• Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Me tërhoqi vëmëndjen ky shkrim...

Status
Temë e mbyllur.
Mjerimi asht grusht m...ti, Enver Hoxha-j he tungatjeta!

S'parit nji betim n'shkronjat e mia:
- Betohem se nuk i njoh për s'afermi e s'më lidhë interesi me Vjosën as me Albinin, e kurrë i tyne s'isha e kurrë s'do tjem!
E di se po i humbi do lexues librash (nga adhuruesit e tyne), por kur m'shkroji nji zonjë nga Gjirokastra: Shumë lexues do t'kishe n'Gjirokastër sikur mos t'shkrueje gegnisht!
Ke të drejt i thashë, por me qëllim po i humbi do lexues, që ta ruej edhe do dekada dialektin e Kelmendit e t'Rugovës sime. Kjo ka randësi!
Prandaj çare s'kam pa i thanë dy fjalë, pa keqkuptime e inate, për dy burra që s'dolen t'jenë pa kajtje!
- S'parit me ty Ramush që të dua për patriotizmin tand e t'vllazënve heroj, (ani pse shumë vite t'kritikoj për gabimet që ti shoh)!
-Kesaj rradhe nuk e ke pa hile punën e Presidencës.
M'thuej Ramush, pse ti ban me qenë President e Vjosa jo?
Për çka garuet?
Që të dy e kërkuet votën e popullit për t'njejtin post?
Sa vota more ti e sa ajo?
Dhe çka tash?
Lufta asht e jotja Ramush, por paqeja mund t'jetë edhe e dikujt tjetër. Mos ia moho të drejtën kurkujt, se n'zgjedhjet tjera mund t'i bashkohesh Limës, e unë ket bashkim s'ta dua!!!
Dhe n'fund me ty Enver!
I kam dashtë, i kam përkrahë dhe u kam recitua n'Epope Hashimit e Kadrisë, (ani pse kam qenë za kritik për gabimet e tyne), se meritat s'i harron Zoti nëse i harron njeriu, dhe i dua siduket ma shumë se ti, që i lutësh Zotit t'vonohen sa ma shumë, për me mbetë sa ma gjatë kryetar i atyne që s'të duen e s'ta prishin!
-I mjerë je që thua s'e votojmë Vjosën për Presidente sepse se ka vullnetin e partisë tande dhe të popullit?
Për partinë po ta fali, por për cilin popull e pate fjalën? Mos për popullin që s't'votoi ma shumë se 17% ?
Mjerimi asht grusht m...ti Enver Hoxha, he tungatjeta!
Kaq mbas zisë se covidit!

Dardani, 19.03.2021

Me ka...BEFASUAR nga 3.00-deri ne FUND.

PRA...shoqeria dhe mediat skiptare.

Naten e MIRE.

Spaske more like ahhhhhhhhhhhhhh?
NATYRISHT dhe e....DIJA.
Noi shkrim te ri a ke???
Per .....putana komb gje KOLLAJ...
E qka thote ai....amico?
Ai parla....SHYQYR gjetem fare KOPILA(E)-sh,ne e KRYEM per....30 godina,ate qe NUK e bame per....2000 vjet.
Do te thote?
KOLONIALIZIM.
Po ai ZHAPIKU perse zgerdhihet?
Fare te POSHTER kemi pasur PERHERE.

Per ruset noi gjo...kshu kot?
Hmmmmmm...
edhe...APET?
Sipas topeve te chanellit deri me 2011-en,pistoleros dilnin ne HAPESIRE me....pjese kembimi te BRSS apo SADA...Rusise.
Por kta sikur kane shkuar ne hene?
Edhe une kam qene matane Marsit,por nuk e vertetoj dot.
Kete do e shijojne....DARAT me flamur.
Tenkju.

Spaske more like ahhhhhhhhhhhhhh?
NATYRISHT dhe e....DIJA.
Noi shkrim te ri a ke???
Per .....putana komb gje KOLLAJ...
E qka thote ai....amico?
Ai parla....SHYQYR gjetem fare KOPILA(E)-sh,ne e KRYEM per....30 godina,ate qe NUK e bame per....2000 vjet.
Do te thote?
KOLONIALIZIM.
Po ai ZHAPIKU perse zgerdhihet?
Fare te POSHTER kemi pasur PERHERE.

