shoku_tanku
scroll like dopamina
Ke shku te filipinaset ti prandaj.Se di mua sherbimi me pelqeu kur shkova ne 2017, sidomos ne ato restorante qe punojn si familje. Me duke biles me mire se ketu ne amerike![]()
Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !Ke shku te filipinaset ti prandaj.Se di mua sherbimi me pelqeu kur shkova ne 2017, sidomos ne ato restorante qe punojn si familje. Me duke biles me mire se ketu ne amerike![]()
Jo si fytyr shqiptari me dukenKe shku te filipinaset ti prandaj.
Rezervati i hanë dhe andej , se ku do e gjesh gjithë atë peshk menjëherë edhe një prerje të tërë....
Edhe une njesoj ne shqiperi lol kisha shku e me thote kushua dalimUne isha nje here me ishin dhe e putha..tha mos e bej se po te vije kamarjeri do zihemi ee
-Pse do zihemi i them? Dija gje une. Dhe une prap puthje kur erdh kamarjeri..na falni eshte lokal familjar ky
Rob te eger as per tu puth nuk puthen aty,sdhurohet dot dashuri.

Tani kishin sjellur edhe Pilipine matane nga Dhermia.ti bejne hallall atyre qe dy pjata frutta di mare qe u llogarisnin 150 ojra, po nuk ua futi Philipina 200 ojra per pjate edhe nuk merresh vesh dot.
Kesaj pronares, eshte per ti pshurre ne surrat dhe meriton nje bojkot, le ta hap nje burdedho me Filipinet po deshi. I paguajne ata çunat me çmime mizerie te lypsave, por bossat duan te fitojne leka modhe ne valute, e tani do sjellin edhe rober nga Azia.
Une as qe dija qe ekzistonte lokali per familjarEdhe une njesoj ne shqiperi lol kisha shku e me thote kushua dalim
Dalim shkojm te nje lokal jo ne kete ane thote se eshte familjarecduhet te ikim andej nga ana tjeter.
Erdhi ai miku smund thu sherbejme se eshte per familjaret. Po familjarecjemi edhe ne i them sjemi endacak. Po duhet te jesh me nje femr me te dashuren etc. une ja ku e kam te dashurin ketu.![]()
![]()
Pastaj dolem lol
tju beep robt nder dhemb lol
Paramendosh te jetosh vetem me babin lolUne as qe dija qe ekzistonte lokali per familjar![]()

Nuk i the kam nderruar gjini? Me quanin therstinaEdhe une njesoj ne shqiperi lol kisha shku e me thote kushua dalim
Dalim shkojm te nje lokal jo ne kete ane thote se eshte familjarecduhet te ikim andej nga ana tjeter.
Erdhi ai miku smund thu sherbejme se eshte per familjaret. Po familjarecjemi edhe ne i them sjemi endacak. Po duhet te jesh me nje femr me te dashuren etc. une ja ku e kam te dashurin ketu.![]()
![]()
Pastaj dolem lol
tju beep robt nder dhemb lol
E parkimit eshte 100 % e vertete.pirato, me vjen keq qe te jane erresuar syte dhe qe te flet emocioni para llogjikes,
une kam nje jete qe hulumtoj mbi turizmin kudo ne bote, dhe ta shoh shqiperine ne majat me te larta te turizmit ne bote, fluturoj nga gezimi,
mirpo ja qe vendi yne paraqet difekte te renda ne kete drejtim, merr durrsin qe eshte rio de zhaniero e ballkanit, ne plazh nuk ka nje parking,
une po te isha biznesmen apo kryetar bashkie i atij qyteti, do ngrija nje pallat-parking, 2 kate nen toke e 5 kate mbi toke, ne plazh,
une isha kete maj-qershor aty, dhe vura re po te njejtat probleme si dikur, veshtersi per te gjetur nje vend parkimi,
ulesh ne lokal, te vjen menjehere kamarieri/rja, dhe me pas nuk te vjen, do te porositesh diçka apo te paguash, nuk gjen njeri, duhet te therasesh,
probleme te ketij lloji ke ne te gjitha qytetet, mirpo ngrihet pyetja, se; pse vazhdon kjo gjendje 20 vjet e kendej dhe nuk vihet dore,
ajo pronarja aty ka te drejte, sepse une shoh qe shqiptaret e mij nuk e kane kulturen e punes, siç e kane kinezet, turqit, filipinasit, bangladeshasit, etj, qe punojne nga 12 ore ne dite, (lexoji tregimet e mia per kete gje)
Here tjeter. Smd rz n Ed mendje lol ishte kohe me perparaNuk i the kam nderruar gjini? Me quanin therstina![]()
Do i them burrit, prit te ulem pak tek ajo tavolina per disa minuta, se po bej nje akte bamiresieHere tjeter. Smd rz n Ed mendje lol ishte kohe me perpara
Do vish me mua sa te porosis?![]()
E parkimit eshte 100 % e vertete.
