar kundër një shteti fqinj e me të cilin kemi marrëdhënie diplomatike, si Maqedonia. Ku po shkon o djalë? Kah ia ke mësy me këto veprime? Ndalu he ta theftë qafën perëndia!

E në fund, dua të përmend veçanërisht këngën e tij. Veç në muajin e fundit, Ramushi e priti në zyrën e kryeministrit një këngëtar të tallavasë si Labinot Tahiri. I ndau dekoratën me emrin e Gjergj Kastriotit Skënderbeut. Ramushi ia niste edhe vetë këngës kurdo që e gjente kohën. “O moj Kosovë, o moj bukuroshe” e këngë të tjera patriotike. Kjo, t’iu them të drejtën, ma kujtoi një thënie të Umberto Ecos, shkrimtar i madh italian kur te Varreza e Pragës thotë që “Nacionalizmi është streha e fundit e horrave”. Goja të lumtë o z.Eco, edhe pse tash nuk jeton më. Ja, Ramush horri i bëri gjithë këto (e shumë e shumë e shumë e shumë e shumë e shumë e shumë të tjera) dhe në fund ia jepte këngës patriotike.

Po zbrit more në tokë, more! Zbrit se s’je ti as për kryeministër e as për kurrgjë! As çoban s’e meriton të jesh.

Pirati ... Neser dua ndonje lajm te ri ne lidhje me krimet qe akuzohet...vazhdo e hapi arkivat :D

.... k'to te tjerat nuk na bejne shume pershtypje , se tashme na kane dalur per hundesh , na lodhin kot syrin. loool

Ambasadori gjerman: E rëndësishme që Kosova së shpejti të ketë qeveri funksionale.

Ambasadori gjerman në Kosovë, Christian Heldt, ka thënë se është e rëndësishme që Kosova së shpejti të ketë qeveri funksionale.

Në një përgjigje dhënë Radios Evropa e Lirë, lidhur me dorëheqjen e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj nga pozita që ka, Heldt ka thënë se Gjermania respekton, “pavarësinë e Dhomave të Specializuara dhe vendimin e kryeministrit Haradinaj që për shkak të ftesës të japë dorëheqje nga posti i kryeministrit”.

“Kosova vazhdon të ketë përballë sfida të rëndësishme politike, në veçanti dialogun politik me Serbinë dhe reformat e brendshme politike. Është e rëndësishme që Kosova së shpejti të ketë një qeveri funksionale”, është shprehur ndër të tjera ambasadori gjerman.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka dhënë dorëheqje të premten nga pozita që ka pasi ka marrë ftesë për intervistim nga Gjykata Speciale në Hagë, në cilësinë e të dyshuarit.

Gjatë ditës së hënë ai përmes një letre i ka njoftuar krerët e institucioneve dhe liderët e partive politike të përfaqësuara në Kuvend, për vendimin e tij.

Agjensia e lajmeve Zhurnal.

Mendimi IM.....gjykaten e dhoave te specializuara nuk e votuan ruset apo alienet nga siberia,por juve me flamur.Se po ti hedhesh apo te kqyresh HISTORI edhe banoret e alaskes ishin ne.....toke ruse.

PS....rri une ne vras menjen me 01.50 te nates se si do vejne punet.Shume e thjeshte....ishe me plis,more kesulkuqe turke,ta moren lahuten shkinat,tashina mbi KRYE ke kapele te Panco Vila apo MARIACHI SOMBRERO te Gjon Vates apo John Wayne.

Tung.

Kam qene i abunuar ne revisten vanity fair qe ne 96 ne amerike, eshte nje nga revistat me prestogjoze ne bote ku artikujt jane si romane te detajuara prandaj gazetaret e ksaj reviste jane me te shquarit ne bote.
Me sodhe mall te nje kohe para smart phones & internet kur isha i abonuar ne revisten Newsweek & Vanity fair.

So true & Love reading them , Kurt .. & I can see why u liked them as well.

Ja nje artikull tjeter interesant ne lidhje me Kosoven .. nga k’to qe ke qejf qe ti lexosh, sad story though.

https://www.google.com/amp/s/www.vanityfair.com/magazine/1998/07/junger199807/amp

Thaçi: Kosova përfitoi nga EULEX-i.

