Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Konfiskohen pronat e shtetit shqiptar neper bote per te paguar gjoben e Beketit.

Humbja në Apelin e Parisit: 110 milionë euro që ekspozojnë dobësinë e shtetit shqiptar

Vendimi i Gjykatës së Apelit në Paris për të lënë në fuqi gjobën 110 milionë euro ndaj Shqipërisë në çështjen Bechetti është më shumë se një humbje juridike. Ai është një akt-vlerësim i pavarur ndërkombëtar mbi mënyrën si funksionon shteti shqiptar, si trajton investimet e huaja dhe si administron konfliktet që në çdo vend normal do të trajtoheshin përmes negociatave dhe procedurave të rregullta kontraktuale.

Francesco Bechetti paditi Shqipërinë pranë ICSID duke pretenduar ndërhyrje arbitrare të qeverisë në aktivitetin e tij biznesor. Sot, pas viteve të tëra apelimesh, një nga gjykatat më prestigjioze europiane ka konfirmuar se procedura e arbitrazhit ishte e rregullt dhe se vendimi që i detyron Shqipërisë pagesën e 110 milionë eurove është plotësisht i vlefshëm.

Ky është një lajm i hidhur për Shqipërinë – dhe për qytetarët e saj, të cilët do ta paguajnë këtë faturë.

Tre mesazhet që vendimi i Parisit i dërgon Shqipërisë

1. Shteti shqiptar ka shkelur detyrimet ndërkombëtare ndaj një investitori të huaj

ICSID nuk është gjykatë politike; është institucioni më i rëndësishëm global për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve investitor–shtet. Humbja aty, e konfirmuar edhe nga Apeli i Parisit, do të thotë se shteti shqiptar është gjykuar me faj – jo për shkak të retorikës mediatike, por për shkak të provave konkrete.

Ky është një sinjal i rëndë për çdo investitor të huaj që kërkon të hyjë në tregun shqiptar.

2. Ekonomia shqiptare do të përballojë një barrë të re të rëndë financiare

110 milionë euro është një shumë kolosale për buxhetin e shtetit shqiptar. Për të kuptuar peshën:

është sa ndërtimi i rreth 140 shkollave;

sa buxheti i të gjithë qarkut të Kukësit për disa vite;

ose sa dyfishimi i fondit për ndihmën ekonomike në nivel kombëtar.

Këto para nuk do i paguajë askush tjetër përveç qytetarëve shqiptarë, të cilët nuk kanë asnjë përgjegjësi për mënyrën e menaxhimit të kësaj çështjeje.

3. Imazhi i Shqipërisë si destinacion investimesh është dëmtuar rëndë

Investitorët e huaj kërkojnë një gjë të thjeshtë: parashikueshmëri ligjore.
Rasti Bechetti po shërben tashmë si shembull referimi në tryezat e arbitrave ndërkombëtarë: një shtet që ndërhyn politikisht në biznes, që sekuestron asete, që përdor hetime penale në mes të një konflikti kontraktual, është një shtet me rrezik të lartë.

Kjo dëmton jo vetëm qeverinë e sotme, por ekonominë shqiptare në afatgjatë.

Çfarë mund të kishte bërë ndryshe Shqipëria?

Në shumicën dërrmuese të rasteve, shtetet shmangin humbje të tilla duke:

negociuar paraprakisht,

evituar deklarata politike të nxehta,

respektuar procedurat e kontratave,

dhe, mbi të gjitha, duke mos e kthyer një konflikt ekonomik në përplasje personale.

Shqipëria nuk bëri asnjërën prej këtyre gjërave.

Rezultati është një pagesë rekord dhe një humbje prestigji përpara një opinioni ndërkombëtar që e vëzhgon nga afër klimën e sundimit të ligjit.

Përfundimi: Ky vendim është një alarm kombëtar

Nuk është thjesht një çështje mes një qeverie dhe një biznesmeni.
Është një test i madh për seriozitetin e shtetit shqiptar.

Apeli i Parisit ka folur qartë:
Shqipëria ka vepruar gabim. Dhe tani duhet të paguajë.

Por më e rëndësishme është që ky rast të shërbejë si moment reflektimi, në mënyrë që:

kontratat me investitorët të trajtohen profesionalisht,

konfliktet të mos politizohen,

dhe institucionet të marrin përgjegjësi për gabimet që sjellin pasoja financiare kaq të rënda.

Fatura prej 110 milionë eurosh është e lartë.
Por fatura e humbjes së besimit ndërkombëtar mund të jetë edhe më e lartë se kaq.

Beketi e përdori shumë mençurisht pastrimin e parave në Shqipëri.
Mbasi bëri pallë ( siç vazhdojnë të bëjnë në Shqipëri me 10-tra apo 100-dra të tjerë) përgaditi mjeshtërisht terrenin për tu dëbuar duke investuar në media për të mediatizuar korrupsionin dhe vjedhjet, mungesën e lirisë së shtypit, padrejtësitë ndaj individit, drejtësi të rrënuar.
Ishte shumë i lexueshëm, por hajvani Rama ra në gracë.
Në fakt nuk ra, por duhej mbyllur media për të mos i nxjerrë vjedhjen dhe abuzimet galopante në tenderimet, konçesionet dhe më KRYESOREN kanabizimin e vëndit.
Ja ku jemi!!!!!!!!
Paguajmë ne varfanjakët e prodhimit dhe tregtimit për ca matrapazë italianë dhe për faj të një Km të droguar, të droguar nga vjedhjet, vrasjet, krimet, arroganca dhe pushteti pa kufi.
Të keqen e diktaturës së Safet Gicave!!!!!
Patronazhistët vazhdojnë të luajnë me fatet e kësaj shoqërie, siç i udhëzon Pardhia & shoku Ediot

Humbja në Apelin e Parisit: 110 milionë euro që ekspozojnë dobësinë e shtetit shqiptar

Vendimi i Gjykatës së Apelit në Paris për të lënë në fuqi gjobën 110 milionë euro ndaj Shqipërisë në çështjen Bechetti është më shumë se një humbje juridike. Ai është një akt-vlerësim i pavarur ndërkombëtar mbi mënyrën si funksionon shteti shqiptar, si trajton investimet e huaja dhe si administron konfliktet që në çdo vend normal do të trajtoheshin përmes negociatave dhe procedurave të rregullta kontraktuale.

