Guest viewing is limited
  • Përshëndetje Vizitor!

Nëse j’u shfaqet ky mesazh, do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Edhe pse nuk jeni regjistruar, ju arrini të shihni pjesën më të madhe të seksioneve dhe diskutimeve të forumit, por akoma nuk gëzoni të drejten për të marrë pjesë në to dhe në avantazhet e të qënurit anëtar i këtij komuniteti. J’u lutem:REGJISTROHUNI që të dërgoni postime dhe mesazhe në Forum-Al.

Regjistrohu !

Mjekesia & Sherbimi II

Si person profesional që kam të bëj gati çdo ditë me pacient me mbipeshë e me DM II dhe komplikimet që sjell, nuk e kishte të gjatë ….
Fakti që i ndjeri si zgjidhje kishte kërkuar zvogëlimin operativ të barkut, flet shumë. Por është një temë në vete.

Degjo,

Ktej ne Shqiperi, janee njerez qe si thua ti se kane te gjatee, dshe i fusin ne operacion, per ti marre parate, megjithse e dine, qe as 3 muaj jete kane.

Nee rastin e tij, meqe ti thua se kane te gjate, pse e futen nee operim?

P.s

Ajo fjalia qer ke shkuar, stingellon mire, nga nje mjeke e sidomos nga ty.

Degjo,

Ktej ne Shqiperi, janee njerez qe si thua ti se kane te gjatee, dshe i fusin ne operacion, per ti marre parate, megjithse e dine, qe as 3 muaj jete kane.

Nee rastin e tij, meqe ti thua se kane te gjate, pse e futen nee operim?

P.s

Ajo fjalia qer ke shkuar, stingellon mire, nga nje mjeke e sidomos nga ty.

Po mjekët të futin në operim dhe si pjesë e protokollit është edhe informimi i rreziqeve post operative. Ka dhe raste kur nuk mbajnë përgjegjësi. Për Shqipëri as që e kam idenë se si funksionon.

p.s. cila fjalë se më habite.

Po mjekët të futin në operim dhe si pjesë e protokollit është edhe informimi i rreziqeve post operative. Ka dhe raste kur nuk mbajnë përgjegjësi. Për Shqipëri as që e kam idenë se si funksionon.

p.s. cila fjalë se më habite.

Ate fjali qe ju pergjigje.

P.s

Si do dukej te degjoje per veten, ato fjale psh?

Se ti je edhe besimtare me duket?

Ate fjali qe ju pergjigje.

P.s

Si do dukej te degjoje per veten, ato fjale psh?

Se ti je edhe besimtare me duket?

Kuptoj.
Unë veproj në një shtet ku ta thonë drejtëpërdrejtë diagnozën dhe rezultatin e mundshëm. E kam thënë disa herë dhe po edhe ma kanë thënë.
Është një përgjigje profesionale, jo personale. Këtu është dallimi.

Familjarin tim pa e pare .i thane jep 8000 euro...pa e pare personin.....qe ta shikonte si dukej personi..cfare fiziokomia , .pa i bere nje analize gjaku perpara operacionit . Pa ja shpjeguar se cdo bente si gjest operimi..

Vec sill leket dhe hajde daten filan dhe u fut direkt ne salle.......

Sot as nuk perpiqem me te kuptoje

Kuptoj.
Unë veproj në një shtet ku ta thonë drejtëpërdrejtë diagnozën dhe rezultatin e mundshëm. E kam thënë disa herë dhe po edhe ma kanë thënë.
Është një përgjigje profesionale, jo personale. Këtu është dallimi.

Ku qendron profesioni i thate, dhe ku qendron besimi?

Clidhjee ka jeta e robit me zotin?

Familjarin tim pa e pare .i thane jep 8000 euro...pa e pare personin.....qe ta shikonte si dukej personi..cfare fiziokomia , .pa i bere nje analize gjaku perpara operacionit . Pa ja shpjeguar se cdo bente si gjest operimi..

Vec sill leket dhe hajde daten filan dhe u fut direkt ne salle.......

Sot as nuk perpiqem me te kuptoje

Ata ja kane shitur shpirtin shejtanit,

Ti jo.

Ku qendron profesioni i thate, dhe ku qendron besimi?