Presidenti Hashim Thaçi ka pritur sot U.D. Shefin e EULEX-it, Bernd Thran, me të cilin bisedoi për vazhdimin e bashkëpunimit në mes të institucioneve të Kosovës dhe EULEX-it.

I pari i vendit u shpreh se EULEX-i mbetet i rëndësishëm për Kosovën dhe se ka sjellë përvojë të mirë për institucionet e Kosovës.

“Kemi bashkëpunim të mirë me EULEX-in. Institucionet e Kosovës kanë përfituar nga përvoja me EULEX-in”, ka deklaruar ai.

Bernd Thran u shpreh se EULEX-i do të vazhdojë bashkëpunimin me institucionet e Kosovës, në përputhje me mandatin.

Thaçi ka thënë po ashtu se EULEX-i është mision i suksesshëm dhe Kosova do të vazhdojë bashkëpunimin me të.

Lajmi net.

PS....dhe kjo nuk quhet pavaresi juve qe tundni flamuret por: NOVA mevaresi,puthje dupesh,shkine dhe i......VARUR=me SHPUTA deri afer apo APET ...................... KRYEVE.

Tungi.

Attachments

• Presidenti-Thaçi-priti-udhëheqësin-e-EULEX-it-Thran-biseduan-për-vazhdimin-e-bashkëpunimi...jpg
    Presidenti-Thaçi-priti-udhëheqësin-e-EULEX-it-Thran-biseduan-për-vazhdimin-e-bashkëpunimi...jpg
    21.7 KB · Views: 95
u sos per ty ZET, ik piete Rrambushen a u sos, a ja nisi ? :D

Ja pershembull, qashtu po thone:

Ky është rasti për të cilin mund të akuzohet Ramush Haradinaj nga Specialja

Nga: H. Orana Më: 19 korrik 2019 Në ora: 16:57

Ramush Haradinaj

Gjykata Speciale do të merret me rastet e rënda në gjithë territorin e Kosovës, përfshirë periudhën prej 1 janar 1998 deri më 31 dhjetor të vitit 2000.
Këtë e kanë deklaruar disa herë zyrtarë nga kjo gjykatë për “Bota sot”.

Të gjitha rastet e vrasjeve, tentimvrasjeve e akuzat e tjera të rënda do të trajtohen nga kjo gjykatë, duke përfshirë këtë periudhë. Kësisoj, një ndër to mund të jetë edhe rasti i konfliktit të kryeministrit Ramush Haradinaj me familjen Musaj.
Derisa konflikti kishte ndodhur në korrik të vitit 2000, kur familja Musaj ishte sulmuar nga kryeministri Ramush Haradinaj. Kështu kishte deklaruar Sadik Musaj për media, vite me parë.

Madje një video e kësaj deklarate ende qarkullon nëpër media. Duke u bazuar në periudhën kohore kur ka ndodhur konflikti i armatosur, i cili vazhdoj edhe për disa vite më pas, ku mbeti i vdekur një person, anëtari i familjes Musaj, Sadik Musaj, ky rast mund të përfshihet poashtu në aktakuzat e Gjykatës Speciale.
Sadik Musaj asokohe kishte deklaruar se ‘Ramushi erdhi me ‘ushtri’ dhe na sulmoj’. Për këtë rast kishte raportuar edhe AP-ja.
“Një ish komandant i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ishte plagosur në një shkëmbim zjarri, nga një rivalitet mes dy familjeve, si kundërshtarë politikë, atyre të Haradinajve dhe Musajve. Këta të fundit ishin përkrahës të Bujar Bukoshit. Sic raporton AP, sulmi ngre shqetësim rreth dhunës politike brenda bashkësisë etnike shqiptare në prag të zgjedhjeve lokale të planifikuara për në tetor të vitit 2000. Ramush Haradinaj një ish-komandant i kthyer në politikan i UÇK-së, mbërriti me kushëririn e tij në shtëpinë e kundërshtarëve të tyre dhe filloj një përleshje me armë. Gjatë të shtënave u qëlluan një makinë e parkuar jashtë ndërtesave të shtëpisë dhe muret përreth ishin mbushur me vrima plumbash”, thuhet në raportimin e AP-së.
Në këtë raportim më tutje thuhet se mbështetësit e Bukoshit në familjen Musaj ishin të armatosur vetëm me armë të lehta, por një i familjes arriti të kap një granatë dore nga burrat e Ramushit dhe filloi atë me ta, duke plagosur Ramushin.
“Ramush udhëheq Aleancën për Ardhmërinë e Kosovës. Bukoshi është gjithashtu një ish komandant dhe është një ish-Kryeministër i Qeverisë së Kosovës, kur ajo ishte në mërgim para luftës. Në këtë video mund të dëgjoni rrëfimin e Sadik Musajt për ngjarjen e ndodhur në vitin 2000. Sadik Musaj mbeti i vrarë në vitin 2005 në një rrugë të Pejes, nga një atentat i bërë ndaj tij”, vazhdon raportimi.