Per ruset noi gjo...kshu kot?
Hmmmmmm...
edhe...APET?
Sipas topeve te chanellit deri me 2011-en,pistoleros dilnin ne HAPESIRE me....pjese kembimi te BRSS apo SADA...Rusise.
Por kta sikur kane shkuar ne hene?
Edhe une kam qene matane Marsit,por nuk e vertetoj dot.
Kete do e shijojne....DARAT me flamur.
Tenkju.

Ke harru noi gjo?
qe dalim?
grcki kishin... kalin qe pushtoi Trojen?
Zavrsija?
Kali do kete kan me.............BISHT.
DANKE....edhe NE
e kryem.

Bledi Mane: E dashur ambasadore, do votoj Tom Doshin, jo Fatmir Mediun

320 milionë dollarë ua rropën Shteteve të Bashkuara të Amerikës duke i gënjyer për armatimin. Predhat, fishekët, bombat kineze i ripaketonin dhe i nisnin nga Shqipëria drejt Afganistanit si armatim i prodhuar në Evropë. Pa asnjë kusht dhe siguri teknike kishin hapur fabrikën e mortjes në Gërdec ku kishin punësuar ilegalisht fëmijë, pleq, plaka, sakatë, hallexhinj derisa një mëngjes marsi u vranë 26 frymë. U përvëluan qindra trupa, u shkatërruan dhjetra shtëpi, u shkrumbuan lagje e fshatra. Marrëdhëniet Shqipëri-Amerikë u tronditën, besimi juaj te ne u godit dhe aferat katrane zbuluan se lojtarë të ndyrë e matrapazë gjaku ishin pikërisht ministri i mbrojtjes Fatmir Mediu dhe djali i kryeministrit Sali Berisha.

13 vjet pas hatasë, nga nëntoka e varreve atje në Gërdec gulçojnë ende prej padrejtësisë shpirtrat e fëmijëve që nuk gjejnë paqe e nuk treten nën dhé. I biri i Saliut kurvëron me lekët e mortjes, Fatmir Mediu kandidon për herë të pestë si deputet. Ky mysybeti i 26 varreve nuk shkoi kurrë në gjykatë të provonte pafajësinë, nuk u përball kurrë me familjarët e viktimave, nuk i kërkoi asnjëherë falje Gërdecit, Shqipërisë, Amerikës por u fsheh pas imuniteteve politike dhe lidhjeve tribaliste. Ndërkohë mileti pret që Ambasada Amerikane të sanksionojë edhe ndalimin e kandidimit të Fatmir Mediut si vrasës, ti e dashur Yuri Kim çdo ditë i je qepur kandidatit tjetër Tom Doshi ta ndalosh për të kërkuar votat e elektoratit.

Më thuaj, më trego e proklamo krimet e Tomës. Më oriento duke faktuar nëse Tom Doshi ka qenë ndonjëherë në pushtet si ministër, ka vrarë apo ka vjedhur paratë publike, është hetuar apo dënuar për krime e çfarë borxhi i ka Amerikës ky politikan shqiptar?

Jam elektorati në dilemë që nuk di për kë të votoj më 25 prill. Unë sapo të tregova 26 të vrarët e Gërdecit të Fatmir Mediut, është rradha jote ambasadore të më tregosh Gërdecin e Tom Doshit!

ti E..A nese je e zgjuar duhet te mbeshtetesh dhe votosh vendin tend, dmth ata qe e kane pushtetin dhe jo palacot qe perdoren nga ata qe i tallin njerezit e tu ne pushtet. nese s'te pelqen shqiperia dhe kerkon ti tallesh edhe ti, politikanet e shkrete, atehere po mund te votosh dik tjeter.

Pse askush s’e njeh emrin e kësaj gruaje në Shqipëri?
Nga: Kreshnik Spahiu

Ishte ditë me shi dhe vetëtima. Një grua e vuajtur, e thjeshtë, kokë ulur po ecte ngadalë e bërë qull nga shiu. Ishte lagur nga kokë në këmbë me gjithë rrobat e saj. Hidhte hapat ngadalë, prej peshës së ushqimeve që mbante në dy duart. Kishte dy qese me zarzavate dhe perime që kishte blerë tek tezgat e fshatarve.

Ajo po kalonte përgjatë lokalit të lagjes sime, e dërmuar nga një ditë e lodhshme dhe e lagur nga shiu që binte me rrebesh mbi trupin e saj, pa çadër sepse duart i kishte të zëna nga peshat me patate, domate, lakra dhe qepët e stinës.

