• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ia vjedhin telefonin në Durrës, turisti kosovar kërcënohet edhe nga policia

Ka një veçanti në Shqipëri, shumica janë arsimuar duke korruptuar me para dhe kjo gjë u duket më normalja.
Kriminel, hajdut, trafikantë...u bën sa hap e mbyll sytë me arsim të lartë duke paguar rryshfet.
Çfar mund të presësh nga një kategori e tillë sidomos kur më e keqja vendosen në poste drejtuese? Kjo praktikë do bëhet normë.
Sigurisht por kjo nuk ndodh vetëm me ata të cituarit nga ti por edhe me të mirëarsimuarit.
Unë njoh me 10-raste të mjekëve në Greqi që korruptohen, dhe vënde të tjera në specifika të veçanta.
Prandaj e shpjegova më lart ku njeriu gjen hapsira te ligjshme apo të paligjshme për të rritur të ardhurat e tij ,por është shteti që lufton paligjshmërinë.

Une do tentoj ta korruptoj policin e thjeshte sepse ai e pranon lekun. Pse e pranon polici lekun? Sepse e pranon ne permasa edhe me te medha eprori i tij dhe gjithe eproret ne hierarkine e policisise deri te Drejtori i Pergjithshem dhe te Ministri i Rendit dhe ai qe eshte mbi te, Kryeministri. Mendo per nje moment qe Qeveria do te jete e perbere nga njerez te pakorruptueshem ose qe e dine shume mire se nuk ka shans per korrupsion sepse perballen me ligjin. Si mendon ti qe Ministri i Rendit do te jete njeri i pakorruptueshem dhe Drejtori i Pergjithshem i Policise do merret me trafik droge? Nuk ka shans. Dhe keshtu vazhdon deri te hallka e fundit te polici i cili do ta fusi ne burg ate qe i ofron 10 mije leke, do fusi te parin, te dytin, te tretin dhe njerezit do ta marrin vesh qe kjo pune nuk behet me me 10 mije lekesh por me mire zbato ligjin se ndryshe perballesh me pasojat.

Ti pse nuk paguan gjoben me mire? Pse duhet te japesh pare?? Psh une kam kaq vjet qe kam ikur qe atje. Jam brumosur me ligjin, me drejtesi apo jo, nuk tentoj te jap pare policit. Kete e bej kudo neper bote. Tani pse duhet te vij ta bej atje??? Po jane njerezit e poshter e injorante o shok! Keshtu i mesuat te gjithe ju dhe kur korrupsioni ka hedh rrenje te thella filloni ankoheni s’jemi si gjithe bota. Ne dac ne arsim, mjekesi etc etc ..blame qeverine si perhere. Njerez te tille mendojne sot per sot, jo per te ardhmen.

Jo Bardhyl, ne kemi edhe shtet e edhe ligje. Por ato ligje mbesin ne leter vetem kur nuk respektohen, jo nga frika. Nuk mund tu rrish njerezve me police mbi koke. Kot e ke. Edhe me te keqinje i ben. Zviceranet qe permende nuk jetojne me frike nga ligji. Ligjin e kane bere vete dhe policia nuk e mba ate por popullsia e tere e mba, bile edhe plakat ne ballkona e mbajne, e vleresojne. E tera fillon me edukimin e deleve po deshe. E tera eshte ne nivelin individual te personit. Habia me e madhe e imja ne perendim kur dola si i ri ishte besimi qe ma jepnin te huajt. Gjermani me besonte, Anglezi me besonte, pa me njohur fare. Une habitesha. Sepse isha mesuar sikur tek ne. Gjithcka ne dyshim. Besimi qe me dhane me ndryshoi, me zhvilloi si individ. Gjithcka sillet rreth besimit, si familja, si biznesi, si shteti.