Ndryshe, sot Haradinaj ka dhënë dorëheqje për shkak se është ftuar nga Gjykata Speciale./Bota sot

Lutet edhe Demka, te na shkruaj nje gjezeegjeze nga thesi i dhafave :D per temen ne fjale.

Tani ne rastin kur flasin per k'te clearing out the evidence .. sic kam thene edhe ne postimin tim te pare ne k'te teme , i have personally come across this information by chance out of the blue and i got caught in a big shite argument ...with someone that works for UN and directly in touch per k'te Rambon .... they even mentioned all the properties they have across Albania , as X was trying to convinced me that how well informed they are ... also X person came up to my face with a pic on their fone showing me a personal picture of Rambo & Co stating that Ramush is Kosovo .

( at that point i thought the X person is bullshiting saying that i helped Ramush 4 10y to climb up and be the PM ) .. por tani qe ky dha doreheqjen dhe u kerkua perseri ne gjyq , im still deep thinking about it , and is going to stay with me until all this long process is finished.. for this reason i believe this man has done crime , e gjen apo nuk e gjen gjykata te pafajshem per mua Peronalisht ngelet me duar te pista.

Ps :

https://www.theguardian.com/world/2000/sep/10/balkans.internationalcrime

Nasim Haradinaj: Pse të më ftojë mua Specialja, unë kam vrarë ushtarë.

Njëri nga komandantët e UÇK-së, Nasim Haradinaj ka thënë se asnjëherë nuk është intervistuar për çështje të luftës së UÇK-së.

Në emisionin “Debat Plus”, deputeti Milaim Zeka ka thënë se beson që edhe Nasim Haradinaj do të ftohet për intervistim nga Gjykata Speciale, por një gjë të tillë Haradinaj thotë se nuk e ka bërë deri më tani.

Haradinaj ka thënë se ai personalisht nuk është intervistuar dhe se nëse do të intervistohej nuk do ta mbante të fshehtë.

Unë i them opinionit se edhe nëse thirrem do të kthehem. Edhe nëse ndalem do t’i bëj të mburren shqiptarët.

I pyetur se cili është mendimi i tij pse ai nuk është intervistuar për dallim nga shumë ushtarë e komandantë të tjerë, Haradinaj ka dhënë një përgjigje interesante.

“Unë kam vrarë ushtarë o vëlla. Kam vrarë ushtarë o shoq, pse të më marrin mua. Për këtë arsye jam kthyer në Kosovë”, tha ndër të tjera Nasim Haradinaj.

Me këtë lloj gjykate çfarë deputetët tanë faqezinj e kanë votuar nuk është kurrfarë çudie që çdo anëtarë i UÇK-së mund të jetë target, me shpifje apo pa shpifje, me fakte apo pa fakte që më vonë do të vërtetohen”, tha ai.

Burimi Agjencia e lajmeve Zhurnal.

PS....dhe kur ta lexoni do te kqyrni qe rrjeshtat 6,7 dhe tete shkruesi i renditi ne.....FUND.

Pra eshte ajo qe ju kam thene para do vitesh o THINA apo DERRA qe....ra UCK-ja bie dhe lufta per pavaresi.Por juve jeni SIMPTOMA e COVJECE DEBILLA te dale ne zivot.Dhe i keni votuar JUVE deputet dhe jo shkruesi.

Hajde tunga tash se sot temperatura 40° do ngrihet apet.

LG.

Presidentja kroate mbështet vonesën për të drejtat e zgjeruara të serbëve të Vukovarit.