Francesco Bechetti paditi Shqipërinë pranë ICSID duke pretenduar ndërhyrje arbitrare të qeverisë në aktivitetin e tij biznesor. Sot, pas viteve të tëra apelimesh, një nga gjykatat më prestigjioze europiane ka konfirmuar se procedura e arbitrazhit ishte e rregullt dhe se vendimi që i detyron Shqipërisë pagesën e 110 milionë eurove është plotësisht i vlefshëm.

Ky është një lajm i hidhur për Shqipërinë – dhe për qytetarët e saj, të cilët do ta paguajnë këtë faturë.

Tre mesazhet që vendimi i Parisit i dërgon Shqipërisë

1. Shteti shqiptar ka shkelur detyrimet ndërkombëtare ndaj një investitori të huaj

ICSID nuk është gjykatë politike; është institucioni më i rëndësishëm global për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve investitor–shtet. Humbja aty, e konfirmuar edhe nga Apeli i Parisit, do të thotë se shteti shqiptar është gjykuar me faj – jo për shkak të retorikës mediatike, por për shkak të provave konkrete.

Ky është një sinjal i rëndë për çdo investitor të huaj që kërkon të hyjë në tregun shqiptar.

2. Ekonomia shqiptare do të përballojë një barrë të re të rëndë financiare

110 milionë euro është një shumë kolosale për buxhetin e shtetit shqiptar. Për të kuptuar peshën:

është sa ndërtimi i rreth 140 shkollave;

sa buxheti i të gjithë qarkut të Kukësit për disa vite;

ose sa dyfishimi i fondit për ndihmën ekonomike në nivel kombëtar.

Këto para nuk do i paguajë askush tjetër përveç qytetarëve shqiptarë, të cilët nuk kanë asnjë përgjegjësi për mënyrën e menaxhimit të kësaj çështjeje.

3. Imazhi i Shqipërisë si destinacion investimesh është dëmtuar rëndë

Investitorët e huaj kërkojnë një gjë të thjeshtë: parashikueshmëri ligjore.
Rasti Bechetti po shërben tashmë si shembull referimi në tryezat e arbitrave ndërkombëtarë: një shtet që ndërhyn politikisht në biznes, që sekuestron asete, që përdor hetime penale në mes të një konflikti kontraktual, është një shtet me rrezik të lartë.

Kjo dëmton jo vetëm qeverinë e sotme, por ekonominë shqiptare në afatgjatë.

Çfarë mund të kishte bërë ndryshe Shqipëria?

Në shumicën dërrmuese të rasteve, shtetet shmangin humbje të tilla duke:

negociuar paraprakisht,

evituar deklarata politike të nxehta,

respektuar procedurat e kontratave,

dhe, mbi të gjitha, duke mos e kthyer një konflikt ekonomik në përplasje personale.

Shqipëria nuk bëri asnjërën prej këtyre gjërave.

Rezultati është një pagesë rekord dhe një humbje prestigji përpara një opinioni ndërkombëtar që e vëzhgon nga afër klimën e sundimit të ligjit.

Përfundimi: Ky vendim është një alarm kombëtar

Nuk është thjesht një çështje mes një qeverie dhe një biznesmeni.
Është një test i madh për seriozitetin e shtetit shqiptar.

Apeli i Parisit ka folur qartë:
Shqipëria ka vepruar gabim. Dhe tani duhet të paguajë.

Por më e rëndësishme është që ky rast të shërbejë si moment reflektimi, në mënyrë që:

kontratat me investitorët të trajtohen profesionalisht,

konfliktet të mos politizohen,

dhe institucionet të marrin përgjegjësi për gabimet që sjellin pasoja financiare kaq të rënda.

Fatura prej 110 milionë eurosh është e lartë.
Por fatura e humbjes së besimit ndërkombëtar mund të jetë edhe më e lartë se kaq.
po per pencionistet e gjone nuk te vjen keq ty more , qe nuk i permende njehere tek ato pikat e tua ??

jane 780 mije cope , plus edhe nja 1 mije cope qe mund te kete pas dates 1 Janar 2026..

permendi o zoteri permendi , se edhe ti Oencionist i lumtur demokratik do jesh nje dite prej ditesh...

ne rregull..

mirupafshim..🦊😇

une 148 mije lek marr ndihme ekonomike nga xha shteti ...🦊😇
Po historikisht kudo ne europe, veç te pensioni heqin leke per te lare mendet jush m** lliqet qe kane bere, ndaj meqe formula tashme eshte planetare e mendova.

pse edhe Europa kaq pis qenka ? 🦊😇

Nje burre plak ne Tiran po ndiqte plaken e tij me bastun ne dore.
E arrestuan keta te policise per kanosje me mjet te ftohte dhe e kishin futur brenda.

Keto ligjet e reja qe mbrojne grat do na e hane koken.
Ne jemi mesuar ti ndjekim plakat me bastun ne dore kur nuk na e japin.

Back