Ne vitet 90-te shkoi nje delgacion i Komisionit Qendror te Zgjedhjeve ne Norvegji per shkembim eksperience sic thuhet si shprehje. Njeri nga keta tanet vuri re se gjate procesit te votimit ne Norvegji perdornin per te bere shenimin laps. Ky u habit dhe i pyeti qe perse perdornin laps dhe jo stilolaps dhe ata (Norvegjezet) te habitur me pyetjen i thane po cfare problemi ka ne kete rast. Atehere ky ju thote qe shenimi me laps mund te fshihet dhe ne kete menyre ekziston mundesia e manipulimit te votave. Ata nuk po kuptonin gje dhe i thane po perse duhet qe te manipulohen votat? Se sa e vertete eshte kjo histori apo barcalete nuk di te them por fakti eshte qe atje, ne Norvegji nuk guxon njeri qe te beje manipulim zgjedhjesh qe eshte alfa e shtet formimit ndersa ketu keta te tanet bejne trainime si ti falsifikojne zgjedhjet. Dhe kete pune nuk e bejne nga xhepi i tyre por sepse u kerkohet nga ata qe kane mbi krye. Po ti thone kryetaret e dy partive me te medha ne vend stafit elektoral, askush te mos guxoje te manipuloje zgjedhjet, si mendon ti do kete ndonje trim qe do ta coje neper mend? Peshku eshte qelbur nga koka Socio. Shteti eshte i frikshem Socio. Dhe gjeja me e frikshme ne nje shtet eshte burokracia e tij. Nuk ka pse ju rri njerezve me polic mbi koke. Guxo te besh dicka dhe perfundon brenda dhe sa te merret vesh si eshte puna, e hengre burgun.

Faktikisht ti po justifikon delet dhe po mbron bariun për rastin shqiptarë.
Nëse atje delet qënkan me kokrra janë pèr shkak të bariut.

Jo shok. Ti po flet ne vecanti. Pyje pa derra nuk ka. Korrupsioni luftohet cdokund por me me sukses luftohet aty ku shumica e popullsise respektojne e e duan shtetin e tyre. Aty gjithmone do te kesh shume me pak nevoje per barinje.

Me sa e shoh paske komentu edhe ti tek ajo video, nuk ja paske lene mangu aspak ne krahasim me ata, t’i thuash shqipetareve te Kosoves qe pak servet ja kan ba, dihet pra ku arrin kulmi, mundesh me thene qe nuk je ti qaj qe ke komentu, po ne shkrim te njofta dhe ne reagim qe paske ber ndaj cdo komentusi atje dhe shprehjen servet vetem ti e perdor, pra shkrimi te tradheton.

Une nuk kam komentu ne asnje vidio.

Ja te shof njehere per cfare e ke fjalen.

Po te kisha komentu, ta them troc une ne sy qe komentoj.

Fjalen '' serv'' e perdorin edhe miq te mi.

Sa per komentin tim me siper, nuk i ndryshoj asnje fjale.

Paskeni qene teper te pabese si njerez.

Paskeni prit me ndonje rast te tille me ndodh qe te hidhni gjithe ato komente atje.

e paskeni pas vrerin brenda.

Mos shkelni me ne Shqiperi, qe neser biles.

Nuk ka cfare bashkimi kombetar te behet me ju.

jo vetem qe nuk kane kapacitet shqipfolesit per bashkim, se hale e bejne cdo gje, por ju e treguat fytyren tuaj.

Vetem shpresoj qe ata plehrat qe kane komentu aty te mos perbejne me shume se 50% te '' dardaneve''.

Ti pse nuk paguan gjoben me mire? Pse duhet te japesh pare?? Psh une kam kaq vjet qe kam ikur qe atje. Jam brumosur me ligjin, me drejtesi apo jo, nuk tentoj te jap pare policit. Kete e bej kudo neper bote. Tani pse duhet te vij ta bej atje??? Po jane njerezit e poshter e injorante o shok! Keshtu i mesuat te gjithe ju dhe kur korrupsioni ka hedh rrenje te thella filloni ankoheni s’jemi si gjithe bota. Ne dac ne arsim, mjekesi etc etc ..blame qeverine si perhere. Njerez te tille mendojne sot per sot, jo per te ardhmen.