Presidentja kroate Kolinda Grabar Kitaroviç tha se ajo pajtohet me kryebashkiakun e qytetit të Vukovarit, se nuk është momenti i duhur për të zgjeruar të drejtat e pakicës lokale serbe.

Kolinda Grabar Kitaroviç tha të enjten se ajo mbështet kryetarin e bashkisë së Vukovarit, Ivan Penava, i cili ka pretenduar se zgjerimi i të drejtave të pakicave serbe në qytet do të dëmtonte marrëdhëniet etnike – pavarësisht vendimit të Gjykatës Kushtetuese e cila tha se kjo duhet bërë së shpejti.

Deklarata e Penavës erdhi pasi Gjykata Kushtetuese vendosi që përdorimi i gjuhës serbe dhe shkrimit cirilik për qëllime zyrtare duhet të shtrihet në Vukovar, i cili u rrethua dhe shkatërrua nga forcat serbe në 1991, por tani ka një minoritet të konsiderueshëm serb.

Pas një takimi me Penavën në Zagreb të enjten, zyra e Grabar Kitaroviç tha se presidentja beson se parakushtet e nevojshme për “shtrirjen e të drejtave të veçanta” ende nuk janë plotësuar, edhe pse ndryshimet nuk duhet të shtyhen për një kohë të gjatë.

Grabar Kitaroviç tha se mendimi i Penavës nuk mund të shihet si mosrespektim i vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

“Nuk dua ndarje ose konflikt midis kroatëve dhe serbëve, por po kërkoj durim dhe konsideratë, që nënkupton pranimin e faktit se Vukovari po kujdeset për plagët e tij,” tha ajo.

Zyra e Grabar Kitaroviç tha gjithashtu se ajo “e gjen jashtëzakonisht të rëndësishme ofrimin e mbështetjes për kryebashkiakun Penava dhe qytetarët e Vukovarit të cilët kanë pësuar padrejtësi për më shumë se një çerek shekulli për shkak të veprimeve të pashpjegueshme të ngadalta dhe joefikase të institucioneve”.

Komenti i saj i referohej pakënaqësisë në Vukovar lidhur me ritmin e ngadaltë të gjykimit të serbëve që kryen krime lufte në qytet. Grabar Kitaroviç argumentoi se kjo “gjithashtu nuk mund të vonohet për një kohë të pacaktuar”.

Sipas një vendimi të Gjykatës Kushtetuese më 2 korrik, këshilltarëve të qytetit të Vukovarit nga pakica etnike serbe duhet t’i jepen të njëjtat kushte si këshilltarët e përkatësisë etnike kroate.

Në gusht të vitit 2015, Vukovari ndryshoi statutin e qytetit për të thënë se “të drejtat kolektive të pakicës etnike serbe (për shembull tabelat dygjuhësore në institucione, rrugë apo sheshe) në zonën e qytetit të Vukovarit duhet të sigurohen kur të plotësohen kushtet”.

Sipas ndryshimit të statutit, këshilltarët serbë në Vukovar mund të merrnin dokumente të lëshuara në gjuhën serbe dhe shkrimin cirilik, por vetëm nëse ata bënin një kërkesë me shkrim.

Partitë e krahut të djathtë në këshill votuan për ndryshimet në nëntor 2013, duke shpallur Vukovarin një “qytet me rëndësi të veçantë” të përjashtuar nga legjislacioni për të drejtat e pakicave kroate për shkak të asaj që pësoi gjatë luftës.

Masa erdhi pas muajsh protesta të shkaktuara nga futja zyrtare e dygjuhësisë, siç parashikohet nga ligji kroat në vende ku një minoritet përbën më shumë se 30 për qind të popullsisë, siç bën komuniteti serb i Vukovarit.

Megjithatë, Komiteti i Kroacisë për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave Kombëtare u ankua për ndryshimet e statutit të qytetit dhe kërkoi një vlerësim të kushtetutshmërisë së tyre.

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese i këtij muaji rrëzoi disa nga ndryshimet e statutit, duke vendosur që serbët – qoftë këshilltarët apo anëtarët e publikut – duhet të jenë në gjendje të marrin dokumente zyrtare në gjuhën dhe shkrimin e tyre. Autoritetet e qytetit të Vukovarit duhet të veprojnë në përputhje me atë vendim dhe të paraqesin dëshmi në muajin tetor se po e përmbushin këtë.

