Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Libri im ne Amazon. Si ju duket?

Mungon emocioni në përshkrimin e ngjarjeve.
Mungojnë detaje, mungon tension dhe e papritura sepse na tregohen ngjarjet si fakt i kryer e jo si diçka që mund të ndodhte ndryshe. Pra do të doja që ngjarjes t'i shtohej një konflikt që zgjidhet në një mënyrë emocionale me shumë të papritura dhe mundësi, shpresa apo zhgënjime. Bëhet fjalë për situatë jetë a vdekje dhe jo ekskursion.
Fëmija normalisht ka shumë ndjeshmëri dhe fantazi të pasur. Duhen sjellë ngjarjet në një mënyrë më të besueshme se nuk i braktis një prind fëmijët në udhëtime mes detit në dorë të kujtdo. E kuptoj që kjo ishte si një shkas për aventura por mund të krijoheshin situatat që të vinte natyrshëm e jo sikur të ishte shkruar me Inteligjencë Artificiale
Libri është shumë i ftohtë dhe mënyra e shkrimit veç me detaje teknike. Pa figura letrare, pa humor, pa gjëra që i japin individualitet dhe kënaqësi në të lexuar.
Nga gjithë këto arsye, nuk më bën të ndiej kuriozitet për vazhdimin por lexova sa munda veç duke e detyruar veten që të jap një përshtypje.

Te gjithe pervec teje sic duket. Mos me thuaj qe ti nuk i lejon femijet te lexojne libra fiction apo shikojne filma ku perdoret imagjinata?! Gjithsesi ky liber supozohet te jete per femije.
Jo te gjithe ma'am jo te gjithe.

Femit e mi jan moshe madhore, por edhe po ti ishin te vegel, nuk do ti lejoja te lexonin cdo anomali qe ju teket njerzve te perallisin ne libra.

Nashti e kam nje pjyetje un per ty miss Mia. nqs nje njeri vjen tek shtepija jote, dhe ju tregoj nje ngjarje qe nuk eshte evertet cfar do ta quash ti ate person?

konspiratoret imagjinare, jan futur shume thelle ne mendime te nje ngarje genjeshter, dhe po e kritikojne imagjinatat e njeri tjetrit.
Anbelivebell

Çfarë thonë komentet? Po edhe mos jetë shumë I arrirë mirë është ta blejmë ta pêrkrahim shqiptari shqiptarin. Mbaje te biblioteka.
Tani per tani shitet vetem ne versionin EBook. Dmth, jo ne karte si thoshte shoku Enver.

Mungojnë detaje, mungon tension dhe e papritura sepse na tregohen ngjarjet si fakt i kryer e jo si diçka që mund të ndodhte ndryshe. Pra do të doja që ngjarjes t'i shtohej një konflikt që zgjidhet në një mënyrë emocionale me shumë të papritura dhe mundësi, shpresa apo zhgënjime. Bëhet fjalë për situatë jetë a vdekje dhe jo ekskursion.
Fëmija normalisht ka shumë ndjeshmëri dhe fantazi të pasur. Duhen sjellë ngjarjet në një mënyrë më të besueshme se nuk i braktis një prind fëmijët në udhëtime mes detit në dorë të kujtdo. E kuptoj që kjo ishte si një shkas për aventura por mund të krijoheshin situatat që të vinte natyrshëm e jo sikur të ishte shkruar me Inteligjencë Artificiale
Libri është shumë i ftohtë dhe mënyra e shkrimit veç me detaje teknike. Pa figura letrare, pa humor, pa gjëra që i japin individualitet dhe kënaqësi në të lexuar.
Nga gjithë këto arsye, nuk më bën të ndiej kuriozitet për vazhdimin por lexova sa munda veç duke e detyruar veten që të jap një përshtypje.
Lexova vetem chapter 1. Bie dakort me c’ke shkruar. Do shtoja dhe gabimet drejtshkrimore. Me vrau syte perdorimi i tepruar i presjes, sidomos pas fjales tha. Duhet te shprehi dhe si ndihet karakteri kur ben pyetjen jo thjesht fjale pohore. I vaket ne zgjedhjen e fjaleve. Cdo pyetje qe ben karakteri shoqerohet me fjalen tha. Mosha 10-14 kerkon fjalor shume here me te pasur gjuhesor.

Ka nevoje per permiresim. :)

Femit e mi jan moshe madhore, por edhe po ti ishin te vegel, nuk do ti lejoja te lexonin cdo anomali qe ju teket njerzve te perallisin ne libra.

Nashti e kam nje pjyetje un per ty miss Mia. nqs nje njeri vjen tek shtepija jote, dhe ju tregoj nje ngjarje qe nuk eshte evertet cfar do ta quash ti ate person?

konspiratoret imagjinare, jan futur shume thelle ne mendime te nje ngarje genjeshter, dhe po e kritikojne imagjinatat e njeri tjetrit.
Anbelivebell
O ti, se nuk mbushke fare. E para, nuk te detyron njeri ta blesh. E dyta, eshte me shume nje aventure femijesh te cilet mbeten vetem ne oqean, pasi mbytet anija e tyre. Bashke me femijet jane edhe tri balena te vogla te cilat i mbrojne femijet nga peshkaqenet. Per fat te keq, jo te gjithe femijet mbijetojne. Eshte nje alegori per veshtiresite e jetes dhe rreziqet, sepse jeta nuk eshte fushe me lule, dhe as xhenet. Duhet luftuar per te mbijetuar.

Cfare libri lexove? Se kam vene disa ne Amazon. Une nuk shkruaj me inteligjence artificiale. Libri flet per tre femije qe e gjejne veten ne mes te oqeanit, pasi mbytet anija e tyre. E vetmja shprese jane tri balenat Orka qe i mbrojne femijet.

