• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Koreja e Veriut është bërë "historia më e mahnitshme e suksesit ekonomik në botë"!

Vanitas

V.I.P
Anëtar
Sep 17, 2021
Postime
13,493
Pikët
113
Vendndodhja
Proletarë të të gjitha vendeve, bashkohuni!
Koreja e Veriut është bërë "historia më e mahnitshme e suksesit ekonomik në botë", shkruan The Wall Street Journal.

Ekonomia e Koresë së Veriut u rrit me 3.7% në vitin 2024. WSJ vëren se kjo është shifra më e lartë e vendit në tetë vjet. Sipas botimit, rritja është e lidhur me tregtinë me Rusinë dhe Kinën, si dhe me furnizimet e transportuesve të energjisë, komponentëve dhe materialeve.

"Restorantet lokale shërbejnë pica të gatuara në furrë me dru dhe krahë pule. Vizitorët mund të paguajnë duke përdorur një kod QR celular", thotë artikulli.

Botimi shkruan gjithashtu se makinat elektrike kineze po qarkullojnë në rrugët e Phenianit dhe në qytet janë shfaqur dyqane të reja kafshësh shtëpiake, kafene interneti me lojëra elektronike dhe shitës BMW.

Një nga shenjat e rritjes, vëren WSJ, është ndriçimi më i ndritshëm i natës: sipas analistëve, Koreja e Veriut tani "shkëlqen natën" rreth tre herë më shumë se pesë vjet më parë.

im-83480370.jpg
Përveç kësaj, një bum ndërtimesh është duke vazhduar në vend. Vetëm në Phenian, gjatë vitit të kaluar, u ndërtuan 10,000 apartamente dhe shtëpi të reja - më shumë sesa në të njëjtën periudhë në Los Angeles ose Chicago.

Aodn2.jpg

north-korea-3.jpg

Se mos na janë mahnitur Ameriqanët edhe me prodhimin e raketave balistike që po prodhon Korea e veriut?
Sepse vetëm Korea e veriut po prodhon dyfishin e të gjithë prodhimit të perandorisë Inglize!

Last edited:
Koreja e Veriut është bërë "historia më e mahnitshme e suksesit ekonomik në botë", shkruan The Wall Street Journal.

Ekonomia e Koresë së Veriut u rrit me 3.7% në vitin 2024. WSJ vëren se kjo është shifra më e lartë e vendit në tetë vjet. Sipas botimit, rritja është e lidhur me tregtinë me Rusinë dhe Kinën, si dhe me furnizimet e transportuesve të energjisë, komponentëve dhe materialeve.

"Restorantet lokale shërbejnë pica të gatuara në furrë me dru dhe krahë pule. Vizitorët mund të paguajnë duke përdorur një kod QR celular", thotë artikulli.

Botimi shkruan gjithashtu se makinat elektrike kineze po qarkullojnë në rrugët e Phenianit dhe në qytet janë shfaqur dyqane të reja kafshësh shtëpiake, kafene interneti me lojëra elektronike dhe shitës BMW.

Një nga shenjat e rritjes, vëren WSJ, është ndriçimi më i ndritshëm i natës: sipas analistëve, Koreja e Veriut tani "shkëlqen natën" rreth tre herë më shumë se pesë vjet më parë.

View attachment 355608
Përveç kësaj, një bum ndërtimesh është duke vazhduar në vend. Vetëm në Phenian, gjatë vitit të kaluar, u ndërtuan 10,000 apartamente dhe shtëpi të reja - më shumë sesa në të njëjtën periudhë në Los Angeles ose Chicago.

View attachment 355609

Po sikur atje nuk lejohet interneti , dhe populli.jeton ne varferi te plote..

Gjithashtu , nese dikush kapet per nje krim te caktuar , farefisi i tij denohet deri ne 3 breza..

Mos lajmi ka dasht te thote Koreja Jugut , por nga emocionet fosforishente e ka shkrojtur Koreja Veriut..🦊

Baballek si te kam? po asnje nga parshikimet e tua te ndritura nuk ka dale.
Te gjithe keta qe e kane kthyer popullin e tyre ne dele dhe i kane dhene vetem mjerim, shkofshin ne djall.
Mirë shoku Cooli, ty si të kam?

Kto që kam thënë nuk kanë dalë sepse unë nuk jam Putini të mendoj çfar mendon ai, por mundohem të kuptoj lëvizjet që ai bën në skakjerën globale!

Por ta dish që lufta e Kubës është e afërt sepse Kuba po armatos popullin, gjë që tregon qartë që lufta është e pashmangshme.

Putini do e ketë armatosur Kubën me raketa balistike dhe dronë për të dëmtuar sa më shumë të jetë e mundur shpatën e anglezëve që është Amerika, prandaj tani po i jep sinjalin Trampit për të filluar luftën kundër Kubës.

Mirë shoku Cooli, ty si të kam?

Kto që kam thënë nuk kanë dalë sepse unë nuk jam Putini të mendoj çfar mendon ai, por mundohem të kuptoj lëvizjet që ai bën në skakjerën globale!

Por ta dish që lufta e Kubës është e afërt sepse Kuba po armatos popullin, gjë që tregon qartë që lufta është e pashmangshme.

Putini do e ketë armatosur Kubën me raketa balistike dhe dronë për të dëmtuar sa më shumë të jetë e mundur shpatën e anglezëve që është Amerika, prandaj tani po i jep sinjalin Trampit për të filluar luftën kundër Kubës.
Nipce, e di se cthoshte Maduro perpara se ta conin peshe qunat e prapet....???
Kuba eshte nje shtet me nje parti idote qe nuk e kuptojne keputjen qe i kane bere popullit duke e lene pa ushqim. Te besh lufte duhet te kesh gaveten te mbushur per disa vite lufte keshtu qi....!

Jane popull puntor, edhe ne e tejkalonim dikur planin e prodhimit te misrit dhe grurit 😁

Nipce, e di se cthoshte Maduro perpara se ta conin peshe qunat e prapet....???
Kuba eshte nje shtet me nje parti idote qe nuk e kuptojne keputjen qe i kane bere popullit duke e lene pa ushqim. Te besh lufte duhet te kesh gaveten te mbushur per disa vite lufte keshtu qi....!
Maduron e hoqi vet Putini sepse nuk po bënte ato që Putini donte që ai të bënte.

Pra, Putini përdori ushtarin Tramp për t'a hequr qafe.

Ti shoku Cooli beso çfar të duash, por t'a dish që anglezët që kanë edhe Amerikën brënda perandorisë së tyre i kanë shpallur luftë Rusisë.
Pra, Rusia nuk ka për të fjetur gjumë ndërsa sulmohet nga angloamerikanët.

Maduron e hoqi vet Putini sepse nuk po bënte ato që Putini donte që ai të bënte.

Pra, Putini përdori ushtarin Tramp për t'a hequr qafe.

Ti shoku Cooli beso çfar të duash, por t'a dish që anglezët që kanë edhe Amerikën brënda perandorisë së tyre i kanë shpallur luftë Rusisë.
Pra, Rusia nuk ka për të fjetur gjumë ndërsa sulmohet nga angloamerikanët.
I nderuar nipce!
si ishte ajo parrulla "uji fle. armiku nuk fle" itakdalje.

Back