Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Mixed Martial Arts (MMA)

OldSport

V.I.P
Shikoni MMA ndeshjet apo preferoni boksin?

Ne MMA ndeshjet e organizuara nga UFC konsiderohen si me te famshmet momentalisht, me ONE Championship nga Azia ndoshta ne vendin e dyte.

Mixed Martial Arts eshte iniciative qe ne nje ring/oktagon te shifet se ndermjet nje karateisti dhe bokseri cili do fiton, apo ndermjet nje mundesi dhe nje kickboxeri e kshtu me rradhe, kshtu ka qene iniciativa pare mirepo ka evolu ne ate qe nje person per te qene i suksesshem duhet te jete i mire ne goditje, mundje dhe grappling (perleshje).

Personalisht kam fillu UFC ndeshjet me i pa shume vone, mirepo une i kam shiku vazhdimisht ne 2000-at ndeshjet e Pride FC nga Japonia kohen kur Fedor Emilianenko ishte kampion, Mirko Filipovic Crocop ishte ne top form dhe Rampage ishte verdalle.

Emelianenko nga shume persona konsiderohet si MMA luftari me i mire ne histori, ktu me posht po e sjelli nje klip te shkurt me Randleman se si arrin te nxjerr fitoren.

Artin marcial qe ka ushtru ka qene njejt si Khabibi Combat Sambo qe eshte perzierje ndermjet Judo, Greco-Roman mundje dhe Boks/Kickbox kryesisht.

Një periudhë i kam ndjekur si bashkë shiquese me çunat. Personalisht pëlqej elementin e BJJ, por do ishte interesant të kishte dhe element të Krav Maga.

Kto vitet e fundit e kam ndjek UFC pas mcgregor mka pelqy gjithmone neshjet dhe shpirti luftarak i Nate Diaz

Edhe une ne kohën e PRIDE kam fillu te ndjek MMA. @OldSport e mban mend hyrjen qe benin para cdo kompeticioni? 15-20 luftetar rrjesht ne podium t'cilet benin hyrjen ne ring me ato koreografike tipike aziatike? Fantastike. PRIDE ishte shume i veshtire per tu fitu sepse brenda 3 diteve ne mos gaboj do beje 4-5 ndeshje deri ne finale, sfilitse.

Luftetari im i preferum ishte Fedor, Shogun dhe Crocop, por m'pelqenin dhe Antonio Nogueira, Wanderlei Silva, Quinton Jackson, Mark Hunt..etj

Ps..Edhe boksin e du fort, Babai im nuk linte ndeshje pa ndjek, me zgjonte dhe mu ne 4-5 te mjesit kur ndeshjet ishin ne Amerike dhe ma futi n'gjak qe kalamo.

Me i MIRI(sipas meje)i te gjitha====

kohrave.(NATYRISHT mas Clay).
Yeah

Great hand and foot speed .

Nuk e di por k’to boksierat pervecse profilit… kane edhe prezence.

Boksi eshte vertete “ Art “ me vete & a very very hard work .

Yeah

Great hand and foot speed .

Nuk e di por k’to boksierat pervecse profilit… kane edhe prezence.

Boksi eshte vertete “ Art “ me vete & a very very hard work .
Se NUK e kisha pare....

HISTORY.

FAZITI....LUFTETAR qe...
ASNJEHERE,NUK u kapte pas...
belit,
flokeve,e te TJERA.
Plus...
NUK kishe gjasa tek = VESHET.

MAKINERI...humane,pavaresisht se kush mushte xhepat.

Edhe une ne kohën e PRIDE kam fillu te ndjek MMA. @OldSport e mban mend hyrjen qe benin para cdo kompeticioni? 15-20 luftetar rrjesht ne podium t'cilet benin hyrjen ne ring me ato koreografike tipike aziatike? Fantastike. PRIDE ishte shume i veshtire per tu fitu sepse brenda 3 diteve ne mos gaboj do beje 4-5 ndeshje deri ne finale, sfilitse.

