• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Ku ta shikoj Eurovision?

Ka me shume se aq. Por qe nga mesjeta e ketej, shqiptaret jane populli qe eshte zhdukur sistematikisht. Me tregoni mua se cfare duan Dardanet ne kampet e perqendrimit.
Pse filloi kjo urrejtje?

Pse filloi kjo urrejtje?

Sepse ishim me te pasur, me te bardhe, me te zgjuar, me te forte dhe na kishin ndrtuar me principe morale te beses dhe nderit.
Keto dy te fundit u bene edhe celesi per shkaterrimin tone. Njelloj sikur anglezet qe luftonin me format fushe kunder luftetareve guerrile.
lexo qe nga Roma. Tre vellezerit albane i vrane 2 Horatet. Ai qe mbeti u doli nga pas shpines me thike pasi futi ne loje motren, e dashura e nje Albani. keshtu fituan Horatet e Latit ( latine ).
29 vjet para Krishtit Oktavi e mundi Kleopatren dhe Antonin te cilet posedonin perendorine qe tash njihet si Bizant. Pjesa antonit kishte Pike ndarese Shkodren deri ne Ister (emri i vjeter ka qene Imadh) Afriken dhe deri ne Kostandinopoje.
Beteja u be ne Preveze. Nuk po e them emrin e Vjeter por lumi Akil dhe Preveza kane patur nje emer. Preveza i quajt Nikopolis. Po ate vit Oktaviani themelon Romen.

Keshtu Roma nuk na del me e lashte se Preveza e Epirit, selia e Pirrove. Pse e Kishte Kleopatra gadishullin Epirot (se Iliri eshte ISIRIS aka ILIRIS)? Trashegim nga familja, qe fillonte me Amunin ose Imadhin (si emri i lumit) sot Mat e Maqedoni. Ky qe martuar me tokesore, pinjollen e Afrikes. Etj.

Last edited:
Sepse ishim me te pasur, me te bardhe, me te zgjuar, me te forte dhe na kishin ndrtuar me principe morele te beses dhe nderit.
Keto dy te fundit u bene edhe celesi per shkaterrimin tone.
Na kishin ndertuar?

I kam hapur.
Pyeti i cike Kabalistet nga fene e nenes i kane gjetur Dodanet qe i quajne race te vet dhe perse i emertojne 'te bardhe' brenda races se tyre arabe?
Por mbi te gjitha- perse e derguan ne Etiopi Arken e Konvenanteve? Nuk i rane permes Detit te Kuq ata? Po arka si dhe pse doli ne Etiopi?

Po te te pergjigjen ec ketu dhe me trego mua arat.
Rri i qete se nuk pyes kend une, vijne te me pyesin. Ty dhe disa te tjereve ketu ju ka tiposur qe une hypi e zbres makinave si e bukur e agjente :cool: , ndersa une te them e te sqaroj qe une dorovis, nuk hypi e zbres. ;)
Informacionet qe ke jane gabim. Arka nuk eshte ne Etiopi, ta them ku mendojme por s'do te doja, megjithate te them kaq, Arka eshte brenda trurit te nje njeriu, shpresoj dhe uroj qe ta kesh aq inteligjencen per ta zberthyer se cdua te them. Te bardhe jane te tere rraca hebreje sepse e ka prejardhjen nga Mesapotamia , pretendohet te jete fiks aty ku gjendet sot Gjerogjia. Nese do te sjell ca pasazhe nga Torah se jane cekur aty ketu. Isha e qarte?
Ndersa ne kemi perfunduar rrugave sepse jemi te mallkuar per kapadaillekun qe ben dhe ti sot.

Rri i qete se nuk pyes kend une, vijne te me pyesin. Ty dhe disa te tjereve ketu ju ka tiposur qe une hypi e zbres makinave si e bukur e agjente :cool: , ndersa une te them e te sqaroj qe une dorovis, nuk hypi e zbres. ;)
Informacionet qe ke jane gabim. Arka nuk eshte ne Etiopi, ta them ku mendojme por s'do te doja, megjithate te them kaq, Arka eshte brenda trurit te nje njeriu, shpresoj dhe uroj qe ta kesh aq inteligjencen per ta zberthyer se cdua te them. Te bardhe jane te tere rraca hebreje sepse e ka prejardhjen nga Mesapotamia , pretendohet te jete fiks aty ku gjendet sot Gjerogjia. Nese do te sjell ca pasazhe nga Torah se jane cekur aty ketu. Isha e qarte?
Ndersa ne kemi perfunduar rrugave sepse jemi te mallkuar per kapadaillekun qe ben dhe ti sot.
Arka sipas legjendes eshte specifikuar qe kishte fuqi elektrike dhe kmike nqs shprehem qarte!Clidhje ka me mendjen ?

