• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Incident i rëndë në Fier, tre adoleshente dhunojnë dhe filmojnë një bashkëmoshataren

Onyx

Unpredictable
Staff member
Anëtar
Mar 27, 2016
Postime
9,820
Pikët
113
1783413613371.png

Një incident i rëndë ka ndodhur në Fier, ku tre adoleshente kanë dhunuar një vajzë 17-vjeçare.

Ngjarja ka ndodhur më datë 8 qershor, ndërsa mësohet se tre vajzat të moshave 15 dhe 19 vjeç, janë proceduar në gjendje të lirë.

Ngjarja është referuar në Prokuroi më datë 9 qershor, pra një ditë pas dhunës.

Pamjet e publikuara në rrjetet, të filmuara nga njëra prej tyre, tregojnë të miturën duke u goditur me shuplaka dhe grushte, ndërsa vajza që filmon dëgjohet edhe duke i nxitur të vazhdojnë.

Last edited by a moderator:
Burgim te perjetshem per prinderit, ndersa pas moshes 18 vjecare per keto vajza qe dhunojne kete bashkemoshatare, te njejten gje.
Cfare shoqerie mund te rrit keshtu monstra?

Ka video që nuk duhen parë.
Ka video që nuk duhen shpërndarë në rrjete sociale & forume.
Ka video që duhen ndalur.
Klithmat e asaj të miture në Fier, që po dhunohet barbarisht nga bashkëmoshatarët e saj nuk janë “përmbajtje”.
Janë një britmë për ndihmë.
Dhe ndërsa ajo përjeton një nga momentet më të rënda të jetës së saj, mijëra njerëz zgjedhin ta shpërndajnë videon sikur të ishte thjesht një lajm i radhës.
Sa herë publikohet ajo video, ajo vajzë dhunohet edhe një herë.

Po institucionet ku janë?
Heshtja dhe vonesa përballë rasteve të tilla janë po aq të rënda sa indiferenca e atyre që filmojnë.
Nuk mjafton të reagosh pasi videoja ka pushtuar rrjetin.
Duhej veprim i menjëhershëm, identifikim i autorëve, mbrojtje për viktimën dhe ndëshkim i atyre që ushtruan dhunën, por edhe i atyre që e kthyen tragjedinë e një fëmije në spektakël.
Mos e shpërndani videon. Mos u bëni pjesë e turmës që ushqehet me dhimbjen e një fëmije për disa klikime.
Njerëzillëku nuk matet me sa shpejt përhap një video, por me sa shpejt mbron më të pambrojturit.
Klithmat e saj duhet të zgjojnë ndërgjegjen tonë, jo algoritmin.
Sot është ajo vajzë. Nesër mund të jetë fëmija i kujtdo.

Klithmat e asaj të miture në Fier, që po dhunohet barbarisht nga bashkëmoshatarët e saj nuk janë “përmbajtje”.
Dhe ndërsa ajo përjeton një nga momentet më të rënda të jetës së saj, mijëra njerëz zgjedhin ta shpërndajnë videon sikur të ishte thjesht një lajm i radhës.

Heshtja dhe vonesa përballë rasteve të tilla janë po aq të rënda sa indiferenca e atyre që filmojnë.
Duhej veprim i menjëhershëm, identifikim i autorëve, mbrojtje për viktimën dhe ndëshkim i atyre që ushtruan dhunën, por edhe i atyre që e kthyen tragjedinë e një fëmije në spektakël.
Mos e shpërndani videon. Mos u bëni pjesë e turmës që ushqehet me dhimbjen e një fëmije për disa klikime.
Njerëzillëku nuk matet me sa shpejt përhap një video, por me sa shpejt mbron më të pambrojturit.
Publiku mund të informohet për ngjarjen edhe pa "ndihmën" e pamjeve. Video si këto cënojnë dinjitetin e viktimës veçanërisht kur bëhet fjalë për të mitur... nuk shërbejnë kurrsesi për të ndihmuar viktimën.
Nuk ka asgjë për të parë!