Clidhjee ka jeta e robit me zotin?
Më lexo mirë se kemi fjalë me problematika të ndryshme, ku secila duhet të shtjellohet në vete, dy herë. Një në aspekt profesional. Dy në atë personal.
Profesioni nuk është i thatë. Është bazuar dhe një pjesë e motivimit, modeli Stages of Change nga Prochaska dhe DiClemente.
Tani, për ta bërë më të thjeshtë, unë kam pas rast në familje. Mosha më e re. DM II me të gjitha komplikimet e mundshme. I kam qëndruar afër dhe mbështetur me vite. Asgjë nuk funksionoi. Herën e fundit i bërtita dhe i thash: do vdesësh, do vrasësh veten dhe nuk e ke të gjatë!
Pas disa ditëve më mori në telefon dhe falenderoi. Pikërisht kjo mënyrë (që unë nuk e kam të preferuar) i a kishte hapur sytë.
Nejse se janë të thella këto punë.
Besimi është tjetër. Ka të bëjë me shumë faktorë. Si përjetimet personale ashtu edhe rrethi e ambienti ku x personi është ritur.

Pyetjen e tretë nuk e kuptova se si e ndërlidhe me atë që kam postuar.

Më lexo mirë se kemi fjalë me problematika të ndryshme, ku secila duhet të shtjellohet në vete, dy herë. Një në aspekt profesional. Dy në atë personal.
Profesioni nuk është i thatë. Është bazuar dhe një pjesë e motivimit, modeli Stages of Change nga Prochaska dhe DiClemente.
Tani, për ta bërë më të thjeshtë, unë kam pas rast në familje. Mosha më e re. DM II me të gjitha komplikimet e mundshme. I kam qëndruar afër dhe mbështetur me vite. Asgjë nuk funksionoi. Herën e fundit i bërtita dhe i thash: do vdesësh, do vrasësh veten dhe nuk e ke të gjatë!
Pas disa ditëve më mori në telefon dhe falenderoi. Pikërisht kjo mënyrë (që unë nuk e kam të preferuar) i a kishte hapur sytë.
Nejse se janë të thella këto punë.
Besimi është tjetër. Ka të bëjë me shumë faktorë. Si përjetimet personale ashtu edhe rrethi e ambienti ku x personi është ritur.

Pyetjen e tretë nuk e kuptova se si e ndërlidhe me atë që kam postuar.

Jeta e robit eshtee ne sdore te zotit,

Nese seshte ne sdore te tij, pse njerezit luten pe te semuret?

P.s

Nje jete, qe do shuhej heret e vone?

Ckuptim ka tee jetosh?

Ne funds sdo shkosh ne stodhjavolo, si thone nreqikasit.

Po i del boja edhe turizmit mjeksor ne Shqiperi,

Vdekja e biznesmenit italian në klinikën private në Tiranë/ Nisin hetimet për kirurgun dhe dietologen
10:29 : 07/02/2026 në AKTUALITET, KRONIKE

Një udhëtim shëndetësor që kishte si qëllim humbjen e peshës përfundoi tragjikisht për Massimo Ferro, 54 vjeç, sipërmarrës nga Camposampiero i Italisë, i cili humbi jetën më 22 dhjetor 2025 në Shqipëri, pas një ndërhyrjeje kirurgjikale për zvogëlimin e stomakut.

Pas vitesh dietash pa sukses, Ferro kishte vendosur t’i besonte një klinike private në Milano, e cila i kishte propozuar kryerjen e operacionit në Tiranë, në një strukturë private të lidhur me klinikën italiane, me një kosto prej 4.400 euro, shumë më e ulët krahasuar me rreth 15 mijë eurot që kërkoheshin në Itali.

Sipas mediave italiane, për të sqaruar rrethanat e vdekjes, Prokuroria e Padovës ka regjistruar në listën e personave nën hetim kirurgun Andrea Formiga dhe dietologen Alessandra Freda, të dy nga Lombardia. Autopsia mbi trupin e 54-vjeçarit pritet të kryhet të hënën në Padova, nga mjeku ligjor Antonello Cirnelli, i ngarkuar nga prokuroria.

Sipas hetimeve paraprake, kontakti mes Ferro-s dhe kirurgut ishte vendosur përmes mesazheve në WhatsApp, ku ishin diskutuar informacionet mjekësore, kostot dhe organizimi i udhëtimit. Edhe pse pacienti vuante nga diabeti i tipit II dhe peshonte 108 kilogramë, ndërhyrja u planifikua për 18 dhjetor, ndërsa analizat para-operative, të papërfunduara në Itali, u kryen vetëm një ditë para operacionit në Tiranë.

Familjarët e viktimës, përmes avokatëve Stefano Squarise dhe Jenny Lopresti, kanë denoncuar se nuk janë respektuar protokollet italiane dhe ndërkombëtare për kirurgjinë e obezitetit, duke theksuar se udhëzimi i vetëm i dhënë pacientit kishte qenë të mos konsumonte ushqim që nga mbrëmja para ndërhyrjes.