Jo Zonje. Gjeorgjia ka lidhej me Albanet (jo Greket) qe ndoqen Herkulin dhe u vendosen andej pari, sipas Plinit dhe jo pak. Jane ne kufi mes Gjeorgjise dhe Armenise. Raca dikur e jona tashi e shprishur. Kjo race perben aristrokracine Serbe ne Europe.

Arabet tuaj kane marre libra qe nuk ishin te tyret, qe nga koha e Aleksandrit, pasi ne Egjipt nuk kane ekzistuar hebrenj. Kjo eshte nje shpikje pe rte krijuar vijimesi te politikes se tyre. Ne Egjipt dhe Afrike kane mbereteruar Dardanet qe i faleshin Poseidonit, atit te vet. Keto i kam me burime Arkeologjike, ndonse nuk kam arritur te gjej foto te statujes se shfytyruar te Dardanit te pare qe ishte 'ZOT' i Afrikes, e cila ndodhet ne koleksionin e Britanise se Madhe.

Ja plegjiarizmi Tores:

-------------------------- [i hoqa se do fillojne te tjerrin idiotesira]

Keto jane bullshit i padegjuar.

Vazhdoj deri neser, por pallavrat shiti gjetiu. Po na trego pak per kete Juden, i cilime gjithe linje na rraset ne familje me te cilat nuk kishte asgje te perbashket. Sukur te te jap une gjyshim tim qe ta quash edhe ti tendin me marreveshje.

Last edited:
Jo Zonje. Gjeorgjia ka lidhej me Albanet (jo Greket) qe ndoqen Herkulin dhe u vendosen andej pari. Jane ne kufi mes Gjeorgjise dhe Armenise. raca dikur e jona tashi e shprishur. Kjo race perben aristrokracine Serbe.

Arabet tuaj kane marre libra q enuk ishin te tyret, qe nga koha e Aleksandrit, pasi ne Egjipt nuk kane ekzistuar. Ne Egjipt dhe Afriken kane mbereteruar dardanet qe i paleshein Poseidonit, atit te vet.

Ja plegjiarizmi Tores:
Gen 95
Juda , Djali i Jakobit dhe Leas, marton Tomaren
Gen 94

Zara [lexo Zeus], djale i Judes dhe Tomares lindi ne 1738 ne Hebron, Kanan-Palestine dhe vdiq ne 1638 BC ne Ramses, Goshen ne Egjipt. Ky marton Elektren.
Gen 93
Darda Dardanus, Mbret i Dardanise, dajle i Zara dhe Elektres lindi ne Ramses, Goshen ne Egjipt. Ky marton Batea Azia Ilium. Tek. Kings 4:31 Darda krahasohet me Salomonin per urtesi. [Me sakte ky eshte eshte Salomoni-Zet].

Vazhdoj deri neser, por pallavrat shiti gjetiu.
Do te ti sillja pasazhet ku tregohet qarte nga vijne hebrejte, por meqe ti ke nje mllef te marr , atehere edhe une terhiqem nga biseda. Mbremje te bukur ne vazhdim.

Do te ti sillja pasazhet ku tregohet qarte nga vijne hebrejte, por meqe ti ke nje mllef te marr , atehere edhe une terhiqem nga biseda. Mbremje te bukur ne vazhdim.
Nuk kam asnje mllef. Faktet nuk i leviz asnje mllef. Dhe te harxhosh energji per mllefe, do duhet te jesh person jo shume i urte.

Po ke gje te shtosh, pervec parrullave te pergjithshme, sille me kenaqesi. Por keshtu gjerash qe jane ne koken e X, Y, tregoja analfabeteve. Koka dhe mendja jane vetem nje sirtar i kujtimve te imprintuara, jetesore ose te mesuara. Sikur po te hapesh me kacavide kompjuterin nduk do gjesh letra te shtypura nga dokumentat e ruajtuara.

Por, nuk besoj se do me cudisesh me ndonje fakt. Kam lexuar cdo gje qe mendoj se ka pas lidhje me kerkimet e mija. Po arrite te me habisesh, brravo te qofte!

1 Prilli - 1 Nisan

Nuk e kam shume te qarte se perse kjo dite eshte vulosur ne pothuaj te gjithe kulturat perendimore si Dita e Rrenave. Talmudi judaik thote se me 1 Prill eshte krijuar bota; po ne kete dite ka vdekur Abrahami, Jakobi dhe Isaku. Judejte po ashtu e festojne 1 Prillin si diten e pare te vitit, por edhe si diten e Mitzvah, domethene diten ne te cilen per here te pare ju jane zbritur komendamentet.

