• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Kane rritur nje brez, nuk kane detyrime te rrisin dhe tjetrin…

Jam dakort. Edhe nese e bejne duhet te jete zgjedhja e tyre. A do i ndihmoj femijet nese me kerkojne ndihme? Do e bej nese do e kene shume te nevojshme, apo kur duan te ikin si cift me pushime. Do e beja, dhe me kenaqesi. Fundja as une s’do ndihesha rehat nese femija im kalon periudhe te veshtire. E kam kaluar vet rritjen e femijeve pa ndihme, pa njeri afer. Nuk do doja qe femija im te kalonte te njejtat veshtiresi kur me ka mua afer.

Pleqenia asht semundje! Ajo ka nevoje per mjeke dhe infermjere prane!

Më shumë se ç'po i vrasin vetmia dhe lënia në harresë moshën e tretë, nuk i vret prania e nipit dhe mbesës.
Sigurisht nuk është detyrim, por është bashkëpunim, mirëkuptim & tolerancë e ndërsjelltë.
Nëna ime, por edhe e sime shoqeje shprehen se këta mbesat dhe nipërit që po rriten bashkë me ne, i kemi më të dashur.
Edhe pse unë ngulmoj që i keni njëjtë edhe ata që nuk banoni së bashku, prapë ma mohojnë kategorikisht.
Kontakti i përditshëm fizik, ndoshta të bën ta ndjesh dikë më të afërt emocionalisht, edhe pse gjenetikisht i ke njëlloj me shumë të tjerë

Last edited:
Une personalisht kurre sdo ti ia kerkoja time meje te leje punen e saj apo ti ia dergoj djalin ne Gjermani me muaj per te ma mbajtur! Ka sakrifikuar aq shume per ne sa e vetmja gje qe dua eshte te vije per qejf e te rrije me nipin e saj pa prekur asnje gje me dore! Tani eshte radha ime te sigurohem qe ajo te qetesohet e te kaloje pushime me nipin e saj! Une jam nena une e rris djalin tim! Mami im do jete mbretereshe ne shtepine time e jo ndihmesja ime!

Më shumë se ç'po i vrasin vetmia dhe lënia në harresë moshën e tretë, nuk e vret nipërit dhe mbesat.
Sigurisht nuk është detyrim, por është bashkëpunim, mirëkuptim & tolerancë e ndërsjelltë.
Nëna ime, por edhe e sime shoqeje shprehen se këta mbesat dhe nipërit që po rriten bashkë me ne, i kemi më të dashur.
Edhe pse unë ngulmoj që i keni njëjtë edhe ata që nuk banoni së bashku, prapë ma mohojnë kategorikisht.
Kontakti i përditshëm fizik, ndoshta të bën ta ndjesh dikë më të afërt emocionalisht, edhe pse gjenetikisht i ke njëlloj me shumë të tjerë
E drejte Par, kush rritet me gjysherit jane shume empatik ne pergjithesi! Ajo qe vret me shume mendoj une eshte mosmiremjohja!

• Hugs
Reactions: par
Nuk e di kush eshte ajo zonja ne foto por nuk qenka per te dhene ide por as per te prashitur token.
Gjysherit adhurojne te rrisin niper e mbesa, e sfidoj kedo ketu te pyese prinderit e vet nese preferojne te dalin diku apo te rrijne e kujdesen per nipa e mbesa qe ata do zgjedhin kte te fundit.
Kjo zonja eshte tipike e aty qe perkrah shkaterrimin e familjes, e themelit te saj.
Kulturen e edukaten qe nje gjysh/e ja jap nipit e mbeses nuk do ja japim ne kurre, jo se nuk duam, por ata jane experte e ne do na duhen edhe ca dekada te veme ne ate nivel. Ndaj jo, nuk jam dakord me kte "modernen" ne foto.

Nuk e di kush eshte ajo zonja ne foto por nuk qenka per te dhene ide por as per te prashitur token.
Gjysherit adhurojne te rrisin niper e mbesa, e sfidoj kedo ketu te pyese prinderit e vet nese preferojne te dalin diku apo te rrijne e kujdesen per nipa e mbesa qe ata do zgjedhin kte te fundit.
Kjo zonja eshte tipike e aty qe perkrah shkaterrimin e familjes, e themelit te saj.
Kulturen e edukaten qe nje gjysh/e ja jap nipit e mbeses nuk do ja japim ne kurre, jo se nuk duam, por ata jane experte e ne do na duhen edhe ca dekada te veme ne ate nivel. Ndaj jo, nuk jam dakord me kte "modernen" ne foto.
ok , ulu ne vend , 8 per sot. 😎

Mos e shiko nga ky kendveshtrim
Ke plot prinder te rij ose edhe me eksperience, qe kte pergjegsi thelbesore ja delegojne shpesh prinderve te tyre
Jo nga pamundsia koha etj por ngaqe nuk ndihen ende gati, ose ne disa raste jan edhe te papergjegjshem per kte detyrim

Sigurisht qe gjyshrit e kan kenaqsi jo me kot eshte shprehja "mjalti mjaltit" por kurrsesi aq sa te zevedesojne prindrin
Edhe me beso kjo ndodh rendom ne shoqerine shqiptare

Mos e shiko nga ky kendveshtrim
Ke plot prinder te rij ose edhe me eksperience, qe kte pergjegsi thelbesore ja delegojne shpesh prinderve te tyre
Jo nga pamundsia koha etj por ngaqe nuk ndihen ende gati, ose ne disa raste jan edhe te papergjegjshem per kte detyrim

Sigurisht qe gjyshrit e kan kenaqsi jo me kot eshte shprehja "mjalti mjaltit" por kurrsesi aq sa te zevedesojne prindrin
Edhe me beso kjo ndodh rendom ne shoqerine shqiptare
Une kam po aq dashuri per gjyshen time te ndjere, sa dhe per nenen qe me ka bere koken.
Ne shume vende te botes kur dy prinder nuk jane ne gjendje te rritin femijen per motive te ndryshme, jo me kot zgjedhja e pare eshte te gjysherit.
Themeli i familjes vjen pikerisht nga ata qe te tregojne vlerat e verteta te jetes, dhe ndaj kendveshtrimi im eshte nga e drejta, jo interesi.

Back