• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

ICE ka arrestuar mbi 1,400 persona në ditë në korrik - duke arritur një rekord të ri.

Mandi

ஜ۩۞۩ஜ
Staff member
Anëtar
Feb 8, 2009
Postime
21,425
Pikët
113
Vendndodhja
Një shifër rekord doli në pah mes polemikave të reja të ICE-së pas dy të shtënave fatale të shoferëve nga agjentët në Teksas dhe Maine.

Bruce Golding

E premte, 17 korrik 2026, ora 11:49 EDT

Agjentët e ICE-së po kryejnë arrestime me një ritëm rekord, pasi lehtësuan operacionet pas dy vrasjeve të profilit të lartë të protestuesve në Minesota në fillim të këtij viti.

Më shumë se 1,400 njerëz në ditë janë arrestuar mesatarisht gjatë 12 ditëve të para të korrikut, raportoi të premten The Washington Post , duke cituar statistikat e brendshme të agjencive të ndara me Kongresin.

Shifra rekord për mandatin e dytë të Presidentit Donald Trump u arrit pasi ICE arriti një objektiv prej të paktën 2,000 arrestimesh në ditë disa herë këtë muaj, tha për Washington Post një zyrtar i Departamentit të Sigurisë Kombëtare, i cili foli në kushte anonimiteti.

Numri i arrestimeve doli në mes të polemikave të reja të ICE-së pas dy të shtënave fatale të shoferëve nga agjentët në Teksas dhe Maine këtë muaj, si dhe vdekjes së burrit që u godit dhe u vra nga një rimorkio traktori ndërsa ikte nga autoritetet e imigracionit dhe të tjera federale në Florida të martën.

The Independent ka kontaktuar ICE dhe Shtëpinë e Bardhë për koment.

Vitin e kaluar, Trump njoftoi një qëllim për të deportuar 1 milion emigrantë çdo vit për të mbajtur premtimin e tij të fushatës për të "ndaluar pushtimin e emigrantëve të paligjshëm në vendin tonë".

Kjo normë do të kërkonte një mesatare prej gati 2,800 arrestimesh në ditë.

Të dhënat e ICE tregojnë se më shumë se 39,500 njerëz, që përfaqësojnë një mesatare prej 1,319 në ditë, u arrestuan dhe u hodhën në qendrat e paraburgimit në qershor, duke thyer rekordin për mandatin e dytë të Trump të vendosur në dhjetor, tha Post .

Shkalla aktuale prej 1,433 arrestimesh në ditë do të rezultonte në më shumë se 44,000 arrestime nëse ky ritëm vazhdon deri në fund të muajit.

Arrestimet mesatare ditore ranë nga 1,164 në janar në 1,025 në shkurt, për shkak të zemërimit të përhapur për të shtënat fatale në Minneapolis të Renee Good dhe Alex Pretti nga agjentët federalë.

Në mars, Trump shkarkoi Kristi Noem, Drejtoreshën e Sigurisë Kombëtare, pasi ajo pretendoi pa prova se të dy viktimat ishin përfshirë në terrorizëm të brendshëm.

Po atë muaj, arrestimet ditore të ICE-së ranë në një mesatare prej 954, niveli i tyre më i ulët këtë vit, pastaj luhatën rreth 1,000 përpara se të rriteshin më shumë se 33 përqind në qershor.

Burimi: The Independent

Takova një familje në Sarandë të cilët kishin një restorant peshku në Sarandë prej 5 a 6 vjetësh. I kishin kthyer nga Florida ku kishin gjithashtu një restorant peshku për rreth 13 vjet. Edhe ky Niku besoj do hapi biznesin e vet në atdhe.

This is what you voted for …

They could never do this in Uk thnx God !

Takova një familje në Sarandë të cilët kishin një restorant peshku në Sarandë prej 5 a 6 vjetësh. I kishin kthyer nga Florida ku kishin gjithashtu një restorant peshku për rreth 13 vjet. Edhe ky Niku besoj do hapi biznesin e vet në atdhe.
Niku ka thy ligjin. Ligji nuk pyet per nikun.

Back