• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Leku bëhet ‘buldozer’. Merr përpara të gjitha monedhat e huaja

Nuk është turizmi që sjell kaq shumë evro saqë të sjellë destabilizimin e ekonomisë dhe vetë monedhës, por është spekullimi, larja e parave të pista, droga.
Dikush po përfiton shumë nga kjo situatë, por nuk arrij ta kuptoj se kush.
Jo vetem, ja si eshte skema, zbraz xhepat e shqiptareve, coji ne mjerim ekonomik, mblidh lek te forte bli euro dhe dollar te dobet, dhe rrasi kto valuta ne offshore.

nuk e di se ke ka zene koka krimba, mua , qe ate shprehi e kam thone ketu e 20 vjet te shkuara, apo ty qe e thua 20 vjet me pas,
Sille ta shikojme nje here .. se me bere kurioze ? Lol

Por nuk eshte sekret ajo qe thashe une … dhe nuk ka as autor se eshte dicka e hapur dhe fakt . Lol

ta sjell une, nuk ka problem, po ku je, ku jeton e punon,
Ta thashë që përmblidhi në mendje dhe thuaji këtu, nëse je autor i letrave të tua.
Se nëse thua letra letra, dhe vetëm përmend botime. Ku e di unë që nuk i ke plagjiaturë ti ?
Nëse do arrije të bëje rezyme atëherë do të besoja që ishin të tuat ato mendime që ke hedhur aty në letra.

Nje ekonomi ne inflacion(me rritje cmimesh) dhe me monedhe te forte eshte paradoks ekonomik. Skeme qe do hedhe ne ere shqiperine.
Inflacioni kerkon se sben cvleresim te monedhes, dmth para kombetare me shume ne xhepat e popullates ne menyre qe te perballoje rritjen e cmimeve.

ku ta sjell, ne angli nuk me pelqen ta vizitoj,
kur te shkosh ne shqiperi, me lajmero nje muaj perpara,
Sille ate fjaline pra qe ta paskam kopjuar ty zheni ? Dhe pretendon qe je autori i fakteve te hapura ne publik . Lol

Sille ate fjaline pra qe ta paskam kopjuar ty zheni ? Dhe pretendon qe je autori i fakteve te hapura ne publik . Lol

tani do iki te shtrihem, per ta gjetur ate shprehje, me duhet ta kontrrollij gjysme, e librit, noten,

Po ky buldozeri me se punon, me naftë apo me gaz.. ?
Bëjeni me korrent që të mos na ndosë ambientin

tani do iki te shtrihem, per ta gjetur ate shprehje, me duhet ta kontrrollij gjysme, e librit, noten,
Mblidh trute , Pjer … se nuk me pelqejne k’to pislleqet e tua .. qe kap e shkruan letra te hapura me fakte te hapura dhe pastaj pretendon qe jane fjalet e tua . Lol

Naten e mire .

Jo vetem, ja si eshte skema, zbraz xhepat e shqiptareve, coji ne mjerim ekonomik, mblidh lek te forte bli euro dhe dollar te dobet, dhe rrasi kto valuta ne offshore.
Banka e Shqipërisë po e mbledh valutën e huaj me një çmim krejtësisht të lirë dhe jashtë logjikës së merkatos ekonomike dhe financiare.
Me kto para ajo justifikohet që po paguan borxhin e jashtëm të Shqipërisë sepse gjoja është momenti më i favorshëm, mirpo problemi është se ai borxh që është marrë nga Qeveria Shqiptare nuk ka përfunduar në zhvillimin dhe progresin e vendit, në përmirësimin e cilësisë së jetës së shtetasve shqiptarë me një Welfare efikas dhe equo për shtresat në nevojë apo për pensionistët por është vjedhur nga vetë ata, ka shërbyer për rrogat e majme të tyre, është depozituar në bankat e huaja nga ata ose në rastin më të keq ka shërbyer për të bërë zyrat dhe makinat e tyre sa më luksoze.
Rasti i fundit fare me fondet e Min. së Bujqësisë vërteton qartë atë që them. 🖐️🍺🍺🍻

Banka e Shqipërisë po e mbledh valutën e huaj me një çmim krejtësisht të lirë dhe jashtë logjikës së merkatos ekonomike dhe financiare.
Me kto para ajo justifikohet që po paguan borxhin e jashtëm të Shqipërisë sepse gjoja është momenti më i favorshëm, mirpo problemi është se ai borxh që është marrë nga Qeveria Shqiptare nuk ka përfunduar në zhvillimin dhe progresin e vendit, në përmirësimin e cilësisë së jetës së shtetasve shqiptarë me një Welfare efikas dhe equo për shtresat në nevojë apo për pensionistët por është vjedhur nga vetë ata, ka shërbyer për rrogat e majme të tyre, është depozituar në bankat e huaja nga ata ose në rastin më të keq ka shërbyer për të bërë zyrat dhe makinat e tyre sa më luksoze.
Rasti i fundit fare me fondet e Min. së Bujqësisë vërteton qartë atë që them. 🖐️🍺🍺🍻
Nuk është puna që po e mbledh euron shteti, por ka shumë turistë dhe shumë prurje eurosh. Kështu ka rënë çdo verë euroja në Shqipëri. Jo kaq shumë, por ka rënë.

