Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Kapela....'Frigjiane'?

Përgjigje e: Kapelja....'Frigjiane'?

Emri i tij nuk ishte Decebal, keshtu e mbiquajten para se gjithash ushtaret e romes - dhe kjo nofke; ky epitet ne fakt, do te thote se vlente sa dhjet ushtar elit. Qe perballet me dhjete. Ky eshte interpretimi im.

Cfare do te kete qene, Daci u quajt fisi qe ai udhehiqte nga Romaket.

Dhe sufiksi ~bal si lidhet me Deci?

Nje perandor Iir po ashtu quhej Deci.

index

propaganda romane.

lidhet me dhjete burra

Kapelja Frigjiane e "lirise" pra, qe perdorej ne Saturnalet e Romes, eshte e Dacibalit Skyth.
Mendohet se emblema e ketij te fundit qe nje kohe e hekurt ujku mbi shkop e cila me pas u adoptua nga ushtaret e Romes.

Kapelja Frigjiane e "lirise" pra, qe perdorej ne Saturnalet e Romes, eshte e Dacibalit Skyth.
Mendohet se emblema e ketij te fundit qe nje kohe e hekurt ujku mbi shkop e cila me pas u adoptua nga ushtaret e Romes.
saturnalet jane para krishtit, por une s'jam i sigurt kur eshte perdorur ajo kapele frigjiane tek saturnalet.
nuk besoj qe decibali ka qene skyth.....Herodotus (Histories Book IV XCIII: "[Getae] the noblest as well as the most just of all the Thracian tribes")

Thucydides (Peloponnesian Wars, Book II: "[Getae] border on the Scythians and are armed in the same manner, being all mounted archers")....pra kufizohen me skythet, por nuk kane qene skythe, dhe pse kishin armature te njejte.

PS. une sot vesh jeans amerikane, por s'jam amerikan.

ke fjalen per kete?

Draco_bearer_Duruy_LB.JPG

Lidhet me "baλ".
Dhe ndoshta pse ky epitet shqiptohej þeϙebaλ!

dhe bal do te thote burre-trim.

Donte te thote Zot, i 'pavdekshem'. Ndersa historianet kane rene dakord qe Decibal=Ujk.

Donte te thote Zot, i 'pavdekshem'. Ndersa historianet kane rene dakord qe Decibal=Ujk.
ka shume kuptime, bibla dhe hebrenjte e ben dhe baalzebub-djall.

kapela frigjiane eshte e frigjise. nuk eshte e romes apo parisit po e frigjise.
arsyeja perse jo vetem Decebali barte kete lloj kapele eshte fakti se populli te cilit i takonte ai sepaku si prijes ishte me origjine te lashte nga brige.
Decebali eshte dak.S'ka asnje lidhje me skit, get, as trak.
Daket qene fis me vete.

Bartja e dragoit te tyre nga prijesit ne fushebeteja ketu s'na hyn ne pune.

dak, por herodoti thote qe daket jane trake.

kapela frigjiane eshte e frigjise. nuk eshte e romes apo parisit po e frigjise.
arsyeja perse jo vetem Decebali barte kete lloj kapele eshte fakti se populli te cilit i takonte ai sepaku si prijes ishte me origjine te lashte nga brige.
Decebali eshte dak.S'ka asnje lidhje me skit, get, as trak.
Daket qene fis me vete.

Bartja e dragoit te tyre nga prijesit ne fushebeteja ketu s'na hyn ne pune.

Dhe Dak cfare eshte? C'do me thene Dak? Nga mbine keta Dake? Pse i luftoi Trajani?

Dak me kapele te 'Frigjise'? Kapelja ishte embleme, nuk vishte kush kapele te etnise se huaj, pa qene mercenar. Po ashtu, ne betejen e Salamines, Perset e Dariusit kishin nje kapele te ngjashme.

'Bal' do te thote 'Prijes'

Decebalus = Prijes i Dacise

Edhe ne shqip e kemi ... 'Prijes' eshte ai qe qendron ne 'BALLE' te popullit.

... Balli i Kombit, Ballist etj

Back