Lexova vetem chapter 1. Bie dakort me c’ke shkruar. Do shtoja dhe gabimet drejtshkrimore. Me vrau syte perdorimi i tepruar i presjes, sidomos pas fjales tha. Duhet te shprehi dhe si ndihet karakteri kur ben pyetjen jo thjesht fjale pohore. I vaket ne zgjedhjen e fjaleve. Cdo pyetje qe ben karakteri shoqerohet me fjalen tha. Mosha 10-14 kerkon fjalor shume here me te pasur gjuhesor.

Ka nevoje per permiresim. :)
Ore ju qe jipni mendje, pse nuk shkruani nje liber vete?

Cfare libri lexove? Se kam vene disa ne Amazon. Une nuk shkruaj me inteligjence artificiale. Libri flet per tre femije qe e gjejne veten ne mes te oqeanit, pasi mbytet anija e tyre. E vetmja shprese jane tri balenat Orka qe i mbrojne femijet.
5lidnlubekng1.jpeg

Anbelivebell
Nese po shtremberon fakte te verteta do e kundershtoja. Ama po tregoi rreth nje libri fiction qe ka perdorur imagjinate te bukur, fjalor i pranueshem dhe ngjarje e pershtatur per audiencen qe i drejtohet normal qe do e lejoja. Librat fiction per frmije jane kryesisht edukativ, nxisin imagjinaten krijuese, i bejne femijet empatik, i mesojne aftesi sociale , dhe si te zgjidhin problrmet e moshes. Po ashtu i mesojne aftesi qe do u duhen ne jete. Konkretisht nx e mi lexuan librin Hatchet. Shume informues. Si te mbijetojne ne natyre. Personazhi nje adoloshent. Nderkohe qe lexojne librin eksplorojne si te mbijetojne, si te ndertojne shelter, cfare bimesh jane helmuese, cfare te hane, si te ndezin xjarr me mjete rrethanore, etj. Duke lexuar kete liber fiction nx shtyhen te mesojne me shume rreth mbijeteses. Kerkojne info online, shikojne video ( te pershtatura per moshrn dhe shkollen rreth mbijeteses, etj.

Last edited:
Ore ju qe jipni mendje, pse nuk shkruani nje liber vete?
Une flas per anen gramatikore. S’ka nevoje te shkruash te vesh re gabimet. Kaq gje e bej se jam mesuese. Sa per liber nuk kam tentuar se mendoj do goxha angazhim dhe mbi te gjitha do aftesi krijuese. Nje tregim per femije te vegjel mund ta shkruaje kushdo, edhe une. Ama moshat 10 e lart kerkojne me shume se nje tregim me nje problem e zgjidhje.

Po jo bre, nuk i hane. Ato i mbrojne nga peshjaqenet. Njera nga balenat sakrifikohet per te mbrojtur femijet.
Nuk thashë që i hanë. Desha të tregoja që këtë libër lexova deri nga kapitulli i 5.

Ngjarjet janë si skeleti, por një skelet është si një njeri i vdekur nëse nuk ka jetë.

Vepra letrare duhet të jetë e gjallë, e lehtë në të lexuar dhe që të mban pezull e të tërheq sa nuk e lë dot nga kureshtja. Një vepër e bukur letrare që në fjali të parë duket. Duket niveli i të shkruarit. Të gjithë këtu shkruajnë qoftë dikush më mirë apo shumë mirë ndaj nuk po flasim gjëra me hamendje. Gjithësesi të uroj sukses në të shkruar dhe mos hiq dorë deri sa të arrish një nivel që t'i kënaqësh të gjithë.

Tani për tani, shihe realitetin, askush nuk thotë që është një libër i arrirë.

Nuk thashë që i hanë. Desha të tregoja që këtë libër lexova deri nga kapitulli i 5.

Ngjarjet janë si skeleti, por një skelet është si një njeri i vdekur nëse nuk ka jetë.

Vepra letrare duhet të jetë e gjallë, e lehtë në të lexuar dhe që të mban pezull e të tërheq sa nuk e lë dot nga kureshtja. Një vepër e bukur letrare që në fjali të parë duket. Duket niveli i të shkruarit. Të gjithë këtu shkruajnë qoftë dikush më mirë apo shumë mirë ndaj nuk po flasim gjëra me hamendje. Gjithësesi të uroj sukses në të shkruar dhe mos hiq dorë deri sa të arrish një nivel që t'i kënaqësh të gjithë.

Tani për tani, shihe realitetin, askush nuk thotë që është një libër i arrirë.
Une se kuptoj cfare prisje. Ai eshte liber per femije 10-14 vjec. Gjuha, dialoget, situatat i pershtaten asaj psikologjie. Une nuk mund te beja filozofi ne nje liber femijesh. Por aty ka dicka qe eshte universale: lufta e njeriut per te mbijetuar, edhe atehere kur te gjitha forcat e natyres jane kunder tij. Edhe miqesija e balenave te vogla me femijet, edhe sakrifica e Piterit te vogel, i cili humbet jeten gjate perleshjes me peshkaqenet, per te shpetuar vajzat nga dhembet e tyre. Nuk e kuptoj cfare prisnit, sinqerisht. Nese te gjitha nuk ju bejne pershtypje dhe nuk ju ngjallin emocione, atehere une nuk kam cfare te bej. Lexo pjesen ku Piteri sheh ne enderr se si ka vdekur, perpara se te vdesi vertete. Mbase ajo do ju pelqej.

Liber me Ai @Hadi
Ke degjuar mitet qe me amazon kindle dhe Ai mund te besh namin duke fituar miliona 😐
Provo dicka tjeter me mire mos e lodh veten

Back