• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Konçesionet ; P P P (Partneriteti Publik & Privat)

A janë marrëveshje korruptive dhe i shërbejnë oligarkisë & Parajsave fiskale?

• Po

Votes: 10 83.3%
  • Jo

Votes: 1 8.3%
  • Ndoshta

Votes: 1 8.3%

• Numri i votuesve
    12
"Social housing project" (projekti per banesat sociale), eshte nje shembull i njohur i aplikuar gjate viteve 1940-1970 per zhvillimin e shoqerise te pas luftes dhe asaj postindustriale. U aplikua ne mjaft vende PPP.
Ne fakt rezultoi ne nje efekt negativ si urbanizimi, qe sot trumbetohet si fenomen pozitiv.

Nje tjeter shembull jane "Ghost cities" (qytetet fantazem).

U thelluam shume me duket, me mire te lahemi ne breg 😜

Absolutisht qe ka vetem avantazhe. Eshte nje forme e shpikur nga aktoret publik, qe jane dhe duhet te jene aktoret kryesor ne berjen e politikave te zhvillimit te shoqerise.

Problemi eshte qe ne Shqiperi perdoret per zhvillimin e interesave personale nga aktoret privat.

Gjithsesi perpara se te synohet zhvillimi i qendrueshem (sustainable development) duhen frenuar fenomenet negative, PPP eshte menduar si nje mekanizem ndihmues ne luften e problemeve qr ka zhvillimi i shoqerise.
Shume i sakte koleg lol

Jo jo, do e provojme fatin deri nga viti i ri te marrim nje pune mirembajtje me afat 5 vjeçar. Edhe pse eshte i çike pune e veshtire do e marrim, sepse kemi çuna te mire qe jane profesioniste dhe eshte gjynah te lihen pa pune. Qe te kuptohemi, do e marrim per te bere pune, jo per te vjedhur.😂
Ka ardh kohe me ndryshu shprehjen ne:

Profesionista ka, por ska pune lol

Ka ardh kohe me ndryshu shprehjen ne:

Profesionista ka, por ska pune lol

Nga do qe te rotullohesh ne Alb., ka vetem hajdut. Bejme- cbejme, ne nje pike mberrijme, tek vjedhja e korrupsioni.

Kam pak kohe qe jam bindur se per momentin Shqiperia eshte pa shprese.

Dhe e di pse!?

Sepse gjithcka eshte e lidhur me arsimin, me arsimin e atyre qe perfaqesojne shoqerine Shqiptare ne nivel politik, por edhe me arsimin e shoqerise pergjithesisht.

Keshtu qe skemi pse te presim me shume. 😊

Nga do qe te rotullohesh ne Alb., ka vetem hajdut. Bejme- cbejme, ne nje pike mberrijme, tek vjedhja e korrupsioni.

Kam pak kohe qe jam bindur se per momentin Shqiperia eshte pa shprese.

Dhe e di pse!?

Sepse gjithcka eshte e lidhur me arsimin, me arsimin e atyre qe perfaqesojne shoqerine Shqiptare ne nivel politik, por edhe me arsimin e shoqerise pergjithesisht.

Keshtu qe skemi pse te presim me shume. 😊
Jam dakort me "pa shprese" por jo me pjesen tjeter,

Jemi pa shprese per shkak te klases politike ne vend dhe jo sepse ska njerez me background akademik apo profil profesional te mire.

Por per shkak te asaj qe permende ti "vjedhje" ky grup njerezish me CV bombe rrine larg perfshirjes ne keto afera korruptive apo pazare partiake ku shitet dinjiteti i njerezve per nje post pune.

Jemi pa shprese sepse jemi nje shtet i varfer dhe me qeveri te korruptuara ku nderkombetaret bejne dhe vendosin per fatet tona si ju do byca atyre. Nje vend qe vidhesh qe ska drejtesi qe ske ku ankohesh nje vend qe sjep mbrapsh qytetarit sherbimet publike ku jeta eshte e pasigurt sdime ca hame, ska spitale te kurohesh apo ku te shkollosh femiljet (ata prinder qe jua dine rendesine shpenzojne pa fund ti cojne femijet ne shkolla te sistemit europian apo amerikan). Jemi vend qe ska opozite ska sindikata ska ze ndryshe jemi mini diktature qeverisje.