Në lokalin ku po pija kafe ishte bërë si miting militantësh. Kështu ndodh sa herë kthehem me pushime në Shqipëri. Mblidhen çunat e lagjes dhe debatojnë me mua për politikë. Kuptohet më të zjarrtë janë demokratët sepse ata i ka lënë partia rrugëve 8 vjet dhe i sheh një ditë hanë fara kungulli, dhe ditën tjetër fara lule dielli, si dhe numërojnë çdo ditë mbrapsht duke pritur të bjerë qeveria apo të kapin ndonjë punë në dogana, tatime, polici apo nëpër ministrira.

Mes debatit plot pasion dhe tone të larta se kush është më shumë hajdut Rama, Meta, Berisha apo Basha, unë ndërhyra dhe ja u ndërpreva debatin.

Nxora portofolin dhe ju thashë: “I shikoni këto 200 euro, janë bast nga unë. Kush nga ju e gjen emrin e kësaj gruas së varfër që po kalon para lokalit”
Të gjithë heshtën dhe thanë: “E kemi komshije por s’ja dimë emrin”

Gersi, Lorenci, Ardiani dhe Arjani u çuan në këmbë dhe ju afruan asaj. E shikonin majtas dhe djathtas. E shoqëruan afro 50 metra.

Menduan dhe menduan por nuk mundën ta gjenin.

Më thanë: Na jep një indicie çfarë është, artiste, gazetare, mjeke?
Jo jo u thash: Ka qënë një nga personat më të rëndësishëm nga viti 1985-1992.

Të gjithë ngritën supet dhe e humbën bastin.

Qesha dhe u përpoqa ta mbyll debatin politik:

Ajo quhet Zana Aliaj dhe është vajza e ish-presidentit fundit komunist në Shqipëri Ramiz Alia. Ju e shihni çdo ditë se e kemi komshije por nuk keni faj që nuk e njihni, sepse ajo bën diferencë me fëmijët miliarder të liderve të sotēm. Emrat e fëmijve të tyre ju dalin në ëndërr dhe i njeh mbar Shqipëria, jo për aftësitë e tyre, as për profesionin por për vjedhjet, luksin, abuzimet dhe ndikimin e tyre në familje.

Zana Alia kalonte çdo ditë në sytë e çunave të lagjes, por ata e shikonin si një grua të parëndësishme, pa makinë, pa shofer dhe që jeton në një dhomë dhe kuzhinë tek pallatet e lanës.

Nëse do kishte Range Rover dhe vilë në Gjirin e Lalzit apo në Farkë me pishinë, ndoshta do ju shkonte mendja që babin e kishte President.
Sot, ne u njohim atyre: vajzat, djemt, vëllezrit, kunatat, tezet, dajat, madje atij që do të na qeverisi i njohim edhe vjehrrin.

Ndërkohë Zana vazhdoi ecte e lagur nga shiu dhe larg syve të çunave të lagjes sime që ëndërronin me sy hapur dhe shpresionin se qeveria do ndryshoj apo Shqipëria do Fitoj.

....nuk e di nëse është e vërtetë ajo që thotë Niku për Zanën...
Por ajo që thotë për gjithë të tjerët është mëse e vërtetë

Nga vrasës,mysafir i mirëpritur.

Joe Biden fton Vladimir Putin në një samit në internet për klimën.

Sikur të mos kishte ndodhur asgjë, Presidenti i SHBA Joe Biden ftoi Presidentin Rus Vladimir Putin në një samit për klimën më 22 dhe 23 Prill. Javën e kaluar ai tha se Putini ishte një vrasës.

Biden, i njohur për angazhimin e tij për mbrojtje të klimës, ftoi 40 politikanëve ndërkombëtarë raportoi Associated Press.

FAZITI....ta kqyrim DEBATIN midis Carit dhe MATUFIT,si do endet.
KAQ.

Humbjet javore 6-10 miliardë dollarë, tregtia botërore, leksioni nga bllokimi i Kanalit të Suezit

Edhe pse Ever Given sërish mund të lëvizë, tregtia botërore do t’i ndjejë gjatë pasojat e bllokimit të Kanalit të Suezit. Zinxhirët e furnizimit janë stërngarkuar edhe për shkak të Coronës, thotë Henrik Böhme.