Pjesa e kultures calon,sepse nuk eshte rroga e mjaftueshme.
Se di mua sherbimi me pelqeu kur shkova ne 2017, sidomos ne ato restorante qe punojn si familje. Me duke biles me mire se ketu ne amerike![]()
ajo pronarja aty ka te drejte, sepse une shoh qe shqiptaret e mij nuk e kane kulturen e punes, siç e kane kinezet, turqit, filipinasit, bangladeshasit, etj, qe punojne nga 12 ore ne dite, (lexoji tregimet e mia per kete gje)
pirato, me vjen keq qe te jane erresuar syte dhe qe te flet emocioni para llogjikes,
une kam nje jete qe hulumtoj mbi turizmin kudo ne bote, dhe ta shoh shqiperine ne majat me te larta te turizmit ne bote, fluturoj nga gezimi,
mirpo ja qe vendi yne paraqet difekte te renda ne kete drejtim, merr durrsin qe eshte rio de zhaniero e ballkanit, ne plazh nuk ka nje parking,
une po te isha biznesmen apo kryetar bashkie i atij qyteti, do ngrija nje pallat-parking, 2 kate nen toke e 5 kate mbi toke, ne plazh,
une isha kete maj-qershor aty, dhe vura re po te njejtat probleme si dikur, veshtersi per te gjetur nje vend parkimi,
ulesh ne lokal, te vjen menjehere kamarieri/rja, dhe me pas nuk te vjen, do te porositesh diçka apo te paguash, nuk gjen njeri, duhet te therasesh,
probleme te ketij lloji ke ne te gjitha qytetet, mirpo ngrihet pyetja, se; pse vazhdon kjo gjendje 20 vjet e kendej dhe nuk vihet dore,
Kam qene ne nje vend ku rrogat e popullit thjesht jan afersisht si ne shqipri. Arsimi popullit eshte goxha i lart, por papunesia githashtu sume e lart. Vendi ben shume lek nga turizmi cdo vit. Punojesit kryesor neper resorte dhe restorante jan filipinez. Pastrueset e hotelve filipineze, nga srilanka dhe rruse. Puntoret qe kujdesen per pallatet, gardens jan nga egypt. Pastrueset e shpive private shumica gjithashtu filipineze. Populli vendas ne kte vend eshte shume krenar dhe nuk i pranon kto pune mesa duket. Eshte shume intetesante. Nuk e di nese dhe shqiptaret kan te njejten lloj krenarie ku i shikojn disa pune posht tyre. Ndoshta puntoret e huaj mund te jen nje zgjidhje ne shqipri per turizmin. Punojn me rroga shume te vogla, jan mirenjohes per cdo lloj pune dhe mund te trajnohen ne menyre qe te japin customer service te mire tek te turistet. Mund te jem dhe 100% gabim se nuk e di tamam gjendjen ne shqipri. Di vetem qe nuk eshte gati per turizem te madh dhe nje pjese e madhe e problemit duket sherbimi. Tepakten me aq pak sa pash un. Por dhe populli ne pergjithesi duhet te sillet me mire me puntoret. Jam habitur nga menyra qe shqiptaret u bertisnin kamarjerve. Ne as nje vend ne bote nuk kam par nje trajtim te till te puntorve nga klientet vendas.
Nuk kishte parking Pjer apo Ishte i mbi populluar ? Dhe ca e don parkingun aty ne buze te detit?
pirato, me vjen keq qe te jane erresuar syte dhe qe te flet emocioni para llogjikes,
nuk flitet per buze detit, por per nje ndertese pas rruges se plazhit, qe i thone 50-100 metra nga deti,
dy ndertesa te tilla te ndertoje, nje afer Paleces e nje afer Adriatikut, e zgjidhje punen e parkimit dhe trafikut,
Ne shqiperi paguhet 1€ ora e kamarjerit!Meqe ra dhafja, si quhet emri i studimit dhe cilat ishin qellimet e hulumtimit ?
Te te vijne te paguajne ty ne Hodhande a ku je 5 ojra/sahatin e punes eja pastaj i bejme analizen permbyllese atij studimit tende.
Ti ke pare sjelljet e atyre kamariereve, ama arsyeja pse ata sillen keshtu, te mungon tek ai studimi yt.
Ne Zvixer, per çdo veprimtari ka nje rroge minimale te percaktuar dhe garantuar me ligj dhe jo te ta thote pronari, sot nuk kishim qarkullim, po ta paguaj nje 500 lekeshe dhe ik ne shtepi, por nese ja qarkullim me te madh, ai zoteria fut parat ne xhepa dhe nuk ndane qarkullimin me punetori.
Ajo llogjika e pronarit shqiptare, jo vetem ne Shqiperi, por ekziston gjithkund e ngulitur ne mentalitetin e fitimit; 98 % te me ngelet mua, ndersa 2% punetorit e mundesisht edhe ate 2% ta ndajme ne fifty-fifty.