Nejse te ngrohemi ne diell sot te pakten kemi klimen, lol

PPP klasike janë përdorur në USA për ndërtimin e disa autostradave shekullin e kaluar. Investime krejtësisht private, të cilat tashmë janë toll free highways, pasi privati ka marrë paratë e investuara + fitimin. Në Shqipëri ka ndodhur e kundërta. Shembull, rruga e kombit e ndërtuar e gjitha me para shtetërore, pra paratë e të gjithë shqiptarëve, i është falur një privati i cili nuk ka investuar asgjë dhe kërkon lekë të kalosh në atë rrugë.

Po flet per koncensionin.

3P ka per qellim zhvillimin e shoqerise nepermjet formave te subvencionit si mekanizem ndihmues kur sektori publik nuk ka kapacitet per te zhvilluar politikat e zhvillimit te shoqerise.

Gjithsesi varet se cfare informacioni ke, psh Wikipedia ka info te gabuar per kete koncept.

Po ke interes te sugjeroj kete liber : 17314847823884233835490724163140.jpg

Edhe kete:

17314850628447533301235204324186.jpg

Jam dakort me "pa shprese" por jo me pjesen tjeter,

Jemi pa shprese per shkak te klases politike ne vend dhe jo sepse ska njerez me background akademik apo profil profesional te mire.

Por per shkak te asaj qe permende ti "vjedhje" ky grup njerezish me CV bombe rrine larg perfshirjes ne keto afera korruptive apo pazare partiake ku shitet dinjiteti i njerezve per nje post pune.

Jemi pa shprese sepse jemi nje shtet i varfer dhe me qeveri te korruptuara ku nderkombetaret bejne dhe vendosin per fatet tona si ju do byca atyre. Nje vend qe vidhesh qe ska drejtesi qe ske ku ankohesh nje vend qe sjep mbrapsh qytetarit sherbimet publike ku jeta eshte e pasigurt sdime ca hame, ska spitale te kurohesh apo ku te shkollosh femiljet (ata prinder qe jua dine rendesine shpenzojne pa fund ti cojne femijet ne shkolla te sistemit europian apo amerikan). Jemi vend qe ska opozite ska sindikata ska ze ndryshe jemi mini diktature qeverisje.

Nejse te ngrohemi ne diell sot te pakten kemi klimen, lol

Mund te ket njerez qe kuptojne realitetin, dhe njerez qe kane deshire qe vendi te normalizohet, por kjo nuk mjafton, per aq kohe sa vazhdojme te zgjedhim politikane, deputete, pa arsim, pa kulture, e me 7 diploma, nuk ka shprese. 😊

Mos na hapni tema te tilla, ik aman. 😜

Mund te ket njerez qe kuptojne realitetin, dhe njerez qe kane deshire qe vendi te normalizohet, por kjo nuk mjafton, per aq kohe sa vazhdojme te zgjedhim politikane, deputete, pa arsim, pa kulture, e me 7 diploma, nuk ka shprese. 😊

Mos na hapni tema te tilla, ik aman. 😜
Pikerisht kete thashe, qe fatet tona i ka politika jo vete populli.

Qa bene ti punon apo dembelosesh forumeve dhe ti :p

Nuk lexoj unë Wikipedia.
Kështu i quajnë atje në Shqipëri, koncesione me partneritet publik privat.
Nuk ka asnjë PPP në Shqipëri, e theksova që në fillim, pavarësisht çfar i quajne. Janë metoda vjedhjesh të hajdutëve të shkerdhates se surrelit.

Ka disa forma aplikimi i financimit te PPP:

1. Kur financimi i projektit eshte 100 % nga privati
2. Kur financimi i projektit eshte nje pjese privati nje pjese sektori publik (shteti)

Problemi nuk eshte forma e perdorimit te PPPse se ndryshe nuk do i perdorte as bota e civilizuar por problemi eshte qe ne Shqiperi PPPte perdoren per perfitime/favorizime personale selektive dhe korruptive. Dhe ketu trinomi shtet biznes privat korrupsion eshte i pa thyeshem

Ka disa forma aplikimi i financimit te PPP:

1. Kur financimi i projektit eshte 100 % nga privati
2. Kur financimi i projektit eshte nje pjese privati nje pjese sektori publik (shteti)