Ne gjuhen Sumeriane, Nisan eshte Nisag, transliteruar si 'fruti i pare'. Ne Shqip, Nisan eshte Nishan (ni-shenj ose nisen/me nis). [©ZET]

Jo Zonje. Gjeorgjia ka lidhej me Albanet (jo Greket) qe ndoqen Herkulin dhe u vendosen andej pari, sipas Plinit dhe jo pak. Jane ne kufi mes Gjeorgjise dhe Armenise. Raca dikur e jona tashi e shprishur. Kjo race perben aristrokracine Serbe ne Europe.

Arabet tuaj kane marre libra qe nuk ishin te tyret, qe nga koha e Aleksandrit, pasi ne Egjipt nuk kane ekzistuar hebrenj. Kjo eshte nje shpikje pe rte krijuar vijimesi te politikes se tyre. Ne Egjipt dhe Afrike kane mbereteruar Dardanet qe i faleshin Poseidonit, atit te vet. Keto i kam me burime Arkeologjike, ndonse nuk kam arritur te gjej foto te statujes se shfytyruar te Dardanit te pare qe ishte 'ZOT' i Afrikes, e cila ndodhet ne koleksionin e Britanise se Madhe.

Ja plegjiarizmi Tores:

-------------------------- [i hoqa se do fillojne te tjerrin idiotesira]

Vazhdoj deri neser, por pallavrat shiti gjetiu. Po na trego pak per kete Juden, i cilime gjithe linje na rraset ne familje me te cilat nuk kishte asgje te perbashket. Sukur te te jap une gjyshim tim qe ta quash edhe ti tendin me marreveshje.
I ke dhe ne nje teme tjeter !Qe ti fshish them!

I ke dhe ne nje teme tjeter !Qe ti fshish them!

Po ti thone ne sensin e duhur, nuk ka problem. Le te kopjohen. Por kam pare qe nga mosdija i interpretojne teresisisht gabim dhe pastaj i publikojne ne forme te genjeshtert. Pasi i kam vene ne dukje se jane kopjuar dhe interpretuar gabim me kane thene te iki se nuk kuptoj gje. Keto keqinterpretime e zvenitin faktin dhe e bejne pergenjeshtrimin nga ana e armiqve te lehte.

Po ti thone ne sensin e duhur, nuk ka problem. Le te kopjohen. Por kam pare qe nga mosdija i interpretojne teresisisht gabim dhe pastaj i publikojne ne gorme te genjeshtert. Pasi i kam vene ne dukje se jane kopjuar dhe interpretuar gabim me kane thene te iki se nuk kuptoj gje. Keto keqinterpretime e zvenitin faktin dhe e bejne pergenjeshtrimin nga ana e armiqve te lehte.
Fiks,sdine cte besojn ata qe sja kane idene!Dizinformim!

Po degjoja nje ditez nje nga keta Guru-te e Indise qe ka me miliona ndjekes ne Indi, Amerike e me radhe dhe drejtoj fondacione kolosale.

U tha Indianeve te rinj, 'A keni degjuar per Akilin ju?
-Jo - pergjigjen keta
- Po per Trojen? -
Shikojne njeri tjetrin stundentet e Indise. Jo- i thone
-As per Trojen?
E po, vijon guru-i, Ne Troje luftonte nje Akil. Dhe ai mund te vritej vetem ne themer. Dhe imagjino cfare precizioni dhej ta vrisje ne themer. Por, duke lene menjane kete pjese per tjeter here, "Themra e kembes se majte eshte shume e rendesishme".
-Po te jeni vene re si ulem une- gjithnje e vendos lart ne nje pozicion specifik themren e kembes se majte, perndryshe nuk jam i balancuar dhe nuk gjykoj dot me paanesi."

Ku eshte kjo dijeni? Pse ka humbur tek ne? Pse jeton ne Indi?

Zet ti jo mllef o burr i dheut , po ty ste ze gjumi 😅
Lexo te them nje gje lexo. Kur erdha ketu ne fillimet fare , i pash kto te gjitha ne i thash aha jua marr ne kthes goca 😜 , pa ven resme hic, kurse kur te lexova ty ja po ta them tani ktu ta mash men , para se ta fshij Mandi , ta marr ne kthes lale 😉 He tani me thuaj ti mua perse e shtrij une Mesapotamin deri ne Gjeorgji? ......... e gjen lesh neper ato studimet e tua boshe hahahaa. Ka ene te tjera po sdo i them ktu m'forum 😁 E di ti ndaj ene ngacmon ✌
Edhe nje keshill meqe je online dhe e lexon pa ta fshi vllaja, jo cdo femer e bukur shitet per ca lek te qelbura e merret me agjentura mir o mata hari ``fumato`` -fershellen- Imagjino psh te isha beqare ca do me kishe ber 😛, ka kush me ma me lek lale, pershendetje na burri mas kuintave .
Ka-bela-n ia kam lene te tjereve ato qe e kan shpirtin e nyt, edhe pse jan rraca jon, sepse duhet te jesh icik i keq ta pelqesh. Sorrosin nuk e kemi shok ne nuk e dum. Tjeter ca do me dit? 😁 Epo me vjen keq tani se skam ardh ktu me qit tefteret qe i kena sekret lale ca te them tu bofsha , ma bo hallall..........
Mandi mos e fshij aman sa ta lexoj qe te bij rehat i her e mir ky se na qmeni ``fumato``