Ajo sërish po lëviz! Pas disa ditësh përpjekjesh, anija e madhe me kontejnerë që kishte bllokuar Kanalin e Suezit, emrin e të cilës Ever Given tani e njeh mbarë bota, sërish mund të lëvizë. Kjo nuk do të thotë që trafiku është kthyer në normalitet në një prej rrugëve kryesore ujore për transportimin e mallrave. Por është një lajm i mirë për tregtinë botërore fakti që ky gjigand mund të mënjanohet dhe nuk ka nevojë të shkarkohen me qindra kontejnerë. Sepse çdo ditë shtesë e bllokimit kushton para të gatshme: Shoqata e sigurimeve Allianz vlerëson humbjet javore midis gjashtë dhe dhjetë miliardë dollarë.

Kjo nuk është për t’u habitur, kur dihet se 13 përqind e vëllimit të përgjithshëm të tregtisë botërore kalon nëpër këtë Kanal midis Detit të Kuq dhe Mesdheut. Kjo është rruga më e shkurtër detare për shkëmbimin e mallrave midis Azisë dhe Evropës. Por ai është – e këtë e kanë dëshmuar qartë ditët e fundit – si një vrimë gjilpëre me një kalueshmëri të kufizuar. Ndaj mjafton një stuhi rëre, e ndoshta edhe një kapiten jo tepër i kujdesshëm, që arteria e tregtisë botërore të bllokohet.

Problemi just-in-time
Dhe pikërisht si tani bllokohen të paktën 400 anije të tjera (të ngarkuara me mallra në vlerë prej dhjetë miliardë dollarësh) në hyrje të Kanalit. E drejtuesve të anijeve u mbetet vetëm të shpresojnë se kanali do të zhbllokohet. Po çfarë duhet të bëhet nëse të gjitha anijet e vonuara mbërrijnë në të njëjtën kohë, apo just-in-time? Pandemia Corona ka bërë të qartë edhe një gjë tjetër: Të gjitha gjërat janë qepur në kornizë, e kjo shumë shpejt mund të shqepet!

Që në fillim të pandemisë, kur Kina i mbylli fabrikat e saj dhe shpalli mbylljen e vendit, u pa në një moment se kontejnerët nga Kina nuk mbërrinin me kohë dhe mungonin pjesë të rëndësishme në linjat e prodhimit. Më vonë edhe Evropa i mbylli fabrikat e saj – për shembull, blerësit në ndërmarrje raportuan më pak kërkesë për pjesë elektronike në industrinë e automobilave. E kur fabrikat aziatike të çipave filluan përsëri të punojnë, prodhimi atje ndryshoi, sepse ndryshuan edhe kërkesat për miliona produkte. Por pas rifillimit të prodhimit të makinave, mungonin pjesë, si në Volkswagen, për shembull, i cili nuk ishte në gjendje t’i montojë 100.000 makina vitin e kaluar për shkak të mungesës së pjesëve. Pas djegies së një fabrike të çipave në Japoni u bë e qartë se problemet mund të zgjasin edhe më shumë.

Pengesat në furnizim
Pengesat në furnizim janë vërejtur kohët e fundit edhe në fusha të tjera të industrisë. Per shembull, në Gjermani ka tani mungesa të biçikletave. E kjo ka të bëjë me mungesën e mjeteve të transportit, sepse avionët prej një viti nuk janë duke fluturuar si më parë, e me këta avionë janë dërguar edhe shumë mallra.

Kriza e Coronës nuk do të thotë se ka ardhur fundi i globalizimit. Shpresa e atyre që thonë se me këtë krizë do të marrë fund edhe tregtia botërore nuk do të plotësohet. Por kjo nuk do të thotë se globalizmi po funksionon mirë. Përkundrazi: shumë gjëra duhet të bëhen më mirë, si për shembull respektimi i standardeve të duhura sociale në punë. Sipërmarrjet dhe kompanitë kaherë kanë filluar të bëjnë llogaritë, nëse është më mirë që të grumbullojnë pjesët e domosdoshme dhe të kenë rezerva. Sepse një gjë është e sigurt – bllokadat si kjo e Kanalit të Suezit do të ndodhin edhe në të ardhmen dhe do të pengojnë rrjedhën e tregtisë botërore./DW/