Problemi nuk eshte forma e perdorimit te PPPse se ndryshe nuk do i perdorte as bota e civilizuar por problemi eshte qe ne Shqiperi PPPte perdoren per perfitime/favorizime personale selektive dhe korruptive. Dhe ketu trinomi shtet biznes privat korrupsion eshte i pa thyeshem
Nuk pretendoj t'a njoh Shqipërinë sa e njeh ti se kam 34 vjet që kam ikur. Gjithsesi një farë njohje kam, sapo u largova nga Shqipëria 1 javë më parë. Ai vend nuk bëhet, e ka mbërthyer e keqja. Aty nuk jetohet dhe të kesh para. Të bëhet jeta ferr me atë katastrofë urbane.
Edhe një herë. Lëre teorinë. Atje nuk ka ppp, atje ka pvpnp. Partneritet i vjedhjes së publikut nga privati.
Shumë njerëz janë qorra atje në Shqipëri, as nuk e kuptojnë që po vidhen.

• Like
Reactions: par
Nuk pretendoj t'a njoh Shqipërinë sa e njeh ti se kam 34 vjet që kam ikur. Gjithsesi një farë njohje kam, sapo u largova nga Shqipëria 1 javë më parë. Ai vend nuk bëhet, e ka mbërthyer e keqja. Aty nuk jetohet dhe të kesh para. Të bëhet jeta ferr me atë katastrofë urbane.
Edhe një herë. Lëre teorinë. Atje nuk ka ppp, atje ka pvpnp. Partneritet i vjedhjes së publikut nga privati.
Shumë njerëz janë qorra atje në Shqipëri, as nuk e kuptojnë që po vidhen.
lol

pse ca thashe une qe svidhemi?!

Si nuk morem naj konçension mor aman, te gjitha per vete po i mbajne.😂
Duhet të perfomosh si Gaz Paja apo Hyskaj (të vëllain deputet dhe ish kryefreshist, nuk më kujtohet emri i këtij " ligjëruesi " të vizion plus)
Ne fakt nuk eshte e thene te jet domosdoshmerisht nje financim privat. Eshte nje forme subvencionimi qe duhet te ket si qellim primar zhvillimin e shoqerise. Por ne Shqiperi ka ndodhur e kunderta, eshte perdorur per interesat e sektorit privat.
Argumentet tuaja qëndrojnë mbi formën e përmbajtjen e PPP e sigurisht citove problemet me abuzimet ku Landi ta shtjelloj më lart.
PPP në shëndetësi janë të gjitha thuajse për adresa të pagjurmueshme me administratorë një pseudo individë të këtij komuniteti që shërben si MASHË ose për Klodian Allajbeu (Spitali amerikan)
Kjo ka çuar buxhetin e Shëndetësisë në kolaps, sa 10/15 ditët e fundit të çdo muaji të urdhërohet mos rekomandim analizash për pacientët, sepse nuk ka buxhet për të paguar koncesionarin.
Kostoja e sterilizimit të pajisjeve mjekësore në Shqipëri është tre herë më e lartë se në Gjermani, e mu prej kësaj shumë operime nuk kryhen, ç'ka i detyron nevojtarët të përfundojnë tek i njëjti gjakpirës Klodian Allajbeu.
Etj etj etj
Këta nuk janë të profesionalizuar në zhvillim dhe manaxhim të mirë të financave të komunitetit, por janë profesionalizuar në tjetërsim dhe eksportim të të mirave publike të këtij komuniteti Parajsash

Duhet të perfomosh si Gaz Paja apo Hyskaj (të vëllain deputet dhe ish kryefreshist, nuk më kujtohet emri i këtij " ligjëruesi " të vizion plus)

Argumentet tuaja qëndrojnë mbi formën e përmbajtjen e PPP e sigurisht citove problemet me abuzimet ku Landi ta shtjelloj më lart.
PPP në shëndetësi janë të gjitha thuajse për adresa të pagjurmueshme me administratorë një pseudo individë të këtij komuniteti që shërben si MASHË ose për Klodian Allajbeu (Spitali amerikan)
Kjo ka çuar buxhetin e Shëndetësisë në kolaps, sa 10/15 ditët e fundit të çdo muaji të urdhërohet mos rekomandim analizash për pacientët, sepse nuk ka buxhet për të paguar koncesionarin.
Kostoja e sterilizimit të pajisjeve mjekësore në Shqipëri është tre herë më e lartë se në Gjermani, e mu prej kësaj shumë operime nuk kryhen, ç'ka i detyron nevojtarët të përfundojnë tek i njëjti gjakpirës Klodian Allajbeu.
Etj etj etj
Këta nuk janë të profesionalizuar në zhvillim dhe manaxhim të mirë të financave të komunitetit, por janë profesionalizuar në tjetërsim dhe eksportim të të mirave publike të këtij komuniteti Parajsash
Teorikisht e kam studjuar prej 2 vjetesh, te kontekstualizuar historikisht dhe praktikisht ne Evropen veri perendimore.