1 Prilli - 1 Nisan

Nuk e kam shume te qarte se perse kjo dite eshte vulosur ne pothuaj te gjithe kulturat perendimore si Dita e Rrenave. Talmudi judaik thote se me 1 Prill eshte krijuar bota; po ne kete dite ka vdekur Abrahami, Jakobi dhe Isaku. Judejte po ashtu e festojne 1 Prillin si diten e pare te vitit, por edhe si diten e Mitzvah, domethene diten ne te cilen per here te pare ju jane zbritur komendamentet.

Ne gjuhen Sumeriane, Nisan eshte Nisag, transliteruar si 'fruti i pare'. Ne Shqip, Nisan eshte Nishan (ni-shenj ose nisen/me nis). [©ZET]
A ti ke rreshkit, prit te ta qartesoj ene ket prit. Kemi keto muaj ne:

1. Abib (Eksodi 13:4)
2. Zivi (1 i Mbreterve 6:1)
3. Sivan (Ester 8:9)
4. .....
5. ......
6. .....
7. Ethanim (1 i Mbreterve 8:2)
8. Buli (1 i Mbreterve 6:38)
9. Kislev (Zakaria 7:1)
10. Tebeth (Ester 2:16)
11. Shebat (Zakaria 1:7)
12. Adar (Ester 3:13)

Mbaji shenim se jan pjese studimore keto, si gjeje per qind vjet ti te rrije siper Torahs 😁, studimore do te thote dhunti, se mund ta lexosh nga mjesi ne dark ti , halli qe s'ha pyka dmth 😅 . Nje gje tjeter qe dua te them eshte qe Abibi eshte muaji Mars, pse si qysh tek sdu ta them. Ndaj Prilli sido qe ta rrotullosh ti i bie te jet Zivi, ca na natarron me prralla pra? Ik tani fli gjume se mosha ben te veten 😛

Zet ti jo mllef o burr i dheut , po ty ste ze gjumi 😅
Lexo te them nje gje lexo. Kur erdha ketu ne fillimet fare , i pash kto te gjitha ne i thash aha jua marr ne kthes goca 😜 , pa ven resme hic, kurse kur te lexova ty ja po ta them tani ktu ta mash men , para se ta fshij Mandi , ta marr ne kthes lale 😉 He tani me thuaj ti mua perse e shtrij une Mesapotamin deri ne Gjeorgji? ......... e gjen lesh neper ato studimet e tua boshe hahahaa. Ka ene te tjera po sdo i them ktu m'forum 😁 E di ti ndaj ene ngacmon ✌
Edhe nje keshill meqe je online dhe e lexon pa ta fshi vllaja, jo cdo femer e bukur shitet per ca lek te qelbura e merret me agjentura mir o mata hari ``fumato`` -fershellen- Imagjino psh te isha beqare ca do me kishe ber 😛, ka kush me ma me lek lale, pershendetje na burri mas kuintave .
Ka-bela-n ia kam lene te tjereve ato qe e kan shpirtin e nyt, edhe pse jan rraca jon, sepse duhet te jesh icik i keq ta pelqesh. Sorrosin nuk e kemi shok ne nuk e dum. Tjeter ca do me dit? 😁 Epo me vjen keq tani se skam ardh ktu me qit tefteret qe i kena sekret lale ca te them tu bofsha , ma bo hallall..........
Mandi mos e fshij aman sa ta lexoj qe te bij rehat i her e mir ky se na qmeni ``fumato``

Tashi, po deshe te lexohet gje, hiqi keto estradat, ose flit me veten.
Tefteret e tua jane sekret sepse jane te vjedhura. Po na deften edhe shqiponjat pale. Raca juaj qe piqte nje 'grek' te zene rob cdo jave per mbaresi.

Tashi, po deshe te lexohet gje, hiqi keto estradat, ose flit me veten.
Tefteret e tua jane sekret sepse jane te vjedhura. Po na deften edhe shqiponjat pale. Raca juaj qe piqte nje 'grek' te zene rob cdo jave per mbaresi.
Rraca brenda ka lloj lloj, sic te ka ene ajo shqiptare ty 😛

Back