Nëse Arian Salaj, roja i qendrës tregtare, i cili vdiq duke shpëtuar jetë njerëzish të rrezikuara nga zjarri është dëshmor i atdheut, atëherë çfarë janë ata zjarrfikës-punonjës të shtetit, të paguar me paratë publike, të cilëve nuk iu përcëllua nga zjarri asnjë fije floku, pasi nuk ndërhynë fare? Me një arsyetim të thjeshtë i bie që këta të fundit të jenë tradhtarë të atdheut.
Në 11 shtator 2001 në Qendrën Ndërkombëtare të Tregtisë në New York u vranë, duke u përpjekur të shpëtonin jetë njerëzish, 412 punonjës të shërbimeve të emergjencës, si Ariani, por edhe 343 zjarrfikës. Këta përbënin rreth një të tretën e të vdekurve në Qendrën Ndërkombëtare të Tregtisë.
Në rastin tonë zjarrfikësit nuk ndërhynë fare me shfajësimin se nuk kishin pajisjet e duhura. E nëse ka qenë vërtet kështu, a nuk duhet të kishin nisur një hetim Policia e Shtetit dhe Prokuroria e Shtetit për të zbuluar se sa para të taksapaguesve të dala nga buxheti i shtetit apo ndihma të ardhura nga partnerët e huaj, Bashkimi Europian dhe SHBA janë shpenzuar për pajisjen e sektorit të zjarrfikësve në Drejtorinë e Emergjencave Publike që tashmë i ka kaluar në varësi Ministrisë së Mbrojtjes?
Arjan Sala nuk është dëshmor i atdheut, dhe ky titull nuk e rrit as nuk e zvogëlon vlerën e aktit të tij. Dëshmorët e atdheut vriten në luftë me armiqtë e atdheut, ku përfshihen të huajt dhe tradhtarët e atdheut. Cilët janë armiqtë e atdheut në rastin e Arian Salajt? Sigurisht jo flakët e zjarrit. Ironia e zezë është se armiqtë e atdheut në këtë rast janë ata pushtetarë që e shpallën Arjan Salajn dëshmor të atdheut, sepse këta kanë vjedhur paratë publike të ndara nga buxheti i shtetit për pajisjen e forcave zjarrfikëse si dhe paratë si ndihma të huaja për këtë qëllim. Këtë krim të tyre ata duan ta mbulojnë duke I dhënë Arian Salajt titullin “Dëshmor i atdheut”.
Shpirti i Arian Salajt dhe i të tjerëve si ai do të gjejë qetësi kur shqiptarët t’ i kapin këta armiq të atdheut, t’ i mbyllin në një depo të madhe sa qendra tregtare ku humbi jetën Ariani dhe t’ I djegin atje me një zjarr të madh të ndezur me letrat e korrupsionit të tyre.

/Kastriot Myftaraj

Nuk eshte shkrim por eshte nje FAKT.

Informacioni i paraqitur perfshin detaje te punonjesve aktualë dhe te meparshem ....

Agjent transporti.

Punonjes transporti.

Stafi i dispeçerimit.

PS.....25.600 €

Paga mesatare vjetore bruto me kohe te plote.

ESHTE MESATARJA si FAKT apo paga e nenpunesve te transportit.

FAZITI.... Ju mund te fitoni midis 18.700 € dhe 34.700 €, me nje mesatare prej 25.600 €. Ne industri, pagat reale sillen ndermjet aPO MIDIS 18.700 € dhe 34.700 €.

KETO ishin aPO JANE = 89 informacione per pagat,nga = PUNOJES te amazon ne Gjermani.

Ku 60.000 $ ne godina?

Ke...picku materu apo kuraci i axhes?

Apo do punojne te tan managera kta 5.000 DARAT????

Se me REVOLTOJNE qysh me mjes KTA govnat ka usa.

26 vjet më parë Peshkopi D.N, prifti i të varfërve, vdiq.

Në vitin 1968,konfirmoi se ai kishte ardhur në këtë botë për të predikuar.Ai vuri në dukje mosbalancimin në rritje midis vendeve të pasura dhe të varfra dhe e shpërndau atë në dioqezën e tij. Në fund të vitit 1969, ai përkrahu publikisht "El Choconazo", grevat e punëtorëve gjatë ndërtimit të Villa Chocón, midis grevistëve kishte edhe disa gra.
Shumë nga ato që dihen për veprimet e tij publike, kuptohen nga vlerat e jetës së tij private.
Një qast nga jeta e tij që e pikturon të plotë aPO si njeri.......