Une nuk kam deshire qe ta paguaj gjoben ne vleren e saje reale por perpiqem qe te korruptoj policin duke i dhene atij nje perqindje te asaj gjobe sepse keshtu eshte ndertuar sistemi ketu. Dhe po nuk e hoqe vallen si gjithe te tjeret atehere del jashte loje. Ne po flasim per nje gjobe polici por ne jete ka shume gjera te tjera. Ketu deputeti e blen karrigen ne Parlament nga kryetari i partise dhe keshtu vazhdon me radhe deri poshte duke filluar me Ministra, drejtore, etj. Vendi i punes blihet me lek. Dhe ai qe e ka blere ate vend pune ka bere nje investim dhe ketu pastaj funksionon llogjika ekonomike. Do hedh kaq lek dhe per x vite qe do qendroj ne ate detyre do marr mbrapsht investimin dhe do fitoj y leke, kuptohet, jo me rroge te shtetit. Eshte sistem i ngritur. Dhe sistemin nuk e ngrene njerezit e thjeshte.
Hajde te jetosh jo shume por nje vit ne Shqiperi dhe do sillesh edhe ti ne kete menyre ose do dalesh jashte loje, jashte sistemi, me pasojat qe dihen.

Korrupsionin menjane, shume gjoba jane kot.

Last edited by a moderator:
Ok ok qeveri ka, ligje ka. Kemi njerez qe nuk duan ti zbatojne. Prandaj dhe tranzicioni per ndryshim edhte teper iveshtire atje. Kemi popullin qe nuk duan ndryshim. Korrupsioni edhte veshtire te shkulet nese nuk ndryshon mentalitet populli atje!

Jo shok. Ti po flet ne vecanti. Pyje pa derra nuk ka. Korrupsioni luftohet cdokund por me me sukses luftohet aty ku shumica e popullsise respektojne e e duan shtetin e tyre. Aty gjithmone do te kesh shume me pak nevoje per barinje.

Dua ta mbyll këtë diskutim.
Pse në diktaturë korrupsioni ishte në nivele tepër ulta ose aspak fare?
A nuk ishte i njëjti popull bile më pak të arsimuar?

Une nuk kam komentu ne asnje vidio.

Ja te shof njehere per cfare e ke fjalen.

Po te kisha komentu, ta them troc une ne sy qe komentoj.

Fjalen '' serv'' e perdorin edhe miq te mi.

Sa per komentin tim me siper, nuk i ndryshoj asnje fjale.

Paskeni qene teper te pabese si njerez.

Paskeni prit me ndonje rast te tille me ndodh qe te hidhni gjithe ato komente atje.

e paskeni pas vrerin brenda.

Mos shkelni me ne Shqiperi, qe neser biles.

Nuk ka cfare bashkimi kombetar te behet me ju.

jo vetem qe nuk kane kapacitet shqipfolesit per bashkim, se hale e bejne cdo gje, por ju e treguat fytyren tuaj.

Vetem shpresoj qe ata plehrat qe kane komentu aty te mos perbejne me shume se 50% te '' dardaneve''.

Cja fut kot ti more, si i pergjitheson te gjithe me disa qe komentojn ne youtube, sipas teje i bjen qe keta cfar shkruajn, paraqet realitetin, tash nese 7 persona komentojn qe jane anti shqiptareve te Kosoves apo nje me 3 username dhe ti e merr kete si indikacion te pergjithshem.