Prinderit !
Te detyruar te shkojnte punojn 8 ore , me mendimin qe femija shkon ne shkolle, meson dhe esht nxenese e mire , se adoleshentet te japin uj ne bisht te luges sot , te mashtrrojn ne 100 lloj menyrash per te arritur qellimet e veta .
Nderkoh qe sheh kte video , qielli te bien ne koke , kujt tja vesh fain ?
Sistemit ?qe esht i shkerdhyer nga cdo ane?
Prinderit qe copetohen sepse sja dalin dot me nje rrog dhe jan te detyruar te punojn dhe nga dy pun qe t ia dalin?
Apo femijeve ? Qe sa hapin syt ngjojn nojzin dhe klevion ?

Rekomandime për prindërit dhe edukatorët për veprime jo të dhunshëme.

Ruani një stil prindërimi jo të dhunshëm .
Praktikoni strategji jo të dhunshme për zgjidhjen e konflikteve me fëmijën tuaj .
Kanalizoni energjinë e fëmijës suaj në.....
sport,
muzikë ose aktivitete të tjera.
Fëmija juaj ka nevojë për mundësinë për të shpenzuar energji fizike.
Mbi të gjitha, ai ka nevojë...... për njohje dhe një ndjenjë arritjeje .
Jepini fëmijës suaj mundësinë të eksplorojë pikat e tij të forta dhe të përjetojë kufijtë e tij përmes aktiviteteve të përbashkëta.
Mbështetni fëmijën tuaj në planifikimin e së ardhmes së tij dhe në gjetjen e një këndvështrimi pozitiv për jetën.
Njihuni me njerëzit me të cilët fëmija juaj kalon kohën.
Ndihmojeni të krijojë miqësi dhe të ndërtojë marrëdhënie me të tjerët .
Bisedoni me fëmijën tuaj rreth..... ndikimit të akteve të dhunës(PLUS=PASOJAT) si tek viktima ashtu edhe tek autori i krimit.
Nëse fëmija juaj është ndonjëherë i përfshirë në një akt dhune, mos ia ktheni shpinën.
Në vend të kësaj, mbështeteni që të rikthehet në këmbë(ne troje ju thone...mos ta nin hiq + mundesisht vrite qetrin ) dhe jepini mundësinë..... për një fillim të ri .

Broshure....

004-BR-Wege-aus-der-Gewalt.png

Faqja 44.

PS....se do ta lexoj edhe nje here,si ju eshte pergjigjur ....ambasada e vendit NO mik,ZAGAREVE te QELBSIT== e.rama.

FLM dhe MIRDITA.

Prinderit !
Te detyruar te shkojnte punojn 8 ore , me mendimin qe femija shkon ne shkolle, meson dhe esht nxenese e mire , se adoleshentet te japin uj ne bisht te luges sot , te mashtrrojn ne 100 lloj menyrash per te arritur qellimet e veta .
Nderkoh qe sheh kte video , qielli te bien ne koke , kujt tja vesh fain ?
Sistemit ?qe esht i shkerdhyer nga cdo ane?
Prinderit qe copetohen sepse sja dalin dot me nje rrog dhe jan te detyruar te punojn dhe nga dy pun qe t ia dalin?
Apo femijeve ? Qe sa hapin syt ngjojn nojzin dhe klevion ?
A e ka parë ky prind tatuazhin e vajzës?
Nuk mund ta justifikosh qe punon 8 ore.
A ka shkuar ndonjëherë ky prind te interesohet per fëmijën e tij ne shkolle? Un them qe jo.
Edukimi i femijes nis nga familja...
Keto jane 3 musketieret e Fierit.
1000156515.png

Ndikon dhe sistemi e interneti që dhuna shtohet, por dhe më parë ka pasur dhunë. Thjesht atëherë nuk e shikonim, se s'kishte telefon dhe internet, e nuk shpërndahej lehtë si sot.

Ligjet e ashpra duhen, por fatkeqësisht dhuna nuk është e mundur të shmanget fare. Madje ajo ushtrohet më shumë në shkolla.