I vetëdijshëm se gruaja e ish-diktatorit (de facto) Jorge Rafael Videla ishte në Neuquén dhe se ajo do të vizitonte Katedralen, D. J rrinte në derë për ta pritur. Ai dëshironte të ishte në gjendje të fliste për....
juntën ushtarake,
për të vrarët,
të zhdukurit dhe..... kampet e përqendrimit.
Kur ajo arriti, ai e shoqëroi atë brenda katedrales dhe gjatë daljes i tha: zonjë, ka shumë nëna që nuk dinë se ku janë fëmijët e tyre ....
Të cilës ajo ju përgjigj: Unë e di se ku janë fëmijët e mi(natyrisht PUTANAS-Beni KY). D J. i tha....Mendova se po flisja me një nënë, dhe u kthye të largohej.
Zonja Videla i tha: Imzot prit .... Ai ktheu KRYET duke ju pergjigjur...tani është von
zonjë..... dhe u largua.

na06fo01_2.jpg

RIP.

PS.....do të mbetet në kujtesën e Argjentinasve si një referencë etike .

FAZITI pa bo akuza....mbase grigjave te zotit ne troje ju bojn kshu...PREDIKIMI apo MORAL.

Shpresoj qe mos te banem ne veda....prift me flamur.

Danke.

Ngjela: Rinasin e bllokuan rusët me kaqolët e politikës, kullën e morën në dorë amerikanët

Avokati Spartak Ngjela ka komentuar zhvillimet e fundit në vend, ku bën pjesë edhe protesta e kontrollorëve të "AlbControl", të cilët sollën bllokimin e fluturimeve në aeroportin e Rinasit.
Sipas tij, e gjitha kjo ishte një plan i rusëve për të sabotuar stërvitjen ushtarake të NATO-s, që do të zhvillohet në vendin tonë. "Rusët, bashkë me kaqolët e këtushëm të politikës së lartë shqiptare, duke bllokuar aeroportin e Tiranës, menduan të ndalonin ardhjen e trupave amerikane në Shqipëri."-shprehet Ngjela.

Reagimi i plotë

Shqipëria merr pjesë në stërvitjen ushtarake të NATO-s, Defender 21, në Ballkan. Ajo fillon në 26 prill të këtij viti.
Në të njëjtën kohë…

Prokurorja e Tiranës Elisabeta Imeraj, duke goditur hapur Lulzim Bashën, tregoi dje se akuza kundër korrupsionit të lartë shtetëror në Shqipëri është drejt aktivizimit të saj. Sepse përgjigja që ajo i dha Lulzim Bashës, kur i shkroi që: “mua nuk më trembin dot kriminelët si Lulzim Basha që ka dosje në Prokurorinë e Tiranës”, duhet të ketë trembur shumë sot në Tiranë, e kudo nëpër Shqipëri .
Por çfarë po ndodh realisht në këto momente historike, të cilat janë shumë të rëndësishmet për Shqipërinë?
l.
1. Rusinë e ka shqetësuar shumë stërvitja ushtarake në Ballkan, që fillon në 26 prill të këtij viti; dhe, që është me një theks të veçantë ushtarak, sidomos në Shqipëri.
Është pikërisht kjo arsyeja që pardje u sulmua aeroporti i Rinasit. Rusët, bashkë me kaqolët e këtushëm të politikës së lartë shqiptare, duke bllokuar aeroportin e Tiranës, menduan të ndalonin ardhjen e trupave amerikane në Shqipëri.
E patë si përfunduan? Hahahaha
2. Në lidhje me këtë, NATO sot vendosi që kulla e Aeroportit të Rinasit të kontrollohet nga ekspertë kontrollorë ajërorë amerikanë. Këta vijnë këto ditë në Tiranë.
3. Amerikanët, kullën do ta mbajnë në vrojtim krejt amerikan deri në fund të korrikut të këtij viti, njëlloj si përgjatë vitit 1997.
4. Prokurorja e Tiranës Elisabeta Imeraj i thotë sot Lulzim Bashës kriminel me dosje në Prokurorinë e Tiranës, në një kohë kur po mbërrijnë trupat amerikane në Shqipëri.
Por, edhe prokurorja e Tiranës Elisabeta Imeraj është mbrojtur hapur nga politika amerikane.
5. Ekspertiza amerikane po thotë se Aeroporti i Rinasit është sulmuar nga njerëzit e Ilir Metës dhe nga persona të tjerë që janë kundër stërvitjes ushtarake të NATO-s në Ballkan.
Atëherë?
ll.
Si përgjigje analitike e të pesë pikëve të më-sipërme, mund të themi se, arrestimi i politikanëve të korruptuar, të nivelit ministror e më tej, duhet të fillojë gjatë kësaj kohe, kur forcat perëndimore në Shqipëri janë shumë të forta.
Prandaj…
Shqiptarë: Prisni të shikoni shpëtimin tuaj nga banditizmi qeveritar i korruptuar që po e drejton Shqipërinë në 30 vjet. Ai po vjen.