Luftetari im i preferum ishte Fedor, Shogun dhe Crocop, por m'pelqenin dhe Antonio Nogueira, Wanderlei Silva, Quinton Jackson, Mark Hunt..etj

Ps..Edhe boksin e du fort, Babai im nuk linte ndeshje pa ndjek, me zgjonte dhe mu ne 4-5 te mjesit kur ndeshjet ishin ne Amerike dhe ma futi n'gjak qe kalamo.

Nuk i mbaj mend detajet, me duket i kam shiku ne Eurosport, me siguri edhe ne shume raste nuk kane qene edhe live, ndoshta mbas 2-3 muajve, 1 viti, ne disa raste edhe emrat nuk jau kam dijt, vetem kohen e fundit kur i kam shiku mu kan kujtu. Crocopin edhe Rampage-in i mbaj mend me siguri.

Preferoj boksin…

Boksi + Wrestling apo Judo eshte kombinacioni me fatal qe nje njeri mund te kete ne artet marciale.

Eshte underrated mirepo shume e rrezikshme ngaqe edhe ne sparring fokusohet kryesisht ne goditje ne koke. Mirepo si art marcial eshte teper efektiv.

Shife kete short te Alis

Kurioz jam të shoh Makhachev vs Topuria.

Mka habit Topuria me Holloway, nuk e prita knockoutin.

Siq thash Topuria nuk ash ndonje qe ka "fancy skills", i ka fundamentalet e boksit dhe wrestling tamam si duhet te ekuilibruar dhe po korr sukses ne peshen e vet.

Nuk mundem te them cka do ndodhe me Makhachev, nuk e di. Do jete ndeshje interesante.

Kisha dasht me shtu edhe qe Holloway te jete 1.80 edhe te bjere ne ate peshe me duket qesharake, definitivisht duhet te qendroje ne Lightweight kategorin.

Mka habit Topuria me Holloway, nuk e prita knockoutin.

Siq thash Topuria nuk ash ndonje qe ka "fancy skills", i ka fundamentalet e boksit dhe wrestling tamam si duhet te ekuilibruar dhe po korr sukses ne peshen e vet.

Nuk mundem te them cka do ndodhe me Makhachev, nuk e di. Do jete ndeshje interesante.

Kisha dasht me shtu edhe qe Holloway te jete 1.80 edhe te bjere ne ate peshe me duket qesharake, definitivisht duhet te qendroje ne Lightweight kategorin.

Njejte mendoj, pesha natyrale e Holloway do ishte 155-160 lbs ose e thene ndryshe 70-75kg , ndersa 145lbs per at gjatesi qe ka Holloway eshte ekstrem.

Harrova te permendi, Mighty Mouse pound per pound konsiderohet si nje nder MMA luftetaret me te mire

Me Rodtangin ( kampion ne Muay Thai) ne ONE Championship ka nje ndeshje te mire.

Jon Jones konsiderohet si nje nder me te miret ne light heavyweight/heavyweight

Do shofim nese do pranoje per nje ndeshje me Tom Aspinall

Per mendimin tim, ne stil te perleshjes Aspinall ngjan me Topuria, dyt fokusohen ne boks + wrestling. Me sa e di Aspinall ka fokus me teper ne jiu jutsu mirepo me ngjan se ka bo wrestling.

Boksi + Wrestling apo Judo eshte kombinacioni me fatal qe nje njeri mund te kete ne artet marciale.

Eshte underrated mirepo shume e rrezikshme ngaqe edhe ne sparring fokusohet kryesisht ne goditje ne koke. Mirepo si art marcial eshte teper efektiv.

Shife kete short te Alis

Te kuptoj … por boksi sic duket me pelqen me shume sepse eshte edhe me classical / authentic …dhe Gjithashtu me pelqen qe eshte edhe clean and very strict .

Gd_Yk_xWcAEiNYR

Back