Por te them te drejten, nepermjet temes tende me lindi nje ide per nje publik te mundshem. 😊

Mendoj se eshte mjaft interesante te studjosh kontekstin negativ te ketyre mekanizmave.

• Like
Jo :p

Shpresoj që ky trampushi të çmontoje sorosin, kështu shpëtoni dhe ju andej nga arnautlluku 😂
Edhe Berisha po duartroket, a thua se nuk ka fare përgjegjësi për kalimin e Shqipërisë në koloni të Xhorxh Sorosit!!!!!!?
A thua se nuk ka përgjegjësi për atë votim 140 të 140 të reformës gjygjësore Sorosiane që do i shërbente ekzekutivit si ekzekutivë i ardhur nga Ojf dhe Ojq Sorosiane!!!!!!?
A thua se nuk kishte eksperiencë të mjaftueshme politike që të mos vepronte PARAJSASH dhe Kamasutrash!!!!?
A thua se nuk idealizoj një vemje si Lulzim Bashë të ardhur nga Sindroma e bursës qyl të shkollave Sorosiane!!!!!!?
A thua se nuk e njihte një ishe drejtues të Sorosit që po konkurronte kundër!!!!????
A thua se nuk e njihte kolonizatorin Xhorxh Soros, ose më e pakta të gjurmonte eksperiencën e tij shumëvjeçare!!!????
A thua se nuk e toleroj përhapjen e klinikave private shëndetësore të gylenistëve!!!!!?
A thua se nuk subvencionoj ose stimuloj shkolla të tilla të mesme e të larta ku filizët profesionalizohen për të shërbyer kolonizatorit dhe jo komunitetit e shembullin më të mirë e ke tek Spitali Amerikanë!!!!!!!!!?
E shumë, e shumë të tjera
Sot flet n'taushës majë ballkonit, që dikur nuk kuptonte punët e kolonizatorit

Edhe Berisha po duartroket, a thua se nuk ka fare përgjegjësi për kalimin e Shqipërisë në koloni të Xhorxh Sorosit!!!!!!?
A thua se nuk ka përgjegjësi për atë votim 140 të 140 të reformës gjygjësore Sorosiane që do i shërbente ekzekutivit si ekzekutivë i ardhur nga Ojf dhe Ojq Sorosiane!!!!!!?
A thua se nuk kishte eksperiencë të mjaftueshme politike që të mos vepronte PARAJSASH dhe Kamasutrash!!!!?
A thua se nuk idealizoj një vemje si Lulzim Bashë të ardhur nga Sindroma e bursës qyl të shkollave Sorosiane!!!!!!?
A thua se nuk e njihte një ishe drejtues të Sorosit që po konkurronte kundër!!!!????
A thua se nuk e njihte kolonizatorin Xhorxh Soros, ose më e pakta të gjurmonte eksperiencën e tij shumëvjeçare!!!????
A thua se nuk e toleroj përhapjen e klinikave private shëndetësore të gylenistëve!!!!!?
A thua se nuk subvencionoj ose stimuloj shkolla të tilla të mesme e të larta ku filizët profesionalizohen për të shërbyer kolonizatorit dhe jo komunitetit e shembullin më të mirë e ke tek Spitali Amerikanë!!!!!!!!!?
E shumë, e shumë të tjera
Sot flet n'taushës majë ballkonit, që dikur nuk kuptonte punët e kolonizatorit
Ore Par. Akoma Berisha e ka fajin ore 😂
Po qeveris që 12 vjet ky zdromsi nipi i Spiro Kolekës, zari i Sorosit.