@Fshatari

Diplomatët kosovarë do të mësojnë frëngjishten dhe trajnohen në Francë.

Sipas Drejtorit të përgjithshëm të Akademisë Diplomatike, Sabri Kiçmarit , përveç thellimit tutje të raporteve bilaterale, me anë të këtyre marrëveshjeve synohet edhe trajnimi i diplomatëve kosovarë në Francë nga Shkolla Kombëtare e Administratës.

Këto aktivitete, si tërësi, do të kontribuojnë në ecjen përpara të.......................... Frankofonisë në Kosovë, tha ai.

Ai ka shprehur falënderim për përkrahjen e ofruar nga Franca kurse ambasadorja franceze e falënderoi homologun e saj për mikpritjen.

30 diplomatë pritet të përfitojnë në mësimin e gjuhës frënge, ndërkaq, nga 3 prej tyre..... çdo vit do të trajnohen në fusha të ndryshme në Paris.

Burimi....

Tashti....do pergjigjesh ti i pari apo UNE????????????????????

Përplasje në Sarandë! Kryekamerieri shtyn efektivin e forcave “Shqiponja”, pasi iu kërkua të ulte muzikën në lokal, momenti kur policët e kapin nga krahët për ta shoqëruar
VIDEO

Por, forcat “Shqiponja”, kanë hasur në kundërshtimin e personit në fjalë, i cili paraprakisht raportohet se është kryekamerieri i lokalit, të cilit ende nuk i është zbardhur identiteti. Kryekamerieri nuk kap ranuar të ulë muzikën pasi ka pretenduar se ëhstë brenda orarit të lejuar.
Featured image of article: Përplasje në Sarandë! Kryekamerieri shtyn efektivin e forcave “Shqiponja”, pasi iu kërkua të ulte muzikën në lokal, momenti kur policët e kapin nga krahët për ta shoqëruar
Momenti nga përplasja mes kryekamerierit dhe efektivëve
16 Maj, 2021 8:34
SARANDË– Efektivët e forcave “Shqiponja” në Sarandë kanë shoqëruar një person, pasi ky i fundit i ka kundërshtuar me forcë uniformat e Shtetit. Videoja e publikuar nga FieriWeb tregon momentin kur një natë më parë, në orën 20:13, efektivët e policisë shkojnë në një lokalet në rrugën Turizëm–Kanali i Çukës në Sarandë, duke kërkuar uljen e muzikës.
Por, forcat “Shqiponja”, kanë hasur në kundërshtimin e personit në fjalë, i cili paraprakisht raportohet se është kryekamerieri i lokalit, të cilit ende nuk i është zbardhur identiteti. Kryekamerieri nuk kap ranuar të ulë muzikën pasi ka pretenduar se ëhstë brenda orarit të lejuar.

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al
Por situata ka agravuar në momentin kur kryekamerieri kashtyrë me duar një prej efektivëve. Në këtë moment kanë ndërhyrë edhe efektivët e tjerë dhe kanë marrë nga krahët për ta shoqëruar personin që i kundërshtoi.
(f.m/Dosja.al)

S eshte e vertete kjo : " bëjmi çfare te dojmi ne lokalin tone..."
Zhurma e Basffave dhe volumi mbi 80 decibel nuk lejohen...as ne lokale e as per dasma..ne jatunde e as neqytete perpos diskoteka te posaqme jashte zones urbane.
Mirepo per shIpet kosovo mqedone e gjith ballkanin...muzika eshte e teprume edhe ne autobuse...edhe ne Apoteka taxi kudo ne boten shqiptare ka zhurem: masakrojmi timpanin e veshit..sepse s kemi ende kultur qytetrimi me standarte europiane...zhurem pa kufi.

Status
Temë e mbyllur.
Back