Anja Vladisavljevic ZagrebJuly 18, 2019.

PS....tashi qe thoni juve me <flamurin> e <isa boletinit>,ne mos gabohem ai MAGYPI me dna <dinarike>,sikur ju vuri BUQETA me LULE,<viktimave> ne...K.O.Q.E-ve.

Se ky i <ismail qemalit> apo NASHI eshte me BASHIBOZUK se VASHI.

Tungi dhe naten e mire.

Presidentja kroate mbështet vonesën për të drejtat e zgjeruara të serbëve të Vukovarit.

Presidentja kroate Kolinda Grabar Kitaroviç tha se ajo pajtohet me kryebashkiakun e qytetit të Vukovarit, se nuk është momenti i duhur për të zgjeruar të drejtat e pakicës lokale serbe.

Kolinda Grabar Kitaroviç tha të enjten se ajo mbështet kryetarin e bashkisë së Vukovarit, Ivan Penava, i cili ka pretenduar se zgjerimi i të drejtave të pakicave serbe në qytet do të dëmtonte marrëdhëniet etnike – pavarësisht vendimit të Gjykatës Kushtetuese e cila tha se kjo duhet bërë së shpejti.

Deklarata e Penavës erdhi pasi Gjykata Kushtetuese vendosi që përdorimi i gjuhës serbe dhe shkrimit cirilik për qëllime zyrtare duhet të shtrihet në Vukovar, i cili u rrethua dhe shkatërrua nga forcat serbe në 1991, por tani ka një minoritet të konsiderueshëm serb.

Pas një takimi me Penavën në Zagreb të enjten, zyra e Grabar Kitaroviç tha se presidentja beson se parakushtet e nevojshme për “shtrirjen e të drejtave të veçanta” ende nuk janë plotësuar, edhe pse ndryshimet nuk duhet të shtyhen për një kohë të gjatë.

Grabar Kitaroviç tha se mendimi i Penavës nuk mund të shihet si mosrespektim i vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

“Nuk dua ndarje ose konflikt midis kroatëve dhe serbëve, por po kërkoj durim dhe konsideratë, që nënkupton pranimin e faktit se Vukovari po kujdeset për plagët e tij,” tha ajo.

Zyra e Grabar Kitaroviç tha gjithashtu se ajo “e gjen jashtëzakonisht të rëndësishme ofrimin e mbështetjes për kryebashkiakun Penava dhe qytetarët e Vukovarit të cilët kanë pësuar padrejtësi për më shumë se një çerek shekulli për shkak të veprimeve të pashpjegueshme të ngadalta dhe joefikase të institucioneve”.

Komenti i saj i referohej pakënaqësisë në Vukovar lidhur me ritmin e ngadaltë të gjykimit të serbëve që kryen krime lufte në qytet. Grabar Kitaroviç argumentoi se kjo “gjithashtu nuk mund të vonohet për një kohë të pacaktuar”.

Sipas një vendimi të Gjykatës Kushtetuese më 2 korrik, këshilltarëve të qytetit të Vukovarit nga pakica etnike serbe duhet t’i jepen të njëjtat kushte si këshilltarët e përkatësisë etnike kroate.

Në gusht të vitit 2015, Vukovari ndryshoi statutin e qytetit për të thënë se “të drejtat kolektive të pakicës etnike serbe (për shembull tabelat dygjuhësore në institucione, rrugë apo sheshe) në zonën e qytetit të Vukovarit duhet të sigurohen kur të plotësohen kushtet”.

Sipas ndryshimit të statutit, këshilltarët serbë në Vukovar mund të merrnin dokumente të lëshuara në gjuhën serbe dhe shkrimin cirilik, por vetëm nëse ata bënin një kërkesë me shkrim.

Partitë e krahut të djathtë në këshill votuan për ndryshimet në nëntor 2013, duke shpallur Vukovarin një “qytet me rëndësi të veçantë” të përjashtuar nga legjislacioni për të drejtat e pakicave kroate për shkak të asaj që pësoi gjatë luftës.