Shumë prurje ka pasur edhe prej ndërtimeve, po bëhen kulla 40 kate e më tepër. Nuk ka fuqi shteti që të kontrollojë valutën. Është kërkesë ofertë.

BSHSH e ka pas këtë efekt prej se ç'mbaj mend veten. E rrëzonte dollarin në berzën ndërkombtare deri 28% brenda ditës (1989).

Nuk është puna që po e mbledh euron shteti, por ka shumë turistë dhe shumë prurje eurosh. Kështu ka rënë çdo verë euroja në Shqipëri. Jo kaq shumë, por ka rënë.

Shumë prurje ka pasur edhe prej ndërtimeve, po bëhen kulla 40 kate e më tepër. Nuk ka fuqi shteti që të kontrollojë valutën. Është kërkesë ofertë.
Jo tamam ashtu :
- Rënia e valutës se huaj ka 5-6 muaj që nuk ndalet pra edhe kur nuk kishte sezon turistik.
Në Mars të këtij viti Banka e Shqipërisë e shqetësuar për këtë fenomen bleu në tregun shqiptar 226 milion evro (jo pak) por trendi nuk ndryshoi fare.
- Me dashje apo pa dashje ke permendur Sektorin e Ndërtimit dhe thua që po ndërtohen kulla 40 katërshe?!
Kush i ndërton dhe kujt i shërbejnë ato?
Vërtet mendon se shqiptarët kanë nevojë për to? Unë them që jo!
Nuk kemi ura, spitale, shkolla, rrugë, hekurudha, autobusa, shërbime urbane, struktura për moshën e tretë, furnizim me ujë të pijshëm, Saranda ka 3-4 ditë pa drita (korent), etj etj plot.
Sek. Ndërtimit për exelence është konsideruar gjithmonë "lavatrice për pastrimin e parave", oligarket dhe PPP po bëjnë namin dhe dallimi i shtresave shoqërore po bëhet gjithnjë e më i frikshëm, ka shumë pabarazi sociale, etj etj.
Duhet te vish të jetosh këtu dhe të kuptosh se çfarë po flas.

Jo tamam ashtu :
- Rënia e valutës se huaj ka 5-6 muaj që nuk ndalet pra edhe kur nuk kishte sezon turistik.
Në Mars të këtij viti Banka e Shqipërisë e shqetësuar për këtë fenomen bleu në tregun shqiptar 226 milion evro (jo pak) por trendi nuk ndryshoi fare.
- Me dashje apo pa dashje ke permendur Sektorin e Ndërtimit dhe thua që po ndërtohen kulla 40 katërshe?!
Kush i ndërton dhe kujt i shërbejnë ato?
Vërtet mendon se shqiptarët kanë nevojë për to? Unë them që jo!
Nuk kemi ura, spitale, shkolla, rrugë, hekurudha, autobusa, shërbime urbane, struktura për moshën e tretë, furnizim me ujë të pijshëm, Saranda ka 3-4 ditë pa drita (korent), etj etj plot.
Sek. Ndërtimit për exelence është konsideruar gjithmonë "lavatrice për pastrimin e parave", oligarket dhe PPP po bëjnë namin dhe dallimi i shtresave shoqërore po bëhet gjithnjë e më i frikshëm, ka shumë pabarazi sociale, etj etj.
Duhet te vish të jetosh këtu dhe të kuptosh se çfarë po flas.
Po ti a harrove se çfarë ndodhi në atë periudhë në Shqipëri ?

Po i ndërtojnë politikanët për interesat e veta. Ashtu siç po ndërtojnë në gjithë bregdetin hotele e fshatra turistikë.

Nuk pyesin politikanët se për çfarë ka nevojë populli, por shkojnë me idenë që të bëjnë biznese për vete në mënyrë që edhe shteti të përfitojë diçka nga taksat. Fokusi është tek vetja përderisa vetë janë zot e vet shkop.

Kështu kanë qenë gjithmonë.

Back