Massimo Ferro kishte mbërritur në Tiranë më 17 dhjetor, së bashku me bashkëshorten e tij, Romina. Operacioni u krye një ditë më pas, ndërsa më 22 dhjetor, gjendja e tij shëndetësore u përkeqësua ndjeshëm: iu rrit temperatura, pati vështirësi në frymëmarrje dhe më pas pësoi arrest kardiak fatal. Deri më tani, shkaku i saktë i vdekjes mbetet i paqartë.

“Duam vetëm të dimë pse Massimo nuk u kthye më në shtëpi”, kanë deklaruar bashkëshortja dhe fëmijët e tij, ndërsa hetimet vijojnë për të hedhur dritë mbi përgjegjësitë e mundshme në ngjarjen tragjike.

Ne Turqi i ke cdo muaj me te tilla raste, por kur çmimi behet ose eshte tundues shume pak njerez mendojne per pasojat.

Ne Turqi i ke cdo muaj me te tilla raste, por kur çmimi behet ose eshte tundues shume pak njerez mendojne per pasojat.

Turqia, eshtee bote me vete, por esdhe ktu jane bere disa raste te deklaruara, se varet sa jane te panjohura.

Jeta e robit eshtee ne sdore te zotit,

Nese seshte ne sdore te tij, pse njerezit luten pe te semuret?

P.s

Nje jete, qe do shuhej heret e vone?

Ckuptim ka tee jetosh?

Ne funds sdo shkosh ne stodhjavolo, si thone nreqikasit.

Është dhe në dorën tonë. Pse Zoti na dha tru, sy, vesh, duar e këmbë? Pse a nuk na tha: kujdesu ti pak për veten e unë do kujdesem më shumë?
Lutjet janë shpresë e meditim.

Një jetë që do shuhej herët a vonë në kuptimin që kishte të gjitha mundësitë të përfundonte para kohe.
Lexo sërish çfar kam shkruajtur në fillim të këtij postimit.

Është dhe në dorën tonë. Pse Zoti na dha tru, sy, vesh, duar e këmbë? Pse a nuk na tha: kujdesu ti pak për veten e unë do kujdesem më shumë?
Lutjet janë shpresë e meditim.

Një jetë që do shuhej herët a vonë në kuptimin që kishte të gjitha mundësitë të përfundonte para kohe.
Lexo sërish çfar kam shkruajtur në fillim të këtij postimit.

Asnje ste jep te dsrejtee ter shuash jetern e sdikujt perpara,

Ne ate menyre qe je shprehur ti, eshte nje justifikim per cdo lloj vrasje.

As ti s’mund ta gjykosh të shprehurit tim pa bazë njohurie, e vetëm në perceptim personal.

Ta shpejegova ne disa menyra, qe je shprehur gabim.

Se mund te vijee nji person mer berthamore dshe tee con aty ku heret ee vone do shkosh.

Pa folur perr Gazianet

Ta shpejegova ne disa menyra, qe je shprehur gabim.

Se mund te vijee nji person mer berthamore dshe tee con aty ku heret ee vone do shkosh.

Pa folur perr Gazianet
O zotni. Të kam nderuar temën e përgjigjet që mi ke parashtruar. Jam shprehur si e kam ndje dhe vlerësuar. Perceptimet e njerëzve kanë qenë, janë dhe do jenë të ndryshme. Dhe le të jenë.
Nëse ke gjëra personale është çështje tjetër, por mos e ngatërro me njohuritë e mia profesionale, se nuk ke kapacitetin e duhur.
Kaq. Haj shëndet.

O zotni. Të kam nderuar temën e përgjigjet që mi ke parashtruar. Jam shprehur si e kam ndje dhe vlerësuar. Perceptimet e njerëzve kanë qenë, janë dhe do jenë të ndryshme. Dhe le të jenë.
Nëse ke gjëra personale është çështje tjetër, por mos e ngatërro me njohuritë e mia profesionale, se nuk ke kapacitetin e duhur.
Kaq. Haj shëndet.

Askush spomter ver ner dyshim, afteesitee profesione, perpiqu te kuptosh.

Gjuha zonje.

Shprehja jote sishte profesionale, pasi ti askund skishte nje diskutim profesinal, bazuar ne nji konsultee mbi shendetin e te ndjerit.

Askush spomter ver ner dyshim, afteesitee profesione, perpiqu te kuptosh.

Gjuha zonje.

Shprehja jote sishte profesionale, pasi ti askund skishte nje diskutim profesinal, bazuar ne nji konsultee mbi shendetin e te ndjerit.

Fiks pra. Gjuhën ergo të shprehurit që ti aspak nuk ke kapacitet ta kuptosh.
Kthehu te postimi im i parë, lexoje edhe një herë dhe NDOSHTA do e kuptosh.

Back