Ore Par. Akoma Berisha e ka fajin ore 😂
Po qeveris që 12 vjet ky zdromsi nipi i Spiro Kolekës, zari i Sorosit.
Nuk është aq i pafajshëm për kalimin e Shqipërisë në monarki të Xhorxh Sorosit
Me apo pa dijeni të tij është lejuar kalimi i Shqipërisë nën koloni.
Sot nuk mund të cicërosh majë ballkonit për drejtësi të KAPUR, ku fare mirë e votove me me 60/65 bashibozukët e tij
E ku fare mirë dukeshin njerëzit e parajsave që e formuluan, menaxhuan dhe e dërguan për miratim në parlament.
I vetmi pushtet që nuk ishte nën kontrollin e Sorosit deri më 2016/2017 ishte drejtësia.
Me kalimin e saj nën kontrollin e bllokmenëve të shitur parajsash shteti ynë kaloj në koloni të Aleksandrës
E tani presim, ta iq Trump Aleksandrën që të lind Shqipëria!!!!!!
Lëre LAND, lëre
Se na i ka marr m..i shalët por nuk e vëmë re

Nuk është aq i pafajshëm për kalimin e Shqipërisë në monarki të Xhorxh Sorosit
Me apo pa dijeni të tij është lejuar kalimi i Shqipërisë nën koloni.
Sot nuk mund të cicërosh majë ballkonit për drejtësi të KAPUR, ku fare mirë e votove me me 60/65 bashibozukët e tij
E ku fare mirë dukeshin njerëzit e parajsave që e formuluan, menaxhuan dhe e dërguan për miratim në parlament.
I vetmi pushtet që nuk ishte nën kontrollin e Sorosit deri më 2016/2017 ishte drejtësia.
Me kalimin e saj nën kontrollin e bllokmenëve të shitur parajsash shteti ynë kaloj në koloni të Aleksandrës
E tani presim, ta iq Trump Aleksandrën që të lind Shqipëria!!!!!!
Lëre LAND, lëre
Se na i ka marr m..i shalët por nuk e vëmë re
Dëgjo, se po llogjikove në këtë mënyrë nuk merr fund e keqja.
Personalisht me këtë llogjikë të çoj deri ke perandorët Ilirë të Romës të cilët nuk bënë asgjë për Ilirinë.
Po deshe ti ja lëmë fajin dhe Zogut dhe Enver Hoxhës.
Por që të hecesh përpara duhet cmontuar ky batutaxhiu i surrelit me gjithë skoten e tij të hajdutëve.
Unë flas kot, se s'ka shance t'a cmontosh. Me soros apo pa soros diktatoruci aktual do rrijë gjatë në pushtet. Amerikanëve nuk u rruhet hiç se kush qeveris në Shqipëri
Ne jemi popull klanor gjysëm feudal, i mësuar me shtypje dhe diktaturë.
Dmth, Saliut le t'ja lëmë fajin e të shkuarës. Sot e ka ky gerdalla e surrelit.

• Like
Dmth, Saliut le t'ja lëmë fajin e të shkuarës. Sot e ka ky gerdalla e surrelit.
Pjesërisht ka
Ti nuk është se nuk më njeh mua KËTU për atë që përcjell.
Bile jo pak më akuzojnë të lidhur interesash me Berishën.
Se po mendon @drague tani;- I'a edhe Par u ble nga diktatura e Edramës!
Të gjithë gabojmë në një mënyrë apo tjetrën, e këtë nuk mund ta mohojmë.
Nuk kam ndërmend që tradhtarët e Shqipërisë ti vë në peshore me patriotët.
Por disa mendime duhen pranuar që ¹formëzuam një klasë diktatoriale me aprovimin TONË.
E kjo nuk do mend e as kalem për tu pranuar.
Një diktaturë që të lejon kanabizmin dhe degjenerim në kompensim të çuarjes së pronave dhe buxhetit të komunitetit parajsash.
Këtë nuk ta thonë çakejtë e Berishës që i rrinë pranë për një ulëse parlamentare.
T'rruaj PARDHIA!

Pjesërisht ka
Se po mendon @drague tani se ia edhe Par u ble nga diktatura e Edramës!
Por disa mendime duhen pranuar që ¹formëzuam një klasë diktatoriale me aprovimin TONË.
Një diktaturë që të lejon kanabizmin dhe degjenerim në kompensim të çuarjes së pronave dhe buxhetit të komunitetit parajsash.
Këtë nuk ta thonë çakejtë e Berishës që i rrinë pranë për një ulëse parlamentare.
T'rroj PARDHIA!
Merru me ujkun nderkohe qe cakalli ka 12 vjet qe ben kerdine.

• Like
Pjesërisht ka
Se po mendon @drague tani;- I'a edhe Par u ble nga diktatura e Edramës!
T'rruaj PARDHIA!
Po vjedhin ushtarët e Ramës dhe të soros. Tek tuk ndonjë i Saliut.
Reformën e drejtësisë Alla Soros e votoj edhe Saliu.

• Like
Back