Ndiqni videon më poshtë për të parë se si ta instaloni faqen tonë si një aplikacion ueb në ekranin tuaj bazë.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Përshëndetje Vizitor!
Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.
Regjistrohu !I ke bere ti?
Jo, nuk i kam bërë unë.I ke bere ti?
Ah ok, te befshin mire.Nuk i kam bërë unë.
Pax , kam degjuar qe ca njerez e zjejne Selino dhe i pijne lengun , por nuk e di cfare sheron.Ah ok, te befshin mire.
Xha Tani, ne ate injorancen time ne barishte etj, di te them qe kam "degjuar" qe pothuajse te gjitha barishtet e vendit tone nese zihen bejne mire ne pjese te ndryshem te trupit tanePax , kam degjuar qe ca njerez e zjejne Selino dhe i pijne lengun , por nuk e di cfare sheron.
Pastaj , si mund te gatuhen serish Selino pasi jane zier ?
ngaqe nja dy a tri here i kam perdorur vet , dhe nuk kam shume info per to...

Te pacin bere mire plako..Xha Tani, ne ate injorancen time ne barishte etj, di te them qe kam "degjuar" qe pothuajse te gjitha barishtet e vendit tone nese zihen bejne mire ne pjese te ndryshem te trupit tane
Nuk i kam testuar ama, por besoj te bimët e vetite e tyre sheruese.
E meqe jemi teme makaronash, menuja drekes qe kjo me ca gjera te tjera qe nuk po gjej fotot..
View attachment 357517
Unë dija vetëm që selinoja është një bimë/erëz, por se çfarë ndikimi ka në trup kur pihet e zier, për këtë na ndihmon interneti.Te pacin bere mire plako..
Ama , ta dija qe nuk dije shume per Selino , kisha pas pyet @Trint , se ai ngaqe eshte Strikt , tip Ushtaraku ka Info..![]()
Faleminderit Trint.Unë dija vetëm që selinoja është një bimë/erëz, por se çfarë ndikimi ka në trup kur pihet e zier, për këtë na ndihmon interneti.
Lëngu i selinosë së zier vepron si një diuretik dhe detoksifikues i fuqishëm. Konsumimi i tij ndihmon në uljen e presionit të gjakut, lehtësimin e dhimbjeve të kyçeve (inflamacionit), si dhe përmirëson tretjen duke shmangur fryrjet dhe problemet e stomakut.
Pirja e selinosë së zier dhe lëngut të saj sjell këto përfitime kryesore:
Për përgatitje, mund të zieni kërcenjtë dhe gjethet e selinosë në ujë për disa minuta, ta lini të ftohet dhe ta pini si çaj. Shumë ekspertë sugjerojnë që për të përfituar maksimumin, selinoja është mirë të konsumohet edhe e gjallë ose e shtrydhur (p.sh. si lëng i freskët).
- Ushqen trupin: Është e pasur me vitamina (K, A, C), kalium, acid folik dhe antioksidantë që forcojnë imunitetin.
- Pastron veshkat: Vetitë diuretike ndihmojnë në eliminimin e lëngjeve të tepërta, toksinave dhe parandalimin e gurëve në veshka.
- Përmirëson qarkullimin: Mbron enët e gjakut dhe luan rol në uljen e tensionit të lartë. [1, 2, 3]
Po nuk esht vetem leng selinojeFaleminderit Trint.
Ne fakt cuditem , se njerzit qe e kane pire prej kohesh lengun e Selinos serish ankohen per problemet e tyre...
Ose nuk dine ta pregatisin apo ta konsumojne , ose problemet e tyre shendetsore jane mjaft komplekse..![]()
epo shkenca provon qe mire qe zjehet , por kuron edhe semundje te ndryshme te njeriut ashtu e dijsha dhe une..Po nuk esht vetem leng selinoje
Pastaj selinoja nuk zihet..
Shkemca cdo dit sygjeronepo shkenca provon qe mire qe zjehet , por kuron edhe semundje te ndryshme te njeriut ashtu e dijsha dhe une..![]()
vallaj nuk merret vesh...cdo dite cfare nuk thone..Shkemca cdo dit sygjeron
Hedh posht e neser ngre lart ate qe dje hodhi posht.
Kshu qe ne skena pse bojm ndryshe nga ca kan bo me mijera vjet njerezia e ishin pa smundje e te lumtur.
Kjo teoria e zberthit te gjonave, esht gabim.
Pajtou e shijo natyren lale.
Tjerat vin pas
Ato ate pun kanvallaj nuk merret vesh...cdo dite cfare nuk thone..
i shastisi interneti njerzit e shkrete , qe nga fryka per te shku tek doktori , zgjedhin kto barnat fallco dhe bohen me keq..Ato ate pun kan
Puna jon esht ti permbahemi ligjeve te natyres
Mos mtbuj qe ene ti je ai kontigjent qe nuk shko ke doktorri tanoi shastisi interneti njerzit e shkrete , qe nga fryka per te shku tek doktori , zgjedhin kto barnat fallco dhe bohen me keq..![]()
po , per fat te keq.Mos mtbuj qe ene ti je ai kontigjent qe nuk shko ke doktorri tano
Bimët mjekësore ndihmojnë, por nuk janë zgjidhje magjike për problemet shëndetësore. Kur imuniteti i njeriut është i dobët, nuk ndihmojnë shumë as ato. Për mendimin tim, zgjidhja më e mirë është rritja e imunitetit me aktivitet fizik, ushqim dhe gjumë të mirë.Faleminderit Trint.
Ne fakt cuditem , se njerzit qe e kane pire prej kohesh lengun e Selinos serish ankohen per problemet e tyre...
Ose nuk dine ta pregatisin apo ta konsumojne , ose problemet e tyre shendetsore jane mjaft komplekse..![]()