Dua ta mbyll këtë diskutim.
Pse në diktaturë korrupsioni ishte në nivele tepër ulta ose aspak fare?
A nuk ishte i njëjti popull bile më pak të arsimuar?
O par më pak i arsimuar se sot nuk ka qën populli shqiptar.
Korrupsion ka pasur kurdoherë por në forma të ndryshme.
Jam i një mendimi me ty që nëse organet ligjzbatuese janë korrekte në zbatimin e ligjit për këdo dhe në mënyrë të barabartë gjëndja ndryshon.
Ndëshkimet nga ligji janë diktatura e ligjit mbi ata që shkelin ligjet dhe pa këtë nuk ka njëri në botë që zbaton ligjin.
Socio e ka gabim kur thot se është edukata që eleminon korrupsionin, nuk është e vërtetë atje është bërë edukatë që nëse nuk zbaton ligjin ndëshkohesh, nëse diktatura e ligjit nuk vepron edhe atje në perëndim ata shumë shpejt kthehen si ne dhe më keq se ne.
Popullorçe është thënë shumë thjesht: "frika ruan vreshtin"

Ok ok qeveri ka, ligje ka. Kemi njerez qe nuk duan ti zbatojne. Prandaj dhe tranzicioni per ndryshim edhte teper iveshtire atje. Kemi popullin qe nuk duan ndryshim. Korrupsioni edhte veshtire te shkulet nese nuk ndryshon mentalitet populli atje!

Po ky popull kur vjen në Amerikë, pse bindet që ditën e parë që shkel aty?
Imagjino një popull i thjesht me nivelin e tijë... të presi sa të mbrujtet aty pastaj të fillojë të zbatojë rregullat e vendit... do kalbej në burg për tërë jetën...

Nuk desha Te postoj fare te kjo teme jo per nenvleresim te rastit ne fjale po sepse me vjen zor. Me vjen zor per menyren si trajtohen njerezit ne pergjithsi.
Akrepi e Tha shume mire qe ata njerez , ky brez me kte lloj fryme po edukohen dhe ska si te jet ndryshe.
Me vjen zor qe ne Durres pikerisht Te ndodhe kjo . Edhe vellai im Te ishte do e mbysja jo per gje po kushdo tregon veten me ato qe thot e ben !
Nga ana tjeter si e Tha Ledio Ju Shqipet e Kosoves mos na hidhni aq kollaj poshte pasi nje hajdut nuk perfaqeson gjithe Shqiperin .
Ne Ju hapem dyert e askush nuk Ju don me shume se ne ne bote .
Për sa perket rastit ne fjale kushdo tregon veten !
Palaco njerez.
Po Edhe Ju duhet te jeni pak me shume mirenjohes.

Last edited by a moderator:
Sa habitet kastrioti per ato pak komente ne youtobe kurse nuk shef veten se shkruan ,,Referat Partie"duke vjellur vrer per bashkombesit e tij....Edhe ne kemi gjakun e Shqiptarit o Kastriot,te mire dhe te keqinje ka tek cdo popull e kurr me mos perdor fjalen Kosovar pa shkruar parashtesen Shqiptar nga Kosova.....

Last edited:
Nga kjo teme dy gjera kuptova.
Qe ka pakenaqesi nga te dyja palet kundrejt njeri tjetrit.
Dhe qe per te zgjidhur keto probleme nuk ka pse te fryhen fenomenet negative por fryma e bashkepunimit ..me raste pozitive qe jane shume.

Pse nuk ke shtet ti?? Se mundohesh te korruptosh ti vete policin per nje kundravajtje ligjore qe dhe ti vete je i bindur se e shkele?!! Shteti ska c’te ben ty derman me ket mentalitet. Shteti te jep drejten ta padisesh nje rast flagrant po jo ti te abuzosh se ke 10 mije leke me shume e ste vret xhepin e i bie shkurt! U are wrong!!

Shteti aty eshte ... ama kur ju ve gjobat e taksat ankohen pse dhe nuk e duan shtetin . Ha ha .. k'to jane gallate. :rolleyes:

Back