Masa erdhi pas muajsh protesta të shkaktuara nga futja zyrtare e dygjuhësisë, siç parashikohet nga ligji kroat në vende ku një minoritet përbën më shumë se 30 për qind të popullsisë, siç bën komuniteti serb i Vukovarit.

Megjithatë, Komiteti i Kroacisë për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave Kombëtare u ankua për ndryshimet e statutit të qytetit dhe kërkoi një vlerësim të kushtetutshmërisë së tyre.

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese i këtij muaji rrëzoi disa nga ndryshimet e statutit, duke vendosur që serbët – qoftë këshilltarët apo anëtarët e publikut – duhet të jenë në gjendje të marrin dokumente zyrtare në gjuhën dhe shkrimin e tyre. Autoritetet e qytetit të Vukovarit duhet të veprojnë në përputhje me atë vendim dhe të paraqesin dëshmi në muajin tetor se po e përmbushin këtë.

Anja Vladisavljevic ZagrebJuly 18, 2019.

PS....tashi qe thoni juve me <flamurin> e <isa boletinit>,ne mos gabohem ai MAGYPI me dna <dinarike>,sikur ju vuri BUQETA me LULE,<viktimave> ne...K.O.Q.E-ve.

Se ky i <ismail qemalit> apo NASHI eshte me BASHIBOZUK se VASHI.

Tungi dhe naten e mire.

Ndërkohë në Maqedoni.....

Sot në "Maqedonin Veriore" është ndaluar Tomor Morina luftëtar i UÇK-së. Tomori është grupi i parë i luftëtarëve nga Gjakova që i bashkangjit luftës për liri të cilet moren pjesë në të gjitha betejat në fshatrat e Dukagjinit në vitin 1998 e pastaj vazhduan në Koshare. Arrestimi i Tomorit me fletë arrest të Serbisë së kohes së Millosheviqit është i papranueshëm dhe i pa drejt. Serbia ende i quan luftetarët për liri si terrorist. Mirë e dim se çfarë terrori ka bërë Serbia në Kosovë e sidomos në Gjakovë.
Institucionet e Kosovës duhet të bëjnë gjithçka për të liruar Tomorin. "Kuqezinjët e Jakovës" dhe gjithë qytetarët e Gjakovës kërkojmë edhe nga organet shqiptare në Iliridë "Maqedonin Veriore" të reagojnë sa ma shpejt që Tomor Morina të jetë i lirië. Qeveria dhe gjithë institucionet duhet të jenë të prera jo të bëjnë dallime dhe të trajtojnë barabart të gjithë luftetarët e jo vetëm ata qe janë te veshur me petkun e politikës. Tomor ne jemi me ty sepse ti ke luftu pë lirinë tonë.

Kuqezinjët e Jakovës-Gjakovë??

[ame="https://www.youtube.com/watch?v=nbBmvci2ED0"]https://www.youtube.com/watch?v=nbBmvci2ED0

Rren e madhe qe ka dhan dorheqje per shkak te fteses qe ka marr nga gjykata speciale ket nuk mujti me e shit ramboja hiqqqq

79511884-A702-468A-9938-8EB4B831E367.jpeg

Haradinaj i drejtohet Kushtetueses për t’i qartësuar kompetencat e qeverisë në dorëheqje

27 korrik 10:37

Kryeministri në dorëheqje, Ramush Haradinaj, ka vendosur t’i drejtohet Gjykatës Kushtetuese për ta dhënë vlerësimin nëse qeveria në dorëheqje mund të marrë ndonjë vendim.

Ky veprim i Haradinajt ka ardhur pasi në mbledhjen e qeverisë të premten anëtarët e kabinetit kanë shfaqur hezitim për të marrë vendime lidhur me temat e caktuara. Madje ata kanë kërkuar qartësi juridike nga kryeministri edhe rreth vendimit për t’i siguruar KQZ-së mjete financiare për mbajtjen eventuale të zgjedhjeve të parakohshme, shkruan “Epoka e re”.

Mirëpo juristët veprimin e Haradinajt për t’iu drejtuar Gjykatës Kushtetuese e kanë vlerësuar të panevojshëm, pasi mund ta vonojë edhe zgjedhjen e qeverisë së re.

“Epoka e re”)

Back