Dikur, kur unë isha fëmijë, e ligjet ishin të ashpra, kishte raste që nxënësit rriheshin mes tyre, por më shumë na rrihnin mësuesit.

Mbaj mend, ishte një mësuese e biologjisë, që nëse bëje zhurmë, të nxirrte para klasës në dërrasën e zezë, e të godiste me majën e këpucës në kërcirin e këmbës. Ose të kapte buzën e poshtme dhe ta përdridhte, ose të jepte ndonjë pëllëmbë surratit. Kurse një mësues tjetër të godiste me grusht. Dhuna ishte diçka normale atëherë.

Këtu në perëndim nuk ka dhunë prej mësuesve, por ka shumë dhunë mes fëmijëve dhe nxënësve. Disa fëmijë të huaj bëhen grup dhe rrahin vendësit, dhe jo vetëm që i rrahin, por dhe i poshtërojnë, duke u urinuar në gojë, por media nuk merret shumë me këto ngjarje.

Ate po mendoja dhe une! Si ka mundesi mediat e felliqura e shperndane! Eshte traume per familjen dhe vete vajzen! I kuptojne pasojat keta apo mendja per klikime. Une mendoj qe edhe mediat duhet te gjobiten me nje shume te majme

• Like
Reactions: par
Ka rënë autoriteti prindërit. 12 vjeç nuk pyet femija per prindër. Nuk kane as disipline asgje. Shoqëria drejte degradimit.

Ndikon dhe sistemi e interneti që dhuna shtohet, por dhe më parë ka pasur dhunë. Thjesht atëherë nuk e shikonim, se s'kishte telefon dhe internet, e nuk shpërndahej lehtë si sot.

Ligjet e ashpra duhen, por fatkeqësisht dhuna nuk është e mundur të shmanget fare. Madje ajo ushtrohet më shumë në shkolla.

Dikur, kur unë isha fëmijë, e ligjet ishin të ashpra, kishte raste që nxënësit rriheshin mes tyre, por më shumë na rrihnin mësuesit.

Mbaj mend, ishte një mësuese e biologjisë, që nëse bëje zhurmë, të nxirrte para klasës në dërrasën e zezë, e të godiste me majën e këpucës në kërcirin e këmbës. Ose të kapte buzën e poshtme dhe ta përdridhte, ose të jepte ndonjë pëllëmbë surratit. Kurse një mësues tjetër të godiste me grusht. Dhuna ishte diçka normale atëherë.

Këtu në perëndim nuk ka dhunë prej mësuesve, por ka shumë dhunë mes fëmijëve dhe nxënësve. Disa fëmijë të huaj bëhen grup dhe rrahin vendësit, dhe jo vetëm që i rrahin, por dhe i poshtërojnë, duke u urinuar në gojë, por media nuk merret shumë me këto ngjarje.
Jemi shoqeri bullizuese dhe agresive! E vetmja menyre per te mbijetuar rinia eshte dhuna

Myzeqeja ka dekada qe eshte "hambari" i krimit, prostitucionit, narkotikeve, patronazhisteve etj.
Ne kete mjedis te tille femije do te lindin!

Video u fshi!!! Me vjen per te vjelle kur shikoj se si eshte katandisur qyteti im. Mire qe paskan mesuar te nxjerrin pretekstin se jane te cmendura. Atehere te denohen prinderit e tyre. A ka baba, vella, kushurinj kjo goca?! Njehere e ne nje kohe edhe cunat kishin frike te te flisnin rruges nese e dinin se kishe vellezer ose kushurinj se ju dhimbsej jeta. Tani Fieri paska rene ne duar te laraskave me telefon. 🤬

Myzeqeja ka dekada qe eshte "hambari" i krimit, prostitucionit, narkotikeve, patronazhisteve etj.
Ne kete mjedis te tille femije do te lindin!
Krimi nuk njeh krahina....nuk te nderon ky postim.
Marko ishte nga Tropozha 😉

Back